Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Była partnerka uniemożliwia mi kontakt z dzieckiem , odmawia spotkań lub nie zezwala na opiekę bez jej obecności .
Podczas jej obecności zbiera informacje którymi później mataczy oraz reżyseruje .
Co mogę zrobić w takiej sytuacji ?
Jak zabezpieczyć kontakt z dzieckiem ?...
Witam. Dostałam 5/8 mieszkania po babci w spadku. 1/8 już wcześniej była moja(po dziadku) 1/8 jest ciotki, 1/8 wujka. Jeśli wujek wystąpi o zniesienie współwłasności i spłatę to jakie są szanse bym spłaciła wujka w ratach? Będę remontować to mieszkanie, chce tam mieszkać....
Toczy się sprawa o niezgodny dział spadku .Wnioskodawca został całkowicie zwolniony z kosztów sądowych w całości Do tej pory byli powoływani liczni biegli ale nikt nie był zobowiązany do zapłaty zaliczki na biegłych. Przychodziły pisma z sądu dotyczące wysokości wynagrodzeń dla biegłych sądowych. Kto w ostateczności pokryje koszty tych biegłych po zakończeniu postępowania spadkowego. Wszyscy 4rej spadkobiercy dziedziczyli w częściach równych....
Czy w opisanej sytuacji jest możliwość przejęcia domu wraz z działką przez zasiedzenie?
Moja babcia jest zameldowana w budynku od ponad 30 lat, został jej przydzielony lokal w domu wielorodzinnym z urzędu dzielnicy. W innych lokalach budynku mieszkała dalsza rodzina, aktualnie w jednym z lokali mieszka mój brat od ok 5 lat i wciąż babcia. Jest to dom z dużą działką do niego przydzieloną. Domem właściciel się nie interesuje od xx lat właściwie na...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: