Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Cofnięcie darowizny mieszkania.
Mąż przepisał na syna 4 lata temu mieszkanie w darowiźnie na syna z poprzedniego małżeństwa (2020 r.) W 2022 r. wzięliśmy ślub nic o tym przepisaniu nie wiedziałam, aż przypadkiem odnalazłam dokument. Syn przestał się ojcem interesować poblokował telefon, wszystkie kontakty zerwał i mąż jest teraz w kropce, pytanie brzmi czy można to cofnąć? Wspólnych dzieci nie mamy.....
Witam kto płaci za L4 powyżej 60 dni
Witam kto płaci za L4 jeśli w maju miałem 60 dni na złamanie ręki a teraz w wrześniu mam 7 dni na opiekę nad dzieckiem. Pracodawca twierdzi że ZUS bo jest powyżej 30 dni w roku a ZUS twierdzi że pracodawca bo to nie jest kontynuacją poprzedniego L4...
Darowizna między małżonkami.
Cześć. Jestem po ślubie 12 lat. Sprzedałam nieruchomość, która była moim majątkiem osobistym (darowizna od rodziców) i chciałabym teraz te pieniądze przeznaczyć na zakup domu. Z różnych powodów jedynym właścicielem i kredytobiorcą będzie mój mąż. Czy mogę mu zrobić przelew z mojego konta na jego bez konsekwencji? I wtedy on może tymi pieniędzmi rozporządzać? Czy - jeśli to jakiś problem, to mogę po prostu wziąć kredyt razem z mężem? W zasadzie pl...
Zniesienie alimentacji.
Mąż ma córkę, która w tym roku skończyła szkołę średnią, zdała maturę i zablokowała ojca wszędzie gdzie się dało, żeby nie wiedział gdzie mieszka, co robi czy pracuje czy studiuje. Mąż złożył w lipcu wniosek o zniesienie alimentów lub obniżeniem ze względu na naszą sytuację rodzinną. Obecnie płaci co miesiąc bez żadnych opóźnień. Jak była potrzeba to dostawała więcej na swoje konto. Sąd próbuje dostarczyć jej wniosek lecz za każdym razem wraca zw...

Wyszukiwarka