Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Jak wyegzekwować od byłego partnera zasiłek rodzinny, który pobiera za granicą?
Witam chciałam zapytać co mogę zrobić , jak wyegzekwować od byłego partnera pieniążki, które pobiera za granicą (zasiłek rodzinny ) na nasze wspólne dziecko . Od jakiegoś czasu nie wysyła tego zasiłku na nieletnią . Pozew o alimenty złożony wraz z zabezpieczeniem , sąd wydał postanowienie o płaceniu zabezpieczenia do czasu rozprawy ....
Nieuzasadniony wpis w KW.
Na mojej współwłasnej nieruchomości za zaległości dokonał wpisu wierzyciel. Zaległość została uregulowana w lutym ubiegłego roku, w marcu złożyłem wniosek do sądu o wykreślenie hipoteki przymusowej, załączyłem zgodę wierzyciela, upłynął sobie prawie jeden rok, w marcu bieżącego roku sąd oddalił mój wniosek o wykreślenie hipoteki przymusowej ponieważ wierzyciel błędnie wpisał na zgodzie kwotę zaległości. Do dnia dzisiejszego hipoteka przymusowa ...
zgubione klucze
Dzień dobry, Przytrafiła się dziwna sytuacja. Od jakiegoś czasu na klatce wisiała kartka o znalezieniu kluczy. Dzisiaj okazało się, że mój partner zgubił swoje klucze i te z ogłoszenia to prawdopodobnie jego. Właścicielem numeru jest Koreańczyk mieszkający z kolegami na naszym pietrze. Udało nam się zrozumieć po telefonie do niego tyle, ze będzie za godzinę. Podeszliśmy do nich po nie, jeden z Panów potwierdził, że kojarzy numer z którym się kon...
Czy najemca powinien płacić podatek od nieruchomości?
Witam, prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą, wynajmuję lokal od kilku lat, współpraca z właścicielem lokalu układa się w porządku, wszystkie opłaty realizuje terminowo. Kilka dni temu zadzwonił do mnie właściciel lokalu z informacją, że jest niezapłacony podatek od nieruchomości (od kilku lat), nazbierało się tego ok 15 tys., i że ja mam zapłacić i że jest to normalna praktyka. Z tym że to nie jest mój lokal, czy to jest zgodne z prawem...

Wyszukiwarka