Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Zasiedzenie nieruchomości.
Kupiłem w 2008 r aktem notarialnym działkę rolną. Księga wieczysta czysta. Płacę podatek rolny. A tu niespodzianka, właśnie dostałem 2024r pismo sądowe o zakazie zbywania i obciążania tej nieruchomości ! I pozew o stwierdzenie nabycia przez zasiedzenie 30 lat. Czy to możliwe? Fakt jest taki, że w momencie zakupu działki w 2008r. oglądałem ją i nie było tam żadnych upraw - ziemia była porośnięta zachwaszczoną trawą. I więcej później tam nie byłe...
Medycyna pracy, czy pracownik pokrywa koszta?
Dzień dobry, pracodawca wysłał mnie na badania wstępne do lekarza medycyny pracy, problem jest w tym że firma nie chce pokryć kosztów badania, i muszę płacić sama, pierwszy raz spotykam się z taką sytuacji. Co z tym można zrobić ?...
Zmarł mój ,,tata" obcy człowiek, nie był moim biologicznym ojcem. Jeśli otworze testament, jaki zapłacę podatek?
Witam, zmarł mój ,,tata" (w świetle prawa całkowicie obcy człowiek, nie był moim biologicznym ojcem) zostawił testament w którym przepisał mi swoją połowę majątku. Żyliśmy normalnie jak rodzina, pomagałam mu przez całe życie i całą chorobę, itd. Jeśli otworze testament, jaki zapłacę podatek? Czy jest jakaś możliwość żebym mogła starać się o zmniejszenie tej kwoty? Nie stać mnie na tak duże sumy (mam duży kredyt na głowie) a dalsza rodzina t...
Ile czasu ma ZUS na wypłatę pieniędzy za zwolnienie?
Jeżeli do 9.02 miałam zwolnienie czy to już nie porą abym z ZUS dostała pieniądze?...

Wyszukiwarka