Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Zwalczanie nieuczciwej konkurencji.
Witam serdecznie, prowadzę Firmę w branży rozrywkowej (wynajem atrakcji dla dzieci i dorosłych). Mamy kilku pracowników, pozycje na rynku. Kilka dni temu wyszło na jaw, że brat jednego z naszych pracowników, założył nam dosłownie pod nosem i w tajemnicy konkurencyjną firmę. Dodam, że ten brat niejednokrotnie nam pomagał. Po cichu kupił ten sam sprzęt od dostawcy, od którego mu bierzemy sprzęt. Stworzył nazwę firmy łudząco podobną do naszej, stwo...
Dłużnik wykorzystał adres najmu.
Witajcie, dawny najemca mojego mieszkania okazał się dłużnikiem, na którego przychodzą listy od firm windykacyjnych itd. Podanie informacji u źródła w tych firmach nie działa. Chcę pozwać z KK dawnego najemcę, podpowiecie jakie paragrafy mogę wykorzystać? Doprowadzenie do naruszenia miru domowego, który postrzegam także jak czystość skrzynki pocztowej?...
Czy jest możliwe założenie działalności z komornikiem?
Bezpieczne założenie działalności gospodarczej z komornikiem... możliwe? Chodzi o salon fryzjerski, co zrobić aby komornik nie zabrał wszystkiego? Chciałabym dobrowolnie spłacać. Działalność nierejestrowana? Proszę o pomoc osobę znającą się na tym......
Alimenty od rodziców na dorosłe dziecko.
Moi rodzice są po rozwodzie. Jestem pełnoletni, więc tata będzie płacił alimenty do momentu zakończenia przeze mnie edukacji. 1.Jak to wygląda od strony matki gdy pójdę ja studia? 2.Czy będzie musiała mi przelewać tyle ile wynoszą alimenty taty? Rodzice szantażują mnie co do wyborów studiów mówiąc, że mam iść do Krakowa, bo tam będę miał mieszkanie które należy do taty. Matka mówi, że jeśli pójdę do Krakowa to wtedy będzie mi przelewać. Natomias...

Wyszukiwarka