Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Dzień dobry. Jak mogę za życia matki, zrzec się po niej spadku, jak i uchronić się przed płaceniem alimentów na nią. Czy istnieje w ogóle taka możliwość. Po prostu nie utrzymuje z nią kontaktu, relacji żadnych nie mamy. A po prostu wiem jakie są sądy w Polsce, a chce się zabezpieczyć przed płaceniem alimentów na matkę....
Witam. Kilka dni temu moją bliską osobę zatrzymała policja, był pod wpływem narkotyków oraz miał je przy sobie... Około 3 lat temu był ten sam incydent i stracił prawo jazdy miał zakaz robienia uprawnień na 5 lat.
Teraz twierdzi że po nocy na dołku nie miał rozmowy z prokuratorem i nie wie co mu grozi ale w to nie wierzę.
A więc pytanie co może grozić za jazdę pod wpływem narkotyków, posiadanie ich przy sobie, jazdę bez uprawnień jeśli osoba by...
Dzień dobry.
Dwa tygodnie temu do męża przyszła opłacona paczka, której nie zamawiał. Zadzwonił do firmy, która paczkę wysłała, żeby wyjaśnić sprawę. Pani, która odebrała telefon nie bardzo orientowała się w temacie, kazała napisać maila do firmy i opisać zaistniałą sytuację, co też mąż uczynił. Otrzymaliśmy telefon od firmy, że faktycznie zaistniała pomyłka,że przyślą po paczkę kuriera i cisza... paczka zalega nam juz 2 tygodnie w domu. Nie ch...
Dzień dobry,
03.01.2024 r. miałem kolizję nie z mojej winy, od 05.01.2024r miałem samochód zastępczy z OC sprawcy, do dnia 22.01.2024r. Uznano szkodę całkowitą mojego auta i wypłacono mi odszkodowanie pomniejszone o wartość wraku, pieniądze wpłynęły na konto po południu 15.01.2024r. Dziś przyszło pismo od likwidatora szkody PZU w którym stwierdzają że samochód zastępczy z OC sprawcy należał mi się tylko do 16.01.2024r (czyli dzień po wypłaceniu ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: