Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Od początku roku miałam już z 5 razy podnoszony czynsz mieszkanie w wspólnocie mieszkaniowej, mieszkanie własnościowe.
Główne pytanie.
Czy mogę ubiegać się o wgląd do dokumentów ile współdzielenia płaci zaliczki za centralne ogrzewanie .?W tym roku miałam stawki 6zl za metr kw. Teraz już mam 8 i zastanawiam się czy aby spółdzielnia nie nakłada sobie sama takich kwot. Doszły do mnie słuchy że właściciel budynków ma gdzieś zadłużenie....
Witam.
Firma windykacyjna ściągnęła z konta kwotę 7500 zł naliczoną za niespłacone raty z przed ok. 20 lat. Problem w tym, że wszelkie pisma przychodziły na adres pod którym nie mieszkamy od ok.12 lat, o czym dowiedzieliśmy się dopiero teraz próbując wyjaśnić sytuację. Czy da się coś z tym zrobić?
...
Po jakim czasie przedawnia się dług? W 2012 r. zaciągałam pożyczkę, teraz przyszedł list ze sądu, tzn. tak powiedział listonosz, mama nie odbiera listów dlatego, że nas nie ma w kraju. Podobny list odebrałam w tamtym roku i był to od komornika....
Witam, mój były mąż domaga się abym umożliwiła mu korzystanie z auta które zakupiłam w trakcie trwania małżeństwa. Pierwsza sprawa o podział majątku miała miejsce w lutym tego roku i we wniosku zostało wskazane ze auto zostaje u mnie zwłaszcza że ja za nie zapłaciłam i od samego początku sama ponosiłam wszelkie koszty utrzymania tego auta. Były na naszej wspólnej działce budowlanej chce zrobić przyłącze kanalizacyjne i ja miałam mu napisać oświad...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: