Witam serdecznie,
Uczę języka niemieckiego w jednej ze szkół językowych w zach. Polsce. Zajęcia są prowadzone wg. autorskiej metody, nazwijmy ją "X". Jestem certyfikowanym lektorem tej metody. W szkole pracuję w oparciu o umowy zlecenia odnawiane co sześć miesiące - na początku roku popełniłem straszliwy błąd i podpisałem umowę, która od wszystkich poprzednich różniła się dużym punktem o zakazie konkurencji. Straszliwy - bo moja głupot...
Co mogę zrobić, jak się obronić, jeśli mój mąż dowiedziawszy się o wniosku rozwodowym robi wszystko, żebym żyla bez pieniędzy albo i jeszcze niżej. Odciął nasze dzieci od zasilku, nie chce płacić alimentów oraz zadłuża się na coraz większe sumy.. jak wiadomo trwając w małżeństwie długi są wspólne a tym bardziej moje jeśli on przestanie płacić…
Rozprawa rozwodowa za rok lub półtora. Do tego czasu to będzie już duża kwota, a ja chciałam zacząć sta...
Chcę wynająć mieszkanie na podstawie umowy najmu okazjonalnego. Zgłaszają się głównie osoby z dziećmi i zwierzętami lub Ukraińcy. Prywatnie nie mam nic przeciwko temu, boję się jednak, że prawo nie stanie po mojej stronie w dwóch sytuacjach:
1. Gdy najemca nie będzie chciał opuścić mieszkania
2. Gdy najemca będzie zalegał z opłatami.
Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć jak najlepiej się zabezpieczyć?
Jak przebiegała procedura wyrzucenia takich...
Witam,
Byłem zatrudniony na umowie B2B w ramach której świadczyłem usługi doradcze dla innej firmy.
Umowa skończyła się z dniem 31.06.2023, jednak po jej trwaniu wspólnie ustaliliśmy że będziemy ją przedłużać (słownie, posiadam screenshot rozmowy na Skype oraz nagrania z kamery samochodowej jak codziennie dojeżdżam do biura)
Świadczyłem usługi do 14.07 wtedy też z mojej strony pojawiła się inna opcja zatrudnienia bardziej dochodowego.
Wystawi...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: