Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Co grozi świadkowi za niestawienie się w sądzie?
Nie mogę się stawić jako świadek w terminie rozprawy. Będę za granicą. Jakie pismo mogę napisać? O zmianę terminu lub wideokonferencje ?...
Czy mogę unieważnić umowę sprzedaży, jeśli kupiłem używany samochód, który ma ukryte wady?
Ostatnio zakupiłem używany samochód od prywatnego sprzedawcy. W momencie transakcji byłem bardzo podekscytowany i zaufałem, że auto jest w dobrym stanie, ponieważ sprzedawca stwierdził, że samochód jest w pełni sprawny i nie ma żadnych ukrytych wad. Niestety, po zakupie okazało się, że samochód ma pewne problemy, o których sprzedawca mi nie wspomniał. Po kilku dniach użytkowania zauważyłem, że auto ma poważne problemy z układem hamulcowym, któ...
Najem okazjonalny.
Witam. Wynajmuję mieszkanie na podstawie umowy najem okazjonalny. Lokator wygenerował znaczną niedopłatę za wodę i twierdzi, że tego nie zapłaci, ponieważ nie ma pieniędzy. W dodatku jest agresywny, dzwoni do mnie kierując w moją stronę obraźliwe słowa, nie ma możliwości rozmowy z nim. Obawiam się, że wraz z upływem czasu będzie generował kolejne zaległości w płatnościach. Jak mogę rozwiązać jak najszybciej umowę z takim lokatorem?...
Alimenty na dorosłe dziecko.
Dzień dobry. Córka skończyła 19 lat, zaszła w ciążę dodam, że się uczy. Mam zasądzone alimenty, czy w takim wypadku nadal mnie obowiązuje płatność tych alimentów? Jeśli tak to do kiedy?...

Wyszukiwarka