Dzień dobry,
Podczas lockdownu nasz sklep został zamknięty i przebywaliśmy wtedy w domu oprócz kilku dni, w których przyjechaliśmy przyjąć dostawę. W dniu wczorajszym pracodawca oznajmił nam, że mamy wszystkie nasze dni urlopowe wpisać właśnie w ten okres kiedy byliśmy zamknięci (czyli wstecz). Wszyscy w pracy nie wyraziliśmy na to zgody, chcemy ten urlop faktycznie wykorzystać w przyszłości. Dzisiaj zadzwonił do mnie regionalny z informacją, że...
Dzień dobry,
Chciałbym pokrótce opisać sytuację. Rodzice mieszkają w domu (dwa oddzielne wejścia). Połówka w której mieszkają rodzice jest przepisana na mamę. Druga połówka była przepisana na dziadków, którzy obecnie nie żyją. Za życia nie chcieli uregulować prawnie drugiej połówki (bez wnikania w szczegóły). Teraz druga połówka stoi pusta, moi rodzice zajmują się tą częścią. Po stronie dziadka jest jeszcze dwójka rodzeństwa, reszta nie żyje ale...
Wpadłem w ciąg alkoholowy, po którym przyszedłem do pracy pod wpływem alkoholu. Pracodawca odesłał mnie do domu. Ja poinformowałem go że udaje się na leczenie odwykowe gdzie przebywam do dziś. Jednak w międzyczasie dostałem zwolnienie dyscyplinarne. Zdiagnozowano unie chorobę alkoholowa czy mogę odwołać się od decyzji pracodawcy? Zwłaszcza że go informowałem o fakcie tego że udaje się na leczenie....
Witam. Złożono pozew o rozwód bez orzekania o winie. Ponieważ mąż zaczął robić długi, żona nie wie jak dużo się tego uzbierało. W pozwie nie napisała bo nie wiedziała czy może aby ustanowić rozdzielność majątkową do czasu rozprawy. Czy można jeszcze zmienić pozew? Czy można wnieść o taką rozdzielność aby nie musiała płacić długów męża?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: