Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Dzień dobry, czy w momencie przekazania mieszkania do wynajmu w protokole zdawczo- odbiorczym muszą być spisane wszystkie usterki/zniszczenia? Czy jeżeli nie zostanie to zawarte w protokole sprzed wynajmu, wynajmujący może obarczyć najemcę i w rezultacie np. nie oddać kaucji? Czy można jakoś dowieść braku wyrządzenia szkód przez najemcę?...
Przyjaciółka dostała wezwanie do sądu w Radomiu jako świadek. Miejsce zamieszkania na co dzień Warszawa. Jak ma uregulować kwestie nieobecności w pracy? Wystarczy, że dostarczy ksero wezwania i wtedy ma nieobecność usprawiedliwiona? Musi brać urlop? Czy jakieś zaświadczenie z sądu dodatkowe? Kadrowa na urlopie i nikt nic nie wie jak to rozwiązać?...
Witam. 1,5 miesiąca temu sprzedałem samochód z 2007 roku. Auto w dniu sprzedania było sprawne. Kupujący dostał wszystkie faktury co i kiedy było robione przy aucie. W dniu wczorajszym kupujący napisał mi wiadomość "padł silnik w aucie". Kupiec ma prawo żądać zwrotu pieniędzy?...
Zaczynam myśleć o spisaniu testamentu.
Sytuacja jest taka:
1. Żyję w związku nieformalnym;
2. Mam dorosłe dziecko
3. Mam nieletnie dziecko.
Majątek jakiś jest, mieszkanie póki co na hipotekę.
Chciałbym aby żadne z nich nie było pokrzywdzone (zwłaszcza partnerka) a po mojej śmierci wszelkie decyzje na tematy związane z np. pochówkiem czy decyzjami co dalej podejmowała partnerka.
Jak to ogarnąć? Z tego co wiem to tak czy owak dzieciom należy...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: