Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

problem z sasiadem i groźby
Witam, mam pytanie u lekki problem, mam sasiada któremu przeszkadza wszystko muzyka nie głosna, dzieci itp itd, chodź on tak samo jak żona jego mieszkają na piętrze chodzą głośno pies szczeka itp itd oczywiście to mu już nie przeszkadza. Dziś otrzymałem telefon od niego że przyjedzie do domu z trasy i mnie rozwali. Ma mnie nie być w domu bp mnie pobije... itp itd, co w tej sytuacji można zrobić złości policji czy co ? Podpowiecie...
Jak złożyć wniosek do sądu o niewypłacone pieniądze przez pracodawcę?
Potrzebuję złożyć wniosek do sądu o niewypłacone pieniądze przez pracodawcę. Podobno trzeba to zrobić poprzez stronę ministerstwa sprawiedliwości. Kompletnie się na tym nie znam i nie mogę znaleźć żadnego formularza, może ktoś miał z tym styczność i zechciałby mi pomóc? Sprawa jest dużo bardziej skomplikowana, pierwsza sprawa to sprawa pieniędzy które mi wisi (prawie 11 tys), przez nie płacenie czynszu lokal został zamknięty w połowie lipca i t...
Czy ktoś z Was wymeldował osobę bez jej zgodny?
Witam, moja Teściowa chce wymeldować syna, brata moje męża, ponieważ tam nie przebywa. A dodatku zaczyna się o niego ubiegać komornik, oraz szuka go policja. Czy ktoś z Was wymeldował osobę bez jej zgodny? Jak dokładnie to wszystko wygląda?...
Ile czasu ma UFG na odpowiedź
Ile czasu ma na odpowiedź ma UFG licząc od dnia dostarczenia wniosku o umorzenie kary? W Regulaminie umarzania wierzytelności Funduszu z tytułu opłat, odstępowania od dochodzenia zwrotów wypłaconych świadczeń i poniesionych kosztów (roszczeń regresowych) oraz udzielania ulg w ich spłacie widnieje informacja o 2 miesiącach czasu na odpowiedź. Ja otrzymałam odpowiedź od nich po ok roku od wysłania wniosku o umorzenie kary? ...

Wyszukiwarka