Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Witam Pożyczyłem auto na jeden dzień i podczas użytkowania przeskoczył pasek rozrządu i silnik do kapitalnego remontu Kto powinien pokryć koszty naprawy...
Witam, mój problem polega na tym iz w piątki o godzinie 20.30 muszę odprowadzać syna do ojca,czyli jego miejsca zamieszkania. Lecz co drugi tydzień ojciec dziecka pracuje do 22:00 i zawsze odbierali go dziadkowie. Niestety ex robi pod górkę,i mówi że dziadki już nie będą go odbierać i że to ja muszę go do nich odprowadzić bo tak wymaga prawo. Ale jeśli sądownie mamy ustalone że w miejsce zamieszkania dziecka to czy muszę pod inny adres? Dodam że ...
Firma wyburzeniowa, obok mojej działki burzą dom i przez niedoinformowanie chcieli zabrać mi samochód przeznaczony na części, skończyło się na wybiciu szyby i rozgrabieniu auta, sąsiad twierdzi że to oni i to widział a cały kierownik roboty się nie przyznaje i twierdzi że to bezdomni z okolicy, jest sens się kłócić o jakieś odszkodowanie?...
Posiadam wraz z żoną 250,000zł (ustawowa wspólność majątkowa od kilku lat, mamy też wspólne dziecko), obecnie nie mamy domu/mieszkania tylko te pieniądze.
Od moich rodziców otrzymałem kilka dni temu w darowiźnie tylko ja jako ich dziecko 250,000zł (z zerowym podatkiem - zgłoszone w urzędzie skarbowym, a darowizna tylko na mnie na moje indywidualne konto, które nie jest wspólne).
Pytanie - czy jeśli za powyższą łączną sumę 500,000zł kupię z żoną...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: