Alimenty z Funduszu alimentacyjnego.

Pobieram alimenty na dzieci z funduszu alimentacyjnego, mam partnera z którym na pewno chciała bym zawrzeć związek małżeński. Pytanie, czy biorąc ślub, nadal będę otrzymała alimenty z funduszu, czy wtedy po prostu jest zakończenie ponieważ poprawiłam swój status? Dodam, że partner również płaci alimenty na 2 dzieci.
anonim cytuj
14-01-2024
Samo zawarcie związku małżeńskiego nie oznacza że stracisz prawo do alimentów z funduszu. Jeśli jednak dochody rodziny przekroczą próg dochodowy wówczas alimenty zostaną wstrzymane.

anonim cytuj
14-01-2024
A proszę mi powiedzieć czy alimenty które płaci partner na swoje dzieci są wliczane w dochód czy odliczane od niego ?

anonim cytuj
14-01-2024
Nie chcę pani wprowadzić w błąd. Myślę że najlepiej byłoby zadzwonić do właściwego urzędu i dopytać o tą kwestię.

anonim cytuj
14-01-2024
Zgodnie z ustawą o pomocy osobom uprawnionym do alimentów dochód partnera będzie uwzględniony po odliczeniu alimentów na rzecz innych osób, trzeba tylko to mieć udokumentowane.

anonim cytuj
14-01-2024
Po ślubie bądź jeśli będziecie mieć wspólne dziecko to stanie się członkiem rodziny. Jeśli więc zostanie przekroczony próg dochodowy to fundusz alimentacyjny przestanie wypłacać już alimenty.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Zwolnienie natychmiastowe pomimo okresu wypowiedzenia.
No więc mam zapis w umowie zlecenie : "każda ze stron może niniejszą umowę wypowiedzieć za dwutygodniowym okresem wypowiedzenia." Pracodawca przyszedł i mnie zwolnił natychmiastowo, przyprowadził od razu osobę na moje miejsce i kazał iść do domu. Zapytałam co z okresem wypowiedzenia? Odpowiedział że jest jednostronny. Natomiast zapis w umowie jest jak powyżej. Zadzwoniłam jeszcze tego samego dnia do niego przypominając o tym zapisie, m...
Konflikt między dziećmi w szkole
Między moją 10-letnią córką a jej koleżankami doszło do konfliktu (nic poważnego, sprawa rozwiązana) od tamtego czasu 4 dziewczynki używają wobec niej obelżywych słów. W wiadomościach i na forum klasowym. Pojawiają się słowa, że A... To dzi#ka, ku#wa, szmata. Zareagowałam i zgłosiłam do szkoły, domagałam się interwencji dyrekcji u rodziców. Nie przyniosło to skutku, moje dziecko nadal jest wyzywane od konfidentów oraz padają pod jej adresem słowa...
Alimenty z Funduszu alimentacyjnego.
Pobieram alimenty na dzieci z funduszu alimentacyjnego, mam partnera z którym na pewno chciała bym zawrzeć związek małżeński. Pytanie, czy biorąc ślub, nadal będę otrzymała alimenty z funduszu, czy wtedy po prostu jest zakończenie ponieważ poprawiłam swój status? Dodam, że partner również płaci alimenty na 2 dzieci....
Podwyższenie alimentów.
Potrzebuje porady, otóż miałam sprawę w sądzie, w 2019 córka wtedy nie miała roku. Teraz ma w tym roku 5 lat czy mogę iść po podwyżkę. Mam zasadzone alimenty w wysokości 450 zł. Córka jeszcze w tym roku idzie do przedszkola. Kolejna sprawa mój były nie płaci na córkę od roku alimentów. Czy w ogóle jest sens iść do sądu jeśli nie płaci teraz alimentów?...

Wyszukiwarka