Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Mama mojej narzeczonej ma w toku sprawę rozwodową ze swoim mężem. Jest on alkoholikiem od zawsze ale jego rodzina pomaga mu teraz zrobić wszystko żeby ten rozwód był z winy mamy mojej narzeczonej. Chcę on uzyskać alimenty i ostatnio powiedział że złoży wniosek do sądu o alimenty dla niego od mojej narzeczonej i jej siostry. Czy można jakoś tego uniknąć, mogą one jakoś pozbawić go tego prawa?
Ogólnie zniszczył im całe dzieciństwo i jeszcze teraz ...
Otóż jestem dłużnikiem alimentacyjnym mój dług obecnie wynosi około 22.000 tys, obecnie zaczynam spłatę tego długu tj. spłaciłem łącznie 5700zl ale zostałem wezwany na jutro na policje w celu postawienia zarzutów.
-W tej sytuacji chciałbym zapytać czy od jutrzejszego przesłuchania grozi mi więzienie?
-czy po postawieniu zarzutów będę musiał stawić się na rozprawę?
-czy to ze alimenty zacząłem płacić jest jakimś plusem i mogę nie dostać wyrok...
Dobry wieczór . Proszę o poradę . Mam wspólne mieszkanie z partnerem w którym on bywa rzadko ( 1 lub 2 razy w tyg na noc ) . Mieszam w nim z dzieckiem 3 letnim , które chodzi nieopodal do przedszkola . Mamy ogrzewanie gazowe . Partner za każdym razem kiedy przyjeżdża do domu szantażuje mnie , że ściągnie piec i odłączy ogrzewanie . Ostatnio powiedział, że zrobi to w obecności policji . Bardzo proszę o informację czy ma takie prawo do odłączenia o...
Mamy w bliskiej rodzinie złodzieja, w ostatnich miesiącach zginęło kilku najbliższym łącznie ok. 40 tys. zł, wiemy, że to ta osoba, chociaż nikt za rękę jej nie złapał, oczywiście się wszystkiemu wypiera. Pieniądze ginęły po wizycie tej osoby, niedługo potem obnosiła się z wydatkami mimo braku dochodów. Po ostatniej kradzieży zaparliśmy się i szukaliśmy dowodów, przeszukaliśmy laptopa i w rozmowach na Facebooku wszystko jest udowodnione, że ta os...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: