Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Użyczenie lokalu mieszkalnego.
Przy wynajęciu mieszkania właściciel sporządził umowę "użyczenia" lokalu mieszkalnego . W treści której zawarta jest informacja o czynszu 1200zl/MSC. Czy właściciel (osoba całkiem obca) miał prawo sporządzić umowę "użyczenia lokalu mieszkalnego" i w treści umieścić informacje jak przy zwykłym wynajmie lokalu? ? ? To zgodne z prawem ?...
Pracodawca podał mnie jako osobę prowadzącą pojazd będę musiał przyjąć mandat mimo, ze nie ma jasnych dowodów na to, ze to ja jestem winien?
Witam. Przez około 3 tygodnie pracowałem za granicą na umówię zlecenie z Polskim pracodawca. Po około 6 miesiącach po powrocie otrzymałem od byłego już pracodawcy SMS z mandatem z radaru w Holandii. Pracodawca chciał aby ekipa licząca trzy osoby” złożyła” się na mandat, ponieważ nie ma na nim zdjęcia kierowcy i nie można ustalić kto kierował samochodem. Po mojej odmowie zapłaty ze względu na to, że jestem pewien iż to nie ja kierowałem pracodawca...
Zniesienie współwłasności.
Potrzebuje porady w takiej sytuacji. Jestem współwłaścicielem mieszkania razem z siostrą. Nie mieszkam tam, mieszkanie zajmuje siostra. Od ok 3 lat nie płaci czynszu, otrzymałam pozew oraz nakaz zapłaty. Chce znieść współwłasność żeby nie musieć więcej odpowiadać za jej długi. Siostra nie będzie w stanie mnie spłacić, i pewnie nie będzie miała środków na zakup mieszkania przy ewentualnej sprzedaży obecnego, ma dwójkę dzieci. Czy w takiej syt...
brak testamentu
Jedyna corka zmarlego ojca. Nie zostawil testamentu. Kto dziedziczy spadek skoro jest jeszcze jego zona (brak wspolnych dzieci) dodam ze nie jest moją mamą....

Wyszukiwarka