Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy muszę odprowadzić podatek od darowizny ?
Witam. Powiedzcie mi proszę czy jeśli ojciec podaruje mojej żonie gotówkę w wysokości no 100tys to zaistnieje obowiązek zapłaty podatku do Urzędu Skarbowego?...
Zaświadczenie o dochodach.
Dzień dobry. Sąd wzywa do przedstawienia zaświadczenia o dochodach w terminie 14 dni od dnia otrzymania wniosku (podwyższenie alimentów). Ja przedstawiam pismo od pracodawcy - wszystko na nim, data zatrudnienia, składki, szczegółowo brutto i netto. Tata (prowadzi własną działalność gospodarczą) przedkłada napisane przez siebie (nie wydruk komputerowy) zaświadczenie. Ponad miesiąc od odebrania pisma. Jedno zdanie na nim i pieczątka firmy....
Darowizna w formie nieruchomości.
Moja babcia będzie przekazywała mi oraz mojemu ojcu mieszkanie w formie darowizny. Ojciec posiadał jeszcze brata (a ten syna, wraz z rodziną), jednak po jego śmierci, zostaliśmy tylko my z ojcem jako osoby, które ewentualnie mogą dziedziczyć spadek (oraz wspomniany syn zmarłego brata z rodziną). Wraz z ojcem wpłaciliśmy pieniądze na wykup mieszkania przez babcię, ta zobowiązała się przepisać je na nas w równej połowie. W tej sytuacji zastanawia...
co grozi za obrażę sądu?
Witam Mam problem Podczas kolejnej rozprawie o rozwód puściły synowi nerwy i emocjonalnie zwyzywał prawniczkę żony od kłamliwej suki i gorszej od k.. Wy z ulicy podobnie z sędzia od przekupione chuj wartej baby sankcjonujacej klamlitezy żony. Generalnie dużo wulgaryzmów. Czy można to odkręcić i czy ewentualnie co za to grozi kara za obrażę sądu? Jak wysoka i co dalej z przerwana sprawą? Ktoś tak miał? Pozdrawiam...

Wyszukiwarka