Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Zwrot towaru a działalność nierejestrowana.
Witam, prowadzę działalność nierejestrowaną w postaci sprzedaży produktów na allegro. Jestem świadom, że nie mogę przekroczyć miesięcznego progu minimalnej krajowej (w przeciwnym wypadku muszę założyć działalność). Pytanie - co w sytuacji gdy sprzedam towar, dotrze do klienta, a ten mi go zwróci w ciągu 14 dni? Czy jak mu zwracam pieniądze za zwrócony towar, to to co wcześniej mi zapłacił muszę wliczyć do miesięcznego przychodu, czy nie?...
Obowiązek alimentacyjny.
Ojciec dzieci zarabia na umowie najniższą krajową, ale pod stołem dostaje drugie tyle. O jakiej kwocie alimentów można mówić w takiej sytuacji ? Dwójką dzieci w wieku szkolnym. Czy jest szansa żeby udowodnić że dostaje pieniądze pod stołem ?...
Kontakt ojca z córką
Witam. Corka ma ustalone kontakty z ojcem na sali zabaw 3 razy w miesiacu i przy odpowiedniej pogodzie moze zabierac ja na spacer. Corka nie widziala swojego ojca 2 lata gdyz siedzial w wiezieniu za grozby do mnie i ma rowniez zakaz zblizania sie do mnie.corka nie chce isc do ojca a sala zabaw jest zamknieta z powodu pandemi. Moje pytanie, czy cos mi grozi jesli nie dowoze corki na widzenia gdyz sala zabaw jest zamknieta a corka nie chce isc?...
Dziedziczenie mieszkania.
Jeśli moja mama umrze a mieszkanie jest na nią ale wykupione to czy ja to dziedziczę czy bardziej muszę się wyprowadzić ?? Jak to wygląda czy coś muszę napisać albo będą widzieć że opłacam mieszkanie....

Wyszukiwarka