Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Sprzedaż samochodu.
Witam nie wiem czy w odpowiednim miejscu ale próbuję. Mam takie pytanie ponad rok temu sprzedałem samochód na polskich tablicach w Niemczech i dwa tygodnie temu dostałem pismo z Policji że ktoś spowodował kolizję drogową tym samochodem a ja widnieje w Polsce jako ostatni właściciel. Mam umowę sprzedaży(co prawda w tym momencie mam wątpliwości co do prawdziwości danych kupującego).Mam wszystkie dokumenty potwierdzające wyrejestrowanie samochodu. A...
Powrót do pracy po 3 latach przerwy.
Witam, przychodzę po poradę odnośnie powrotu do pracy po 3ch latach przerwy (dwie ciąże plus macierzyński ) P.s. Aktualnie przebywam na urlopie wypoczynkowym. Otóż korporacja w której pracuje powiadomiła mnie ,że mój dział w którym pracowałam między innymi ja i dziewczyna , którą uczyłam (to samo stanowisko) został "okrojony" i została tylko koleżanka . Chcą abym wysłała CV do działu zajmującego się rekrutacja i będą czegoś dla mnie...
Prawa autorskie.
Chciałbym opublikować wiersz/piosenkę na spotter fb publicznie, skierowana do bliskiej osoby ze względu na miłe dla niej zaskoczenie. Piosenko/wiersz jest na tyle genialna i ładnie ułożona, że boję się, że może zostać skradzione i wykorzystane przez jakiś zespół lub osobę. W jaki sposób mogę to zabezpieczyć i udowodnić, że należy do mnie w razie gdybym gdzieś ja usłyszał? Jaka adnotację napisać pod publikowana piosenka?. Proszę o wskazówki jak si...
Wszczęcie egzekucji za dług
Witam. Dostałam pismo od komornika o wszczęciu egzekucji za dług o którym nie wiedziałam. Zadzwoniłam do kancelarii i dostałam namiar na firmę windykacyjną która przejęła dług od wierzyciela i się okazało że to CYFROWY POLSAT któremu jestem podobno winna 2 tys złotych Owszem miałam podpisaną z nimi umowę ale nie byłam zadowolona i po jej wygaśnięciu zakończyłam ją z nimi i dopelnilam formalności w odpowiednim punkcie. Umowa była zakończona w 2...

Wyszukiwarka