Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Wezwanie do sądu a miejsce zamieszkania świadka.
Przyjaciółka dostała wezwanie do sądu w Radomiu jako świadek. Miejsce zamieszkania na co dzień Warszawa. Jak ma uregulować kwestie nieobecności w pracy? Wystarczy, że dostarczy ksero wezwania i wtedy ma nieobecność usprawiedliwiona? Musi brać urlop? Czy jakieś zaświadczenie z sądu dodatkowe? Kadrowa na urlopie i nikt nic nie wie jak to rozwiązać?...
Jak napisać zażalenie odnośnie zawieszenia dochodzenia?
Witam Prosiłbym o pomoc a także wskazówki jak napisać zażalenie wobec zawieszenia dochodzenia, jestem osobą pokrzywdzoną. Pokrótce przybliżę moją sprawę, zostałem oszukany poprzez olx.pl po wysłaniu pieniędzy na konto bankowe podane przez sprzedającego. Osoba ta z premedytacją oszukiwała na różnych ogłoszeniach na tym właśnie serwisie samemu udało mi się ustalić około 2-3 innych ogłoszeń w którym osobom zainteresowanym podawał pod innymi danymi ...
Co zrobić gdy ojciec dziecka nie płaci alimentów?
Co w sytuacji, gdy ojciec dziecka zwolnił się z pracy żeby nie płacić alimentów? Dziecko niepełnosprawne. Przez ostatnie 3 lata jak wyszedł z wiezienia płacił terminowo, teraz poznał nową kobietę i powiedział, ze płacić nie będzie bo układa sobie życie na nowo. Chce się zrzec ojcostwa (nie wiem czy tak można bo jest biologicznym ojcem), żeby nie mieć nic wspólnego z dzieckiem i być zwolnionym z alimentów. Jego rodzice bronili go gdy ten bił dzie...
Nauka zaoczna a alimenty.
Witam jeśli dziecko uczy się zaocznie nadal trzeba płacić alimenty?...

Wyszukiwarka