Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Dziedziczenie mieszkania.
Mieszkanie spółdzielcze, własnościowe. W akcie własności wpisani: matka i ojciec. Matka nie żyje. Czy żeby móc w przyszłości dziedziczyć to mieszkanie, muszę zostać wpisany w akt własności? Pozdrawiam...
mam zapis prawa pierwokupu działki sąsiadującej z ta która kupiłam
Witam Mam takie pytanie.... W 2012 roku kupiłam działkę , w tym tez akcie notarialnym mam zapis prawa pierwokupu działki sąsiadującej z ta która kupiłam Do tej pory się tym nie interesowałam -właścicielka zapewniała ze nie będzie sprzedawac ,a jeśli już to da znac Ostatnio będąc na swojej działce ,zobaczyłam ,ze zaczęto budowę domu na działce co miałam prawi pierwokupu Sprawdziłam to dzisiaj i okazało się ze została sprzedana w 2016 roku T...
Wypłata środków z OFE po śmierci.
Witajcie. Po śmierci taty złożyłem wniosek w zusie o wypłatę środków z ofe. Tata był rok ma emeryturze i zmarł. Według zusu wypłata środków to Ok 3 miesiące. Zaraz mija 7 miesięcy i ani widu ani słychu. Dzwoniąc do ZUSu dostałem informacje ze wniosek jest złożony ale i tak czeka na weryfikacje a zajmuje się tym firma jedna w Polsce i oczekiwanie jest długie. Czy wypłacał ktoś środki z tego ofe i czy jest sens na to czekać ?...
Spóźnienie do pracy nie z mojej winy czy mogę ponieść za to jakieś konsekwencje w pracy
Czy jak się spóźnie do pracy z racji awarii na kolei no tak z pół godziny czy godzinę to może to mieć konsekwencje..?!!?!?? Pracodawca może powiedzieć, że jego nie obchodzi jak ja dojeżdżam czy autem, pociągiem czy taxi ale mam być.?? ...

Wyszukiwarka