Eksmisja niezameldowanego lokatora.

Chciałam zapytać jaka jest procedura eksmisji niezameldowanej lokatorki w mieszkaniu komunalnym? Mój kuzyn jest najemcą mieszkania a wraz z nim wprowadziła się jego "koleżanka" jednak w żaden sposób prośba nie można jej zmusić do opuszczenia mieszkania. Sprawą może zając się policja?
anonim cytuj
18-01-2024
Meldunek nie ma nic do rzeczy.
Liczy się fakt zamieszkania (eksmisja sądowa) lub najścia i odmowy opuszczenia lokalu (policja).

anonim cytuj
18-01-2024
Kiedy to było ?
Kuzyn miał na to zgodę Właściciela ?

anonim cytuj
18-01-2024
To było rok temu. Mieszkanie jest komunalne bezpośrednio od miasta.

anonim cytuj
18-01-2024

Sugerowane Tematy

Wojewódzki Konserwator Zabytków.
Mam złożony wniosek do Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków. Według przepisów ma miesiąc na odpowiedz chyba, że uzna, że potrzebuję więcej czasu to powinien przysłać list, że potrzebuję jeszcze miesiąc. Niestety urząd ten jest dla petentów niedostępny, setki telefonów i nikt nie odbiera, nikt nie odpisuje. Czy jest określone że jeżeli urząd ten nie odzywa się przez dłuższy czas to uznaje się domniemaną zgodę. Urzędnicy w innych urzędach mówią, że...
Pozbycie się niechcianego lokatora.
Mój tata posiada działkę wraz z nieruchomością na której dożywotnio, wg. aktu notarialnego będą mieszkać jego rodzice. Dodatkowo mieszka tam siostra jego mamy. Jest to stara panna (ok 75 lat) posiadająca mieszkanie w innym mieście ale przesiaduje tam aby uniknąć płacenia rachunków. Ów ciotka jest pasożytem. Nie pomaga dziadkom, w żaden sposób nie można się z nią dogadać, zajmuje się tylko sobą a i z tym ma problem. Pokój który zamieszkuje jest to...
Zapach stęchlizny w wynajmowanym mieszkaniu.
Zawarłam umowę najmu kawalerki, mieszkam w niej od piątku i ciągle odczuwam intensywny zapach stęchlizny , jest to nie do wytrzymania, nie mogę skupić się na nauce. Zainwestowałam w pochłaniacze wilgoci, spreje i wszystko inne co niweluje zapachy, jednak dalej śmierdzi. Dzwoniąc do właścicielki dowiedziałam się, że była lokatorka zalała kuchnie. Pani właścicielka wytarła podłogi i zostawiła tą sprawę, nie informując mnie przy oględzinach, podczas...
Alimenty na rodzica.
Witam mam pytanie. Czy matka, która miała zabrane prawa rodzicielskie, nie płaciła alimentów bo nie miała dochodów ( alimenty były wypłacane przez fundusz alimentacyjny ) może pozwać nas, jako dorosłe córki o płacenie jej alimentów ?...

Wyszukiwarka