Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy można wymeldować z domu osoby które w nim nie zamieszkują/nie łożą na utrzymanie?
Dzień dobry. Czy można wymeldować z domu osoby które w nim nie zamieszkują/nie łożą na utrzymanie, nie mają praw innych prócz meldunek stały, ale same wymeldować się nie chcą? Jeśli tak, w jaki sposób to uczynić?...
Darowizna mieszkania a późniejszy zachowek.
Chciałabym zaczerpnąć informacji w następującej sprawie. Mój tato chce przepisać na mnie jedno ze swoich mieszkań w którym obecnie mieszkam ja z mężem i dziećmi. Posiada on również drugie mieszkanie (większe) w którym mieszka z moją mamą i moim bratem(37 lat) i to mieszkanie chce zostawić mojemu bratu. Tato chce za życia (a ciężko choruje) zrobić tzw. ,, porządek '' żeby później nie było jakiś nieporozumień. (ja nie bardzo dogaduje się ze swoja...
Służebność
Witam, bardzo proszę o wytłumaczenie mi co może a co nie. Ciocia ma ustanowioną służebność mieszkalną w domu murowanym bez wyszczególnionych pomieszczeń. Co w takim razie jeśli upiera się przy prowadzeniu ogródka warzywnego i we wszystkich pomieszczeniach gospodarczych chce wprowadzać swoje rządy. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam...
Wypowiedzenie od szefowej czy za porozumieniem stron? Co będzie dla mnie lepsze?
Witam. Mam umowę zlecenie na czas nieokreślony, jednakże Szefowa chce dać mi wypowiedzenie ponieważ stwierdziła ze przerósł ją nowy lokal i musi zamknąć usługi. Co będzie dla mnie lepsze? Wypowiedzenie od niej czy za porozumieniem stron?...

Wyszukiwarka