Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Opieka nad dzieckiem na podstawie aktu notarialnego.
Witam Powierzono mi opieki nad nastolatką na podstawie aktu notarialnego. Dogadałam się z rodzicem ,który pilnie potrzebował wyjechać zarobkowo za granicę ,że jak zarobi to przyśle mi pieniądze na dziecko. Ponadto złożył w banku dyspozycję na jednorazowy przelew alimentów dla córki. Oczekiwałam kontaktu z rodzicem jednak ten kontakt się urwał ,a raczej rodzic unika kontaktu ze mną ,bo nie chce dołożyć pieniędzy na utrzymanie. Dziecko spędziło u ...
Awaria rury na działce, Mpwik naliczyło nam kilka tysięcy do zapłaty, czy możemy wnioskować o anulowanie kwoty do zapłaty?
Proszę o pomoc. Kupiliśmy domek, w zasadzie rudere z ogródkiem. W ogródku jest kranik z woda. Okazuje sie, ze rura pod ziemia prowadząca wodę do tego kraniku pękła i wyciekała woda. Mpwik naliczyło nam kilka tysięcy do zapłaty. Był licznik. Czy w zw z tym, ze teren kupiliśmy, nie mieszkamy jeszcze tam, dopiero zabieramy się za remonty a poprzedni właściciel nie poinformował nas o stanie tych rur podziemnych możemy wnioskować o anulowanie kwoty do...
Cesja na większe mieszkanie.
Mieszkanie zakupione 01.2023, w międzyczasie pojawiła się możliwość pozyskania większej gotówki. Czy jest możliwość wykonania cesji na inne np. większe mieszkanie jeszcze przed odbiorami i przekazaniem własności? Jak to wygląda od strony prawnej. Dziękuję i pozdrawiam...
Spadek a działka ROD.
Moja ciocia zmarła i miała działkę ROD i długi. Ma jednego syna. Czy mogą mu tą działkę zabrać na poczet długów? Chce odrzucić spadek - czy będzie się mógł wtedy ubiegać o prawa do działki?...

Wyszukiwarka