Rozstałam się z facetem, wyprowadziłam się od niego (nie mieliśmy ślubu) zostały w jego mieszkaniu, moje rzeczy typu lodówka, gazówka, kanapa, on nie chce mi tego oddać, twierdząc że co w jego mieszkaniu jest to jego, czy jest jakaś możliwość bym mogła odzyskać te rzeczy czy już nie?...
Witam, mam pytanie o poprawność zapisu w umowie o prace na 1/2 etatu: wynagrodzenie zasadnicze 1000 zł brutto + premia brutto do 400 zł. Czy w tym wypadku premia wlicza się jakoś w wynagrodzenie zasadnicze? W mojej ocenie minimalne zasadnicze wynagrodzenie powinno wynosić 1400 zł brutto + ewentualne premie. Poproszę o poradę czy taki zapis jest zgodny z prawem. Pozdrawiam...
Dzień dobry,
proszę o pomoc, będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Otóż:
trzy lata temu zmarł wuj, nie pozostawiając testamentu. Jego rodzice nie żyją, wuj nie miał dzieci. Osoby dziedziczące to żona oraz czwórka jego rodzeństwa. 16 lat przed śmiercią wuj przepisał jednemu bratu oraz jednej siostrze po hektarze ziemi. Pytanie: czy te darowizny na rzecz dwójki rodzeństwa wchodzą w skład masy spadkowej? Czy jeśli wartość tych nieruchomości jest...
przyjechałam właśnie do Polski z Niemiec . W Niemczech nie pobierałam niczego na dziecko gdyż nie posiadałam z synem nawet meldunku . Mój mąż pracuje w Niemczech ma gewerbe , mamy intercyzę i zaznaczam to nie jest Ojciec mojego syna, nie jest wpisany jako ojciec, złożyłam wniosek o 500 plus na dziecko miesiąc temu i dalej nic przyszła mi informacja z której nic nie rozumiem ponieważ wynika z niej że muszą sprawdzić czy mój mąż nie pobiera niczeg...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: