Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Wycena od hotelu.
Witam wszystkich, potrzebuje porady w sprawie sporu z hotelem. Moja praca wymaga czasami skorzystać z usług hotelu(przeważnie raz w miesiącu, 3-4dni). Gdzieś od początku tego roku korzystałam z usług jednego, w którym przy ostatnim pobycie wg hotelu pokój wymaga generalnego remontu. Co się stało? Wychodząc rano z pokoju wyślizgnął mi się z ręki ich papierowy kubek i rozlałam kawę na dywan. Od razu poinformowałam o tym recepcję, ale po powrocie wi...
Córka podczas zabawy w sali zabaw, niefortunnie zjechała ze zjeżdżali, czy mam podstawę aby domagać się odszkodowania od sali zabaw?
Córka podczas zabawy w sali zabaw, niefortunnie zjechała ze zjeżdżali lądujac na proste nogi doznała nadwyrężenia ścięgien w obu nogach. Prześwietlenie, dwie wizyty na Sor tydzień po tygodniu. Obecnie drugi tydzień porusza się tylko o kulach. Nie chodzi do szkoły, na zajęcia dodatkowe itd. Zjeżdżalnia w sali zabaw jest dosyć stroma, może budzić obawy co do bezpieczenstwa - nasze wzbudziła za późno. Moje pytanie: czy mam podstawę aby domagać s...
Jak mogę być współwłaścicielem samochodu, aby liczyły mi się już zniżki
Dzień dobry, mam pytanie odnośnie dopisania mnie jako współwłaściciela samochodu. Auto w tej chwili jest zarejestrowane na mamę, chciałabym dopisać siebie jako współwłaściciel, aby liczyły mi się już zniżki. W takiej sytuacji musiałaby być spisana umowa darowizny, a następnie zgłoszenie tej umowy do wydziału komunikacji i wydanie nowego dowodu rejestracyjnego? Czy muszę zgłaszać darowiznę do skarbówki, gdzie wartość auta wynosi ok 4/5 tyś z...
Mandat za wyprzedzaniu na przejściu dla pieszych.
Potrzebuje porady dotyczącej mandatu za wyprzedzanie na przejściu dla pieszych z sygnalizacja świetlną. Stałem na lewym pasie, przede mną stal pojazd. Gdy zapaliło się zielone światło ruszyłem i zaraz zmieniłem pas na prawy, ale zrobiłem to na ciągłej i pasach. Policjant pouczył za linie ciągła ale za wyprzedzaniu na przejściu już nie. Czy taki mandat jest zasadny? Nie było to przejście bez sygnalizacji świetlnej, zrobiłem to na zielonym świetle ...

Wyszukiwarka