Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Koniec umowy a L4.
Za chwilkę kończy mi się 3 miesięczny okres próbny którego nie chce przedłużać, umowę mam podpisana do 16, zaś 12 grudnia mam zabieg i prawdopodobne będę musiał iść na l4 teraz pytanie czy mam obowiązek uprzedzić szefostwo o takiej sytuacji czy mogę iść na l4 a od 16 grudnia moja umowa automatycznie wygaśnie. Moje szefostwo i ja wspólnie zdecydowaliśmy że dalsza współpraca nie ma sensu....
Czy jest jakaś szansa na anulowanie kary z UFG?
Witam Teść zakupił auto w czerwcu, jego ubezpieczenie kończyło się 8.07 dopatrzył się tego dopiero 13.07 (od tego dnia jest wykupione OC) . Dziś otrzymał wezwanie do zapłaty 2800 zł z ufg. Czy jest jakaś szansa na anulowanie kary lub jej zmniejszenie ? Co możemy zrobić ?...
Przepisanie domu
W tym tygodniu ojciec mojego partnera przypisuje mu dom z dożywotnią opieką. Mam dwa pytania. 1. W domu zameldowana jest siostra partnera, która wyprowadzila się z początkiem grudnia zostawiając chorego ojca. Nie wie o przepisaniu domu, dotąd była przekonana że dom jej się ostanie. Jeśli dowie się o próbie wymeldowania wróci mieszkać spowrotem. Jak ugryzc tą sprawę? 2. Ja wykladam pieniądze na notariusza i pozniejszy remont, nie mamy ślubu i ...
Okres wypowiedzenia na L4
Witam chciałabym się upewnić w jednej sprawie a mianowicie; Mam stała umowę o pracę, złożyłam wypowiedzenie kierowniczka kazała odpracować 1.5 miesiąca z 3miesiecy. Ok konczy się czas odpracowania a ja wylądowałam na l4 od początku października i raczej juz do końca odpracowania na nim zostanę (termin mija 10.11.2021). Moje pytanie czy jeśli będę tego 10tego na l4 to moja umowa wygasnie? Czy muszę być tego dnia w pracy zeby umowa dobiegła końc...

Wyszukiwarka