Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Proszę o pomoc w sprawie, która postaram się krótko opisać bo nie wiem co zrobić.
Po śmierci mojej matki jej mąż ( nie mój ojciec ani ojczym) poszedł ze mną do Otwartego Funduszu Emerytalnego po wypłatę środków po zmarłej żonie (był uposażony).
W funduszu zdeklarował mój nr konta bankowego do wypłaty świadczenia z moim imieniem i nazwiskiem. Rozmawiał ze mną i powiedział, że to pieniądze są dla mnie.
Po jakimś czasie powiedział, że się rozmyśl...
Moja mama poinformowała mnie, że chce wszystko przepisać na mojego brata i nic mi i siostrze nie zostawić. Siostra dostała za życia od niej już dom, ja mam swoje mieszkanie na kredyt, który spłacam, natomiast brat ze względu na długi i problemy z prawem mieszka pół Polski od mamy i nie utrzymuje z nią kontaktu. Ja mieszkam najbliżej mamy i to ja mam z nią ciągły kontakt z całego rodzeństwa. Czy można coś zrobić w takiej sytuacji jakby okazało się...
W wyniku kolizji uszkodzeniu uległ pojazd typu camper.
W dowodzie rejestracyjnym jest wpisane "pojazd osobowy, 8 miejsc".
Z oznaczenia modelu wynika, że jest to pojazd wyposażony w łózko i szereg udogodnień do karawaningu.
Ubezpieczyciel chce jako pojazd zastępczy podstawić busa z 8 miejscami.
Wartość najmu busa to 200-250 złotych za dobę, kampera 500-800.
Gdzie szukać przepisu do poparcia swojego stanowiska?
A może stanowisko TU ...
Mam pytanie. Czy na sprawie bez mojej obecności mogą mi zabrać lub ograniczyć prawa rodzicielskie ?
Postępowanie w sprawie prowadzone jest z urzędu w trybie nieprocesowym.
O co tu chodzi?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: