Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Witam, będę wdzięczna za pomoc, z góry dziękuję, problem jest następujący:
pracuję w systemie 12-godzinnym (ochrona). Pierwotnie byłam zatrudniona na cały etat w jednej firmie X, ale w tym roku do obsługi klienta została włączona druga firma Y. Cała załoga otrzymała do podpisania aneksy od firmy X zmieniające wymiar czasu pracy na pół etatu z dodatkowym zapisem: " Strony zgodnie ustalają, że dopuszczalna liczba godzin pracy ponad określony ...
Czy dziecko (obywatel Polski) w wieku 6 lat może samodzielnie przekroczyć granice Polski do kraju spoza UE? Dziecko ma ważny paszport oraz ważny dowód. Sądząc po wyjaśnieniach funkcjonariuszy Straży Granicznej https://www.strazgraniczna.pl/.../1302,Dziecko-w-podrozy... – tak, ale spotkałem się z wieloma komentarzami, że tak naprawdę nie. Nie znalazłam żadnych ograniczeń w poniższych ustawach: Dz.U. 1990 nr 78 poz. 461, Dz.U. 1990 nr 78 poz. 462, ...
Czy jeżeli mam komornika który zajął mi konto i pobiera 4 tysiące miesięcznie ( praca za granicą zarobki 10 tysięcy) to mógłbym wypłatę przelewać na konto siostry i nie będzie miała w związku z tymi przelewami żadnych problemów?...
Zmarła moja mama, która posiadała mieszkanie o wartości 300 tyś. W związku z tym mieszkanie odziedziczył mój tato, mój brat i ja po 1/3. Mój tato ma jednak syna z pierwszego małżeństwa, z którym nigdy nie utrzymywał kontaktów. Syna wydziedziczył u notariusza, przyjmijmy iż skutecznie. Została jednak wnuczka, z którą tato utrzymuje kontakt. Czy po Jego śmierci wnuczka ta dziedziczy Jego część mieszkania? Czy należy Jej się zachowek a jeśli tak to ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: