Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

L4 na urlopie wychowawczym przy pracy na pół etatu
Witam, jestem na urlopie wychowawczym od dwóch miesięcy (płynne przejście po urlopie rodzicielskim, obecnie nie pobieram żadnego zasiłku; 1/2 etatu na czas nieokreślony i 1/2 etatu na czas określony - przed L4 w pierwszej ciąży) i jednocześnie pracuję na 1/2 etatu na czas nieokreślony (inny pracodawca niż przed ciążą, praca rozpoczęta podczas urlopu rodzicielskiego). Teraz zaszłam w drugą ciążę - jak będzie naliczane L4? Czy umowa na czas okr...
Odrzucenie spadku.
Witam. Brat mojej mamy umarł i zostawił spadek, 100 tys. długu. Ponoć połowa rodziny już się zrzekła. Mama moja nie dostała żadnego pisma o spadku. Mówi że trzeba jechać do notariusza i się zrzec. Jak to wygląda od strony prawa? Czy faktycznie przechodzi on z automatu jak się uprzednio nie zrzekniesz?...
Na ile mogę pozwać rodziców o alimenty
Hej, czy jest ktoś tutaj kto pozywał jednego ze swoich rodziców o alimenty do sądu i chciałby dać znać jakie kwoty miał przydzielone? Raczej chodzi mi o kwoty nie na małe dziecko, a na studenta. Ewentualnie jakieś rady jak tę kwotę wywalczyć najwyższą mile widziane....
Mieszkanie po babci przepisane na wnuczkę, czy pozostali wnuczkowie mają prawo do zachowku po babci?
Witam. Zmarła babcia. Kilka lat przed śmiercią przepisała mieszkanie na wnuczkę. Czy w takiej sytuacji pozostali wnuczkowie mają prawo do zachowku po Babci?...

Wyszukiwarka