Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Gdzie można zgłosić się po świadczenia pieniężne?
Mama po udarze 10 lat otrzymuje tylko zasiłek pielęgnacyjne z gopsu 300 zł. Nie pracowała na umowę o pracę. Tata najniższa krajowa. Czy gdzieś można zgłosić się o pomoc lub uzyskać jakieś inne świadczenie?...
Przekazanie mieszkania do wynajmu. Co powinno się spisać w protokole?
Dzień dobry, czy w momencie przekazania mieszkania do wynajmu w protokole zdawczo- odbiorczym muszą być spisane wszystkie usterki/zniszczenia? Czy jeżeli nie zostanie to zawarte w protokole sprzed wynajmu, wynajmujący może obarczyć najemcę i w rezultacie np. nie oddać kaucji? Czy można jakoś dowieść braku wyrządzenia szkód przez najemcę?...
Pracodawca żąda zaplanowania urlopu na cały następny rok.
Pracodawca żąda od pracownika zaplanowania urlopu na cały następny rok, zostawiając 4 dni urlopu na żądanie?, a potem i tak zmusza go do wybrania całego urlopu, także na żądanie do końca roku, czyli wzywa go do siebie i każe wypisywać wnioski urlopowe. Narzuca też ile dni urlopu można zaplanować, w danym kwartale. Czy to jest zgodne z przepisami prawa pracy?...
Sprzedaż produktu zakupionego na raty.
Proszę o poradę czy mogę sprzedać produkt, który zakupiłam na raty a zostały mi jeszcze 3 do spłacenia (aparat fotograficzny o wartości 1700 zł). Nie jest mi on już potrzebny a dzięki sprzedaży będę mogła spłacić "od ręki" wszystkie raty. Czy taki towar jest moją własnością i czy mogę nim rozporządzać? Czy dopiero od momentu spłacenia ostatniej raty?...

Wyszukiwarka