Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Ziemia w spadku z wieloma dziedziczącymi.
Witam, mam pytanie, znalazłem się w sytuacji w której mam do czynienia z działką, która ma wielu dziedziczących w różnych stosunkach udziałów i potrzebuje dostać informację na temat tego co w przypadku gdy jeden z spadkobierców nie żyje. Czy jego udziały dzielone są wśród pozostałych spadkobierców czy po zmarłej osobie dziedziczą jej dzieci? Jak to jest. Z góry dziękuje za odpowiedź....
Darowizna domu.
Męża ciocia a zarazem chrzestna nie mogła mieć dzieci. Na stałe mieszka w Niemczech ale ma dom w Polsce do którego przyjeżdża tylko 1-2 razy do roku i powiedziała, że owy dom dostaniemy my i tu zaczynają się schody - nie potrafimy się dogadać jak to formalnie załatwić - spadek, darowizna czy jak? Według tego co się do tej pory dowiedziałam, najlepszym wyjściem jest zapisanie nam owego domu i działki z klauzulą dośmiertną, ale cioci takowe wyjście...
Służebność drogi.
Witam Mam w księdze wieczystej jak jak i inni właściciele sąsiednich nieruchomości ,,bezpłatne użytkowanie, przejazd przechód przez działkę należącą do pana....(10 domów z służebnością drogi ). Mam kilka pytań 1. Co z służebnością w razie śmierci właściciela drogi? 2. Czy może właściciel nam zamknąć drogę? 3. Kto powinien zadbać o nową nawierzchnię na drodze i ewentualne naprawy? Właściciel drogi czy my jako służebnicy? 4. Kto w zimie ma dba...
Obowiązek alimentacyjny.
Jak ma się sytuacja odnośnie tego, gdy to nowa żona płaci alimenty przelewem ze swojego konta tytułując „ alimenty” za swojego małżonka ? Bo ten rzecz jasna, ukrywa dochody ponieważ ma problem z łożenie na dziecko. Jakieś rady do takiego zachowania...

Wyszukiwarka