Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy jestem zobowiązana odprowadzić podatek jeśli siostra wyśle mi kwotę powyżej 20tys? (nasze zaległe alimenty)
Witam czy jestem zobowiązana odprowadzić podatek jeśli siostra wyśle mi kwotę powyżej 20tys? Dokładnie chodzi o nasze zaległe alimenty, sprzed kilku lat plus odsetki. Ojciec wysłał jej całość do podzielenia na pół w tytule jest sygnatura sprawy i oznaczenie że to alimenty dla nas. Wychodzi na to że siostra musi mi wysłać prawie 30 tys. Czy może to zrobić po prostu na moje konto? Tak żebym ja nie musiała odprowadzać podatku. W tytule oczywiście na...
zawieszona działalność gospodarcza - czy mogę pozwać
Witam serdecznie. Mam pytanie czy mogę pozwać przedsiębiorcę w Sądzie Rejonowym w Wydziale Gospodarczym, który zawiesił działalność gospodarczą ? W bazie CEIDG jest informacja, że status indywidualnej działalności gospodarczej jest wykreślony. Podstawa prawna wykreślenia: art. 30 ust. 1 pkt 1 ustawy o CEIDG i Punkcie Informacji dla Przedsiębiorcy - zgłoszenie do CEIDG informacji o prawomocnym orzeczeniu zakazu prowadzenia działalności gospodar...
Ile mam czasu na rozwiązanie umowy?
Ile mam czasu kiedy pracodawca dopuścił się ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych na złożenie rozwiązania umowy bez wypowiedzenia? Pracuje w firmie na umowę o pracę na czas nieokreślony, niestety we wrześniu pracodawca wypłacił wynagrodzenie 18 września pomimo iż w umowie mam do 10 każdego miesiąca. Chciałbym wykorzystać ten fakt, aby odejść z pracy z "dnia na dzień". Oczywiście normalnie dalej pracuje i chodzę do pracy zgodni...
Urlop na wypowiedzeniu.
Witam mam taką sytuacje zmieniam prace i w starej mam zapisany planowy urlop ,ostatniego dnia przyjeżdżam się tylko rozliczyć i sczytać kartę do tachografu. W nowej firmie jest szkolenie na bazie i 3 kursy ze starym kierowcą (takie przyuczenie ) i tu mam pytanie czy w nowej firmie mogę śmiało jeździć skoro nie mam zakazu pracy na wypowiedzeniu i wpisaniu planowanego urlopu?...

Wyszukiwarka