Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Kwarantanna
Dobry wieczór, bardzo proszę o pomoc. Niestety nigdzie nie umiem znaleźć odpowiedzi. Mieszkam z narzeczonym i teściami. Jest to dom dwurodzinny z klatką schodową i dwoma osobnymi mieszkaniami (parter i piętro) jednak adres jest jeden, nie prowadzimy wspólnie gospodarstwa domowego. Teściowa jest chora na covid (pozytywny wynik) została zgłoszona do sanepidu na izolację, mój partner został skierowany na kwarantanne, gdyż był przy mamie w trakcie j...
Tacierzyńskie.
W lutym 2022 roku urodziłam dziecko. Przebywałam na urlopie macierzyńskim (wykorzystałam go w pełnym wymiarze). Obecnie korzystam z urlopu rodzicielskiego. Pytanie czy ojciec dziecka może jeszcze skorzystać z urlopu tacierzyńskiego? I czy może skorzystać z niego w momencie kiedy ja korzystam z urlopu rodzicielskiego?...
Podział majątku
Witam chce wnieść do sądu o podział spadku po ojcu. W skład spadku wchodzi ziemia, dom, podwórko. Od czego najpierw zacząć?...
Jak policzyć alimenty wstecz?
Dzień dobry, Mam problem z ustaleniem kwot za alimenty. Złożyłam w sierpniu 2021 pozew o podniesienie alimentów z zabezpieczeniem. Dostałam zabezpieczenie w październiku na kwotę 700 zł płatne od. dnia złożenia. Wyliczyłam i dostałam po jakimś czasie to wyrównanie. W listopadzie sąd przyznał mi 1000 zł na takich samych zasadach jak poprzednio: płatne od dnia złożenia pozwu. Wyliczyłam na listopad i nie dostałam tego wyrównania. Dłużnik się odw...

Wyszukiwarka