Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Mam problem odziedziczyłam po rodzinie nieruchomości w której okazało się że jest nielegalny salon gier. Dostałam pismo z urzędu celno- skarbowego że wszczęto przeciwko mnie postępowanie. Kontakt z wynajmującym nieruchomość jest tylko mailowy. Wielokrotnie wysyłałam Informacje że najemcy mają natychmiast opuścić nieruchomość ze względu na prowadzenie nielegalnej działalności. Ale oni nic sobie z tego nie robią. Dowiedziałam się również że urząd c...
Dnia 31 sierpnia otrzymałam wypowiedzenie z pracy, umowa na czas nieokreślony. Przyczyną jest likwidacja stanowiska pracy.
Następnego dnia dostałam l4 które mam do 16 października.
30 września formalnie zakończyłam pracę.
Moje pytanie czy pracodawca nie powinien wypłacić mi z ostatnim dniem ekwiwalentu za niewykorzystany urlop ? Czy wgl nie powinien do tego dnia się ze mną rozliczyć? Powinnam dodatkowo otrzymać odprawę, mam rację?...
Witam.
Mam pytanie.
Ustawa śmieciowa, zgłoszenie ilości osób zamieszkałych.
Pod swoim adresem zamieszkania jestem raptem 1.5 dnia w tygodniu. Reszta 5.5 dnia to praca w delegacji.
Czy muszę nadal płacić za śmieci ? Czy jest możliwość zwolnienia z tego obowiązku?
Jakaś ustawa, przepis.......
Witam , mam problem , kupiłem auto z wadą ukrytą , odstąpiłem od umowy , sprzedawca nie odbierał pism , nie reagował , sprawę przegrał , teraz zakłada mi sprawę o bezumowne korzystanie z samochodu, poradźcie proszę co mam robić....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: