Podział majątku po rozwodzie, a darowizna.

Witam mam pytanie, czy do podziału majątku wspólnego małżonków liczy się mieszkanie, które otrzymałem od rodziców notarialnym aktem darowizny?
anonim cytuj
14-01-2024
Darowizna, spadek i wszystko co nabyłeś przez ślubem jest wyłącznie Twoja własnością.

anonim cytuj
14-01-2024
Darowiznę otrzymałem już po ślubie więc nie wiem czy żona ma prawo do tego mieszkania.

anonim cytuj
14-01-2024
Ale darowizna była tylko na Ciebie? Jeśli tak to jest to Twój majątek osobisty.

anonim cytuj
14-01-2024
Ale darowizna była tylko na Ciebie? Jeśli tak to jest to Twój majątek osobisty.

anonim cytuj
14-01-2024
Jeżeli jest tylko na Ciebie (a nie na Ciebie i żonę) to Twój majątek osobisty. Nie ma żona żadnych praw.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

RODO
Dzień dobry nie wiem czy to dobry dział. ale mam pytanie. Chcę kupić nieruchomość i chcę się dowiedzieć czy właściciel nie zalega z opłatami np. śmieci , woda, podatek od nieruchomości itp. Czy taką informację otrzymam w urzędzie w miejscu zamieszkania właściciela czy takie informacje objęte są ochroną danych osobowych. Dziękuję za odpowiedź....
Oradziez
Mam maly problem i zaluze ze cos takiego zrobipam chcialam byc piekna(choruje na depresje) i kradlam kosmetyki suma wynosi 660 zl czy ktos moze mi powie co moze mnie spotkac boje sie wiem glupia bylam...
Jak odzyskać kaucję?
Witam, piszę tutaj z zapytaniem o mieszkanie, które wynajmujemy z chłopakiem. Nasza sprawa wygląda tak: -rok temu dostaliśmy mieszkanie w średnim stanie (stare sprzęty agd, ściany w słabym stanie, zasikane przez zwierzęta kanapy itp.) -zgłaszaliśmy sprawę do pośrednika, bo z właścicielem nie było kontaktu o wymianę kanapy, bo najzwyczajniej w świecie śmierdziała, ale mimo kilku próśb nikt nic nie zrobił. Problemem była także spłuczka, którą wy...
Umowa próbna
Witam. Znalazłam prace. Ustalone zostało że od 1 grudnia popisze umowę na 1/4 etatu. Dzisiaj dowiaduje się że mam dostać umowę o pracę na okres próbny? Moje pytanie: Czy umowa próbna może być na 1/4 etatu? Jak wygląda przy umowie o prace na okres próbny wynagrodzenie? I ile trzeba godzin przepracować?...

Wyszukiwarka