Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Komornik zajął moje wynagrodzenie za długi mojego męża.
Będę wdzięczna za pomoc w mojej sprawie. Były mąż nie zapłacił podatku od nieruchomości i komornik zdjął tą kwotę z mojego wynagrodzenia. Nie byliśmy małżeństwem od kilku lat i nieruchomość była własnością byłego męża. Niestety nie pomyślałam o tym, że powinnam ten fakt zgłosić w urzędzie miasta. Widnieliśmy jako współwłaściciele. Na chwilę obecną wszystkie dokumenty są w urzędzie zatem wg prawa dług był byłego męża a nie mój. Czy jest szansa ...
ubezpieczenie zdrowotne
Witam, Czy to prawda, że po utracie pracy 30 dni jest jeszcze ważne ubezpieczenie zdrowotne? Pracowałem tylko tydzień, ale wiem że byłem ubezpieczony i wczoraj się pożegnaliśmy z pracodawcą. ...
Wypowiedzenie umowy o pracę.
Witam mam następujące pytanie: Dziś otrzymałem wypowiedzenie umowy o prace która rozwiąże się 28 grudnia, w wypowiedzeniu pracodawca udziela mi urlopu w wymiarze 10 dni oraz 2 na poszukiwanie pracy. Z reszty dni pracujących zwalnia mnie z obowiązku wykonywania pracy. Wypisałem wniosek urlopowy. Moje pytanie: Czy idąc na l4 na okres całego miesiąca lutego, łącznie z dniami na które wypisałem urlop, pracodawca będzie musiał mi wypłacić ekwiwalen...
Pozbawienie praw rodzicielskich.
Witam, potrzebuję pomocy. Samotnie wychowuję dziecko, ojciec dziecka w ogóle się nim nie interesuje, jednak przed rozstaniem wiele razy mi mówił, że zabierze mi dziecko i ucieknie z nim do znajomych zagranicę. Niestety dziecko ma jego nazwisko, co może mu znacznie to ułatwić. Jak wygląda kwestia odebrania praw rodzicielskich? Czy wystarczy do sądu złożyć wniosek o zmianę nazwiska?...

Wyszukiwarka