Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Jak długo archiwizowane są bilingi telefonu stacjonarnego?
Czy ktoś się orientuje, z ilu lat wstecz można wziąć bilingi telefonu stacjonarnego założonego ok. 40 lat temu? I bilingi telefonu komórkowego? Sądownie oczywiście....
Ustanie L4 a podpisanie nowej umowy
Dzień dobry, 31.10. 2023 r. W ostatnim dniu pracy zostało mi wystawione L4 do dnia 29.11.2023r. Nowa pracę zaczynam od grudnia. Czy na czas od 29.11 do dnia podpisania umowy przysługuje mi jakieś ubezpieczenie? Dziękuję za odpowiedź ...
Bezprawne przekopanie prywatnej działki.
Obok terenu, na którym stoi mój dom rozpoczęto budowę dużego obiektu. Mój teren jest nieogrodzony ale na wszelkich planach zagospodarowania można sprawdzić, że jest on prywatny. Firma budowlana postanowiła bez pytania podłączyć się do naszej przydomowej skrzynki, mało tego, przekopali całą szerokość działki i położyli kabel na głębokości ok 50cm. Bardzo proszę o poradę czy mają prawo żądać możliwości przyłączenia do skrzynki przydomowej, ...
Kable energetyczne na działce.
Zakupiłem dom w zabudowie szeregowej od dewelopera. Zauważyłem, że przez całą moją działkę przebiega pod ziemią kabel energetyczny, który również w jej obrysie rozgałęzia się w dwóch miejscach i zasila kolejne 4 domy. Projekt spowodował, iż w szerokości 3m biegną równolegle 2 nitki kabli. Czy w przypadku takiego rozwiązania, gdzie wszystkie rozgałęzienia leżą w obrębie mojej działki przysługuje mi jakiekolwiek odszkodowanie? Czy przy zakupie od d...

Wyszukiwarka