Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Cześć, adwokat wziął za napisanie apelacji karnej określoną kwotę, ale nie spisał ze mną żadnej umowy, ja podpisałam z kolei tylko pełnomocnictwo dla niego. Nie mówił nic o żadnym dodatkowym honorarium po zakończeniu. Sprawa skończyła się dla mnie wyrokiem w zawieszeniu. Adwokat oczekuje teraz ode mnie, że go dodatkowo za taki wyrok wynagrodzę i żąda ode mnie kwotę, którą zapłaciłam za napisanie apelacji pomnożoną o 2,5. Ja zwracam mu uwagę, że n...
Witm
Moj byly maz ma kilka tys. kredytow
ktore zaciagal bez mojej wiedzy na swoja osobe ale w dokumentach widnieje moj adres poniewaz byl u mnie zameldowany.
Kredyty splaca poki co z przerwami od 2013 r.
Rozwod byl w 2014.
Przez te lata nawet kiedy nie placil nie dostalam zadnego ponaglenia, nie wiedzialam ze ma takie dlugi.
Teraz dowiedzialam sie ze planuje wyjechac na daleki zachod, skad pochodzi.
Od lat ma problem z alkoholem i obawia...
Witam ,
Zleciłam firmie budowlanej wykończenie mieszkania, podpisaliśmy umowę i chłopaki zaczęli prace. Pobrali opłatę za I etap prac i dwie zaliczki, wszystko zapisane w umowie i podpisane. Teraz uważają, ze remont zakończyli a ja teraz widzę, ze wszystko jest do poprawy. Czy jeśli oni uważają, że remont zakończony musze im zapłacić teraz mimo , ze robota spartaczona? Czy mogę najpierw pisemnie żądać usunięcia wad z wyznaczonym terminem i dopie...
Witam.Mam nadzieje,ze tutaj znajde rade co robic.Chcialam zameldowac mojego wnuczka,ma On angielski akt urodzenia,nie ma tam wpisanego ojca,tylko mame,gdy poszlam do Urzedu Gminy Pani kazala mi wpisac byle jakie imie taty dziecka bo musi byc .Jak moge to zrobic przeciez to klamstwo.Jak tak mozna?Przeciez moj wnuczek nie jest synem Jana czy Stanislawa.Przeciez imie ojca trzeba podawac u roznych urzedach.W Angli rubryka imie ojca jest pusta a w Pol...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: