Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Okresy ubezpieczenia chorobowego
Dzień dobry, od 8 sierpnia do 18 sierpnia byłam na umowie zlecenie (odprowadzana składka chorobowa) od 21 sieprnia do 15 września byłam na umowie o pracę na zastępstwo i od 18 września do 18 października jestem na umowie zlecenie (odprowadzana składka chorobowa) 23 października mam zaplanowany zabieg i prawdopodobnie dostanę zwolnienie. Nie wiem na jak długo, ale moja pytanie jest takie czy jeżeli dostanę zwolnienie to czy będzie ono płatne?...
Okres wypowiedzenia
Witam, chciałabym się dowiedzieć o okresie wypowiedzenia. Pracowałam u jednego pracodawcy od marca 2019 do początku kwietnia 2020 roku(umowa na czas określony) przez lockdown była przerwa pomiędzy umowami i kolejną podpisałam 18 maja 2020 na pół etatu również na czas określony (18 miesięcy). Chce złożyć wypowiedzenie, ile wynosi okres wypowiedzenia?...
Czy można obniżyć alimenty?
Witam, alimenty zasądzone na 1900 na dwójkę dzieci. Mój były płaci jak sobie chce więc zagroziłam mu komornikiem. Stwierdził, że skoro mój nowy partner zarabia dobrze i mieszkamy już razem to mam na wszystko pieniądze a dodatkowo przecież wzrosło 500plus to jak go podam do komornika to on zrobi wszystko by obniżyć alimenty na tysiąc na dzieci. Nie widuje ich, nie przesyła prezentów, nie dzwoni i nie pisze. Czy mój nowy związek ma coś do wysokości...
Bardzo proszę o wyjaśnienie - umowa wynajem mieszkania na czas określony
Bardzo proszę o wyjaśnienie - umowa wynajem mieszkania na czas określony . W treści jest że umowa zawarta od ...do ..czyli wszystko jasne . Jednak dalej jest punkt ,że; 1) Najemcy przysługuje prawo wypowiedzenia umowy z zachowaniem .....okresu wypowiedzenia ze skutkiem na koniec miesiąca kalendarzowego . 2)Wynajmujący może wypowiedzieć umowę zgodnie z art 11 ustawy o ochronie praw lokatorów. Moje pytanie - 1) czy mimo ,że zawieramy umowę na np...

Wyszukiwarka