Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy można zrobić badania lekarskie do pracy w czasie trwania L4?
Aktualnie przebywam na zwolnieniu lekarskim po wygaśnięciu stosunku pracy. W dniu dzisiejszym tj. 30.01 podpisałam przedwstępną umowę z pracodawcą o rozpoczęciu nowej pracy od 16.02. a badania lekarskie powinnam zrobić 14.02. Czy będąc na zwolnieniu lekarskim mogę wykonać tę badania? Jak to się ma do złożenia wniosku o wypłatę wynagrodzenia chorobowego z ZUS...
obciążenie finansowe
Dzień dobry, córka podjęła pracę w sklepie na umowę zlecenie. W sklepie znajduje się punkt Lotto, który obsługują wszyscy pracownicy. Podczas nieobecności szefa zniknęły zdrapki o wartości około 400 zł. Szef podejrzewa jednego z pracowników, ale nie jest wstanie udowodnić kradzieży tej osobie. Poinformował, że z najbliższej wypłaty odejmie każdemu część pieniędzy żeby pokryć stratę. Jeśli złodziej przyzna się do winy to pieniądze mają zostać zwr...
Kupno garażu a wada ukryta.
Kupiliśmy kilka miesięcy temu tj. na wiosnę garaż. Umowa u notariusza. Żadnych wad nie stwierdzono. W środku świeżo pomalowany na biało... Teraz okazało się, że dach przecieka. Mamy tam meble i część zamokła. Co możemy zrobić?...
Odrzucenie spadku.
Sprawa dotyczy zrzeczenia się spadku. Rok temu zmarl moj ojciec. Jako że był zadłużony, zrzekliśmy się z rodzeństwem spadku w imieniu naszym i naszych dzieci. Zrzekliśmy się w sierpniu 2023 za nas, w styczniu 2024 za dzieci. W międzyczasie (w listopadzie 2023) dowiedzieliśmy się o kolejnym „spadku” po zadłużonej ciotce. Spadkobiercą został nasz zmarły ojciec, automatycznie więc przeszło na nas. Dodam, że ciotka zmarła pół roku przed ojcem, al...

Wyszukiwarka