Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy umowa dożywocia wchodzi w skład masy spadkowej?
Dożywocie polegało na tym że dożywotnik mieszkał sobie w przekazanym mi umową dożywocia mieszkanku, i dowolnie nim dysponował, ja płaciłam mu dożywotnia rentę, zapewniłam opiekę w chorobie, oraz sprawiłam pochówek? ...
Darowizna mieszkania dla dziecka.
Senior chce darować mieszkanie dla jednego ze swoich dzieci. W tym lokalu senior zamieszkuje sam i będzie mieszkać do końca życia. Czy po jego śmierci inne dzieci będą mogły rościć prawo do jakiegoś spadku co do tego mieszkania i chcieć go uzyskać od obdarowanego dziecka? Czy też obdarowane dziecko staje się właścicielem lokalu i innym dzieciom nic do tego?...
Zrzeczenie się długów w imieniu dziecka.
5 lat temu zmarł mój tata, zostawiając po sobie długi. Od razu się ich zrzekłam notarialnie. Od tego czasu urodziłam dziecko. Właśnie dzisiaj dowiedziałam się, że powinnam również zrzec się długów w imieniu dziecka. 6 miesięcy minęło już dawno, ponieważ syn ma teraz 17 miesięcy...czy da się coś z tym jeszcze zrobić, aby dziecku nie zostały długi po dziadku?...
Odrzucenie spadku po terminie.
Witam mam mały problem od śmierci Taty minęło 6 lat. Teraz zgłosił się do mnie komornik z żądaniem spłaty zadłużenia po Tacie bo nie odrzuciłem spadku. O żadnych długach itd nigdy nie wiedziałem z tego co mi było wiadomo tata też nie miał żadnych kredytów itd. Ale na aktualną chwilę wychodzi że jednak coś było zatajone o czym nie wiedziałem. Spadku nie odrzuciłem bo nie było co odrzucać Tata nic nie posiadał, na chwilę śmierci był bezrobotnym, w...

Wyszukiwarka