Brat stracił pracę z powodu koronowirusa na koniec kwietnia. Zarejestrował się w urzędzie pracy gdzie został przyznany zasiłek dla bezrobotnych od czerwca dostał dodatek solidarnościowy z ZUS. Wczoraj się dowiedział że musi zwrócić zasiłek do urzędu pracy. Czy faktycznie musi oddać bo dodatek solidarnościowy dostał pomniejszony o kwotę zasiłku? Taką informację uzyskał telefonicznie z urzędu pracy....
Dzień dobry,
mam podpisaną umowę B2B z firmą świadczącą usługi finansowe (kredyty). Wysyłałem im klientów, oni sprzedawali produkt i w zamian otrzymywałem % prowizji.
Niestety w pewnym momencie firma przestała się rozliczać i udzielać informacji o podpisanych umowach. Wezwania nie pomagają, kontakt się właściwie urwał. Podejrzewam, że pracownik firmy przypisywał sobie w 100% sprzedaż i nie rozliczał się ze mną, a teraz próbują to ukryć.
Czy ta...
Dzień dobry, mama lat 54 pracuje i pobiera rentę rodzinną po tacie.
Zastanawiamy się co będzie z jej składkami z OFE i tymi w ZUS-ie jeżeli w wieku 60 lat zdecyduje się pozostać na rencie i nie pobierać emerytury.
Czy będzie można się jakoś starać o wypłatę tych środków ? Jakby nie patrzył to są jej ciężko zarobione pieniądze i szkoda żeby przepadły....
Witam mieszkamy z partnerem u jego brata, mamy meldunek na pobyt stały teraz brat męża chce nas wymeldować. Dodam, że mamy trójkę małych dzieci. Czy on ma prawo nas wymeldować bez naszej wiedzy i zgody?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: