Podział majątku po rozwodzie, a darowizna.

Witam mam pytanie, czy do podziału majątku wspólnego małżonków liczy się mieszkanie, które otrzymałem od rodziców notarialnym aktem darowizny?
anonim cytuj
14-01-2024
Darowizna, spadek i wszystko co nabyłeś przez ślubem jest wyłącznie Twoja własnością.

anonim cytuj
14-01-2024
Darowiznę otrzymałem już po ślubie więc nie wiem czy żona ma prawo do tego mieszkania.

anonim cytuj
14-01-2024
Ale darowizna była tylko na Ciebie? Jeśli tak to jest to Twój majątek osobisty.

anonim cytuj
14-01-2024
Ale darowizna była tylko na Ciebie? Jeśli tak to jest to Twój majątek osobisty.

anonim cytuj
14-01-2024
Jeżeli jest tylko na Ciebie (a nie na Ciebie i żonę) to Twój majątek osobisty. Nie ma żona żadnych praw.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Dług na uczelni.
Witam w 2016 roku przyjąłem się na studia, na drugim roku zrezygnowałem z uczęszczania, niestety na moją nie korzyść nie złożyłem rezygnacji. W 2020 r. w październiku dostałem list z informacją o skreśleniu z listy studentów. Aktualnie chciałem odebrać swoje świadectwo dojrzałości, lecz dział finansowy poinformował mnie o zaległości w wysokości 11700 zł i że nie może podpisać "obiegówki" czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji, czy dług ...
Zajęcie emerytury przez komornika.
Witam komornik wszedł ojcu na emeryturę, nie wiadomo za co, jak to sprawdzić ?...
Pracodawca nie opłaca składek ZUS
Dowiedziałam się że mój pracodawca nie opłaca moich składek ZUS od kwietnia 2019 roku. Dodatkowo od sierpnia nie wysyła do ZUS raportów rozliczeniowych. Na moim koncie PUE przedstawione są pozycje tylko do lipca. Reszty nie ma. Co mogę w tej sytuacji zrobić? Jestem od dwóch tygodni na zwolnieniu lekarskim. Czy mogę mieć z tego tytułu jakieś problemy? Co mogę z tym zrobić skoro nie mam kontaktu z pracodawcą, ponieważ tydzień temu stosunek ...
Wypowiedzenie umowy
Dzień dobry Mamy nieciekawą sytuację w pracy ,od pół roku mało pracy i zakład robi nam wolne piątki do odrobienia w późniejszym czasie ,mam już obecnie 9 dni a mają dojść kolejne 4 dni,odrobek ma być w okresie rozliczeniowym rocznym czyli do końca października bo taki mamy na zakładzie.W związku z tym chce zmienić pracę i zwolnić się w trybie natychmiastowym z winy zakładu pracy-czy mogę tak uzasadnić w wypowiedzeniu?jak zakład rozliczy te dni ...

Wyszukiwarka