Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

alimenty
Witam. Mam pytanie, ponieważ nie wiem co mam zrobić i czy mam się gdzieś z tym udać. Z ojcem nie mam żadnego kontaktu, dostaje alimenty co miesiąc, ale od jakiegoś czasu zaczęłam pracę. I moje pytanie brzmi, czy mam kogoś poinformować, że pracuje i ojciec nie musi mi wysyłać alimentów, czy on może mieć ustalony jakiś okres płatności tych alimentów, czy to w jego interesie jest dowiedzieć się, czy pracuje? Po prostu nie chce, żeby za jakiś czas rz...
Dziedziczenie po matce.
Mieszkanie kupione przed ślubem, a więc stanowi wyłącznie moją własność i nie wchodzi do wspólnoty małżeńskiej ale co w przypadku mojej śmierci? Kto dziedziczy mieszkanie? Mam męża oraz 2 dzieci pełnoletnich i dwójkę małoletnich, pytam oczywiście czysto teoretycznie bo nie mogę znaleźć info na ten temat....
Jak bezpiecznie kupić zadłużoną nieruchomość?
Witam. Zamierzam kupić dom od małżeństwa, którzy mają długi i komornika. Z tego co wiem, to komornik ma odebrać dług u notariusza i resztę pieniędzy im oddać. Ludzie ci chcą za te pieniądze kupić mieszkanie. Są to alkoholicy i obawiam się, że pieniądze szybko znikną a oni się nie wyprowadzą. Jak mogę się przed tym zabezpieczyć? Co zrobić, żeby w razie czego eksmisja była skuteczna?...
Zakaz konkurencji.
Pracowałam 4 lata na umowę zlecenie u jednego pracodawcy w prowadzeniu zajęć dodatkowych w różnych placówkach oświatowych. Co roku podpisywałam umowy zlecenia z tym jednym zleceniodawcą w których miałam zapis o zakazie konkurencji i prowadzeniu takich lub podobnych zajęć tylko za zgodą byłego zleceniodawcy w tych konkretnych placówkach przez okres 3 lat od zakończenia umowy pod rygorem kary pieniężnej. Czy te umowy się sumują i nie mogę wykonyw...

Wyszukiwarka