Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy mogę odmówić zwolnienia lekarskiego?
Czy mogę odmówić zwolnienia lekarskiego? Wolę wykorzystać urlop, niż przebywać na zwolnieniu lekarskim, żeby nie tracić pieniędzy....
Reklamacja towaru.
Zakupiłem zestaw kluczy od sklepu na allegro, po pierwszym użytkowaniu grzechotka klucza się poddała na chyba 7 śrubie do odkręcenia. Poinformowałem sklep na allegro, przesłałem zdjęcia uszkodzeń, pracownik poinformował mnie aby dokręcić jeden z elementów ale jeżeli to nie pomoże to odesłać na reklamacje na ich formularzu. Na formularzu wnioskowałem o wymianę towaru na nowy. W 14 dniu pracownik odpisał: Na formularzu reklamacyjnym zgodził się P...
Zachowek.
Dzień dobry. Moja mama ponad 30 lat temu przepisała mieszkanie nowe w bloku mojemu bratu. Posiada ona jeszcze jedną nieruchomość - mieszkanie w starej kamienicy.- wymaga ono generalnego remontu ( wymiany : instalacji elektrycznej, centralnego ogrzewania i wodociągowej, drzwi , podłogi , wyrównania ścian) Mama zrobiła testament u notariusza , w którym do całości spadku powołała moją córkę. Mimo ,że mama jeszcze żyje mój brat już mi zapowiedział że...
Podstawa prawna do złożenia reklamacji w banku-utrata pieniędzy.
W dniu wczorajszym zostałam oszukana na olx. Wystawiłam ogłoszenie na OLX w sprawie sprzedaży. Odezwała się do mnie kobieta na whatsappie, że jest chętna na zakup i załatwi kuriera. Kazała mi wejść w link, który wyglądał jak strona inpostu, wybrałam swój bank i poproszono mnie o imię, nazwisko, hasło. Pani powiedziała, że przelew powinien dojść wieczorem. Po jakiejś godzinie ponownie do mnie napisała, że transakcja się nie powiodła i ponownie kaz...

Wyszukiwarka