Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

braki formalne - brak adresu poczty elektronicznej powoda
Złożyłam pozew do sądu do wydziału gospodarczego, ale zapomniałam podać adresu poczty elektronicznej powoda. Mogę dosłać pismo procesowe uzupełniające adres e-mail ? Jak poprawnie je sformułować, żeby Sąd nie cofnął pozwu ?...
Podwójne zadłużenie.
Dzień dobry, mam problem z zadłużeniem. Spłaciłam zadłużenie u komornika i mam postanowienie że zadłużenie zostało w całości spłacone. Była to sprawa zakończona w listopadzie 2022 roku. Dziś dostaje e-mail od innego komornika że mam do spłaty zadłużenia na kwotę 400zl na ten sam numer sprawy i klauzurę wykonalności. Może mi ktoś wyjaśnić jak to możliwe. Klauzurą wykonalności z dnia 09.02.2016. Jakim prawem po ponad pół roku tą samą sprawę pro...
Pracodawca narzuca termin urlopu.
Męża zakład pracy ma urlop wakacyjnych na początku lipcu. Mamy zabudowany pobyt wakacyjny na przełomie lipca/sierpnia. Czy mąż musi godzić się na urlop wtedy kiedy stoi cały zakład pracy. Dodam, że jest to bieżący urlop. Na jaki artykuły może powołać się mąż lub co możemy zrobić w tej sytuacji. Nie mamy jak przełożyć terminów domków, są już opłacone....
Zasiedzenie gruntów rolnych.
Mam taki problem. Mój ojciec wydzierżawiał ziemię sąsiadowi. Umowa dzierżawy wygasła a sasiad dalej użytkuje pole mojego ojca. Trwa to już kilka lat. Podatek rolny płaci mój ojciec. 1.Czy mogę mój ojciec może żądać odszkodowania? 2.Czy to co posiali na polu mojego ojca jest własnością mojego ojca? 3.Czy jest możliwość żeby pobierali oni dotacje? 4.Czy jest ryzyko zasiedzenia ziemi mojego ojca przez sąsiada?...

Wyszukiwarka