Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Kredyt konsolidacyjny.
Cześć. Brałem u siebie w banku kredyt i dopiero teraz zobaczyłem że to był kredyt konsolidacyjny. Czytam że ten kredyt jest przeznaczony tylko na spłatę zadłużeń i kredytów itp. Pieniądze z pożyczki już wpłynęły mi na konto, czy te pieniądze mogę wykorzystać na dowolny cel czy tylko na to co oni ustalą np. na ich kredyt bo mam jeszcze jeden u nich? Jak to jest?...
Zachowek od testamentu.
Babcia spisała przed śmiercią u notariusza testament. Miała 3 córki. Dwie z nich żyją, jedna z nich zmarła w 2020 roku (moja mama). Babcia zmarła w zeszłym roku. W testamencie ujęte są tylko dwie córki, które żyją i dziedziczą spadek każda po połowie. Moja mama ma dwoje dzieci. Czy mogę w związku z tym ubiegać się o zachowek? Rodzina twierdzi, że absolutnie nie, bo mama przecież nie żyje....
Egzekwowanie długu przez komornika z tytułu naczelnika skarbowego
Witam, Jak wygląda teraz sytuacja egzekwowania długu przez komornika z tytułu naczelnika skarbowego? Posiadam tam jakieś 760zł do oddania za mandaty ale znalazłem informację, że wszelkie egzekucje z ZUSu, skarbówki etc. są wstrzymane ze względu na stan epidemii. Czy to jest prawda? Jak to się ma w rzeczywistości? Dodam, że chciałem to zapłacić ale po prostu dało by mi to odwlec w czasie i miałbym więcej "pieniążków" na święta. Pozdraw...
przyczepienie pergoli tarasowej do domu
Witam mam teraz w domu i chciałbym dołożyć sobie Taras który będzie przyczepiony do elewacji budynku proszę mi powiedzieć czy mogę to zrobić na zgłoszenie czy wymagany jest jakiś specjalny projekt budowlany pod to. Zależy mi na jak najmniejszych formalnościach jeżeli będzie trzeba to mogę nawet lekko odsunąć o centymetr od elewacji te pergole byle tylko nie mieszać się w papierologię...

Wyszukiwarka