Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Jak ustalić masę spadową?
Proszę o pomoc. Nabyłam spadek w 1/6 przez sąd i mam pół roku żeby zgłosić go do urzędu skarbowego. Problem w tym że muszę ustalić masę spadkową, jak to zrobić najszybciej i na jakie koszty można się przygotować ? Dodam że część rodzeństwa nie współpracuje, nie ponosi kosztów, nie odbiera listów. Obawiam się że nie zdążę i będę musiała zapłacić 19 % podatku....
Po wygranych w sprawach sądowych z ZUS
Wygrałem sprawy sądowe z ZUS (w sprawie rekompensaty do emerytury za pracę w warunkach szkodliwych) w pierwszej i drugiej instancji (Sąd Apelacyjny odrzucił apelację ZUS). - czy (i ew. od kogo) dowiem się o ewentualnej kasacji ZUS, - zakładając, że ZUS nie złoży kasacji, ile czasu ma ZUS na realizację wyroku ew. czy muszę składać jakieś pisma/wnioski do ZUS w tej sprawie...
Kto może brać udział w przesłuchaniu podejrzanego?
Jestem osobą leczącą się na zaburzenia lękowo- depresyjne. Dostałem wezwanie na Policję w charakterze podejrzanego. Moje pytanie: czy w trakcie przesłuchania może mi towarzyszyć żona, chodzi o to żeby była w pomieszczeniu i jej obecność wspierała mnie emocjonalnie. Jak to załatwić formalnie ?...
mam zapis prawa pierwokupu działki sąsiadującej z ta która kupiłam
Witam Mam takie pytanie.... W 2012 roku kupiłam działkę , w tym tez akcie notarialnym mam zapis prawa pierwokupu działki sąsiadującej z ta która kupiłam Do tej pory się tym nie interesowałam -właścicielka zapewniała ze nie będzie sprzedawac ,a jeśli już to da znac Ostatnio będąc na swojej działce ,zobaczyłam ,ze zaczęto budowę domu na działce co miałam prawi pierwokupu Sprawdziłam to dzisiaj i okazało się ze została sprzedana w 2016 roku T...

Wyszukiwarka