Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Kupiłem auto, sprzedający chce zwrotu.
Witam. Zakładam nowy wątek bo nie znalazłem nic w podobnym temacie. Do rzeczy - kupiłem niespełna miesiąc temu auto, wartość niespełna 20 000zl. Podpisałem umowę, wszystko jak trzeba. Przed Świętami zgłosiła się do mnie wdowa po zmarłym kilka dni wcześniej sprzedającym mi to auto. Twierdzi że jako współwłaścicielka nie wyraziła zgody na sprzedaż. I tu pojawia się pytanie - auto faktycznie zostało podobno nabyte przez nich w trakcie trwania małżeń...
Podwyższenie alimentów.
Zostałem wezwany w sprawie o podwyższenie alimentów. Jeśli w pełni zgadzam się z racją powódki i i chcę płacić dokładnie taką kwotę jak ona żąda na dziecko, to czy muszę poza wyrażeniem zgody na podwyższenie alimentów załączać zaświadczenie o zarobkach za ostatnie 6 miesięcy i składniki wynagrodzenia ? Zarabiam za granica i otrzymuję wypłaty tygodniowo, pracodawca nie umie wystawiać zaświadczeń lub nie chce. Ale skoro zgadzam się w 100% z powódk...
Leżące L4
Witam, mam L4 leżące od lekarza. Czy w czasie takiego zwolnienia mogę odprowadzać dziecko do przedszkola? Czy nie mogę w ogóle wychodzić z domu?...
Spadek po siostrze.
Siostra nie miała dzieci, zmarła , dziedziczy rodzeństwo. Zostawiła testament chcąc celowo aby jeden z braci (brat D) nic nie dostał z mieszkania, które posiadła. Ale ujęła to w testamencie tak: 47 % siostra A 43 % siostra B 10% brat C Zmarła chciała celowo wydziedziczyć brata D, ale ani nie ujęła w testamencie aby brat D był wydziedziczony, ani nie napisała brat D 0%. Czy w tej sytuacji brat D ma prawo do zachowku. Jak zostanie wezwany do t...

Wyszukiwarka