Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

nękanie
Witam wszystkich, chciałbym zasięgnąć porady prawnej w temacie nękania przez firmę Kaczmarski Inkasso. Od ponad 2 mc otrzymuje od nich mnóstwo maili oraz liczne telefony i SMS na 3 moje firmowe numery. Prowadzę działalność jednoosobową, i mam dwie spółki. Od czasu ich kontaktu, ani ja ani moi pracownicy nie mogą się skupić na pracy. Mam zawaloną skrzynkę mailową, i zawieszone przez nich telefony. Wielu klientów ma problem, aby się do nas dodzwoni...
Pozew o rozwód z alimentami.
Złożyłam pozew o rozwód razem z alimentami i ograniczeniem praw ojcu.(napisany przez radcę prawnego, powiedziała żeby wszystko, za jednym razem złożyć). Mąż nie odebrał pozwu, wynajęłam komornika, który nie dostarczył również pisma, pod wskazany adres, ponieważ teściowa ukrywa mojego męża, twierdzi że tam nie mieszka, a mieszka i to cały czas, ponieważ nie pracuje.... mam dowody, że tam przebywa oraz inna korespondencja polecona do niego zostaje...
Sytuacja rodzinna- spadkowa.
Sytuacja rodzinna- spadkowa. Są 2 siostry i ciężko chorujący brat. Jedna z sióstr jest z wizyta u brata z początkiem września do 15 września, widzi ze sytuacja zdrowotna jest trudna…nie ma zbytnio kontaktu z bratem, aby chciał cokolwiek zakomunikować. Osoba z zewnątrz rodziny - konkubina 2 tyg po wizycie siostry zwołuje notariusza do domu i spisuje na siebie testament. W testamęcie zapisuje dom rodzinny na siebie. 6 października Brat um...
zerwanie umowy o wynajem
Kolega wynajał mieszkanie ma umowie do sierpnia natomiast znalazł tańsze mieszkanie dzień po podpisaniu umowy za 300 zł a tam mam umowe za 800 miesiecznie właściciel twierdzi że nie ma prawa zerwać umowy i musi mu płacić za wynajete mieszkanie do sierpnia... czy Kolega ma prawo zerwać umowę?...

Wyszukiwarka