Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Mój mąż i jego brat po śmierci matki zostali najemcami lokalu komunalnego, obydwaj są tam zameldowani. Mąż mieszka wraz ze mną u mojej matki, natomiast w lokalu komunalnym został jego brat. Brat męża jest typem człowieka, który większość swojego życia spędzał w areszcie śledczym lub więzieniu, towarzystwo swoje te, dobiera niefortunnie. Po raz kolejny trafił do Aresztu, klucze do mieszkania uzyskaliśmy przez Policję. Do mieszkania zag...
Witam. 1 września 2021 roku uprawomocniło się postanowienie sądu o nabyciu spadku (testament notarialny). Rodzina próbuję podważyć testament. Ile ma na to czasu?...
Po bardzo burzliwej sprawie o nabycie spadku po mojej zmarłej siostrze sąd po niemal 2 latach wydał postanowienie wedle, którego jestem jednym ze spadkobierców. W skład spadku wchodzi m.in. mieszkanie. Osoba, która według mojej wiedzy do tej pory dysponowała kluczami, a także pobierała korzyści z tego tytułu (czynsz od lokatorów zamieszkujących mieszkanie) wypiera się tego. Lokatorzy nie otwierają mi drzwi. Co mogę zrobić? Czy mogę wezwać ślusarz...
W 2021 roku byłemu mężowi podwyższałam alimenty na dziecko, w związku z tym, że się ukrywa moja prawniczka w jakiś sposób ustaliła matkę kuratorem odpowiedzialnym za odbieranie powiadomień i reprezentowanie go przed sądem .
Jaki paragraf o tym stanowi, żebym mogła złożyć taki wniosek, ponieważ od grudnia sąd stara się dostarczyć odpis pozwu i wyrok o zabezpieczeniu, ale bezskutecznie. Teraz muszę opłacić komornika żeby On dostarczył, ale nie wi...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: