Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy można zrobić badania lekarskie do pracy w czasie trwania L4?
Aktualnie przebywam na zwolnieniu lekarskim po wygaśnięciu stosunku pracy. W dniu dzisiejszym tj. 30.01 podpisałam przedwstępną umowę z pracodawcą o rozpoczęciu nowej pracy od 16.02. a badania lekarskie powinnam zrobić 14.02. Czy będąc na zwolnieniu lekarskim mogę wykonać tę badania? Jak to się ma do złożenia wniosku o wypłatę wynagrodzenia chorobowego z ZUS...
Podatek od darowizny?
Witam Pieniądze podarowane od mamy dla córki ponad 50 tys. przelewem z konta mamy na konto córki. Czy na tej lini przy tej kwocie jest się zwolnionym z podatku w URzędzie skarbowym ? Czy są jakieś limity ? Dziękuje. Jaki formularz należy wypełnić ? ...
Zwrot towaru w sklepie stacjonarnym.
Stacjonarny sklep z odzieżą używaną - jak wyglądają zwroty i reklamacje? Czy jako sprzedawca mogę odmówić przyjęcia zwrotu?...
Widzenia z dzieckiem.
Witam Wszystkich. Z obecna jeszcze żona w styczniu zawarliśmy ugodę pozasądową, że miejscem pobytu naszego syna jest miejsce jej zamieszkania/pobytu. Prawa rodzicielskie mamy takie same. I tu pojawia się problem natury takiej że syna mogę widywać codziennie ale w miejscu zamieszkania żony. Jeśli chce to zabrać chociaż na godzinę do swojego domu słyszę "nie" czy żona ma prawo do tego żeby ustalać mi formę wpisywania z dzieckiem ? Czy sko...

Wyszukiwarka