Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy pracodawca ma prawo zmusić pracowników do szczepienia ?
Dzień dobry. W zakładzie pracy jest lista na którą każdy ma się wpisać. Dotyczy szczepienia przeciwko covid 19. Czy pracodawca ma prawo zmusić pracowników do szczepienia ? Czy jeżeli ktoś odmówi może to być powodem do zwolnienia dyscyplinarnego? Pracuje w sklepie, a w mojej firmie jest nakaz szczepienia przeciwko covid do 10 grudnia, oraz obowiązek dostarczenia certyfikatu ze szczepienia. Jeżeli nie ma prawa zmusić nas do tego, to jak się br...
Podwójne zajęcie należności z tego samego tytułu.
Miesiąc temu, na moim koncie bankowym pojawiła się blokada na kwotę 860 zł, tytułem egzekucji komorniczej. Kilka dni później bank zrealizował to zajęcie i przelał na konto komornika całą kwotę, a ja uznałem sprawę za zamkniętą. Tymczasem pierwszego tego miesiąca, na moim koncie ponownie pojawiła się blokada na 860 zł tytułem egzekucji komorniczej o tej samej sygnaturze i od tego samego komornika. Skontaktowałem się z kancelarią komorniczą i dowi...
Fałszywe zeznania.
Dzień dobry, Chciałbym się Państwa zapytać, czy moje rozumowanie jest poprawne oraz czy mam szansę na pomyślne postępowanie poprzez Kodeks Karny. 1. Toczę sprawę w Sądzie Rodzinnym o ustalenie kontaktów, na przesłuchaniu stron padły oszczerstwa, które są fałszywe i stawiają mnie w złym świetle. Przez te pomówienia, Sąd odrzucił wniosek o zabezpieczenie kontaktów w celu zbadania konfliktu. Oskarżenia typu, narkotyki, przemoc. Czy mogę dochodzić ...
potrzebuję ściągnąć dług od osoby prywatnej
Dzień dobry, potrzebuję ściągnąć dług od osoby prywatnej. Adwokat wysłała list adwokacki, ale niestety osoba nie odpowiedziała na ten list. Co mogę zrobić aby odzyskać dług? Pozdrawiam....

Wyszukiwarka