Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Odszkodowanie.
Czy jest możliwe dochodzenie odszkodowania na drodze cywilnej w procesie karnym z art. 158p1kk. Co to jest obowiązek naprawienia szkody ? Kiedy pismo z powyższym powinno być złożone? Jak wycenić szkodę?...
Czy pracodawca może sprawdzić kto opłacał mój ZUS wcześniej?
Czy pracodawca może sprawdzić kto opłacał mój ZUS wcześniej? Ponieważ mam problem ze znalezieniem pracy z powodu mojej historii zatrudnienia przymierzam się do tego by w CV wpisać same prace za granicą przez agencje pracy, utrzymywać, że świadectw pracy nie mam bo były to prace na umowę zlecenie, a o pracach w Polsce, w których faktycznie pracowałem, nic nie wspominać w CV. I teraz mam pytanie, czy pracodawca wątpiący w to, że cały czas pracowałe...
Zakaz konkurencji.
Pracowałam 4 lata na umowę zlecenie u jednego pracodawcy w prowadzeniu zajęć dodatkowych w różnych placówkach oświatowych. Co roku podpisywałam umowy zlecenia z tym jednym zleceniodawcą w których miałam zapis o zakazie konkurencji i prowadzeniu takich lub podobnych zajęć tylko za zgodą byłego zleceniodawcy w tych konkretnych placówkach przez okres 3 lat od zakończenia umowy pod rygorem kary pieniężnej. Czy te umowy się sumują i nie mogę wykonyw...
Niepłacenie alimentów na dziecko.
Może ktoś mi powiedzieć jak wygląda sprawa z alimentami i komornikiem. Jeśli ojciec nie płaci i po zgłoszeniu do komornika jak wygląda dalsze postepowanie. Ma wyznaczone 800zl na dziecko. Czy komornikiem ściąga całość? Jeśli by fundusz mi wypłacał te 500zl to co z resztą kwoty?...

Wyszukiwarka