Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Ciąża a umowa o pracę na czas określony.
Jestem w pierwszym miesiącu ciąży. Mam umowę o pracę do 31 stycznia. 1. Czy mogę iść na zwolnienie ciążowe przed zakończeniem umowy i wtedy pracodawca musi mi przedłużyć umowę przynajmniej do porodu? Będę dostawała świadczenia do dnia porodu? 2. Co jeżeli nie pójdę teraz na zwolnienie i pracodawca nie przedłuży mi umowy? Z racji, że nie będę miała pracy, to w lutym już nie będę mogła iść na płatne L4?...
Darowizna od rodziców
Cześć, czy przelew sporej sumy pieniędzy od rodziców dla dorosłego dziecka jest obciążony jakimiś opłatami czy podatkiem? Jeśli tak, to jakim. ...
Czy moja dwumiesięczna córka może ubiegać się o zachowek po zmarłej babci?
Moja mama zmarła, przed śmiercią napisała testament, w którym podzieliła mieszkanie na 1/3 dla mnie i po 1/3 dla dwójki kuzynów<siostry mojej mamy> Czy moja córka, która urodziła się dwa miesiące po śmierci mamy może ubiegać się o zachowek od tych kuzynów jak ja żyje?...
Śmierć dłużnika - co dalej z egzekucją?
Dowiedziałem się, że mój dłużnik zmarł. Ostatnia egzekucja komornicza była bezskuteczna ok. 2 lata temu. Oprócz mnie miał jeszcze długi u innych osób. Dłużnik miał intercyzę z żoną i nie był ściągalny. Miał dwoje dzieci pełnoletnich. Nie wiem czy zostawił testament, czy dzieci były świadome długów ojca. Czy mogę coś w tej sprawie nadal zrobić aby odzyskać swoje pieniądze?...

Wyszukiwarka