Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Jak uzyskać odszkodowanie za linie energetyczną nad działką?
Jestem właścicielem działki na której znajdują się dwa słupy energetyczne wraz z liną energetyczną niskiego napięcia. Linia energetyczna znajduje się w tym miejscu minimum 50lat. W księdze wieczystej brak jakichkolwiek informacji na ten temat. Da się to jakoś ruszyć? Jeśli tak prosiłbym o informację jak się za to zabrać i na co się powoływać przy ewentualnej wymianie korespondencji z Tauronem. Z góry dziękuję za odpowiedzi....
L4 po ustaniu zatrudnienia
Dzień dobry, mam pytanie 02.10 ustało zatrudnienie u pracodawcy (umowa na zastępstwo). 04.10 zostało mi wystawione zwolnienie l4 na okres 2 tygodni. Mam pytanie bo gdzieś wyczytałam. Czy po ustaniu zatrudnienia żeby l4 było wypłacone musi trwać min. 30 dni? Czyli gdyby lekarz nie przedłużył l4 to nie dostane pieniędzy za te 2 tygodnie?...
Podatek od nieruchomości.
Hej, bardzo proszę o poradę. 8 lat temu wyjechałam na studia do Łodzi i dostałam od dziadków darowiznę na zakup kawalerki w bloku. Przy podpisaniu aktu notarialnego nie zostałam poinformowana o konieczności zgłoszenia się z tym do Urzędu Miasta, a niestety jako nieogarnięta 19-latka nie byłam świadoma że mam taki obowiązek. 2 tygodnie temu z mężem kupiliśmy działkę, notariusz powiadomił nas że mamy 14 dni na zgłoszenie tego w urzędzie gminy. G...
zwolnienie dyscyplinarne
Witam czy jeżeli pracodawca narzuci zbyt wiele zadań do wykonania jednego dnia i wykonam tylko jakaś część powiedzmy 70% i tak przez jakiś okres ( poprostu fizycznie nie dam rady ) to może to grozić zwolnieniem dyscyplinarnym?...

Wyszukiwarka