Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

zorganizowanie autobusu szkolnego
Witam Mam pytanie mój znajomy ssm wychowuje dziecko, które chodzi do szkoły podstawowej. Siedziba tej szkoły znajduje się e innej miejscowości niż mój znajomy. Ogolnie do tej szkoły dojezdza ponad 20 dzieci. Wójt się odrzucił pismo napisane przez rodziców dotyczące autobusu szkolnego. Gdzie rodzice mają się udać by wkoncu wójt zorganizował autobus szkolny....
dom po dziadku - brak meldunku
Mieszkam z mężem i dziećmi w domu do którego przygarnął nas mój dziadek, dziadek zmarł prawie 3 lata temu, dom w którym mieszkamy nie należy do nikogo (trzeba sprawy spadkowej). Ja osobiście mieszkam tu 12lat wszystkie rachunki za wodę, podatek itd były na dziadka dopóki żył, teraz są na mnie, gmina je przepisała na mnie no bo mieszkam i ktoś to płacić musi. Ale nie chcą mnie zameldować, miałam meldunek czasowy na rok, potem już nie chcą przedłuż...
Wydziedziczenie dziecka.
Witam. Chcę wydziedziczyć córkę po mojej śmierci. Jest jedynaczką. W jaki sposób to zrobić, kiedy się uprawomocni, ile to kosztuje u notariusza?...
przebieg historii pracy
Witam serdecznie. Ciezko chory znajomy przebywa za granica i pobiera zasilek chorobowy. Ubezpieczalnia wymaga podania przebiegu historii pracy z Polski. I tu zaczyna sie problem. Znajomy nie jezdzi do Polski, gdyz nikogo tam nie ma i stan zdrowia mu juz nie pozwala. Umyslowo tez nie do konca jest sprawny i tak np potrafi wymienic rozne zaklady karne , w ktorych odbywal kare i jednoczesnie pracowal, kilka firm, w ktorych rowniez pracowal, ale juz...

Wyszukiwarka