Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy możliwe jest wycofanie zeznań świadka w procesie karnym?
Witam serdecznie, Nie dawno temu złożyłem zeznania jako świadok w procesie karnym. Wówczas byłem przekonany, że mówię prawdę, ale po pewnym czasie zdałem sobie sprawę, że mogłem się pomylić w niektórych szczegółach. Czy jest jakaś możliwość wycofania lub zmiany mojego zeznania? Czy są jakieś konsekwencje prawne związane z takim działaniem? Bardzo proszę o pomoc, bo nie wiem jak postąpić w tej sytuacji. Pozdrawiam...
Odebranie dziecka
Witam. Mam pytanie. Czy jest prawdopodobne odebranie dziecka w wieku 16 lat, ze względu na pracę rodziców. Chodzi o to że kurator zrobił wywiad i powiedział że złoży wniosek do sądu o odebranie córki i umieszczenie w jakieś pieczy zastępczej. Z córką nie ma żadnego problem, chodzi do liceum, tylko została tam przyłapana z klientem....
Alimenty na dziecko.
Witam, proszę o poradę. Urodziłam parę dni dziecko, ojciec ma firmy (które nie są na niego). Jaka kwotę alimentów można uzyskać ? Ojciec chce płacić 500 zł ja się z tym nie zgadzam gdyż koszty są dużo większe chociażby ze względu na to ze 90% mojego wynagrodzenia teraz pójdzie na opłatę mieszkania....
upierdliwa babcia
Witam, mam z rodziną problem, chodzi matkę mojego ojca która mieszka z nami w domu i nigdy nie dokładała się do rachunków takich jak światło woda śmieci i nadal nie chce, ogólnie robi wszystkim nam pod górkę czyli po prostu na złość i nie chodzi tu tylko o rachunki. Co W takiej sytuacji zrobić?...

Wyszukiwarka