Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Sprzedaż domu po zmarłym.
Testament jedynie odczytany, jeszcze nie został "zaklepany". Mimo tego jest pełna zgodność, że dom sprzedajemy i trzeba to jak najszybciej zrobić (wymaga remontu). Tutaj właśnie wchodzą moje pytania: 1. Czy w takiej sytuacji gdzie jeszcze nie ma statusu własności/prawnego (czy jak fachowo to nazwać) można taki dom sprzedać?? 2. Czy jeśli można sprzedać to należy od razu uiścić jakieś opłaty z tego tytułu?? Po prostu chciałem się upew...
Witam , czy po rozwodzie , kobieta może zmienić nazwisko na panieńskie swojej matki ?
Witam , czy po rozwodzie , kobieta może zmienić nazwisko na panieńskie swojej matki ? Czy tylko może zmienić na swoje panieńskie ?...
Sprawa alimentacyja.
Kolega twierdzi, że jego była małżonka (są od 5 lat rozwiedzeni) na pozwie o alimenty na dziecko zażądala pitu z urzędu skarbowego i wyciągów z konta. O ile pit z US jest oczywisty o tyle wyciągi z konta nie jestem pewien. Przecież na tych wyciągach jest wszystko, włącznie z wydatkami, które jednak kolega nie chce aby była małżonka je widziała. Może o takie wyciągi wnioskować? A jeśli może to kolega może się nie zgodzić? Dla jasności - kolega...
Czy musze składać wniosek PCC-3
Czy musze składać wniosek PCC-3, jeśli wartość pojazdu nie przekracza 1000 ZŁ? Wiem, że w tym przypadku wartość podatku wynosi 0 ZŁ, jednakże nigdzie nie może znalezc, czy pomimo tego takowy wniosek należy złożyć....

Wyszukiwarka