Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Pozwanie i odszkodowanie od szpitala
Witam. Zastanwiam się jaką mam szanse na pozwanie szpitala. Rok czasu chodziłam do ginekologa prywatnie (starania o 2 dziecko). Po roku zostałam skierowana przez nią na badanie hsg (jest to badanie drożności jajowodów, jeśli zrosty są małe to wstrzyknięty kontrast jest w stanie je "rozerwać", przetkać). Na wypisie mam napisane, że oba jajowody drożne (bo wedle ginekolog, która to robiła i do której chodziłam prywatnie udało się j...
Wycofanie zawiadomienia.
Złożyłam zawiadomienie o znęcaniu się nade mną i dziecku, groźbach karalnych, gwałtach przez męża. Zostałam przesłuchana. Chciałabym wycofać zawiadomienie. Nie udźwignę tego psychicznie. Jak napisać taki wniosek, by był skuteczny? Dziecko nie pamięta złych wydarzeń, kontakty ojca z dzieckiem zabezpieczone są w obecności kuratora, a sprawozdania są dobre, jesteśmy w czasie rozwodu i mieszkamy osobno, niedługo będą badania w OZSS w celu oceny kompe...
Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Co mogę zrobić, żeby po porodzie mieć urlop macierzyński a do porodu być zabezpieczona finansowo? (Umowa zlecenie)
Dzień dobry. Od 1.03.22r mam umowę zlecenie. Niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży (8tydzień), na umowę o prace nie mam co liczyć. Co mogę zrobić, żeby po porodzie mieć urlop macierzyński a do porodu być zabezpieczona finansowo (mieć płatne zwolnienie, kiedy już nie będę mogła pracować)...
Pracodawca nie zgłosił mnie do Zus i nie dał skierowania do lekarza medycyny pracy
Witajcie forumowicze, Dwa tygodnie temu rozpoczęłam pracę w pewnej firmie. Podpisałam z pracodawcą umowę o pracę na okres próbny. Jednak nie dostałam od niego żadnego skierowania do lekarza medycyny pracy. Niestety po 2 tygodniach nie jestem zgłoszona też do upezpieczeń ZUS. Co w tej sytuacji mam zrobić? Czy to nie jawne łamanie prawa przez pracodawcę?...

Wyszukiwarka