Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Mój ojciec w 2020 roku zarejestrował na mnie samochód. On to zrobił, ja niczego nie podpisywałam. Przez krótki okres użytkowałam ten samochód. Teraz dostałam pismo o zajęciu rachunku na 8k. Jest to kara za niespełnienie obowiązku ubezpieczeniowego owego samochodu. Samochód został przez mojego tatę sprzedany w 2020/21. Co teraz robić? Ojciec ma umowę kupna sprzedaż, ale jeżeli odwołam się to tak jakby przyznam się, że to ja podpisałam dokumenty, a...
Miałem dług. Komornik ściągnął z poborów całość zadłużenia co do złotówki. Po otrzymaniu od komornika potwierdzenia zamknięcia sprawy (bo wszystko uregulowane) firma windykacyjna, która wszczęła sprawę - wydzwania do mnie "bo jeszcze zostało do dopłacenia" kilka setek. W tej samej sprawie, ten sam wierzyciel - i mam na podstawie telefonicznej informacji przelać kasę na ich konto. Pytanie: reagować? Czego się domagać? Co taka firma musi ...
Składałem wniosek o mieszkanie socjalne, dostałem się, zaprezentowano mi jedno mieszkanie a doszły mnie słuchy, że powinienem dostać dwie propozycje. Drugiej nie dostałem a tego które mi zaprezentowano nie wziąłem. Okoliczni mieszkańcy byli nie zaciekawi a mieszkanie z moją choroba niepełnosprawności nie nadawało się do zamieszkania pod względem psychicznym, gdyż od razu zaczęło powodować u mnie różne dolegliwości. Nadmiar tego, po zamieszkaniu t...
Dzień dobry.
Sytuacja wygląda następująco: po zmarłej 2 lata temu osobie pozostał testament. Jedna z osób, która możliwe, że jest ujęta w testamencie (dziecko zmarłego) kilkukrotnie nie stawiła się na sprawę, przez co testament do tej pory nie został otwarty. Wie o terminach spraw, ale celowo się na nie nie stawia. Osoba ta zajęła jedną z nieruchomości, zmieniła zamki mówiąc do pozostałych osób (też dzieci) że to jej sie należy i rzekomo jest je...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: