Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Witam, mam pytanie, rozstajemy się z partnerka lecz mamy wspólne dziecko, chcemy się dogadać w kwestii alimentów i widzeń ale bez sądu , i moje pytanie brzmi czy jeśli będę jej płacił alimenty do 'ręki' i ona mi napisze potwierdzenie że dostała pieniądze to czy takie coś będzie ważne? Czy lepiej wysyłać przez pocztę? Dodam że wysyłanie pieniądzy z konta nie wchodzi w grę.. Proszę o pomoc.....
Mamy w pracy pewien problem. Otóż skierowaliśmy do Prezesa zarządu pismo dotyczące pracownika, który nie przestrzega norm życia społecznego. Pismo podpisane przez kilka osób zostało skierowane do Zarządu, ale Zarząd udostępnił treść pisma osobom trzecim, tj. jemu, kierownikowi będącego jednocześnie przewodniczącym OPZZ. I od tego momentu zaczęła się awantura. Czy Prezes popełnił wykroczenie służbowe, udostępniając autorów pisma?...
Witam,
Czy to prawda, że po utracie pracy 30 dni jest jeszcze ważne ubezpieczenie zdrowotne? Pracowałem tylko tydzień, ale wiem że byłem ubezpieczony i wczoraj się pożegnaliśmy z pracodawcą.
...
Na recepcie mam 5 opakowań mleka dla dziecka. Wykupiłam 1 opakowanie po czym dziś chciałam wykupić pozostałe 4, niestety brak mleka w aptece i hurtowni. Pani powiedziała, że nie wiadomo kiedy będzie wiec chciałam zabrać receptę i wykupić w innej aptece co okazało się nie możliwe. Czy to jest zgodne z prawem, że nie mogę zabrać recepty i iść do innej apteki?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: