Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Sklep wielkopowierzchniowy i należąca do sklepu ( jedna firma ) hurtownia spożywcza , pracownicy zatrudnieni na etatach sprzedawcy , magazynierów . Dotychczas , sklep jak i hurtownia obsługiwane były w kwestiach porządku , czystości w obu obiektach jak również w toaletach dla pracowników oraz klientów , a także szatniach i stołówkach przez zewnętrzną firmę sprzątającą.
Na dzień dzisiejszy z powodu braku firmy sprzątającej , pracodawca nakazuje c...
Witam. Moi rodzice, przepisali na siebie mieszkanie mojego wujka alkoholika. Wujek ma dożywotnią służebność i nie płaci rachunków, moi rodzice mają przez niego 10 000zł długu. Czy jest możliwość zrzeknięcia się takiego mieszkania? Ledwo mamy pieniądze na spłatę własnych długów, a przez długi wujka może wejść na nas komornik. Czy można znieść służebność w inny sposób niż przez śmierć wujka?...
Witam Państwa
Ciotka ma syna co ma mieć dozór elektroniczny. Syn z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności. Wczoraj oznajmił jej że mają przyjechać i mu to założyć. Mieszkanie należy do wujka i on nie zgadza się by syn w tym mieszkaniu odbywał dozór. Kilkakrotnie wujek był atakowany nożem przez syna.
Co ma ciotka teraz robić? ...
Mam zasądzone alimenty na rzecz mojej córki. Córka jest już dorosła, nie uczy się nigdzie, pracuje na etacie. Chciałbym uwolnić się od płacenia córce tych alimentów. Jakie są inne możliwości oprócz pozwu o wygaśnięcie obowiązku alimentacyjnego aby załatwić tą sprawę. Z góry dziękuję za pomoc....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: