Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Szanowni Państwo,
proszę o informację czy istnieją lub w jaki sposób mógłbym zebrać dane na temat dostępnych świadczeń dla opiekuna osoby niepełnosprawnej BEZ KRYTERIUM DOCHODOWEGO.
Krótki opis:
- opiekun opiekuje się osobą niezdolną do samodzielnej egzystencji, bezterminowo z orzeczeniem o niepełnosprawności,
- osoba niepełnosprawna ma męża, lecz >75 lat, stąd nie jest w stanie się nią opiekować,
- opiekun nie podejmuje pracy ze względu ...
Mama koleżanki ma długi, które "zawdzięcza" zmarłemu mężowi. Niestety ta kwota jest spora i boi się że do końca życia jej nie spłaci. Mieszka u córki, bo sama nie ma żadnego majątku poza emeryturą. Pytanie w jaki sposób córka może uchronić się na przyszłość spadkowo. Czy lepiej na przyszłość odrzucić spadek w całości czy przyjąć z dobrodziejstwem inwentarza, aby postępowanie szybciej się zakończyło bez ścigania dalekich krewnych ? Jeśli...
Jeśli dziecko uczęszcza do Państwowego Żłobka obowiązkiem rodziców jest kupowanie rzeczy, które mogą być wykorzystane do zabawy i wykonania prac plastycznych? Czy to powinno być zapewnione przez placówkę? Rzeczy kupione przez danego rodzica są wykorzystywane przez wszystkie dzieci....
Dzień dobry . Mam kolegę bardzo zadłużonego . Chciał on sprzedać nieruchomość ale dowiedział się że nie może bo 1/4 domu ma rodzina z Niemiec z którą nie ma żadnego kontaktu a 3/4 ma on odziedziczone w spadku wraz z długami po jego zmarłej matce. Chcę się dowiedzieć czy faktycznie nie może tej nieruchomości sprzedać ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: