Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Brak kontaktu z pracodawcą.
Witam. Jestem zatrudniony na umowę o pracę od półtora roku w jednej firmie. Aktualnie przebywam na świadczeniu rehabilitacyjnym. Mój pracodawca nie odpowiada mi na maile żadnej sprawie. Mam pytanie, czy mogę wypowiedzieć umowę bez zachowania okresu wypowiedzenia? I czy wtedy należy im się wypłata ekwiwalentu za niewykorzystany urlop?...
Ojciec w testamencie przekazuje mieszkanie opiekunce, która chcę się zrzec. Na kogo przechodzi spadek?
Umiera ojciec. W testamencie przekazuje mieszkanie swojej opiekunce. (Ojciec był po rozwodzie z dziećmi nie miał kontaktu od długich lat). Opiekunka chce się zrzec testamentu. Czy wtedy spadek przechodzi na dzieci ojca czy na dzieci opiekunki na którą zostało w spadku przepisane mieszkanie? Będę wdzięczna za pomoc. W razie dodatkowych pytań chętnie odpowiem, nie wiem co w tej sprawie może mieć znaczenie. Z góry dziękuję za pomoc....
Tajemnica korespondencji.
Witajcie, jestem obecnie w trakcie rozprawy rozwodowej z orzeczeniem winy obu stron. Jako jedne z dowodów moja żona przedstawiła moje zdjęcia z obecną partnerką (całkowicie cenzuralne ), które pozyskała bez mojej wiedzy z karty w moim telefonie komórkowym oraz pisma z banku i instytucji finansowych dotyczące moich prywatnych wydatków. Pisma (również listy polecone) otworzyła bez mojej wiedzy i zgody, nie przekazała mi nawet informacji, że one zo...
Spis inwentarza.
Zmarła moja mama. Okazało się że spłacała karty kredytowe. Generalnie dużo rzeczy zatajała. Ciężko teraz powiedzieć czy miała jakieś ubezpieczenie prywatne. Czy my jakoś dzieci możemy się dowiedzieć gdzieś co mama posiadała? Czy bank może nam udzielić jakieś informacji ?...

Wyszukiwarka