Opóźnienie w alimentach od dłużnika.

Komornik co miesiąc przelewa mi alimenty na dziecko ściągnięte od dłużnika.
W Internecie przeczytałam, że niezwłocznie powinien mi te alimenty przekazać, jednak otrzymuję je po ponad tygodniu. W tytule przelewu jest informacja "alimenty na dzień 13..." a na moje konto wpływają po 20.... Czy to tak może być?
anonim cytuj
18-01-2024
Tak, powinien niezwłocznie przelewać. Jeśli się opóźnia, możesz się domagać odsetek.

anonim cytuj
18-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy alimenty mogę płacić w gotówce?
Mam do was następujące pytanie. Czy istnieje jakaś przeszkoda żebym płacił bezpiecznie dla siebie alimenty na dziecko w gotówce ? Chodzi o to że nie jestem fanem pieniądza bezgotówkowego z różnych powodów i dlatego nie chcę wspierać tej patologii (no bo jeżeli rząd wie o każdej mojej transakcji to nie czuję się komfortowo) a dzięki gotówce jestem w 100% anonimowy. Zatem czy istnieje opcja żebym płacił alimenty w gotówce oczywiście tak żeby moja ż...
Zaległe wynagrodzenie za pracę.
Witam serdecznie co zrobić w przypadku kiedy były szef zalega z wynagrodzeniem? Mąż miał podjąć pracę i był na trzech dniach próbnych podczas których normalnie pracował jak każdy inny pracownik. Zrezygnował z tej pracy z powodów osobistych i warunków pracy które tam były i od tamtego czasu nie chce wypłacić należnego wynagrodzenia odczytuje wiadomości i ignoruje je oraz nie odbiera telefonu. Mąż ma dowody że był wtedy w pracy w postaci zdjęć i wi...
Reklamacja towaru
Witam serdecznie. Mam pytanie odnośnie reklamacji towaru. W dniu 04.01 wysłałam zgodnie z formularzem reklamacyjnym uszkodzony produkt. Został dostarczony do magazynu pośrednika sprzedaży OleOle 05.01 (zgodnie z internetowym potwierdzeniem dostarczenia) natomiast maila, że sprzęt został przyjęty do weryfikacji dostałam 12.01. Jednocześnie OleOle przekazało informacje, że ze względu na covid rozpatrzenie reklamacji może trwać dłużej. Moje pyt...
Pozwany chory na schozofrenie, nagadał głupot czym się pogrązył. Czy można to jakoś odkręcić lub unieważnić?
Witam, mam takie pytanie mam w rodzinie chorego na schizofrenie paranoidalaną, i tak we wtorek była rozprawa on był pozwanym i strasznych głupot nagadał czym się pogrążył, I teraz moje pytanie czy można to jakoś odkręcić unieważnić rozprawę czy coś takiego, wyrok juz zapadł we wtorek właśnie I teraz się zastanawiamy jak to rozwiązać lub gdzie szukać rozwiązania... bardzo proszę o każda radę bo my juz wyczerpaliśmy pomysły ( podobno nie da się tak...

Wyszukiwarka