Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Dzień dobry.
Poinformowałam pracodawcę telefonicznie w piątek, że chcę złożyć wypowiedzenie i kiedy przyjdzie, by mógł je podpisać. Od tego czasu nie mam z nim kontaktu i nie mogę tego zrobić osobiście. Kiedy do niego dzwonię mówi, że jutro będzie, a się nie pojawia. Ewidentnie utrudnia mi odejście z pracy. Chciałam złożyć wypowiedzenie do upoważnionych osób z biura, jednak dowiedziałam się, że szef zakazał im odbierania jakichkolwiek dokumentów...
Chciałabym się dowiedzieć , czy w przypadku , gdy po śmierci jednego członka rodziny w tym przypadku taty, który był jedynym właścicielem mieszkania , które po jego śmierci przeszło na żonę oraz dwie córki , mieszkanie własnościowe, które nie miało ksiąg wieczystych. Czy jedna ze spadkobierców, mowa o żonie zmarłego może sama złożyć wniosek o księgi wieczyste , po czym swoją część przepisać na wnuka, syna jednej z córek?...
Witam mam pytanie, może ktoś będzie wiedział. Jak to wygląda z rozliczeniem PIT-u w przypadku gdy matka wychowuje dziecko, ale nie pracuje. A ojciec pracuje, ale nie interesuje się dzieckiem, mieszka na drugim końcu Polski i ma sporadyczny kontakt. Jego działania kończą się na przesyłaniu alimentów. Czy ojciec w takiej sytuacji może się rozliczyć z ulgą na dziecko?? I otrzyma pieniądze w takiej sytuacji?...
Witam. Zamierzam kupić dom od małżeństwa, którzy mają długi i komornika. Z tego co wiem, to komornik ma odebrać dług u notariusza i resztę pieniędzy im oddać. Ludzie ci chcą za te pieniądze kupić mieszkanie. Są to alkoholicy i obawiam się, że pieniądze szybko znikną a oni się nie wyprowadzą. Jak mogę się przed tym zabezpieczyć? Co zrobić, żeby w razie czego eksmisja była skuteczna?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: