Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Obniżenie alimentów.
Ojciec dziecka wystąpił o obniżenie alimentów aż o połowę kwoty, argumenty to umowa na najniższej krajowej i że mu się urodziło dziecko. Naszym synem się nie interesuje od urodzenia, prawie 3 lata. Kiedyś powiedział że zacznie się interesować jak będzie duży. Czy ma szansę na takie obniżenie?...
Zawartość spadku.
Witam Jestem spadkobierca ustawowym, a testamentowym jest kompletnie obca osoba. Cóż takie prawo. Spadkobierca ustawowy ma zapisana nieruchomość ale jego adwokat domaga się całości spadku. Skąd ja czy sad maja wiedzieć ze nieruchomość wyczerpuje całość spadku? Wiem ze na koncie jest spora suma ,ale to gdybanie. Co z meblami i samochodami itp. Sprawa spadkowa kończy się ostatecznie w następną środę....
Spis inwentarza.
Zmarła moja mama. Okazało się że spłacała karty kredytowe. Generalnie dużo rzeczy zatajała. Ciężko teraz powiedzieć czy miała jakieś ubezpieczenie prywatne. Czy my jakoś dzieci możemy się dowiedzieć gdzieś co mama posiadała? Czy bank może nam udzielić jakieś informacji ?...
Czy pracodawca może zwolnić z dnia na dzień?
Umowa o pracę na stałe, wypowiedzenie to okres 3 miesięcy i taki okres mnie interesuje. Czy firma może mnie zwolnić prędzej? Boje się, że po prostu któregoś dnia podam wypowiedzenie, stwierdzą że mogą mnie zwolnić z godziny na godzinę. Dzięki za informacje....

Wyszukiwarka