Podział majątku po rozwodzie, a darowizna.

Witam mam pytanie, czy do podziału majątku wspólnego małżonków liczy się mieszkanie, które otrzymałem od rodziców notarialnym aktem darowizny?
anonim cytuj
14-01-2024
Darowizna, spadek i wszystko co nabyłeś przez ślubem jest wyłącznie Twoja własnością.

anonim cytuj
14-01-2024
Darowiznę otrzymałem już po ślubie więc nie wiem czy żona ma prawo do tego mieszkania.

anonim cytuj
14-01-2024
Ale darowizna była tylko na Ciebie? Jeśli tak to jest to Twój majątek osobisty.

anonim cytuj
14-01-2024
Ale darowizna była tylko na Ciebie? Jeśli tak to jest to Twój majątek osobisty.

anonim cytuj
14-01-2024
Jeżeli jest tylko na Ciebie (a nie na Ciebie i żonę) to Twój majątek osobisty. Nie ma żona żadnych praw.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Apostazja
Czy przy dokonaniu apostazji konieczne jest dostarczenie aktu chrztu? Osoba chcąca wystąpić z Kościoła nie posiada informacji o dokładnym miejscu chrztu....
Zasiłek chorobowy
Witam. Mam pytanie. Z końcem roku 2023 skończyła mi się umowa o prace. Tydzień po rozwiązaniu rozpocząłem l4 które trwa. Jesli nie zgłosiłem zwolnienia do pracodawcy ani do ZUS czy jest jeszcze szansa na zasiłek chorobowy? Pozdrawiam...
Pozbawienie praw rodzicielskich.
Ja z takim krótkim pytaniem, ojciec dziecka ma ograniczone prawa rodzicielskie. Po jakim czasie mogę założyć sprawę o pozbawienie tej władzy....
Ekwiwalent za niewykorzystany urlop.
Czy należy mi się ekwiwalent za nie wykorzystany urlop? Dostałam umowę o pracę od marca ubiegłego roku, w czerwcu poszłam na zwolnienie lekarskie ze względu na ciążę. Umowa skończyła mi się w marcu tego roku. Nie wykorzystałam ani jednego dnia urlopu, pracodawca twierdzi że nie należy mi się, ma rację?...

Wyszukiwarka