Eksmisja najemców z dziećmi.

Witam, chciałam zapytać czy jeżeli mieszkanie jest zadłużone i do eksmisji, to czy mogą eksmitować z dziećmi?
anonim cytuj
17-01-2024
Mogą, aczkolwiek mogą dać eksmisję z prawem do lokalu socjalnego i wtedy dopóki gmina nie wskaże pani takiego lokalu to nie mogą pani wyrzucić z tego, gdzie ma pani eksmisję, ale czasem trwa to latami i musi być to mieszkanie gdzie nie ma mniej niż 5 m na osobę licząc same pokoje/ pokój. Np. rodzina 3 osobowa może otrzymać mieszkanie jednopokojowe jeśli nie ma mniej niż 15 m , oczywiście plus kuchnia czy tam przedpokój, ale nie wiem co z łazienką czy musi być, bo mimo że mamy XXI wiek to nadal łazienka uważana jest za luksus, na pewno musi być wyremontowane, np. pomalowane na biało, nowe drzwi, okna, podłogi, ale jest to lokal o obniżonym standardzie.

anonim cytuj
17-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy jako współwłaściciel mieszkania możemy go wynająć bez zgody drugiej strony?
Dzień dobry, czy jako współwłaściciel mieszkania możemy go wynająć bez zgody drugiej strony? Drugi współwłaściciel nie dokłada się do mieszkania od 25 lat, opłaty są regulowane przez nas, podatki , czynsze rachunki, bieżące naprawy i remonty, przeprowadzamy się do nowego miejsca ale nie stać nas utrzymywać drugie mieszkanie. A nie możemy się porozumieć w sprawie sprzedania, a sprzedaż połowy też jest ciężka. Dodam że ta osoba przebywa od 35 la...
Szczepienia obowiązkowe dla dzieci.
Witam wszystkich mam pytanko moja córeczka ma 6 lat, od dłuższego czasu wydzwaniają do nas pielęgniarki w sprawie szczepień dziecka. Z własnych powodów i wiedzy na temat szczepień nie chcemy córki szczepić. Co możemy zrobić i jak uniknąć takich sytuacji?...
Kopiowanie ogłoszeń.
Gazety i portale internetowe publikują ogłoszenia nadsyłane przez ludzi i firmy. * Kto ma prawo autorskie do tych ogłoszeń? * Czy można legalnie kopiować ogłoszenia z portali i gazet, aby opublikować je we własnym źródle (portalu lub gazecie)? Mam na myśli republikację suchej informacji (przepisanie treści)....
Odziedziczyłam po tacie mieszkanie. Rodzina domaga się oddania obrazu z tego mieszkania. Czy mogą się o niego upominać??
Odziedziczyłam po tacie mieszkanie. W mieszkaniu jest stary obraz - znalazłam podobny w internecie sprzedawany za ok 1000 zl. Odkąd pamiętam czyli od ok 40 lat obraz był w naszym mieszkaniu. Teraz po śmierci taty dalsza rodzina mnie dosłownie osacza ze to ich obraz i chce żebym im go oddała. straszy mnie sądem. Dla mnie obraz ma wartość sentymentalna gdyż zawsze był w domu a poza tym to pamiątka teraz. Ja nic nie wiem na temat pochodzenia tego ob...

Wyszukiwarka