Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Dobry wieczór, proszę o pomoc. Pracowałam na UoP do 31.08, od 10.09 pracowałam na podstawie umowy zlecenia dla innej firmy (nowa praca), odprowadzałam dobrowolne składki chorobowe. Kilka dni temu lekarz stwierdził, że przyjmuje mnie na oddział w trybie pilnym, ponieważ niezbędna jest operacja. Umowa zlecenie została wypowiedziana przez zleceniodawcę zaraz po informacji przekazanej od lekarza.
Moje pytania brzmią następująco:
1) czy należy mi si...
Dałem zadatek na zakup działki w kwocie 20 tys. złotych, w międzyczasie dowiedziałem się że dom można postawić 12m od granicy sąsiadującego lasu. Pani, z którą podpisałem umowę przedwstępną udzieliła mi błędnej informacji, że można się budować 4m od granic. Niestety w tym przypadku nie mam możliwości postawienia budynku wg. swojej koncepcji. Zwracam się z prośbą do państwa, czy jest możliwość odzyskania zadatku? Pani, od której chciałem kupić dzi...
Mam 26 lat dziewczyna jeszcze 17 lat. 18-nastkę kończy dopiero 15 lipca, matka dziewczyny nie zgadza się na ślub w sądzie co mamy robić bym miał nad nią opiekę, mamy wspólnego syna co, do którego mam pełne prawa rodzicielskie, zależy mi na tym bym miał nad nią opiekę, gdyż do urodzin siedzi w Placówce Opiekuńczo Wychowawczej.
...
Razem z partnerem wybudowaliśmy dom na moim gruncie. Kredyt na dom wzięliśmy razem i nadal go spłacamy. W KW widnieje tylko ja jako jedyny właściciel. Rozstaliśmy się i planujemy sprzedaż domu żeby spłacić zaciągnięty kredyt. Reszta pieniędzy chcemy podzielić się po równo a były partner swoją część przeznaczy na zakup mieszkania. Jak to zrobić prawnie by uniknąć opłat od spadków i darowizn....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: