Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Zyski z adsense a podatki
Mam małą stronkę internetową, na której co prawda nic nie robię, ale są tam reklamy od google (adsense), i co miesiąc mam z tego tytułu ok. 500zł. Czy w zwiazku z tym jestem zobowiazany do rozliczania sie z dochodu, placic podatki, albo zalozyc dzialalnosc gospodarcza?...
Zgubiona tablica rejestracyjna
Dzień dobry. Prośba o odpowiedz . Wiem ze mogę zapytać w urzędzie komunikacji ale niestety potrzebuje wiedzieć w ten weekend. Otóż wujek chce mi sprzedać starą przyczepkę za symboliczną kwotę. Przyczepka jest legalna, ma papiery . Niestety wujek zgubił tablice rejestracyjną dawno temu. Jak to teraz sprawnie zorganizować prawnie w urzędzie aby nie namnozyc kosztów. Tzn chciałbym ubiknąć konieczności wyrabiania duplikatu aby za chwilę zwracać t...
Pracodawca spóźnia się z wynagrodzeniem. Co zrobić
Witam. Mój pracodawca od kwietnia tego roku zaczął spóźniać się z wypłacaniem wynagrodzenia. Termin wypłaty w umowie o pracę wyznaczony jest na 10 dzień miesiąca, a wynagrodzenie na koncie pojawia się dzień, dwa lub trzy dni po tym terminie. Dzisiaj mamy 10 dzień miesiąca, wynagrodzenie znowu na konto nie wpłynęło, czyli będzie najszybciej w poniedziałek. Pracodawca zarzeka się, że przelewy robi w terminie. I teraz pytanie, jak go skutecznie &q...
Kto dziedziczy?
Witam, czy po śmierci właścicieli domu, dom przechodzi w spadku na dzieci czy również na mężów /żony tych dzieci? ...

Wyszukiwarka