Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Przebywam właśnie na chorobowym, jest to mój pierwszy dzień. Wcześniej nigdy nie korzystałem z tego przywileju osoby pracującej. Będąc dociekliwym chciałem zorientować się co mogę będąc na L4. Większość formułek jest dla mnie w zupełności zrozumiała, ale dwie kwestie tworzą wyłącznie niejasności i chciałbym uzyskać od życzliwej osoby wyjaśnienie.
1." Czy nie wykorzystuje zwolnienia lekarskiego od pracy w sposób niezgodny z jego celem."...
Byłam na wyrwaniu zęba prywatnie gdzie podpisywałam zgodę na wyrwanie.
Po tygodniu czasu zaczęło mnie boleć ucho. Myślałam że mam stan zapalny ucha. Lekarz mówi że mnie boli z powodu wyrwania zęba i że najprawdopodobniej dentysta podczas usuwania mógł coś uszkodzić.
Czy mam jakiekolwiek szanse na wygranie sprawy jeśli bym pozwala dentystę...
Mam pytanie związane z wynajmem mieszkania. Wraz z partnerem wynajmujemy mieszkanie od prawie roku, umowa (najmu okazjonalnego) zawarta w marcu 2023, nie ma sprecyzowanego czasu najmu, płatność jest co miesiąc. W środę (24.01) dostaliśmy informację od właściciela, że planuje sprzedać mieszkanie i na następny dzień będzie ktoś zrobić wycenę. Byliśmy uspokajani, że to tylko wycena i nic nie jest postanowione, natomiast po wizycie agenta mieszkanie ...
Witam.
W poniedziałek wyjeżdżam z córka na wakacje.
Od piątku jesteśmy u mojej mamy, bo jestem w trakcie wyprowadzki od męża i zaczęły się złośliwości..
Dzieli nas aktualnie 60km
Dziś mąż napisał, ze chce się widzieć z córka..
Czy ja muszę rzucać w tej chwili wszystkie plany i jechać te 60 km ?
Czy mogę mu powiedzieć, ze jak chce zobaczyć córkę, to niech przyjedzie?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: