Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Witam mam teraz w domu i chciałbym dołożyć sobie Taras który będzie przyczepiony do elewacji budynku proszę mi powiedzieć czy mogę to zrobić na zgłoszenie czy wymagany jest jakiś specjalny projekt budowlany pod to. Zależy mi na jak najmniejszych formalnościach jeżeli będzie trzeba to mogę nawet lekko odsunąć o centymetr od elewacji te pergole byle tylko nie mieszać się w papierologię...
Dzień dobry,
mam bardzo trudny przypadek w pracy i nie znam odpowiedzi. Proszę o pomoc
W skrócie:
1. Organ wydał decyzję administracyjną o nałożeniu kary pieniężnej 5000 zł.
2. Strona nie wniosła odwołania, decyzja stała się ostateczna i wykonalna.
3. Strona nie wykonała tej decyzji, Organ skierował sprawę do Urzędu Skarbowego a ten do Komornika.
4. Strona zapłaciła karę 5000 zł Komornikowi ale płacąc co miesiąc po 1000 zł.
Moje pytanie: ...
Witam mam wazne pytanie w imieniu kolezanki rozstala sie z partnerem z ktorym ma 11 miesieczna corke wyprowadzila sie od niego on nastepnego dnia przyjechal do dziecka i chcial zabrac mala na kilka godzin po czym dziecka nie odwiozl i nie chce oddac. Kolezanka zlozyla i oplacila wniosek o zabezpieczenie pobytu dziecka u siebie czy jesli pokaze to policji i pojedzie po mala postawi zgodnie z prawem prosze o odp. Doradzenie w tej sprawie...
Mieszkamy z rodzicami w piętrówce. Ja zajmuje cały dół. Jest to osobne mieszkanie bo osobne wejście i podliczniki. Rodzice mają mi to przepisać. Z nimi na górze mieszka siostra i brat którzy mają spore długi w bankach komorników itd...w chwili obecnej gdyby nagle rodzice zmarli dom przechodzi na nas trzech dlatego ja chcę się zabezpieczyć przepisując dół na mnie. Jak zabezpieczyć się żeby komornik nie zainteresował się spadkiem tzn. mieszkaniem k...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: