Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Zakaz zbliżania się.
Mam pytanie czy jeśli ktoś ma zakaz zbliżania do kogoś i nie stosuje się do tego zakazu również ofiarą jakie mogą być tego konsekwencje ? Głównie chodzi mi o osobę poszkodowana ?...
Zakończenie alimentacji.
Uprawniony do płacenia alimentów tata ma 22letnią córkę, która zakończyła edukację 3 lata temu, pracowała przez kolejne 2 lata, po czym urodziła dziecko i jest na urlopie macierzyńskim. Nie jest w związku małżeńskim. Żyje z partnerem. Czy tata ma szansę w sądzie na zakończenie alimentacji na córkę? Czy jednak może się okazać, że córka nie jest w stanie samodzielnie utrzymać siebie i teraz swojego dziecka i dlatego potrzebne są jej alimenty od tat...
Przekroczenie prędkości a błąd pomiarowy fotoradaru.
Może ktoś poradzi - dostałem mandat za przekroczenie prędkości o 16km/h (dozwolone 50, fotoradar wskazał 66). Kara za przekroczenie o11-15km/h wynosi 100zł a od 16km/h - 200zł. Uwzględniając błąd pomiaru urządzenia, powinienem otrzymać mandat 100-złotowy. Nie uchylam się przed karą, ale chcę być traktowany sprawiedliwie. Czy jedyna droga odwołania się od kwoty mandatu to sąd? Nie można odwołać się do Głównego Inspektoratu Transportu Drogowego,...
Meldunek a długi.
Mam takie zapytanie mieszkam z mama mieszkanie jest na nią od czterech lat mieszka z nami jej partner okazało się że ma mnóstwo długów i komornik go szuka jest zameldowany u nas tymczasowo ?czy może zająć coś z mojego i mamy mieszkania na poczet jej partnera ?nie mają ślubu po prostu mieszka z nami....

Wyszukiwarka