Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy prawnie mogę starać się po takim czasie o odszkodowanie?
Witam. W lutym 2020 roku zgłosiłem szkode, zerwany dach na budynku gospodarczym po silnych wiatrach. Po oględzinach pracownika z ubezpieczalni stwierdzili , ze drzewo było zjedzone przez robaki a dach zawalił się do środka ze to podejrzane i nie wypłaca odszkodowania. Pisalem sam odwołania i nic. Czy prawnie mogę jeszcze się starać po takim czasie o odszkodowanie? Czy lepiej jakieś pismo wystosować przez prawnika ? Dodam , że po zgłoszeniu szkod...
Urlop.
Mam pytanie mianowicie w pracy wymyślili sobie że jeśli jedna osoba w danym tygodniu wzięła chociaż jeden dzień urlopu to kolejna już nie może w ogóle, no chyba że wypisze opiekę na dziecko a jeśli jej nie ma to nie ma prawa wziąć dnia wolnego. Czy firma może takie zmiany wprowadzić ? Ja pierwszy raz się z czymś takim spotykam....
Co można zrobić aby nie rzetelny pracodawca wyplacił za stracony czas i pracę ?
Mam pytanie, pracowałem u pewnego jegomościa w firmie która stawia domki letniskowe... Już pomijając fakt że mnie zwodził umowami i stawkami to do tej pory nie wypłacił mi pieniędzy... Co można zrobić aby nie rzetelny pracodawca wyplacił za stracony czas i pracę ??? Dodam że miejsca w których pracowałem nagrywałem ...
Pan utracil prawo jazdy w polsce nigdy nie udal sie na psychotesty
Chodzi o utratę prawa jazdy, Pan utracil prawo jazdy w polsce nigdy nie udal sie na psychotesty i badanie a posiada prawo jazdy zdane w UE. Czy wystarczy przejsc testy aby cofniecie uprawnien zatarlo sie czy musi udac sie na egzamin w PL aby to zalatwic? Dziękuję ...

Wyszukiwarka