Czy właściciel może podnieść mi czynsz za wynajem mieszkania z dnia na dzień?

Witam, czy właściciel może podnieść mi czynsz za wynajem mieszkania z dnia na dzień i tylko dlatego że jest nowy rok? Czy nowy czynsz może wejść w życie dopiero za 3 miesiące?
anonim cytuj
18-01-2024
Nie może podnieść z nią na dzień. Może wypowiedzieć wysokość czynszu zgodnie z art. 8a ustawy o ochronie praw lokatorów przy zwykłej umowie bądź zgodnie z zapisami umowy przy najmie okazjonalnym.

anonim cytuj
18-01-2024
Mam umowę na czas nieokreślony i jeżeli spotkam się w tym miesiącu to nowe opłaty mogą obowiązywać już od lutego? Co do artykułu muszę znaleźć w internecie ponieważ nie znam się na tym wgl.

anonim cytuj
18-01-2024
Zgodnie z wskazanym art. okres wypowiedzenia wysokości czynszu to 3 miesiące. Składając teraz wyższa opłata będzie obowiązywać od maja. We wskazanym art. jest też wskazana wysokość wzrostu więc warto się zapoznać.

anonim cytuj
18-01-2024

Sugerowane Tematy

Sprecyzowanie wniosku a pismo przygotowawcze.
Witam Ponieważ otrzymuję sprzeczne informacje, uprzejmie proszę (zdezorientowana i sfrustrowana) o pomoc przez udzielenie odpowiedzi na pytania: Czy zobowiązanie wobec sądu do ustosunkowania się do wniosku (z określonego dnia) jest jednoznaczne z zarządzeniem sędzi do złożenia pisma przygotowawczego? i w odpowiedzi ustosunkowanie się może zostać określone jako "Pismo Przygotowawcze"? Czy sędzia zarządzający złożenie pisma przygotowaw...
Pozbawienie praw rodzicielskich.
Witam, potrzebuję pomocy. Samotnie wychowuję dziecko, ojciec dziecka w ogóle się nim nie interesuje, jednak przed rozstaniem wiele razy mi mówił, że zabierze mi dziecko i ucieknie z nim do znajomych zagranicę. Niestety dziecko ma jego nazwisko, co może mu znacznie to ułatwić. Jak wygląda kwestia odebrania praw rodzicielskich? Czy wystarczy do sądu złożyć wniosek o zmianę nazwiska?...
Ciąża a przedłużenie umowy.
Witam mam zapewne taką sytuację jak wiele kobiet ale nie mogę znaleźć odpowiedzi. Od początku czerwca jestem zatrudniona na okres próbny na 3 miesiące . Właśnie okazało się że jestem w ciąży. Jedni mówią żebym do przedłużenia umowy nic nie mówiła (ale czy nikt do tego czasu nic nie zauważy nawet jeśli będę uważała i jeśli to się wyda wiem że jestem do porodu chroniona ) ale czy nie poniosę z tego powodu jakiś konsekwencji kiedy przedłuża mi umowę...
Przyjęcie spadku z dobrodziejstwem inwentarza.
Dwa lata temu zmarła moja mama , wraz z bratem odrzuciliśmy spadek ze względu na długi mamy. Spadek został odrzucony także przez małoletniego syna mojego brata . Teraz jest czas na mamy siostrę. I tu jest pytanie . Czy jeżeli mama nie miała żadnego majątku ( brak mieszkania , samochodu itp.) to jak to się ma do przyjęcia spadku z dobrodziejstwem inwentarza? Jeżeli mamy dług komorniczy to około 100 tysięcy złotych to do jakiej kwoty odpowiada sp...

Wyszukiwarka