Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

jak odzysak pieniadze za brak mebli w zakupionym domu?
Kupuję dom, sprzedający w rozmowie z pośrednikiem zapewniają, że większość mebli zostanie, gdyż oni ze względu na wiek chcą kupić mieszkanie do 50 m2 i siłą rzeczy z 220 tam nie przeniosą. Dodatkowo podpisaliśmy umowę na 10 tys zł na meble kuchenne i agd. Poszłam im na rękę dając 2,5 miesiąca na wyprowadzkę, to jeszcze wykręcili grzejnik z garażu. Zostawili jedynie starą, odklejającą się zabudowę kuchni, zardzewiałą pralkę bosch i zestaw mebli z ...
Kupiłam zepsute auto.
Kilka dni temu kupiłam samochód. Przy zakupie wypytałam razem z osobami mi towarzyszącymi czy w samochodzie jest coś poważniejszego do roboty. Sprzedawca stanowczo zaprzeczył i powiedział, że do wymiany są podstawowe rzeczy jak oleje itp. Dziś mechanik zadzwonił do mnie, że wyszło tam więcej rzeczy niż te "podstawowe" i za robotę tego wyszło 3000 zł. Do tego okazało się, że cała skrzynia jest do wymiany bo jest "w strzępach"...
Zalano mi piwnicę. Właścicielka dała mi do zrozumienia, że od niej nic nie wyciągnę i mam skorzystać ze swojego ubezpieczenia. Co robić?
Witam. Dwa dni temu w nocy firma wykonująca żywność na dowóz zalała mi piwnice (pękł im wąż z wodą od zmywarki) ,szkody wyliczyłem na 3,5k zł. Dziś dowiedziałem się od właścicielki, że jej ubezpieczenie nie obejmuje zalań piwnic, bo ona nawet nie wiedziała ,że budynek jest podpiwniczony i nie zaznaczyła w wniosku ubezpieczeniowym, że jest piwnica. Dała mi do zrozumienia ,że od niej nic nie wyciągnę i mam skorzystać ze swojego ubezpieczenia. I tu...
Kto odpowiada za stan utrzymania drogi/alejki na terenie Rodzinnych Ogrodów Działkowych?
Pytam z uwagi na uszkodzenie pojazdu o wystający z ziemi element ogrodzenia, który w wysokiej trawie ,pomiędzy koleinami po ostatnich deszczach nie był widoczny. Zahaczenie podwoziem skutkowało dość poważnymi uszkodzeniami pojazdu. Zarząd działek nie chce wskazać numeru polisy ubezpieczyciela ROD celem naprawy uszkodzenia twierdząc, że winę ponoszę ja bo bez jakichkolwiek ustaleń stwierdza że : bagażnik był załadowany, ja nie dostosowałem prędkoś...

Wyszukiwarka