Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Zarejestrowanie auta.
Mój ojciec w 2020 roku zarejestrował na mnie samochód. On to zrobił, ja niczego nie podpisywałam. Przez krótki okres użytkowałam ten samochód. Teraz dostałam pismo o zajęciu rachunku na 8k. Jest to kara za niespełnienie obowiązku ubezpieczeniowego owego samochodu. Samochód został przez mojego tatę sprzedany w 2020/21. Co teraz robić? Ojciec ma umowę kupna sprzedaż, ale jeżeli odwołam się to tak jakby przyznam się, że to ja podpisałam dokumenty, a...
Windykacja długu już raz spłaconego.
Miałem dług. Komornik ściągnął z poborów całość zadłużenia co do złotówki. Po otrzymaniu od komornika potwierdzenia zamknięcia sprawy (bo wszystko uregulowane) firma windykacyjna, która wszczęła sprawę - wydzwania do mnie "bo jeszcze zostało do dopłacenia" kilka setek. W tej samej sprawie, ten sam wierzyciel - i mam na podstawie telefonicznej informacji przelać kasę na ich konto. Pytanie: reagować? Czego się domagać? Co taka firma musi ...
Mieszkanie socjalne.
Składałem wniosek o mieszkanie socjalne, dostałem się, zaprezentowano mi jedno mieszkanie a doszły mnie słuchy, że powinienem dostać dwie propozycje. Drugiej nie dostałem a tego które mi zaprezentowano nie wziąłem. Okoliczni mieszkańcy byli nie zaciekawi a mieszkanie z moją choroba niepełnosprawności nie nadawało się do zamieszkania pod względem psychicznym, gdyż od razu zaczęło powodować u mnie różne dolegliwości. Nadmiar tego, po zamieszkaniu t...
Nie otwarty testament
Dzień dobry. Sytuacja wygląda następująco: po zmarłej 2 lata temu osobie pozostał testament. Jedna z osób, która możliwe, że jest ujęta w testamencie (dziecko zmarłego) kilkukrotnie nie stawiła się na sprawę, przez co testament do tej pory nie został otwarty. Wie o terminach spraw, ale celowo się na nie nie stawia. Osoba ta zajęła jedną z nieruchomości, zmieniła zamki mówiąc do pozostałych osób (też dzieci) że to jej sie należy i rzekomo jest je...

Wyszukiwarka