Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?

Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
anonim cytuj
14-01-2024
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.

anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.

anonim cytuj
14-01-2024
Po kilku dniach na pewno nie.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Zamykanie konta bankowego przez spadkobierców
Czy bank ma obowiązek udzielić informacji o wszelkich kredytach, pożyczkach, zaległościach?...
Odszkodowanie za bezumowne korzystanie z lokalu.
Za ile lat wstecz w świetle obowiązujących przepisów można żądać odszkodowania za bezumowne korzystanie z nieruchomości od osoby, która nigdy takiej umowy nie miała? 3,6,10, za cały okres?...
Wysokość alimentów.
Witam, w marcu tego roku urodziłam synka, z ojcem dziecka nie jesteśmy razem od połowy ciąży i nie możemy się dogadać co do alimentów. Ojciec dziecka pracuje w Niemczech z tym że w pracy jest dwa tygodnie a później zjeżdża na dwa tygodnie do Polski i chce mi płacić 500 zł miesięcznie plus około 300 zł które będzie dostawał z Niemiec. Chciałam się dowiedzieć czy to rzeczywiście jest odpowiednia kwota czy mogę liczyć na więcej....
Zakupy online, problem z przyjęciem zwrotu
Potrzebuje porady co mogę zrobić. Otóż 26czerwca kupiłam ubrania na transmisji. Poprosiłam o paczkę otwartą ponieważ chciałam jeszcze coś domówić. 30czerwca została wysłana i otrzymałam ja 1lipca i od razu napisałam do butiku jakie ciuchy chciałabym z niej zwrócić a które zostają. Ogólnie od razu był wielki problem z Panią z butiku bo powiedziała że nie ma zwrotów. Powołalam się na prawo konsumenckie do zwrotu w ciągu 14dni od daty otrzymania tow...

Wyszukiwarka