Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Reklama
Witam. Mam produkt z rysunkami zwariowanych melodii. Czy w reklamie mogę użyć nazwy diabła tasmańskiego albo zwariowane melodie?...
Postępowanie spadkowe.
Zmarł niedawno mój brat. W krótkim czasie po śmierci brata zmarla również jego żona. Nie mieli dzieci. Posiadali własny dom, samochody, konta bankowe itp. Matka bratowej żyje jak i również 2 jej rodzeństwa. Z naszej strony jestem ja i siostra. Jak wyglądałby podział majątku w tej sytuacji i kto w pierwszej kolejności dziedziczy? Rozumiem, że musi nastąpić sądowy podział majątku, bo trudno będzie polubownie się porozumieć w przypadku tylu spad...
Umowa najmu czy użyczenia.
Dzień dobry. W związku z rejestracją działalności gospodarczej potrzebuje tytułu prawnego do nieruchomości, w której będzie wykonywana działalność. Od kilku lat mieszkam z chłopakiem. Dwa lata temu kupowaliśmy mieszkanie, ale wszystko jest na niego. Jak w najłatwiejszy sposób bez ponoszenia kosztów uzyskać tytuł prawny do nieruchomości? W przypadku podpisania umowy najmu nawet na jakąś małą kwotę, to i tak on będzie musiał rozliczać podatek, a wi...
Wypowiedzenie umowy o pracę na czas nieokreślony.
Dzień dobry! Prowadzę mały żłobek. Zatrudniam dwóch opiekunów i sama również pełnię funkcję opiekuna. Jeden pracownik na umowie na czas nieokreślony poszedł na długie L4 (będzie minimum 2,5m-ca), więc aby zapewnić prawidłową opiekę dzieciom byłam zmuszona zatrudnić dodatkowego pracownika. Ze względu na brak informacji na temat terminu planowanego powrotu nie jest to umowa na zastępstwo, a na czas określony. Wiem, że pracownik przebywający na l4 s...

Wyszukiwarka