Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Wyrzeczenie sie rodzica.
Jest możliwe wyrzec się rodzica? Nie jest on opiekunem prawnym....
Pomówienie.
Witam, miało miejsce zdarzenie w szkole. Podobnież Pani od ojca dziecka wyczuła alkohol, nie zachowała się zgodnie z tym co mają w przepisach, wydała dziecko ojcu, następnego dnia dopiero zgłosiła do opieki społecznej że niby ojciec dziecka przyszedł pod wpływem, pisze „niby” bo nie sprawdziła tego w żaden sposób, nawet nic nie powiedziała mi matce dziecka, ani partnerowi że takie coś miało miejsce. Oczywiście opieka społeczna wysłała pismo do Są...
Stałe świadczenie pieniężne od męża.
Pragnę zapytać czy będzie miała ważność umowa zawarta pomiędzy mną, a moim mężem - dotycząca przekazywania przez mojego męża co miesiąc określonej kwoty na moje konto? Ma to stanowić dla mnie gwarancję otrzymywania tych środków (nie mamy rozwodu). Czy potrzebujemy notariusza? Czy powstanie obowiązek zapłacenia podatku?...
Czy sprzedawca miał prawo niedokonac zwrotu pieniędzy za nowy, nieotworzony towar?
Witam, mam dość nietypowe pytanie . 2 dni temu w sklepie stacjonarnym zakupiłam kołdrę za ponad 200zł. miałam w planach kupić inną lecz sprzedający odradził mi jej kupno (chodziło o wymiary) więc kupiłam tą którą mi zaproponował, bezsensu. W domu mierząc kołdrę do łóżka dziecięcego okazało się że ona jest ogromna, dziecko tonie pod nią (mierzyłam naszą starą kołdrą, bo ma identyczne wymiary) . Chciałam dzisiaj zwrócić towar, pani w sklepie nie...

Wyszukiwarka