Pobieram alimenty na dzieci z funduszu alimentacyjnego, mam partnera z którym na pewno chciała bym zawrzeć związek małżeński. Pytanie, czy biorąc ślub, nadal będę otrzymała alimenty z funduszu, czy wtedy po prostu jest zakończenie ponieważ poprawiłam swój status? Dodam, że partner również płaci alimenty na 2 dzieci.
Samo zawarcie związku małżeńskiego nie oznacza że stracisz prawo do alimentów z funduszu. Jeśli jednak dochody rodziny przekroczą próg dochodowy wówczas alimenty zostaną wstrzymane.
anonim cytuj
14-01-2024
A proszę mi powiedzieć czy alimenty które płaci partner na swoje dzieci są wliczane w dochód czy odliczane od niego ?
anonim cytuj
14-01-2024
Nie chcę pani wprowadzić w błąd. Myślę że najlepiej byłoby zadzwonić do właściwego urzędu i dopytać o tą kwestię.
anonim cytuj
14-01-2024
Zgodnie z ustawą o pomocy osobom uprawnionym do alimentów dochód partnera będzie uwzględniony po odliczeniu alimentów na rzecz innych osób, trzeba tylko to mieć udokumentowane.
anonim cytuj
14-01-2024
Po ślubie bądź jeśli będziecie mieć wspólne dziecko to stanie się członkiem rodziny. Jeśli więc zostanie przekroczony próg dochodowy to fundusz alimentacyjny przestanie wypłacać już alimenty.
Witam, mam pytanie odnośnie zwolnienia dyscyplinarnego. A mianowicie, jestem kierownikiem i moi pracownicy umyślnie nie wydawali klientom paragonu gdy oni odchodzili i ich nie chcieli po czym kasowali wszystko razem dla zwiększenia wyników ja tego nie robiłam ale wiedziałam o tej sytuacji. Zostałam ukarana brakiem premii oraz notatka służbową, incydent miał miejsce około 1.5 miesiąca temu, czy pracodawca może mnie w dalszym ciągu zwolnić dyscyp...
Czy przy zawarciu umowy barterowej muszę podawać aż tyle danych osobowych pesel, nr dowodu ,imię, nazwisko ,adres zamieszkania .
Osobiscie nie znam firmy/osoby z którą mam ją podpisać. Jest to osoba z internetu i obawiam się że za dużo tych danych jest....
Mam pytanie. Jako 20-letnia osoba studiująca, dorabiam sobie, sprzedając ubrania, sprowadzając rzeczy zza granicy i sprzedając je już w Polsce, oprócz tego robię grafiki na zamówienie. Średni zysk miesięczny to około 10-15tys. Luty był dobrym miesiącem, bo sprzedawałam gadżety walentynkowe i zarobiłam ok. 28 tys. na czysto. I jest problem. Nie mam żadnej firmy, jestem zielona w temacie podatków, a znajomi powiedzieli ze w przypadku kontroli skarb...
Proszę o pomoc. Dostałam w spadku od rodziców gospodarstwo rolne wraz z ziemia rolna. Ziemia obecnie jest wydzierżawiona. Czy w trakcie trwania dzierżawy mogę przepisać cześć ziemii w ramach spłaty siostrom ? ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: