Najemca nie chce udostępnić mieszkania w celu położenia rur gazowych.

Najemca nie chce udostępnić mieszkania w celu położenia rur gazowych. W całym bloku jest modernizowana instalacja gazowa. Zarząd stwierdził, że jeśli mieszkanie nie zostanie udostępnione to zaślepią rurę na klatce i odetną dopływ gazu do mieszkania. Czy mi jako właścicielowi coś grozi od strony najemcy ?
anonim cytuj
14-01-2024
Czy może to być podstawą do wypowiedzenia umowy ?

anonim cytuj
14-01-2024
Czy jest kuchenka, lub podgrzewacz na butle 11kg? Jeśli tak to po założeniu instalacji kuchenka nie będzie mogła być używana, ani żaden podgrzewacz wody wymagający butli na propan-butan, gdyż jest kategoryczny zakaz używania takiej butli jeśli jest instalacja na gaz ziemny. Lepiej uświadomić, gdyż w razie wybuchu takiej butli, jeśli w budynku jest instalacja na gaz ziemny to jest lekko mówiąc przewalone i zapewne pani z ręką w nocniku zostanie z pozwami o odszkodowanie na kwotę zapewne sześciocyfrową.

anonim cytuj
14-01-2024
Jest kuchenka na gaz, i ta właśnie instalacją jest modernizowana. Ciepła woda z miasta, czyli bez podgrzewaczy.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Zachowek po zmarłej babci
Dzień dobry Mam pytanie w sprawie prawa spadkowego. Moja Babcia w wieku 75 lat ponownie wyszła za mąż ( była wdowa ). W miedzy czasie zmarł jej drugi mąż. Mieszkanie, które Babcia miała umowa darowizny z dożywotnią służebnością przepisała na "wnuczka" z drugiego małżeństwa. 12 miesięcy temu zmarła, a mieszkanie przejął ten "wnuczek". Czy należy mi się zachowek w tej sytuacji (po mamie, która była jej córka)? z góry dziękuj...
Wysoka faktura za prąd.
Witam, w lipcu otrzymałem bardzo wysoką fakturę za prąd, w której wskazano zużycie na poziomie dwukrotności średniego rocznego zużycia energii przyjętego dla danej grupy energetycznej. Jest to zupełny absurd ponieważ po sprawdzeniu sieci przez elektryka niemożliwe jest takie zużycie. Nieruchomość użytkowana jest też sporadycznie jako domek letniskowy. W związku z tą fakturą złożyłem wniosek o dokonanie badania licznika. Wynik badania przyszedł p...
Umowa o prace a miejsce zameldowania
Witam. Mam pytanie w kwestii zatrudnienia do pracy. Czy osoba ze stałym meldunkiem w innym województwie może zostać zatrudniona w branży handlowej w charakterze sprzedawcy na umowę o pracę pełen etat w innym województwie gdzie obecnie mieszka, ale nie posiada tutaj zameldowania. Zwracam się z powyższym zapytaniem w imieniu kuzyna który nie wie czy może w taki sposób pracować . Z góry bardzo dziękuję...
Czy Play bez mojej zgody mógł udostępnić moje numery telefonów firmą trzecim??
Play dzieli się swoją bazą numerów z firmami trzecimi? Dzisiaj miałem dziwną sytuację: do mojej żony zadzwoniła firma, która jak sprawdziłem z necie - spamuje telefonami ze zbiórką na pomoc dzieciom (nie wiem czy oszustwo czy nie - nie wnikam na razie). Zmartwiło mnie jednak to, że pytali o mnie z imienia i nazwiska. Byłem przekonany, że nikt poza Play nie ma prawa wiedzieć, jakie inne numery tel. mam u tego dostawcy. Dzwoniłem do Play a tam pow...

Wyszukiwarka