Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Witam chciałam zapytać co mogę zrobić , jak wyegzekwować od byłego partnera pieniążki, które pobiera za granicą (zasiłek rodzinny ) na nasze wspólne dziecko . Od jakiegoś czasu nie wysyła tego zasiłku na nieletnią . Pozew o alimenty złożony wraz z zabezpieczeniem , sąd wydał postanowienie o płaceniu zabezpieczenia do czasu rozprawy ....
Na mojej współwłasnej nieruchomości za zaległości dokonał wpisu wierzyciel.
Zaległość została uregulowana w lutym ubiegłego roku, w marcu złożyłem wniosek do sądu o wykreślenie hipoteki przymusowej, załączyłem zgodę wierzyciela, upłynął sobie prawie jeden rok, w marcu bieżącego roku sąd oddalił mój wniosek o wykreślenie hipoteki przymusowej ponieważ wierzyciel błędnie wpisał na zgodzie kwotę zaległości.
Do dnia dzisiejszego hipoteka przymusowa ...
Dzień dobry,
Przytrafiła się dziwna sytuacja. Od jakiegoś czasu na klatce wisiała kartka o znalezieniu kluczy. Dzisiaj okazało się, że mój partner zgubił swoje klucze i te z ogłoszenia to prawdopodobnie jego. Właścicielem numeru jest Koreańczyk mieszkający z kolegami na naszym pietrze. Udało nam się zrozumieć po telefonie do niego tyle, ze będzie za godzinę. Podeszliśmy do nich po nie, jeden z Panów potwierdził, że kojarzy numer z którym się kon...
Witam, prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą, wynajmuję lokal od kilku lat, współpraca z właścicielem lokalu układa się w porządku, wszystkie opłaty realizuje terminowo.
Kilka dni temu zadzwonił do mnie właściciel lokalu z informacją, że jest niezapłacony podatek od nieruchomości (od kilku lat), nazbierało się tego ok 15 tys., i że ja mam zapłacić i że jest to normalna praktyka. Z tym że to nie jest mój lokal, czy to jest zgodne z prawem...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: