Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Kara za brak ważnego ubezpieczenia OC.
Dzień dobry, czy miał ktoś taką sytuację, że otrzymał wezwanie do zapłaty karę za brak OC? Zawsze wszystko płacimy w terminie, ten jeden raz nie otrzymaliśmy listu z przedłużeniem polisy i po miesiącu zorientowaliśmy się, że musimy sami udać się do ubezpieczyciela. No i trzeba było na nowo zawrzeć polisę a dzisiaj otrzymaliśmy bardzo wysoką karę do zapłaty. Czy można tej kary uniknąć lub ją umorzyć?...
Odszkodowanie.
Czy jest możliwe dochodzenie odszkodowania na drodze cywilnej w procesie karnym z art. 158p1kk. Co to jest obowiązek naprawienia szkody ? Kiedy pismo z powyższym powinno być złożone? Jak wycenić szkodę?...
Budowa domu
Dzień dobry. Jeśli chcę wybudować dom (którego budowę w całości ja finansuję) na działce ktorej jest współwłaścicielem wraz z narzeczoną (50/50) to co się staje z potencjalnie wybudowanym domem powiedzmy za kilka lat jakby nam się nie układało i postanowilibyśmy się rozstać? Czy wtedy dom "z automatu" staje się jej współwłasnoscią? Dziękuję...
Rozwód
Witam. Rozprawa rozwodowa 18 listopada, mąż nie odbierał awiza z wezwaniem na sprawę. Komornik sądowy próbował dostarczyć ale również mu się nie udało. Mąż mieszka u mnie, czy w takim wypadku sprawa może się nie odbyć? Mogę jakoś go nakłonić do odebrania? On oczywiście wie o terminie sprawy ale robi po złości....

Wyszukiwarka