Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Alimenty dla ojca
Czy to prawda, że jeśli ojciec dzieci podczas separacji, nie interesowal sie dziećmi, potem podczas rozwodu z tego tytułu zostal pozbawiony praw rodzicielskich. To w przyszłości nie może podać dzieci o alimenty?....
Testament.
Mój wujek (jestem jego bratanicą), chce zapisać mi w testamencie całe mieszkanie, jestem jedynym żyjącym członkiem jego rodziny. Jego żona zmarła kilka lat temu i ma dwójkę żyjącego rodzeństwa, które mają dzieci. Wujek i ciocia nie mieli dzieci. Czy wujek może mi w całości zapisać w testamencie całe mieszkanie czy będzie on nie ważny ze względu na rodzinę cioci, czy jej rodzina pomimo spisanego testamentu przez wujka po jej śmierci ma prawa do te...
Wypowiedzenie umowy z dnia na dzień.
Pracuje na umowę o pracę na czas nieokreślony 3 lata, szef kazał podpisać mi rozwiązanie umowy z dnia na dzień, bez żadnego dnia wypowiedzenia, powiedział, że jeśli tego nie podpisze to zwolni mnie dyscyplinarnie. Proszę o pomoc...
Wyrok bez dowodów.
Witam mam krótkie pytanie. Za kilka dni ma zostać ogłoszony wyrok w sprawie o zapłatę. Zostałem pozwany o zapłatę. Powód nie miał żadnych dowodów na rzekoma pożyczkę. Sprawa ciągnęła się 3 miesiące. Byli wzywani świadkowie moi oraz powoda. Obie strony były tez przesłuchiwane. Powód gubił się w zeznaniach a mimo wszystko Sędzia patrzy na mnie dziwnie jak na złodzieja. Wyrok miał zostać ogłoszony już w ubiegłym miesiącu ale Sędzia zdecydowała ze og...

Wyszukiwarka