Alimenty z Funduszu alimentacyjnego.

Pobieram alimenty na dzieci z funduszu alimentacyjnego, mam partnera z którym na pewno chciała bym zawrzeć związek małżeński. Pytanie, czy biorąc ślub, nadal będę otrzymała alimenty z funduszu, czy wtedy po prostu jest zakończenie ponieważ poprawiłam swój status? Dodam, że partner również płaci alimenty na 2 dzieci.
anonim cytuj
14-01-2024
Samo zawarcie związku małżeńskiego nie oznacza że stracisz prawo do alimentów z funduszu. Jeśli jednak dochody rodziny przekroczą próg dochodowy wówczas alimenty zostaną wstrzymane.

anonim cytuj
14-01-2024
A proszę mi powiedzieć czy alimenty które płaci partner na swoje dzieci są wliczane w dochód czy odliczane od niego ?

anonim cytuj
14-01-2024
Nie chcę pani wprowadzić w błąd. Myślę że najlepiej byłoby zadzwonić do właściwego urzędu i dopytać o tą kwestię.

anonim cytuj
14-01-2024
Zgodnie z ustawą o pomocy osobom uprawnionym do alimentów dochód partnera będzie uwzględniony po odliczeniu alimentów na rzecz innych osób, trzeba tylko to mieć udokumentowane.

anonim cytuj
14-01-2024
Po ślubie bądź jeśli będziecie mieć wspólne dziecko to stanie się członkiem rodziny. Jeśli więc zostanie przekroczony próg dochodowy to fundusz alimentacyjny przestanie wypłacać już alimenty.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Zwolnienie dyscyplinarne.
Witam, mam pytanie odnośnie zwolnienia dyscyplinarnego. A mianowicie, jestem kierownikiem i moi pracownicy umyślnie nie wydawali klientom paragonu gdy oni odchodzili i ich nie chcieli po czym kasowali wszystko razem dla zwiększenia wyników ja tego nie robiłam ale wiedziałam o tej sytuacji. Zostałam ukarana brakiem premii oraz notatka służbową, incydent miał miejsce około 1.5 miesiąca temu, czy pracodawca może mnie w dalszym ciągu zwolnić dyscyp...
Umowa barterowa.
Czy przy zawarciu umowy barterowej muszę podawać aż tyle danych osobowych pesel, nr dowodu ,imię, nazwisko ,adres zamieszkania . Osobiscie nie znam firmy/osoby z którą mam ją podpisać. Jest to osoba z internetu i obawiam się że za dużo tych danych jest....
Nie płace podatku od zarobionych pieniędzy
Mam pytanie. Jako 20-letnia osoba studiująca, dorabiam sobie, sprzedając ubrania, sprowadzając rzeczy zza granicy i sprzedając je już w Polsce, oprócz tego robię grafiki na zamówienie. Średni zysk miesięczny to około 10-15tys. Luty był dobrym miesiącem, bo sprzedawałam gadżety walentynkowe i zarobiłam ok. 28 tys. na czysto. I jest problem. Nie mam żadnej firmy, jestem zielona w temacie podatków, a znajomi powiedzieli ze w przypadku kontroli skarb...
Dzierżawa / spadek ziemii
Proszę o pomoc. Dostałam w spadku od rodziców gospodarstwo rolne wraz z ziemia rolna. Ziemia obecnie jest wydzierżawiona. Czy w trakcie trwania dzierżawy mogę przepisać cześć ziemii w ramach spłaty siostrom ? ...

Wyszukiwarka