Pobieram alimenty na dzieci z funduszu alimentacyjnego, mam partnera z którym na pewno chciała bym zawrzeć związek małżeński. Pytanie, czy biorąc ślub, nadal będę otrzymała alimenty z funduszu, czy wtedy po prostu jest zakończenie ponieważ poprawiłam swój status? Dodam, że partner również płaci alimenty na 2 dzieci.
Samo zawarcie związku małżeńskiego nie oznacza że stracisz prawo do alimentów z funduszu. Jeśli jednak dochody rodziny przekroczą próg dochodowy wówczas alimenty zostaną wstrzymane.
anonim cytuj
14-01-2024
A proszę mi powiedzieć czy alimenty które płaci partner na swoje dzieci są wliczane w dochód czy odliczane od niego ?
anonim cytuj
14-01-2024
Nie chcę pani wprowadzić w błąd. Myślę że najlepiej byłoby zadzwonić do właściwego urzędu i dopytać o tą kwestię.
anonim cytuj
14-01-2024
Zgodnie z ustawą o pomocy osobom uprawnionym do alimentów dochód partnera będzie uwzględniony po odliczeniu alimentów na rzecz innych osób, trzeba tylko to mieć udokumentowane.
anonim cytuj
14-01-2024
Po ślubie bądź jeśli będziecie mieć wspólne dziecko to stanie się członkiem rodziny. Jeśli więc zostanie przekroczony próg dochodowy to fundusz alimentacyjny przestanie wypłacać już alimenty.
Proszę o pomoc. Kupiliśmy domek, w zasadzie rudere z ogródkiem. W ogródku jest kranik z woda. Okazuje sie, ze rura pod ziemia prowadząca wodę do tego kraniku pękła i wyciekała woda. Mpwik naliczyło nam kilka tysięcy do zapłaty. Był licznik. Czy w zw z tym, ze teren kupiliśmy, nie mieszkamy jeszcze tam, dopiero zabieramy się za remonty a poprzedni właściciel nie poinformował nas o stanie tych rur podziemnych możemy wnioskować o anulowanie kwoty do...
Co zrobić w sytuacji, gdzie dostałem pismo od komornika o wszczęciu postępowania, ale za Chiny ludowe nie wiem o co chodzi, jest jeszcze w sprawie druga osoba, o tym samym nazwisku, dzwoniliśmy do osoby która złożyła jakieś wnioski znaleźliśmy ją w Internecie, ale ona nic o mnie nie wie, tylko o innej osobie o tym samym imieniu i nazwisku. To nie moje długi, a jest podane moje imię nazwisko oraz adres, gdzie składać skargę? Chcą ode mnie wyłudzić...
Witam. Został kupiony uszkodzony samochód niestety na umowie kupna zapomniano zapisać tego w umowie czy teraz każda ze stron może dopisać tę uwagę na swojej umowie? Pozdrawiam...
Witam,
1/3 udziałów posiadłości będzie wystawiona na licytacje komornicza. Komornik poinformował właściciela 2/3 ze jako najbliższa rodzina (brat) nie może brać udziału w pierwszej licytacji. Czy to prawda?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: