Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy na czas remontu i prac ekipy remontowej można zainstalować w mieszkaniu monitoring?
Czy na czas remontu i prac ekipy remontowej można zainstalować w mieszkaniu monitoring? Jak to wygląda jeśli chodzi o RODO, czy ekipa musi coś podpisywać, lub być o czymś poinformowana? Czy ekipa może odmówić pracy jeśli jest monitoring mieszkania? ...
Orzeczenie lekarskie po badaniach kontrolnych.
Pracownik dostarczył orzeczenie po badaniach kontrolnych, zauważyłam, że lekarz zaznaczył, że jest pracownik jest gotów do „podjęcia”, a nie „wykonywania” pracy - można było zaznaczyć jedno z dwóch. Czy myślicie, że pracownik powinien zgłosić się do lekarza po poprawkę czy to nie ma znaczenia?...
budowa domu i podział majątku
Witam! Mam pytanie: w roku 2009 wziąłem ślub, moja żona otrzymała w roku 2010 działkę budowlaną od swoich rodziców notarialnie została ona zapisana tylko na nią. Przez 10 lat budowałem dom z czego ona wniosła mały wkład własny. Obecnie jesteśmy po rozwodzie, była żona chce żebym oddał jej klucze do domu i dokumenty dotyczące budowy domu. Do tej pory nie interesowała się budową ani kosztami związanymi z domem.Od siedmiu lat jest w Anglii dopiero p...
Jak się dowiedzieć czy ktoś odrzucił spadek ?
W jaki sposób można dowiedzieć się, że ktoś odrzucił spadek notarialnie? Oczywiście w sytuacji, że nikt z rodziny nie chce udzielić takiej informacji....

Wyszukiwarka