Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Czy jeśli osoba nie zgłosiła kupna mieszkania i tym samym wniosku o płacenie podatków to grozi za to jakaś kara, odsetki? Niezgłoszenie wynikało z niewiedzy... Osoba myślała że miasto ma tą informacje z ksiąg wieczystych i sami zgłoszą się w sprawie podatków (czyli potocznie przyjdzie pismo od miasta w sprawie zapłaty podatku)...
Z racji, że jeden z moich rodziców, nie dotrzymywał obowiązku alimentacyjnego, złożyłam wniosek do komornika o ściganie, oczywiście po kilku miesiącach dostałam informacje, że sprawa jest nieskuteczna gdyż dłużnik przebywa poza granicami Polski i praktycznie nie ma żadnych środków na koncie.
W roku 2022 w styczniu złożyłam wniosek o zlicytowanie 1/2 części nieruchomości dłużnika.
W międzyczasie dostałam informacje o to, że komornik po prostu ...
Dzień dobry, proszę wyjaśnienie w sprawie działań wspólnoty odnoszących się do pomieszczeń gospodarczych.
Sprawa ma się tak , moja mama mieszka w budynku gdzie jest 5 lokali mieszkalnych. ON i i sąsiad maja wykupione mieszkania na własność. Na działce są oddzielne 2 budynki gospodarcze których część również jest wykupiona na własność. Teraz zarządca wspólnoty chce remontować swój budynek ( ścianę zewnętrzną)ale z funduszu remontowego wspólnoty. ...
Moja mama przepisała mi dom, w zapisie jest dożywotnie zamieszkanie. Teraz jest ciężko chora, leżąca, niezdolna do samodzielnej egzystencji. Nie jestem w stanie się nią opiekować bo mam niepełnosprawne dzieci. Czy mogę znaleźć jej miejsce w DPSie czy muszę zapewnić jej opiekę w domu?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: