Alimenty z Funduszu alimentacyjnego.

Pobieram alimenty na dzieci z funduszu alimentacyjnego, mam partnera z którym na pewno chciała bym zawrzeć związek małżeński. Pytanie, czy biorąc ślub, nadal będę otrzymała alimenty z funduszu, czy wtedy po prostu jest zakończenie ponieważ poprawiłam swój status? Dodam, że partner również płaci alimenty na 2 dzieci.
anonim cytuj
14-01-2024
Samo zawarcie związku małżeńskiego nie oznacza że stracisz prawo do alimentów z funduszu. Jeśli jednak dochody rodziny przekroczą próg dochodowy wówczas alimenty zostaną wstrzymane.

anonim cytuj
14-01-2024
A proszę mi powiedzieć czy alimenty które płaci partner na swoje dzieci są wliczane w dochód czy odliczane od niego ?

anonim cytuj
14-01-2024
Nie chcę pani wprowadzić w błąd. Myślę że najlepiej byłoby zadzwonić do właściwego urzędu i dopytać o tą kwestię.

anonim cytuj
14-01-2024
Zgodnie z ustawą o pomocy osobom uprawnionym do alimentów dochód partnera będzie uwzględniony po odliczeniu alimentów na rzecz innych osób, trzeba tylko to mieć udokumentowane.

anonim cytuj
14-01-2024
Po ślubie bądź jeśli będziecie mieć wspólne dziecko to stanie się członkiem rodziny. Jeśli więc zostanie przekroczony próg dochodowy to fundusz alimentacyjny przestanie wypłacać już alimenty.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Komornik zajął wynagrodzenie bez przesłania nakazu.
Komornik X na podstawie wystawionej grzywny przez Komornika Y (2000zł) przesłał do pracodawcy informację o zajęciu wynagrodzenia na poczet grzywny od Komornika Y Na jakiej podstawie komornik Y wystawił grzywnę tego dłużnik nie wie, bo nie otrzymał od niego ani jednego pisma. Również komornik X nie przesłał takiej informacji na adres dłużnika. W przypadku wystawienia nakazu można złożyć sprzeciw. Jednak takie pismo z sądu ZAWSZE dociera do dłuż...
Czy komornik może mi zablokować konto i zabrać pieniądze z umowy zlecenie?
Czy komornik może mi zablokować konto i zabrać pieniądze z umowy zlecenie? Umowę mam podpisaną na rok i jest to mój jedyny dochód. Nie chcę pracować za darmo... I co zrobić gdy je jednak zabierze?...
Nie otrzymałem listownie orzeczenia/wyroku, a bezpośrednio wezwanie do zapłaty.
W kwietniu miałem sprawę w sądzie w związku z mandatem drogowym. W sumie trzy sprawy, jednak na dwóch ostatnich nie pojawiłem się, gdyż obecność była nieobowiązkowa. Nie otrzymałem listownie orzeczenia/wyroku w tej sprawie, za to dziś wezwanie do zapłaty grzywny. Jestem w szoku. Wypadało by chyba udać się do tamtejszego sądu i zapytać ... Obowiązują tu jakieś terminy na wniesienie ... w zasadzie nie wiem co wnosić i gdzie, mam w ręku wezwani...
Hotel zmienił pokój za dopłatą, co robić?
Dzisiaj zadzwonili do nas z hotelu (tydzień przed wyjazdem) w którym zrobiliśmy rezerwację i wpłaciliśmy zaliczkę, że nie mają dla nas pokoju 4os który zarezerwowaliśmy, a w zamian mogą nam dać dwa pokoje dwu osobowe, do których musielibyśmy dużo dopłacić, jesteśmy 4os rodziną i chcieliśmy pokój na cztery osoby. Co mamy zrobić w tej sytuacji?...

Wyszukiwarka