Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy babcia może się ubiegać o 500+?
Witam. Jeżeli moja babcia skończyła 75lat, i ma niską emeryturę ale jest zdrowa i samodzielną to może się ubiegać o 500+ czy nie? Wszędzie czytam co innego i mam już mętlik w głowie....
Zmiana menu weselnego ze strony zleceniobiorcy.
Witam. Mój problem polega na tym, że 03.01.2023 podpisałam umowę na salę weselną na sierpień 2024. Otrzymałam wtedy menu, które wg zapisu umowy stanowi integralną jej część. W dniu wczorajszym tj. 14.08.2023 byłam u właściciela sali i przedstawił mi menu, które rzekomo obowiązuje od 2023 r. Ale w umowie nie ma zapisu, że on zastrzega sobie prawo do zmiany menu. Czy wobec tego mam pełne prawo do odrzucenia jego propozycji menu i trzymania się t...
Kara za niezawiadomienie policji o przestępstwie.
Ponad 3 msce temu u mnie w domu na imprezie jeden z gości pod wpływem alkoholu zabrał moje auto pokryjomu przejechał dosyć spory kawałek i się nim rozbił. Pojechałem ze znajomymi go wyratować czyli zamówiliśmy lawetę i nie zgłaszaliśmy tego na policje. Spisałem z nim umowę że w ciągu 3mscy ma mi spłacić samochód. Niedługo po tym wydarzeniu on i tak poszedł siedzieć tyle tylko że za alimenty. I tak 3msce minęły w ciągu których miałem być spłacony ...
Dzieci w szkole prześladują innych uczniów, co z tym można zrobić? Jakie kroki prawne mogę podjąć ?
Witam syn chodzi do szkoły podstawowej do klasy 7 . W jego klasie jest kilkoro dzieci ( chłopcy i dziewczęta) , którzy sprawiają problemy w szkole . Prześladują innych uczniów, upokarzają innych , pyskują itp. Są to dzieci z tzw. Dobrych domów, rodzice na wysokich stanowiskach . Przez te dzieci 3 innych uczniów przeniosło się do innych szkół ponieważ nie dawały sobie rady psychicznie . Dwóch chłopaków z tej ,, bandy ,, zaczęły znęcać się nad mo...

Wyszukiwarka