Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Kupiliśmy mieszkanie z mężem jeszcze przed ślubem w udziałach każdy 1/2. Potem wzięliśmy ślub, jak możemy to sprzedać??
Witam. Mam pytanie. Kupiliśmy mieszkanie z mężem jeszcze przed ślubem w udziałach każdy 1/2. Potem wzięliśmy ślub. Mamy wspólność majątkowa. Teraz chcemy mieszkanie sprzedać. Czy sprzedajemy dalej jako rozdzielnie 1/2 udziałów czy jako jedno? ...
Zakup przez internet
Witam serdecznie. Dokonałam zakupu przez internet. Zaraz po potwierdzeniu zamówienia , zorientowałam się , że nie został dodany do zamówienia produkt dodawany w gratisie do każdych zakupów. Od razu napisałam maila do sklepu ,że wystąpił taki problem i proszę o dodanie tego produktu do zakupów. Na drugi dzień po południu otrzymałam odp. że jest to niemożliwe , bo jest spakowane. Odpisałam ,że proszę o anulowanie zamówienia w takim razie. Po kole...
Wynajem mieszkania, kto opłaca czynsz ?
Mam pytanie odnośnie wynajmu mieszkania. Jak to jest z odprowadzaniem czynszu do spółdzielni? Teraz odprowadzam go ja (wynajmujący) bo tak zostaliśmy poinformowani w agencji mieszkaniowej. Przeglądam ogłoszenia i w większości jest opłata za wynajem plus czynsz do spółdzielni. Place ryczałt ( z całej kwoty, nawet z tej odprowadzanej do spółdzielni) szczerze mówiąc po wszystkich tych opłatach nie zostaje jakaś super kwota. Teraz w trakcie trwan...
Czy będąc na wypowiedzeniu mogę podpisać umowę z nowym pracodawcą?
Czy będąc na wypowiedzeniu mogę podpisać umowę z nowym pracodawcą? Jeśli tak to na jakich warunkach? W trakcie wypowiedzenia nie będę wykonywać dotychczasowej pracy u obecnego pracodawcy. ...

Wyszukiwarka