Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Zmiana nazwiska dziecka.
Zmiana nazwiska dziecka Prawa ograniczone Rozwód Czy mogę spróbować chociaż zmienić nazwisko synkowi na moje? Ojciec biologiczny zniknął, od 3 lat go nie ma w życiu dziecka, zaczął zwracać uwagę na to, że ma inne nazwisko niż ja. Czy można to jakoś załatwić? Jakiś wniosek?...
dom zakupiony na kredyt hipoteczny na jedna osobe
witam, dom zakupiony na kredyt hipoteczny na jedna osobe (posiadajaca dzieci), ale jest on splacany przez 2 osoby nie zwiazane ze soba w sposob prawny, obie mieszkaja w tym domu. w momencie kiedy wlasciciel kredytu umiera lub zwiazek sie rozpada, caly dom zostaje przepisany dzieciom? czy ta druga osoba moze sie jakos zabezpieczyc? czy pozostaje tylko testament lub malzenstwo?...
mam umowę o pracę,czy mogę sobie jeszcze dorobić?
Witam. Jestem osobą prywatną. Jestem zatrudniony w firmie normalnie na umowę o pracę. Mam dodatkową zdolność/umiejętność, którą mogę wykorzystać by sobie "dorobić". Chciałbym się ogłosić na portalach społecznościowych, ale pytanie. Co muszę spełnić/zrobić żeby było to 100% legalne? Słyszałem o czymś takim jak działalność nierejestrowana. Czy mogę mieć problemy jeśli ktoś zgłosi do skarbówki, że deklaruje się na jakąś usługę nie mając...
Czy zgodne z prawem jest utrwalanie wizerunku pracownika przez kierownika?
Witam, Czy zgodne z prawem jest utrwalanie wizerunku pracownika przez kierownika (poprzez zrobienie zdjęcia pracownikowi ) ,by pokazać właścicielom firmy ,czy jest on właściwie umundurowany w miejscu pracy ? Właśnie taki (wg mnie żenujący ) sposób na kontrolę umundurowania wymyśliło sobie szefostwo. Ale ja też nie wiem co się dalej ze zdjęciem mojej osoby stanie , czy nikt go w jakikolwiek sposób nie wykorzysta ... Orientuje się ktoś w temaci...

Wyszukiwarka