Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Proszę o pomoc.
Rozpocząć w tym roku planuję zamówić wózek dla dziecka z aukcji internetowej Allegro. Obawiam się jednak że może być on niewygodny dla prowadzącego po złożeniu. Gdyby faktycznie okazał się on niewygodny czy jest możliwość abym zwróciła go do sprzedawcy w ciągu 14 dni tak jak mówi ustawa o zakupach internetowych? Skoro zostanie on złożony i wypróbowany po domu...
Zwracam się do Was z pytaniem dotyczącym mojej sytuacji prawnej, związanej z przestępstwem popełnionym wiele lat temu. W roku 2006, niestety, sięgnąłem po 2 telefony na abonament, używając fałszywych zaświadczeń o zarobkach.
Od tamtego czasu wyjechałem z Polski i przebywam w Wielkiej Brytanii od 17 lat. Niedawno dowiedziałem się, że w mojej sprawie wydano listy gończe w Polsce związane z oskarżeniem o oszustwo. Teraz nurtuje mnie pytanie, czy po...
Witam. Proszę o informację jeśli ktoś się orientuję jaki jest koszt spisania testamentu u notariusza. Co jeśli umrę a nie mam męża-żony ani dzieci, kto "przejmuje" moje np. mieszkanie, które jest moją własnością, ewentualne kredyty, auto, bez spisania testamentu....
20 grudnia 2023 r. zmarła moja mama.
6 dni przed śmiercią skończyła 65 lat tj. 14.12.
Ojciec nie żyje, jestem jedynym dzieckiem.
Chciałabym odzyskać jej składki z OFE. Mama nikogo nie uposażyła.
W ZUSIE kazali mi załatwić poświadczenie dziedziczenia.
Mama poza tym nie zostawiła żadnego spadku.
Czy wystarczy to załatwić u notariusza? Jakie to są koszty?
Czy mogę od razu zrzec się tego na rzecz mojej córki czyli wnuczki mamy? Czy robi różnic...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: