Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Witam, odziedziczyłem po babci część spadku w testamencie. Z uwagi na to, że aktualnie nie jest mi ten spadek do niczego potrzebny, a tą nieruchomością zarządzają moi rodzice to chciałbym, aby ten spadek przeszedł na ich własność. Są już właścicielami pozostałej części.
W jaki sposób to zrobić najbardziej efektywnie i najtaniej patrząc na koszty u notariusza?
Ważne jest, aby owa czynność nie skutkowała w przyszłości (po śmierci rodziców) brakie...
Witam
Pracując jako sprzedawca, pracodawca chce mnie oddelegować do innego miejsca pracy oddalonego o ok 250 km, (codzienny dojazd i przyjazd do domu) przy rozbiórce budynków.
Co mam zrobić w tej sytuacji, jakie prawa mnie chronią i co mogę zrobić w przypadku groźby niezaakceptowania polecenia?
...
Mam po byłym mężu postępowania komornicze z blokada konta, co miesiąc mam z wynagrodzenia o prace potrącane pieniądze wpływa mi tylko kwota wolna od zajęć..
Chcę założyć mojemu niepełnosprawnemu czteroletniemu dziecku konto na które wpływały by świadczenia 500 +, oraz zasiłek pielęgnacyjny. Czy dziecko w tym wieku może mieć swoje konto?, Czy jeśli będę współwłaścicielem konta to również komornik może je zająć?...
Witam, mam ojca, który ma zasądzone na mnie 200 zł alimentów. Poza tym nigdy nie zapytał czy czegoś potrzebuję i jak tylko dzwoni, to często narzeka, że musi płacić mi pieniądze:(. Nienawidzę go za to i nie chcę mieć z nim nic wspólnego...
Aktualnie jeszcze się uczę, ale obawiam się, że jak już zakończę edukację to ja będę musiała płacić alimenty na niego z racji jego niezdolności do pracy. Stąd moje pytanie czy przez zerwanie z nim kontaktu ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: