Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Gmina jako spadkobierca.
Umiera starsza Pani, zostawia mieszkanie Rodzina odrzuca spadek. Spadek przy braku spadkobierców ma przejąć gmina. Tyle, że gmina się z tym nie spieszy (już 4 lata minęły). Czy jest jakiś sposób by to przyspieszyć? Żeby "zmusić gminę", żeby to zrobiła. Ile to może potrwać? Wspólnocie mieszkaniowej na tym zależy bo czynszu i funduszu remontowego za to mieszkanie nikt nie płaci (wspólnota spłaca kredyt) a to 1/5 wpływów wspólnoty....
Komornik a wypłata.
Czy jeżeli mam komornika który zajął mi konto i pobiera 4 tysiące miesięcznie ( praca za granicą zarobki 10 tysięcy) to mógłbym wypłatę przelewać na konto siostry i nie będzie miała w związku z tymi przelewami żadnych problemów?...
Zajęcie konta w banku.
Jak mogę się dowiedzieć za co mam zajęcie na koncie na 2 tysiące od skarbówki? Istnieje jakaś infolinia czy muszę się udać fizycznie do placówki? Mam 21 lat i jestem nieprzerwanie uczniem i nie mam w ogóle pomysłu dlaczego mam zajęcie od urzędu skarbowego......
Rozliczenie PIT.
Witam serdecznie, proszę o poradę dotyczącą rozliczenia pit a mianowicie od półtora roku nie jestem razem z mężem, nie jesteśmy razem i on płaci mi alimenty na dwójkę dzieci, on w tym roku rozliczył się wspólnie ze mną, ja nie pracuję i przez przypadek się o tym dowiedziałam. Moje pytanie czy to rozliczenie jest zgodne z prawem, skoro nie mieszkamy i nie żyjemy razem?...

Wyszukiwarka