Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Witajcie.
W lutym tego roku przeszłam operację, po której mój partner dostał na mnie opiekę w dniach 23.02- 03.03, wypełnił wniosek Z-15B.
Teraz urodziło nam się dziecko, w szpitalu dali mi do wypełnienia druk do opieki dla partnera nade mną na okres 14 dni. Czy partner może skorzystać z tych 14 dni, czy należy wypisać wniosek wyłącznie na 5 dni (9 wykorzystał luty /marzec)? Czy to się nie sumuje?...
Witam wszystkich. Znalazłem dzisiaj w skrzynce pocztowej pismo z firmy windykacyjnej w sprawie spłaty długu wynikającego z nieopłacenia składki OC przez mojego dziadka który zmarł w 2014 roku. Przez wiele lat nie było żadnego kontaktu w tej sprawie, sprawdziłem więc sobie skrzynkę mailową i ostatni kontakt miał miejsce 5 lat temu w 2017 roku, sprawa stanęła wtedy na tym iż przesłałem akt zgonu dziadka i więcej żadnego kontaktu w tej sprawie nie b...
Dzień dobry, czy można starać się o zatarcie skazania po 5 latach od zwolnienia warunkowego z ZK jeśli toczy się w tym czasie sprawa karna, w której osoba jeszcze nie została skazana i nie ma prawomocnego wyroku ?...
W połowie sierpnia złożyłam w pracy wypowiedzenie, okres wypowiedzenia trwa do końca września. Od 1 września firma wprowadziła nowe zasady płac, przez co zwiększa się podstawa wynagrodzenia. Czy powinnam bez problemu dostać aneks do umowy na ten miesiąc? Czy będzie traktowane to jako „nowa umowa” i musiałabym na nowo składać wypowiedzenie?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: