Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

alimenty
Rozstałam sie z ojciem dzieci. Założona niebieska karta i sprawa o znęcanie. Sąd przyznał zabezpieczenie alimentów w kwocie 800 zl. Ponieważ dobrowolnie nie chciał płacić sprawę zgłosiłam do komornika. Jak sie okazuje ma on kilka zajęć i komornik nie może ściągnąć pieniędzy z tytułu alimentów a ojciec dzieci nie chce płacić całej kwoty w terminie czy mogę coś zrobić?...
Czy oprócz skargi na lekarza można go ponieść do odpowiedzialności za błędna diagnozę?
Dzień dobry. Mam pytanie czy oprócz skargi na lekarza można go ponieść do odpowiedzialności za błędna diagnozę? Córka lat 3 skakała na tramopolnie niefortunnie upadła, spuchła jej ręką. Udaliśmy się na izbę przyjęć tam lekarz ortopeda stwierdził że nie ma złamania i jedyne ci jej założył to ala temblak z cienkiego bandarzu. Zaufalam lekarzowi że jutro powinno byc lepiej. Następnego dnia córkę bardziej bolała ręką i bardziej spuchła poszliśmy na...
Firma windykacyjna
Witam mam pytanie czy grupa windykacyjna ma prawo straszysz podaniem do sądu z art 286 kk 1 dodam że pożyczką była w połowie spłacona później się posypało utrata dochodu....
Ojciec nie wyraża zgody na wyjazd dzieci za granicę.
Czy jest szansa bez zabierania praw sądownie ustalić - o decyzjach związanych ze zdrowiem - żebym to ja decydowała o miejscu gdzie dzieci będą mieszkać Chodzi mi o wyjazd na stałe za granicę ale ojciec nie wyraża zgody chociaż widuje ich raz na ruski rok i nie dzwoni. Jest alkoholikiem i jego ojciec, z którym mieszka też, jedyną trzeźwą osobą w domu jest jego matka ale ja nie będę tam puszczać dzieci o czym on wie. Nie potrzebuje zabierać m...

Wyszukiwarka