Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Rozwiązanie umowy o prace.
Czy pracodawca ma prawo rozwiązać umowę o prace z 1-miesięcznym okresem wypowiedzenia i kazać nie przychodzić do pracy i poinformować, że daje na miesiąc urlop bezpłany bez zgody pracownika, i bez wniosku? ...
Czy można obniżyć alimenty?
Witam, alimenty zasądzone na 1900 na dwójkę dzieci. Mój były płaci jak sobie chce więc zagroziłam mu komornikiem. Stwierdził, że skoro mój nowy partner zarabia dobrze i mieszkamy już razem to mam na wszystko pieniądze a dodatkowo przecież wzrosło 500plus to jak go podam do komornika to on zrobi wszystko by obniżyć alimenty na tysiąc na dzieci. Nie widuje ich, nie przesyła prezentów, nie dzwoni i nie pisze. Czy mój nowy związek ma coś do wysokości...
Wynagrodzenie za urlop.
Dzień dobry Zwykle mam stałe wynagrodzenie składające się z 2 składników podstawa i premia , nie płaca mi za nadgodziny. Ostanie 4 miesiące na dużym projekcie pracowałem po 300 h i dyrektor płaci za nadliczbowe godziny pojawiła się kolejna pozycja na pasku o nazwie nagroda. Nagroda została doliczona do wszystkich innych składników wynagrodzenia i o podatkowana Idę na 3 tygodniowy Urlop czy powinny te wypracowane miesiące mieć wpływ na wynag...
Wypadek w drodze do pracy.
Witam mój syn miał wypadek jak szedł do pracy, potrącił go samochód na pasach. Wina kierowcy, co mam dalej robić?...

Wyszukiwarka