Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Zapisy w umowie deweloperskiej.
Kupuję za kredyt mieszkanie u dewelopera. Pewne wątpliwości wzbudziły u mnie zapisy w projekcie umowy deweloperskiej. Mianowicie: - niskie kary umowne za przekroczenie terminu oddania nieruchomości rzędu 0,01% za dzień wartości umowy - maksymalnie do 2% wartości umowy - niemożliwość niepodpisania protokołu odbioru jeżeli usterki nie przeszkadzają w normalnym użytkowaniu lokalu - deweloper nie pozwala wybrać notariusza tylko forsuje swojego ...
Freelancer na umowy o dzieło - pracujący czy bezrobotny?
Witam. Jestem freelancerem wykonującym usługi graficzne dla różnych firm bądź instytucji. Rozliczam się za pomocą umów o dzieło. Takich umów podpisuje np. 1-2 w miesiącu, czasem z przerwami między nimi. Pytanie tak jak w tytule. To, że nie można rejestrować się wtedy jako bezrobotny jest mi znane, gdyż to normalna praca zarobkowa - ale nie jest ciągła (umowy o dzieło często mają przerwy czasowe) Jak zatem można określić status takiej osoby gdy t...
Zdjęcie
Witam! Czy za zamieszczenie zdjęcia ładnej dziewczyny z obraźliwym podpisem (w generatorze memów) grozi mi pozew o zniesławienie? Jestem pełnoletni.Zdjęcie wykonałem na przystanku autobusowym,za jej zgodą....
Niestawiennictwo na rozprawie.
Witam, pomyliłem dni rozprawy o jeden dzień zamiast 5 czerwca przyjechałem do miasta, w którym miała odbywać się rozprawa 6 czerwca, zostałem wezwany w charakterze świadka. Czy grozi mi coś poza grzywna za niestawiennictwo?...

Wyszukiwarka