Eksmisja najemców z dziećmi.

Witam, chciałam zapytać czy jeżeli mieszkanie jest zadłużone i do eksmisji, to czy mogą eksmitować z dziećmi?
anonim cytuj
17-01-2024
Mogą, aczkolwiek mogą dać eksmisję z prawem do lokalu socjalnego i wtedy dopóki gmina nie wskaże pani takiego lokalu to nie mogą pani wyrzucić z tego, gdzie ma pani eksmisję, ale czasem trwa to latami i musi być to mieszkanie gdzie nie ma mniej niż 5 m na osobę licząc same pokoje/ pokój. Np. rodzina 3 osobowa może otrzymać mieszkanie jednopokojowe jeśli nie ma mniej niż 15 m , oczywiście plus kuchnia czy tam przedpokój, ale nie wiem co z łazienką czy musi być, bo mimo że mamy XXI wiek to nadal łazienka uważana jest za luksus, na pewno musi być wyremontowane, np. pomalowane na biało, nowe drzwi, okna, podłogi, ale jest to lokal o obniżonym standardzie.

anonim cytuj
17-01-2024

Sugerowane Tematy

Kara za brak ważnego ubezpieczenia OC.
Dzień dobry, czy miał ktoś taką sytuację, że otrzymał wezwanie do zapłaty karę za brak OC? Zawsze wszystko płacimy w terminie, ten jeden raz nie otrzymaliśmy listu z przedłużeniem polisy i po miesiącu zorientowaliśmy się, że musimy sami udać się do ubezpieczyciela. No i trzeba było na nowo zawrzeć polisę a dzisiaj otrzymaliśmy bardzo wysoką karę do zapłaty. Czy można tej kary uniknąć lub ją umorzyć?...
Czy można podważyć opinię biegłego sądowego w prokuraturze ?
Witam. Sytuacja jest taka. Jestem pokrzywdzony. Prokurator umorzył postępowanie ale mój adwokat wniósł zażalenie. Sprawa trafi do sądu. W międzyczasie wczytałem się w opinię biegłego sądowego w aktach sprawy i się z nią nie zgadzam. Czy w takiej sytuacji nie mogę złożyć na nią skargi bo już po zażaleniu - czy jednak mogę ją dosłać do sądu po przyjęciu akt postepowania po zażaleniu?...
Czy będąc na wypowiedzeniu mogę podpisać umowę z nowym pracodawcą?
Czy będąc na wypowiedzeniu mogę podpisać umowę z nowym pracodawcą? Jeśli tak to na jakich warunkach? W trakcie wypowiedzenia nie będę wykonywać dotychczasowej pracy u obecnego pracodawcy. ...
Wspólność majątkowa a darowizna.
Jeszcze przed zawarciem małżeństwa, moja obecna małżonka nabyła grunt rolny (nie była to darowizna, typowa transakcja osób fizycznych niespokrewnionych). Kilka miesięcy po zawarciu małżeństwa chcielibyśmy przenieść własność z jej majątku osobistego do majątku wspólnego poprzez rozszerzenie wspólności majątkowej, co ułatwi nam budowę domu w przyszłości. Notariusz twierdzi, że jest to możliwe tylko na drodze darowizny do majątku wspólnego. Wiem, ...

Wyszukiwarka