Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Witam, proszę o poradę?
Syn, student na zleceniu , lat 23, właśnie przeszedł operację barku, artroskopia, rehabilitacja, pewnie powró do zdrowia zajmie ze dwa miesiące, jest zgłoszony do mojego ubezpieczenia zdrowotnego, czy jest szansa na płatne zwolnienie lekarskie??? Co robić w takiej sytuacj? ...
Witam
Mam problem z deweloperem . Zakupiłam nowe mieszkanie na osiedlu, na którym po dwóch latach założyli szlaban.
Pilot otrzymali tylko Ci mieszkańcy co mają wykupione miejsca postojowe pod blokiem. Uniemożliwili mi tym wjazd pod mój bezpośrednio blok, gdzie nie chce korzystać z miejsc parkingowych Ale podjechać np pod klatkę z zakupami i małym dzieckiem. Miejsc do wykupienia już nie ma pod blokiem, deweloper zaproponował wykup miejsca dla ...
W Bloku mieszkalnym (Warszawa) sąsiad na balkonie w ciągu dnia tnie metalowe i drewniane konstrukcje. Jest straszny halas. Najprawdopodobniej wykonuje działalność w mieszkaniu.
Działalność ma prawdopodobnie zarejestrowaną w swoim mieszkaniu. W zeszłym roku tłumaczył się sąsiadom uciążliwym remontem..
Gdzie można zgłosić uciążliwe działania sąsiada i jakimi przepisami się podeprzeć....
Witam, proszę o poradę.
Dziś powinnam dostać wypłatę i dostałam 800zl mniej, żadnego ostrzeżenia kompletnie. Jak się okazało komornik mi ściąga z konta niezłe sumy. Nie miałam żadnej sprawy, o niczym mi nie wiadomo, a dowiedziałam się że musiałby być sprawa. Czy jak pójdę do sądu dowiem się czy była jakaś sprawa? Jak to wygląda? Jest teraz tyle oszustw. I czy jak pójdę dowiedzieć się w sądzie muszę mieć coś ze sobą ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: