Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy podczas opieki mogę iść na umowę zlecenie?
Mam umowę o pracę na czas nieokreślony. Mam przyznane dwa dni opieki nad dzieckiem. Czy w trakcie opieki może iść do pracy na umowę zlecenie? Proszę o poradę....
W razie problemów z mężem jak udowodnić mój wkład i go odzyskać
Mieszkam z mężem w domu jego mamy. Ona tu nie mieszka, jest tylko właścicielem. Zamierza go "przepisać" jako darowizna mojemu mężowi. Problem w tym, że robimy remont i dużo się dokładam, a z uwagi na to, że to dopiero początek wydatków, chcę się zorientować czy są jakieś możliwości na zabezpieczenie się, żeby (gdy rozejdziemy się - chociaż na razie jest wszystko ok) mój wkład odzyskać?...
zatarcie skazania
Mam takie pytanie jeżeli ktoś został skazany na grzywnę, która jak wiadomo zaciera się rok po zapłacie, ale skazany jej nie opłacił została zarządzona zastępcza kara pozbawienia wolności i dopiero wtedy po wezwania do ZK ją zapłacił to kiedy wtedy jest zatarcie. Tak samo rok od zapłaty ? ...
OC po szkodzie całkowitej.
Mam pytanie dotyczące OC. Pojazd w ramach szkody całkowitej z OC sprawcy idzie do ubezpieczyciela. Ubezpieczyciel sprzedaje wrak. Co z polisą? Nowy właściciel korzysta z dotychczasowej polisy? Wrak jest sprzedany za kwotę niewiele wyższą od ceny polisy (innymi słowy kupujący wrak dostaje polisę za free). Czy może można wypowiedzieć polisę i odzyskać wydane na nią pieniądze? (proporcjonalnie do pozostałego okresu)....

Wyszukiwarka