Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Rozwód i majątek.
Witam ja z pytaniem czy dom nabyty jako darowizna podlega podziałowi majątku jeżeli tylko żona jest prawnym właścicielem i nabywcą darowizny. I czy po sprawie rozwodowej z alkoholikiem sąd może nakazać mężowi natychmiastowe opuszczenie domu czy trzeba złożyć osobny pozew o eksmisję....
Czy pieniądze od rodziców trzeba zgłaszać do US?
Syn skończył studia, żeby zacząć pracę, musi odbyć kosztowne szkolenie za granica. Do kosztów szkolenia musimy dodać koszt pobytu i utrzymania. Jeśli rodzice przeleją mu każde po 20 tys tytułem szkolenie i utrzymanie to zgłasza w US? Rodzice są po rozwodzie. ...
Sprzedaż mieszkania w trakcie umowy najmu.
Od 6 lat wynajmuję mieszkanie. Zawsze w terminie robię opłaty. Kilka dni temu właściciel poinformował mnie, że mieszkanie zostało wystawione na sprzedaż, a ja mam prawo pierwokupu. Niestety Bank nie udzieli mi tak wysokiego kredytu, a jedynie 1/3 potrzebnej kwoty. W rozmowie właściciel powiedział, że w związku z tym da mi wymówienie. Nie mam dokąd się wyprowadzić. Jak ta sytuacja ma się prawnie. Może mnie po prostu wyrzucić? Proszę o pomoc. D...
Czy synowa dziedziczy w przypadku śmierci męża?
Jakiś czas temu zmarł mój dziadek. Pół roku później zmarł jego syn, a mój wujek. Sprawa spadkowa nie była przeprowadzona. Czy żona wujka dziedziczy po dziadku część mieszkania należną wujkowi, jako, ze zmarł on po dziadku, czy całą jego część dziedziczą tylko jego dzieci?...

Wyszukiwarka