Podział majątku po rozwodzie, a darowizna.

Witam mam pytanie, czy do podziału majątku wspólnego małżonków liczy się mieszkanie, które otrzymałem od rodziców notarialnym aktem darowizny?
anonim cytuj
14-01-2024
Darowizna, spadek i wszystko co nabyłeś przez ślubem jest wyłącznie Twoja własnością.

anonim cytuj
14-01-2024
Darowiznę otrzymałem już po ślubie więc nie wiem czy żona ma prawo do tego mieszkania.

anonim cytuj
14-01-2024
Ale darowizna była tylko na Ciebie? Jeśli tak to jest to Twój majątek osobisty.

anonim cytuj
14-01-2024
Ale darowizna była tylko na Ciebie? Jeśli tak to jest to Twój majątek osobisty.

anonim cytuj
14-01-2024
Jeżeli jest tylko na Ciebie (a nie na Ciebie i żonę) to Twój majątek osobisty. Nie ma żona żadnych praw.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Kupno auta a zajęcie komornicze.
Mam pytanie, chce kupić auto, mój mąż ma komornika, czy gdy go zrobię współwłaścicielem to komornik może zająć to auto ?...
Pełnomocnictwo bez mojej zgody.
Witam, dzisiaj dowiedziałem się nagle od mojego ojca, że podpisał za mnie jakieś pełnomocnictwo u swojego adwokata. Po pierwsze, jakim prawem ojciec może za mnie coś podpisywać bez mojej zgody? Po drugie, jakie są tego reperkusję, do czego to upoważnia prawnika/ojca (kompletnie jestem laikiem jeżeli chodzi o sądy, prawo cywilne.) Interesuje mnie to tym bardziej, bo mam z nim skomplikowane relacje ze względu, że oszukiwał mnie w wielu kwestiach ...
Czy po upływie roku klient ma prawo do reklamowania wykonanego zabiegu?
Czy po upływie roku klient ma prawo do reklamowania wykonanego zabiegu? Branża Beauty....
Prawa klienta do reklamacji.
Witam, prowadzę serwis komputerowy, klient przyniósł na wymianę baterii swój laptop ponieważ szybko się rozładowywała. Bateria została szybko wymieniona, przetestowana, ładowała się i działo wszystko. Po dwóch dniach klient do mnie pisze że laptop umarł w czasie pracy, odebrałem od sprzęt i rzeczywiście nie uruchamiał się, uszkodził się chip na płycie głównej, z powodu braku sprzętu do takiej naprawy oddałem sprzęt do serwisu który takie wymiany ...

Wyszukiwarka