Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy muszę informować pracodawcę o etapach ciąży?
Jestem w 8 miesiącu ciąży , dostałam maila od pracodawcy ze zgodnie z Art. 185. § 1 KP muszę podać informacje o stanie ciąży lub lub przewidywany termin porodu .Lekarz i położna twierdzą że nie musimy udzielać takich informacji zgodnie z RODO dlatego stąd moje pytanie , czy muszę podać takie informacje i czy to prawda że jeśli je podać mogą mi odmówić płacenia zasiłku wychowawczego po ciąży?...
Czy współwłaścicielka ma prawo przysłać rzeczoznawców bez zgody współwłaścicieli
Witam. Czy współwłaścicielka ma prawo przysłać rzeczoznawców bez zgody nieobecnych współwłaścicieli zamieszkujących posesję?...
Co z mieszkaniem po rozwodzie ?
Mam pytanie. Jak Mieszkałam w Polsce z mężem kupiłam mieszkanie. W 2008 roku wzięliśmy rozwód, nie było podziału majątku. Na akcie notarialnym jestem tylko ja. Mieszkam teraz poza Polska. Pytanie czy ja mogę to mieszkanie w Pl sprzedać ? Czy po sprzedaży muszę mu dać pieniądze ? On nigdy nie pracował i od czasu separacji nie dał ani grosza na dzieci. Jak to wygląda w świetle prawa ? Może ktoś może pomóc?...
Zastarszenie w internecie
Wystawiłam w internecie negatywna opinie jednej z firm na temat procesu rekrutacji (opinia na Google maps). Nie podałam tam imion i nazwisk, a opisałam jedynie nieprofesjonalne podejście do kandydata. Dostałam od nich meila, że jeśli nie usunę opinii oskarża mnie o pomówienia. Czy to jest zgodne z prawem i coś mi grozi? Nie podałam tam nazwisk, opisałam jedynie sytuację jaka miała miejsce w stosunku do mojej osoby....

Wyszukiwarka