Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Wniosek o podwyższenie alimentów.
Złożyłam wniosek o podwyższenie alimentów. Odezwał się do mnie ojciec córki i chcę się dogadać. Proponuje spisanie ugody u notariusza na kwotę wyższą niż dostałam zabezpieczenie. Myślicie, że warto się zgodzić i wycofać pozew ? Wiem, że jak podpisze ugodę a by nie płacił to mogę iść z tym do komornika. On chce w ugodzie zawrzeć zapis, że już więcej nie będę podnosić alimentów . Czy takie coś można w ogóle ująć w takiej ugodzie ???...
Alimenty
Witam. Była żona wniosła do sądu pozew o podwyższenie alimentow z 700zl na 1100zl. Ja w odp na pismo zgodziłem się na 900zl. Ogólnie zabieram syna czesto do siebie, mamy stały kontakt, widujemy się czesto. Dostaje ode mnie pieniądze. Zapewniam mu dużo rozrywek. Przedstawiłem wszystkie dowody, faktury, paragony itd w odpowiedzi do sądu. Otrzymałem pismo z sądu jak poniżej. Proszę o podpowiedź czy to postanowienie dotyczy tylko zabezpieczenia i ma...
Awaria rury na działce, Mpwik naliczyło nam kilka tysięcy do zapłaty, czy możemy wnioskować o anulowanie kwoty do zapłaty?
Proszę o pomoc. Kupiliśmy domek, w zasadzie rudere z ogródkiem. W ogródku jest kranik z woda. Okazuje sie, ze rura pod ziemia prowadząca wodę do tego kraniku pękła i wyciekała woda. Mpwik naliczyło nam kilka tysięcy do zapłaty. Był licznik. Czy w zw z tym, ze teren kupiliśmy, nie mieszkamy jeszcze tam, dopiero zabieramy się za remonty a poprzedni właściciel nie poinformował nas o stanie tych rur podziemnych możemy wnioskować o anulowanie kwoty do...
Czy jest możliwość że sąd nakaże wyprowadzkę partnera z mieszkania żebym została sama z dzieckiem?
Dzień dobry, bardzo proszę o radę. Mam mieszkanie kupione na kredyt wspólnie z partnerem, mamy dziecko. Syn ma ostre ADHD i problemy z agresją. Partner jest bardzo porywczy. Nie będę się rozpisywać ale chcę się z nim rozstać. Pozostaje kwestia mieszkania. W normalnych okolicznościach gdybyśmy byli sami sprzedali byśmy mieszkanie i podzielili się na pół ale ja zostanę z dzieckiem i nie będzie mnie stać na kupno nowego. Czy jest możliwość że sąd na...

Wyszukiwarka