Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Aktualnie przebywam na zwolnieniu lekarskim po wygaśnięciu stosunku pracy. W dniu dzisiejszym tj. 30.01 podpisałam przedwstępną umowę z pracodawcą o rozpoczęciu nowej pracy od 16.02. a badania lekarskie powinnam zrobić 14.02.
Czy będąc na zwolnieniu lekarskim mogę wykonać tę badania? Jak to się ma do złożenia wniosku o wypłatę wynagrodzenia chorobowego z ZUS...
Dzień dobry,
córka podjęła pracę w sklepie na umowę zlecenie. W sklepie znajduje się punkt Lotto, który obsługują wszyscy pracownicy. Podczas nieobecności szefa zniknęły zdrapki o wartości około 400 zł. Szef podejrzewa jednego z pracowników, ale nie jest wstanie udowodnić kradzieży tej osobie. Poinformował, że z najbliższej wypłaty odejmie każdemu część pieniędzy żeby pokryć stratę. Jeśli złodziej przyzna się do winy to pieniądze mają zostać zwr...
Kupiliśmy kilka miesięcy temu tj. na wiosnę garaż. Umowa u notariusza. Żadnych wad nie stwierdzono. W środku świeżo pomalowany na biało...
Teraz okazało się, że dach przecieka. Mamy tam meble i część zamokła.
Co możemy zrobić?...
Sprawa dotyczy zrzeczenia się spadku.
Rok temu zmarl moj ojciec. Jako że był zadłużony, zrzekliśmy się z rodzeństwem spadku w imieniu naszym i naszych dzieci. Zrzekliśmy się w sierpniu 2023 za nas, w styczniu 2024 za dzieci.
W międzyczasie (w listopadzie 2023) dowiedzieliśmy się o kolejnym „spadku” po zadłużonej ciotce. Spadkobiercą został nasz zmarły ojciec, automatycznie więc przeszło na nas. Dodam, że ciotka zmarła pół roku przed ojcem, al...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: