Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Jak odrzucić spadek?
Mama koleżanki ma długi, które "zawdzięcza" zmarłemu mężowi. Niestety ta kwota jest spora i boi się że do końca życia jej nie spłaci. Mieszka u córki, bo sama nie ma żadnego majątku poza emeryturą. Pytanie w jaki sposób córka może uchronić się na przyszłość spadkowo. Czy lepiej na przyszłość odrzucić spadek w całości czy przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza, aby postępowanie szybciej się zakończyło bez ścigania dalekich krewnych ? Jeśli...
Umowa dożywocia
Proszę o poradę gdyż sprawa jest skomplikowana. Moja żona wpadła na pomysł żeby mój wujek przepisał na nią pół jego domu w którym mieszkaliśmy w formie dożywocia. On nie chciał tego zrobić. Żona wkręcała mi żebym go przekonał bo to dla dzieci i że będziemy mieć dużo kasy jak sprzedamy to później. Wujek był nie ugięty przez dwa lata. Dopiero gdy zmarła jego siostra i poczuł że został sam zgodził się przepisać w formie dożywocia na moją żonę. Powie...
Jeśli wezmę czasie ślub, to renta zostanie odebrana?
Dzień dobry. Pobieram rentę rodzinną, oraz rentę z tytułu niezdolności do pracy. Jest ona na dwa lata. Jeśli wezmę w tym czasie ślub, to renta zostanie odebrana?...
tankowanie do kanistra
Witam, pracuje na stacji benzynowej. Czy klient ma prawo żądać wpisania numeru rejestracyjnego na fakturze w momencie gdy tankował do kanistra? Zwykle wpisywalismy kanister bądź zostawiliśmy puste miejsce bez numeru, ale ten Pan żąda żeby mu pokazać jakieś rozporządzenia, ktore nam zabrania wpisywania numeru rejestracyjnego w takiej sytuacji. Istnieje taka regulacja prawna, czy mamy mu wpisać numer rejestracyjny bez żadnych konsekwencji dla nas ...

Wyszukiwarka