Eksmisja najemców z dziećmi.

Witam, chciałam zapytać czy jeżeli mieszkanie jest zadłużone i do eksmisji, to czy mogą eksmitować z dziećmi?
anonim cytuj
17-01-2024
Mogą, aczkolwiek mogą dać eksmisję z prawem do lokalu socjalnego i wtedy dopóki gmina nie wskaże pani takiego lokalu to nie mogą pani wyrzucić z tego, gdzie ma pani eksmisję, ale czasem trwa to latami i musi być to mieszkanie gdzie nie ma mniej niż 5 m na osobę licząc same pokoje/ pokój. Np. rodzina 3 osobowa może otrzymać mieszkanie jednopokojowe jeśli nie ma mniej niż 15 m , oczywiście plus kuchnia czy tam przedpokój, ale nie wiem co z łazienką czy musi być, bo mimo że mamy XXI wiek to nadal łazienka uważana jest za luksus, na pewno musi być wyremontowane, np. pomalowane na biało, nowe drzwi, okna, podłogi, ale jest to lokal o obniżonym standardzie.

anonim cytuj
17-01-2024

Sugerowane Tematy

Prywatna droga dojazdowa do osiedla.
Planujemy z mężem kupić dom w zabudowie szeregowej, droga prowadząca do osiedla jest drogą prywatną. Będziemy mieć w akcie prawnym wpisane użytkowanie tej drogi. Czy istnieją jakieś niebezpieczeństwa z racji tego, ze nie jest to droga publiczna? Czy może być taka sytuacja, ze dojazd do osiedla będzie utrudniony lub uniemożliwiony przez właściciela takiej drogi? Jak wygląda utrzymanie takiej drogi? Kto zajmuje się odśnieżaniem/naprawą ? Czy właści...
Wysoki czynsz za mieszkanie.
Od początku roku miałam już z 5 razy podnoszony czynsz mieszkanie w wspólnocie mieszkaniowej, mieszkanie własnościowe. Główne pytanie. Czy mogę ubiegać się o wgląd do dokumentów ile współdzielenia płaci zaliczki za centralne ogrzewanie .?W tym roku miałam stawki 6zl za metr kw. Teraz już mam 8 i zastanawiam się czy aby spółdzielnia nie nakłada sobie sama takich kwot. Doszły do mnie słuchy że właściciel budynków ma gdzieś zadłużenie....
Jak pozbawić rodzeństwo zachowku?
Witam mam pytanie. Jest nas 4 z mamą. Mamą chce swój udział domu przepisać na mnie oraz na 1 z braci, 2 brat się nie zgadza za swój udział i żąda sporo spłaty. Ale pytanie brzmi jak mama może przepisać swój udział z opcją, żeby brat w przyszłości nie mógł dostać zachowku? Czy brat o takim przepisie musi być poinformowany? Oraz czy zapisek u notariusza, że ja będę mamie płacił dożywotnią rentę uchroni mnie kiedyś przed zachowkiem? Proszę o konk...
Zabezpieczenie kontaktów ojca z dzieckiem.
Odbyła się rozprawa sądowa o zabezpieczenie kontaktów ojca z dzieckiem na której każdy z nas. Podpisał zgodę że zgadzamy się na to zabezpieczenie.3 dni po rozprawie ojciec dziecka przynosi mi grafik z firmy do której został świeżo zatrudniony i chce zmiany widzeń według jego grafiku. Czy tak można postąpić gdy zabezpieczenie jest już przyznane przez sąd w innych dniach?...

Wyszukiwarka