Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Wezwanie na rozmowę podczas urlopu, czy mam obowiązek iść?
Witajcie. Jestem na urlopie wypoczynkowym od 18.08 bezpośrednio po urlopie macierzyńskim, dzisiaj dzwonił szef żebym przyszła w poniedziałek do pracy bo musimy pogadać, pytałam czy coś się stało, to stwierdził że nie jest to rozmowa na telefon, czy może mnie zwolnić jak przebywam na urlopie? Czy mam obowiązek wogóle tam iść? Czy jeżeli pracodawca da mi jakieś dokumenty do podpisania mogę odmówić ich podpisania?...
Podwyższenie alimentów.
Zostałem wezwany w sprawie o podwyższenie alimentów. Jeśli w pełni zgadzam się z racją powódki i i chcę płacić dokładnie taką kwotę jak ona żąda na dziecko, to czy muszę poza wyrażeniem zgody na podwyższenie alimentów załączać zaświadczenie o zarobkach za ostatnie 6 miesięcy i składniki wynagrodzenia ? Zarabiam za granica i otrzymuję wypłaty tygodniowo, pracodawca nie umie wystawiać zaświadczeń lub nie chce. Ale skoro zgadzam się w 100% z powódk...
Odszkodowanie z polisy OC.
Witam, mój tata miał wypadek na rowerze. Został potrącony przez samochód (kobieta najechała na niego od tyłu), został zabrany do szpitala, na miejscu była również policja. Proszę o poradę w jaki sposób przygotować pismo do ubezpieczyciela osoby która spowodowała wypadek, jakie informacje należy w nim zawrzeć aby skutecznie wywalczyć sprawiedliwe odszkodowanie z polisy OC. Jakie załączniki dołączyć do pisma?...
Nabycie spadku.
Mąż w drodze dziedziczenia poprzez wpisanie aktu poświadczenia dziedziczenia u notariusza nabył spadek po ojcu. Spadek ten zgłosił do urzędu skarbowego zgodnie ze stanem faktycznym. W późniejszym terminie okazało się, że w tym samym akcie jest dziedziczenie po dziadku i babci w skład czego wchodzi dom - mąż nieświadomy tego wszystkiego nie wykazał tego w zeznaniu. Czy jedyne co pozostaje to złożyć zeznanie i liczyć się z koniecznością zapłaty? Kw...

Wyszukiwarka