Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Dzień dobry.
Co może grozić pracownikowi zatrudnionemu w sklepie na zlecenie od 7 lat za ujawnione raportami, oraz monitoringiem kradzieże typu wydruki GOOGLE PLAY, PAYSAFECARD na kwotę około 50 tyś zł. Trwało to około rok czasu.
Dodam, ze sprzedawany był także towar ze sklepu na lewo - pracownik nie wydawał paragonu, natomiast udokumentował sprzedaż w zeszycie z utargiem, zakreślając taka sprzedaż jako sprzedaż kartą, bo osoba ta nie wiedziała...
Witam serdecznie,
Nabyłem kilka działek, do których przylega prywatna działka z głównej drogi do jeziora (5m szer i ok 220m długości). Wraz z sąsiadem posiadamy służebność gruntowa polegająca na prawie przejścia i przejazdu wpisane w księgę wieczysta. Na działce znajdują się drzewa, krzewy i jest nieprzejezdna. Czy można wymusić na właścicielu usunięcie drzew (wszystkie drzewa poniżej 50cm obwodu itd) ? Czy właściciel może nie zgodzić się na wyc...
Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć, czy przysługuje mi dodatek osłonowy. Mieszkam w domu jednorodzinnym razem z mężem, ale mam jeszcze mieszkanie które też ogrzewam. Mieszkanie jest moje, a nie wspólne z mężem....
Zawarłam umowę najmu kawalerki, mieszkam w niej od piątku i ciągle odczuwam intensywny zapach stęchlizny , jest to nie do wytrzymania, nie mogę skupić się na nauce. Zainwestowałam w pochłaniacze wilgoci, spreje i wszystko inne co niweluje zapachy, jednak dalej śmierdzi. Dzwoniąc do właścicielki dowiedziałam się, że była lokatorka zalała kuchnie. Pani właścicielka wytarła podłogi i zostawiła tą sprawę, nie informując mnie przy oględzinach, podczas...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: