Podział majątku po rozwodzie, a darowizna.

Witam mam pytanie, czy do podziału majątku wspólnego małżonków liczy się mieszkanie, które otrzymałem od rodziców notarialnym aktem darowizny?
anonim cytuj
14-01-2024
Darowizna, spadek i wszystko co nabyłeś przez ślubem jest wyłącznie Twoja własnością.

anonim cytuj
14-01-2024
Darowiznę otrzymałem już po ślubie więc nie wiem czy żona ma prawo do tego mieszkania.

anonim cytuj
14-01-2024
Ale darowizna była tylko na Ciebie? Jeśli tak to jest to Twój majątek osobisty.

anonim cytuj
14-01-2024
Ale darowizna była tylko na Ciebie? Jeśli tak to jest to Twój majątek osobisty.

anonim cytuj
14-01-2024
Jeżeli jest tylko na Ciebie (a nie na Ciebie i żonę) to Twój majątek osobisty. Nie ma żona żadnych praw.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Szkodliwe warunki pracy.
Od kilku lat pracuje w firmie produkującej drut....tzn. na ciągarni...jako tzw. "ciągacz drutu", jednakże w mojej umowie jak i pozostałych pracowników nie widnieje stanowisko pracy jako CIAGACZ DRUTU tylko jako Operator maszyn;(praca jako CIAGACZ DRUTU wiąże się wg ustawy jako szkodliwa dla zdrowia....a jako operator maszyn sami wiemy że nic z tego nie ma. Gdzie i jak zgłosić naruszenie prawa? Wszyscy pracujemy przy ciągarkach...wdycham...
Co zrobić, gdy dziecko nie chce mieszkać z matką?
Witam. Jestem po rozwodzie. Dzieci zostały z matką. Po pół roku syn oznajmił ze nie chce mieszkać z matką i przeprowadził się do mnie. Co w tej sytuacji z alimentami?...
Czy praca młodocianego wlicza się do stażu pracy?
Przez 3 lata byłem zatrudniony jako pracownik młodociany. Były to same praktyki bez szkoły średniej. Praktyki ukończyłem i otrzymałem świadectwo czeladnicze. Do szkoły średniej poszedłem po zakończeniu praktyk. Od tego czasu przez 7 lat pracowałem u jednego pracodawcy a ostanie dwa lata pracuje u obecnego pracodawcy. Czy w takiej sytuacji mój staż pracy wynosi 9 czy 12 lat? Pytam się ponieważ na ten rok otrzymałem 20 dni urlopu....
Ile należy się urlopu na pół etatu?
Ile należy się urlopu na pół etatu?...

Wyszukiwarka