Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy?
Witam! Czy pracodawca może zwolnić stażystę z urzędu pracy który przebywa na l4? Obecnie przebywam na l4 od 5 dni. Czy ktoś się orientuje jak to wygląda?
Pracodawca nie może zwolnić. To nie on Ciebie zatrudnia. Ale w przypadku długotrwałej chorobowy może być powodem wniosku pracodawcy do PUP o przetrwanie stażu.
anonim cytuj
14-01-2024
Wiem, że nie może zwolnić źle się wyraziłam chodziło mi o to czy może napisać o rezygnację do urzędu PRACY po kilku dniach choroby.
Witam, jesteśmy przed rozwodem i posiadamy działkę na sprzedaż. Działka kupiona czerwiec 2019 roku. Czy jeśli teraz byśmy chcieli ją sprzedać, zapłacimy podatek? Ile procent? Bo jeśli sprzedalibyśmy ją za rok to podatek byłby zniesiony tak?...
Moje pytanie dotyczy alimentów dla córki. Były mąż nigdy nie interesował się córkami. Rozwiedliśmy się, kiedy miały 3 a druga 5 lat. Teraz to dorosłe kobiety. Jedna skończyła studia i z automatu przestała dostawać swoje 300 zł alimentów. Druga studiuje, ma teraz 21 lat. Starała się o dofinansowanie unijne, a warunkiem było założenie firmy. Ma więc firmę i sporadyczne dochody. Ponadto szuka pracy. Moje pytanie tego właśnie dotyczy:
- czy alimenty...
Witam. Moja babcia (matka mojego taty) w 2020 roku przepisała na mnie jako wnuka swoją działkę i dom stojący na niej. Babcia była jedynym właścicielem tej nieruchomości. Babcia posiada dwójkę swoich dzieci tj. mojego ojca i jego siostrę (moją ciocię). Oprócz działki, którą na mnie przepisała posiadała także inną działkę z domem której właścicielami są babcia, mój tata i ciocia w proporcjach 50%-25%-25%. Babcia zmarła dwa tygodnie temu. Jak rozumi...
Czy pracodawca ma prawo rozwiązać umowę o prace z 1-miesięcznym okresem wypowiedzenia i kazać nie przychodzić do pracy i poinformować, że daje na miesiąc urlop bezpłany bez zgody pracownika, i bez wniosku?
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: