Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Mama koleżanki ma długi, które "zawdzięcza" zmarłemu mężowi. Niestety ta kwota jest spora i boi się że do końca życia jej nie spłaci. Mieszka u córki, bo sama nie ma żadnego majątku poza emeryturą. Pytanie w jaki sposób córka może uchronić się na przyszłość spadkowo. Czy lepiej na przyszłość odrzucić spadek w całości czy przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza, aby postępowanie szybciej się zakończyło bez ścigania dalekich krewnych ? Jeśli...
Proszę o poradę gdyż sprawa jest skomplikowana. Moja żona wpadła na pomysł żeby mój wujek przepisał na nią pół jego domu w którym mieszkaliśmy w formie dożywocia. On nie chciał tego zrobić. Żona wkręcała mi żebym go przekonał bo to dla dzieci i że będziemy mieć dużo kasy jak sprzedamy to później. Wujek był nie ugięty przez dwa lata. Dopiero gdy zmarła jego siostra i poczuł że został sam zgodził się przepisać w formie dożywocia na moją żonę. Powie...
Dzień dobry. Pobieram rentę rodzinną, oraz rentę z tytułu niezdolności do pracy. Jest ona na dwa lata. Jeśli wezmę w tym czasie ślub, to renta zostanie odebrana?...
Witam, pracuje na stacji benzynowej. Czy klient ma prawo żądać wpisania numeru rejestracyjnego na fakturze w momencie gdy tankował do kanistra? Zwykle wpisywalismy kanister bądź zostawiliśmy puste miejsce bez numeru, ale ten Pan żąda żeby mu pokazać jakieś rozporządzenia, ktore nam zabrania wpisywania numeru rejestracyjnego w takiej sytuacji. Istnieje taka regulacja prawna, czy
mamy mu wpisać numer rejestracyjny bez żadnych konsekwencji dla nas ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: