Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Psy sąsiadów biegające luzem (brak płotu). Sąsiadka nie widzi w tym nic złego, ja czuję zagrożenie. Co mówi na ten temat prawo?
Witam. Mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych. Mam 4 małe psy, które wyprowadzam na smyczy. Obok w sąsiednim domu mieszka rodzina, która adoptowała ze schroniska 6 psów. Teren ma nieogrodzony. Psy są trzymane w kojcu. Wiem, że psy muszą się wybiegać, ale sytuacja z dzisiejszego poranka mnie przeraziła. Wracając ze spaceru ze swoimi psami widzę, że psy sąsiadów z kojca zostały wypuszczone. Stałam jak wryta z moimi 200 metrów dalej modląc się, ...
Odprawa pośmiertna.
Zmarły przez wiele lat (ponad 10 lat) pracował na umowę o pracę na rzecz pracodawcy X. Później odszedł na emeryturę. Po kilku miesiącach przebywania na emeryturze powrócił do pracy na pół etatu lecz umowa o pracę nie była zawarta z pracodawcą X lecz z agencją pracy która świadczyła usługi dla firmy pracodawcy X tj. zmarły był pracownikiem tymczasowym na umowę i pracę. W trakcie trwania umowy o pracę zmarł. Czy rodzinie (dzieciom pełnoletnim) prz...
Czy można spłacić alimenty z odsetkami pomijając komornika
Witam! Czy ktoś może mi wyjaśnić jak to jest z odsetkami? Dłużnik chce spłacić mi dług bezpośrednio na konto, czy odsetki które są od alimentów też powinien mi spłacić czy one należą się komornikowi?...
Rozdzielność majątkowa w trakcie trwania rozwodu.
Witam, czy w trakcie trwania rozwodu (oczekiwanie na pierwszą rozprawę) pozwany może domagać się ode mnie podpisania intercyzy u notariusza? Czy intercyza wiąże się z późniejszym podziałem majątku, o który będę wnosiła?...

Wyszukiwarka