Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Martwię się o swój samochód
Witam. Pod blokiem w którym mieszkam jest parking przy którym rosną drzewa. Drzewa są dość stare, schodzi z nich kora, na codzień spadają drobne gałęzie. Ostatnio widziałam jak większa gałąź spadła na samochód i narobiła szkód. Martwię się o swój samochód, czy mając tylko OC mogę się starać o odszkodowanie w razie gdyby taka gałąź na nie spadła? Teren raczej należy do miasta i myślę że to ich zadaniem jest zadbać o drzewa, które stanowią niebez...
Rozwód a długi.
Witam. Złożono pozew o rozwód bez orzekania o winie. Ponieważ mąż zaczął robić długi, żona nie wie jak dużo się tego uzbierało. W pozwie nie napisała bo nie wiedziała czy może aby ustanowić rozdzielność majątkową do czasu rozprawy. Czy można jeszcze zmienić pozew? Czy można wnieść o taką rozdzielność aby nie musiała płacić długów męża?...
Zakaz wykonywania zawodu liczy się od wydania wyroku czy od uprawomocnienia go?
Witam. Znajomy miał wyrok za przekroczenie uprawnień oraz zakaz wykonywania zawodu na okres pięciu lat. Wyrok był z czerwca 2017, natomiast uprawomocnił się w styczniu 2018. Od której daty należy liczyć te pięć lat zakazu wykonywania zawodu? Z dobry dziękuję za odpowiedź ...
Zwrot pieniędzy za polisę OC.
Zakupiłem przez internet polisę OC którą opłacie ale zaraz agent znalazł mi lepszą ofertę ( bardziej rozbudowaną) i stwierdził żebym kupił tą nową oraz wypisał wypowiedzenie OC tej pierwszej polisy ( od razu tak zrobiłem). 18 listopada minął miesiąc od wypowiedzenia polisy i niestety do teraz nie mogę się doprosić ubezpieczalni o zwrot pieniędzy, agent twierdzi że robi co może i pospiesza centrale w tej sprawie. Najlepsze jest to ze w aplikacji d...

Wyszukiwarka