Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Kontrola pracownika na L4.
Przebywam właśnie na chorobowym, jest to mój pierwszy dzień. Wcześniej nigdy nie korzystałem z tego przywileju osoby pracującej. Będąc dociekliwym chciałem zorientować się co mogę będąc na L4. Większość formułek jest dla mnie w zupełności zrozumiała, ale dwie kwestie tworzą wyłącznie niejasności i chciałbym uzyskać od życzliwej osoby wyjaśnienie. 1." Czy nie wykorzystuje zwolnienia lekarskiego od pracy w sposób niezgodny z jego celem."...
Odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu.
Byłam na wyrwaniu zęba prywatnie gdzie podpisywałam zgodę na wyrwanie. Po tygodniu czasu zaczęło mnie boleć ucho. Myślałam że mam stan zapalny ucha. Lekarz mówi że mnie boli z powodu wyrwania zęba i że najprawdopodobniej dentysta podczas usuwania mógł coś uszkodzić. Czy mam jakiekolwiek szanse na wygranie sprawy jeśli bym pozwala dentystę...
Sprzedaż mieszkania z najemcą w trakcie umowy najmu.
Mam pytanie związane z wynajmem mieszkania. Wraz z partnerem wynajmujemy mieszkanie od prawie roku, umowa (najmu okazjonalnego) zawarta w marcu 2023, nie ma sprecyzowanego czasu najmu, płatność jest co miesiąc. W środę (24.01) dostaliśmy informację od właściciela, że planuje sprzedać mieszkanie i na następny dzień będzie ktoś zrobić wycenę. Byliśmy uspokajani, że to tylko wycena i nic nie jest postanowione, natomiast po wizycie agenta mieszkanie ...
złośliwość ze strony męża
Witam. W poniedziałek wyjeżdżam z córka na wakacje. Od piątku jesteśmy u mojej mamy, bo jestem w trakcie wyprowadzki od męża i zaczęły się złośliwości.. Dzieli nas aktualnie 60km Dziś mąż napisał, ze chce się widzieć z córka.. Czy ja muszę rzucać w tej chwili wszystkie plany i jechać te 60 km ? Czy mogę mu powiedzieć, ze jak chce zobaczyć córkę, to niech przyjedzie?...

Wyszukiwarka