Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Witam serdecznie. Mam pytanie. Moja 16- to letnia córka od prababci otrzymała w spadku mieszkanie. Nikt nie ma tutaj meldunku, ponieważ babcia nie zdążyła przed śmiercią dokończyć kilku spraw min. zameldować prawnuczkę albo kogokolwiek chociaż tymczasowo dopóki córka nie ukończy 18 - tu lat. Znajoma babci była upoważniona do babci konta, opiekowania się nią, płacenia rachunków i do samego pochowania jej. Mnie i córki nie wiedzieć czemu nie upoważ...
Witam serdecznie. Do mieszkania, którego jestem właścicielem samowolnie wprowadziły się inne osoby. Czy Policja powinna ich usunąć natychmiast po zgłoszeniu czy muszę teraz przejść całą procedurę eksmisyjną....
Dzień dobry. Co grozi za sfałszowane CV? W latach 2019-2022 pracowałem w biurze. W ostatnim roku, niestety na produkcji, a chciałbym powrócić do pracy w biurze i boję się, że nie przyjmą mnie przez to, że w ostatnim roku pracowałem na produkcji....
Proszę powiedzcie jak to ugryźć. Dziewczyna 17 lat zakochała się w 35 letnim mężczyzna jest w niego ślepo wpatrzona i prawdopodobnie omamiona i wyprowadziła się z domu bez zgody matki. Matka nie zgodziła się na ich związek i dlatego małoletnia wyprowadziła się do babci. W czerwcu 2024 kończy 18 lat. Co matka ma w takiej sytuacji zrobić ? Wniosek do sądu ? Córka chce od niej alimentów które dostaje matka i wszystkich pieniędzy które na nią utrzymu...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: