Alimenty z Funduszu alimentacyjnego.

Pobieram alimenty na dzieci z funduszu alimentacyjnego, mam partnera z którym na pewno chciała bym zawrzeć związek małżeński. Pytanie, czy biorąc ślub, nadal będę otrzymała alimenty z funduszu, czy wtedy po prostu jest zakończenie ponieważ poprawiłam swój status? Dodam, że partner również płaci alimenty na 2 dzieci.
anonim cytuj
14-01-2024
Samo zawarcie związku małżeńskiego nie oznacza że stracisz prawo do alimentów z funduszu. Jeśli jednak dochody rodziny przekroczą próg dochodowy wówczas alimenty zostaną wstrzymane.

anonim cytuj
14-01-2024
A proszę mi powiedzieć czy alimenty które płaci partner na swoje dzieci są wliczane w dochód czy odliczane od niego ?

anonim cytuj
14-01-2024
Nie chcę pani wprowadzić w błąd. Myślę że najlepiej byłoby zadzwonić do właściwego urzędu i dopytać o tą kwestię.

anonim cytuj
14-01-2024
Zgodnie z ustawą o pomocy osobom uprawnionym do alimentów dochód partnera będzie uwzględniony po odliczeniu alimentów na rzecz innych osób, trzeba tylko to mieć udokumentowane.

anonim cytuj
14-01-2024
Po ślubie bądź jeśli będziecie mieć wspólne dziecko to stanie się członkiem rodziny. Jeśli więc zostanie przekroczony próg dochodowy to fundusz alimentacyjny przestanie wypłacać już alimenty.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

konto bankowe po zmarłym tacie
Nabyłem spadek przez sąd po zmarłym tacie w postawieniu mam wpisane nieruchomość oraz gospodarstwo rolne. Tata miał konto bankowego i mam rozumieć że nie mam do niego praw?...
Mandat za brak biletu.
Parkowałam pod marketem i kupiłam bilet parkingowy ale nie zauważyłam że zamiast SH wbijam SG. Reszta numeru rejestracyjnego się zgadza. No i oczywiście dostałam MANDAT za brak biletu. Sprawdziłam na stronie UFG samochód o mojej rejestracji ale z literką G zamiast H nie istnieje w rejestrze. Czy Waszym zdaniem mogę się skutecznie odwołać od tego MANDATU....
Kasacja wyroku.
Znajomy po nieudanej apelacji dostał wyrok 2 lata. Można coś jeszcze zrobić ? Rozważa kasację czy mogę prosić o informację jak to działa oraz jak długo czeka się na decyzję ? Czy jeśli zatrzymają go teraz i trafi do zakładu karnego to jeśli kasacja się uda zwolnią go, czy napisanie kasacji wstrzymuje wykonanie wyroku ? Jeśli tego nie zrobi to czy może pisać w trakcie odsiadki o wcześniejsze zwolnienie lub dozór elektroniczny? Będę wdzięczna za ...
Alimenty na rodzica.
Dzień dobry. Szukam porady odnośnie alimentów na rodziców, a mianowicie jak ich uniknąć? Sytuacja wygląda następująco: dostałam w dniu dzisiejszym sms od siostry, że mama (wdowa) zgłasza mnie i moje 2 siostry o alimenty. Od około dwóch lat jestem w konflikcie rodzinnym. Mimo to do lutego 2023 roku własnowolnie płaciłam alimenty ustalone z góry przez siostry (również przekazane telefonicznie, płaciłam poprzez pocztę wiec mam potwierdzenia). W marc...

Wyszukiwarka