Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Witam pracuje na umowę o pracę za najniższa krajowa, a do tego na umowę zlecenie w innej spółce. I tu pojawia się problem gdyż np. mój kolega pobiera wypłatę w wysokości 16.40 zł netto na godzinę a ja 13.29zl netto wykonując ta sama pracę i te same godziny pracy? Jak to jest możliwe? W kadrach nie potrafią mi tego wytłumaczyć. I w ogóle ile teraz wynosi netto najniższa stawka godzinowa na umowę zlecenie na rękę?...
Mam pytanie odnośnie zachowku.
Sytuacja przedstawia się następująco, pewna osoba dostała darowiznę (dom z działką )od ojca jak jeszcze żył, na mocy aktu notarialnego. Teraz dwa lata po jego śmierci, czy rodzeństwo obdarowanej może się ubiegać o zwrot należności na mocy dochowku za ojca. Ojciec nie zostawił testamentu po sobie ani nic więcej z rzeczy które można dziedziczyć. Dom był ojca rodzinnym domem który był wyłącznym właścicielem z pominięc...
Dzień dobry, proszę o poradę. Sytuacja wygląda tak, że partner ma działkę, wzięliśmy wspólnie kredyt hipoteczny i jesteśmy w trakcie budowy domu. Co powinniśmy zrobić, abym stała się współwłaścicielem działki przed zakończeniem budowy domu? Wspomnę również, że nie jesteśmy małżeństwem. Będę wdzięczna za wszelkie porady....
Kupiłem mieszkanie w bloku dwa lata temu. Nikt nie sprząta przed blokiem. Jeśli sprząta, to bardzo rzadko, maksymalnie 2 razy na rok. Obszar przed domem zawsze jest brudny, pełen śmieci. Co można zrobić w takiej sytuacji? wspólnota mieszkaniowa....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: