Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Prokurator w mojej sprawie wystąpił o warunkowe umorzenie kary, złożył wniosek do sądu.
Jak wyglądają dalsze czynności? Jest rozprawa z powoływaniem świadków?
Czy jest zasądzone jakieś zadośćuczynienie dla pokrzywdzonego?...
Dzień dobry. Znajomy ma ogromny problem.. Kilka lat temu podczas sprawy rozwodowej, zostały zasadzone alimenty adekwatne do jego zarobkow(pracował za granicą). Od kilku miesięcy wrócił do Polski, z czego zarobki znacznie się zmniejszyły,dlatego też nie stać go na płacenie takiej kwoty. Pytanie brzmi czy ma jakąś realną szansę na wygraną?...
Mój był partner został poinformowany o tym, że chce przeprowadzić się wraz z dzieckiem do innego miasta, że względu na lepsze warunki mieszkaniowe oraz rodzinę, która potrzebuje opieki. Nagle kilka dni przed przeprowadzka oznajmił, że się nie zgadza. Jak dalej wygląda postępowanie w takim razie, co powinnam zrobić? Ma pełne prawa rodzicielskie, aczkolwiek dziecka nigdy w życiu na oczy nie widział, mimo, że wiele razy pytałam go czy chce, alimenty...
Dzień dobry.
Chciałam dopytać o pewne informacje związane ze zniesieniem współwłasności nieruchomości.
Współwłasność zostanie zniesiona u notariusza, nie w sądzie. Notariusz wyliczył całościowe koszty, wliczając w to podatek od 1/2 wartości nieruchomości, który musi zapłacić strona przejmująca nieruchomość.
Może to głupie pytanie, ale chciałabym się upewnić- pozostałe koszty ponoszą obie strony solidarnie, po połowie? Czy całość kosztów p...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: