Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Witam, mam taką dziwną sytuację. Jestem na SDE od 9 miesięcy odbywam karę 1 roku i 5 miesięcy. Ostatnio w pracy coś mi strzeliło w plecach i ledwo co chodzę, poszedłem do lekarza i dostałem skierowanie na badania rezonansem, RTG i badanie serca. Wiem ,że nie mogę zrobić tych badań z bransoletka więc poszedłem do swojej kurator i kazała mi przeciąć osobiście bransoletkę w poniedziałek rano przed wyjściem na badania. Badania mam rozłożone w poniedz...
Chciałbym założyć sprawę w sądzie o naruszenie dóbr osobistych. W związku z tym mam kilka pytań.
Z tego co udało mi się ustalić. To muszę ustalić Imię Nazwisko oraz adres zamieszkania osoby którą chce pozwać.
Chciałbym jednakże dowiedzieć się, jak wygląda cały proces.
Rozumiem, że w pierwszej kolejności muszę zgłosić się na policje w celu ustalenia danych osobowych osoby pozywanej.
Czy na tym etapie musze przedstawić policji coś więcej niż wo...
Jaka teoretycznie kara czekałaby mnie gdybym po zmroku potrącił pieszego, który szedł ulica zamiast chodnikiem po drugiej stronie drogi, ubrany na czarno oraz bez kamizelki odblaskowej?...
Dzień dobry. Studiowałam jeden rok na prywatnej uczelni medycznej, w czerwcu poinformowano nas, że uczelnia się zamyka. Szukam innych uczelni i wszędzie otrzymuję informację, że z powodu dużej różnicy programowej mogę zostać przyjęta ale znowu na pierwszy semestr. Czy mogę założyć sprawę uczelni o zwrot kosztów?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: