Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Zmarł mój ,,tata" obcy człowiek, nie był moim biologicznym ojcem. Jeśli otworze testament, jaki zapłacę podatek?
Witam, zmarł mój ,,tata" (w świetle prawa całkowicie obcy człowiek, nie był moim biologicznym ojcem) zostawił testament w którym przepisał mi swoją połowę majątku. Żyliśmy normalnie jak rodzina, pomagałam mu przez całe życie i całą chorobę, itd. Jeśli otworze testament, jaki zapłacę podatek? Czy jest jakaś możliwość żebym mogła starać się o zmniejszenie tej kwoty? Nie stać mnie na tak duże sumy (mam duży kredyt na głowie) a dalsza rodzina t...
Upadłość konsumencka? Czy żeby się o to starać trzeba mieć komornika na pensji?
Kto może starać się o upadłość konsumencka? Czy żeby się o to starać trzeba mieć komornika na pensji?...
Ciągłość pracy a kredyt hipoteczny.
Dzień dobry, obecnie szukam mieszkania, które chciałbym kupić na kredyt hipoteczny. Wymagana jest ciągłość umów w miejscu pracy (lepsze wyliczenie zdolności kredytowej). Mam zawarta umowę o prace na czas określony jako lekarz stażysta do 1 października, kolejna umowę podpisze w tym samym miejscu najprawdopodobniej 5 października. Czy brak umowy przez 4 dni skutkuje brakiem ciągłości umowy?...
Dziedziczenie długów.
Piszę w sprawie cioci. Ciocia ma 4 dzieci. Jednemu dziecku wzięła kredyt pod zastaw mieszkania na 25 lat. Syn spłaca kredyt już 10 lat. Ciocia i wujek jeszcze żyją ale są już starszymi ludźmi. Co w takim przypadku jak umrą obydwoje. Syn już powiedział cioci, że nie wie czy będzie spłacał kredyt bo jedynie bank sobie zabierze mieszkanie. Co w takim przypadku z 3 pozostałego rodzeństwa. Czy jakoś ciocia może zabezpieczyć pozostałe dzieci względem ...

Wyszukiwarka