Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Wypowiedzenie umowy kredytu przez bank.
Czy po wypowiedzeniu umowy przez bank, do zwrotu jest cała kwota z odsetkami? Kredyt 20 000 pozostałe koszty i odsetki ok. 17 000, zawarty 5 miesięcy temu....
Czy oprócz skargi na lekarza można go ponieść do odpowiedzialności za błędna diagnozę?
Dzień dobry. Mam pytanie czy oprócz skargi na lekarza można go ponieść do odpowiedzialności za błędna diagnozę? Córka lat 3 skakała na tramopolnie niefortunnie upadła, spuchła jej ręką. Udaliśmy się na izbę przyjęć tam lekarz ortopeda stwierdził że nie ma złamania i jedyne ci jej założył to ala temblak z cienkiego bandarzu. Zaufalam lekarzowi że jutro powinno byc lepiej. Następnego dnia córkę bardziej bolała ręką i bardziej spuchła poszliśmy na...
Samochód zastępczy z OC sprawcy.
Dzień dobry, 03.01.2024 r. miałem kolizję nie z mojej winy, od 05.01.2024r miałem samochód zastępczy z OC sprawcy, do dnia 22.01.2024r. Uznano szkodę całkowitą mojego auta i wypłacono mi odszkodowanie pomniejszone o wartość wraku, pieniądze wpłynęły na konto po południu 15.01.2024r. Dziś przyszło pismo od likwidatora szkody PZU w którym stwierdzają że samochód zastępczy z OC sprawcy należał mi się tylko do 16.01.2024r (czyli dzień po wypłaceniu ...
zniszczone rzeczy w wynajmowanym mieszkaniu
Witam, wynajmowałam mieszkanie i jak to jest, jak zniszczyły się rzeczy od normalnego użytkowania. Wynajmowałam ponad 5 lat i te rzeczy były stare zlat 80 i zużyły się. Czy muszę je odkupić? A poza tym kanapa była ze skai i popękała po roku użytkowania. Dwa, krzesła z lat 80 tych się połamały i wyrzuciłam oraz telewizor, kturego już dawno kupić nie można nawet używany też się zepsuł. Przez ponad 5 lat płaciłam za wynajem, odstępne dla właścicielk...

Wyszukiwarka