Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
W tym tygodniu ojciec mojego partnera przypisuje mu dom z dożywotnią opieką. Mam dwa pytania.
1. W domu zameldowana jest siostra partnera, która wyprowadzila się z początkiem grudnia zostawiając chorego ojca. Nie wie o przepisaniu domu, dotąd była przekonana że dom jej się ostanie. Jeśli dowie się o próbie wymeldowania wróci mieszkać spowrotem. Jak ugryzc tą sprawę?
2. Ja wykladam pieniądze na notariusza i pozniejszy remont, nie mamy ślubu i ...
Doszło do umowy przedwstępnej notarialnej sprzedaży nieruchomości. Sprzedający - ja (1/2 udziałów w lokalu) oraz druga osoba (partnerka, 1/2 udziałów). Kupujący - 1 osoba. Wpłacony zadatek przez kupującego po 25 tyś dla każdego z nas (na jedno konto). Pouczeni wszyscy o 389, 390, 394 KC w akcie.
Z przyczyn niezależnych od nas, musimy wycofać się ze sprzedaży (mieszkanie w którym mieliśmy zamieszkać, niestety nie jest dostępne i nie mamy gdzie pó...
Córka ma 5 lat. Ojciec nie płaci na nią żadnych alimentów, chociaż są zasądzone. Nie interesuje się nią, nie utrzymuje kontaktu od kilku lat (z własnej woli). Jak mogę zabezpieczyć córkę przed ewentualnym płaceniem alimentów na ojca, jeśli przyjdzie mu kiedyś ten pomysł do głowy? Sprawa o odebranie mu praw jest aktualnie w toku....
Mój mąż wylądował w szpitalu, jest zatrudniony w dwóch różnych firmach na UoP. Jak teraz wygląda kwestia wystawienia zwolnienia? Czy szpital wystawia dla obu nip-ów, czy jakoś inaczej należy to rozwiązać?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: