Dzień dobry,
drzewo sąsiada podczas wichury złamało się i przewróciło na naszą działkę. Z tego co wiem, to sąsiad nie odpowiada za zniszczenie płotu bo to siła wyższa. Ale kto powinien ponieść koszt usunięcia drzewa? I z jakiego przepisu to wynika? Dodam, że to bardzo duży orzech....
Witam!
Mój mąż ma zadłużenie po zmarłej babci (15 tysięcy) Czy jest możliwość dogadania bądź w ogóle spłacenia 1/3 tej kwoty przez niego i będzie miał tzw , spokój’? Dodam ze dwie inne osoby również to spłacają. ...
Witam. Mam pytanie, ponieważ nie wiem co mam zrobić i czy mam się gdzieś z tym udać. Z ojcem nie mam żadnego kontaktu, dostaje alimenty co miesiąc, ale od jakiegoś czasu zaczęłam pracę. I moje pytanie brzmi, czy mam kogoś poinformować, że pracuje i ojciec nie musi mi wysyłać alimentów, czy on może mieć ustalony jakiś okres płatności tych alimentów, czy to w jego interesie jest dowiedzieć się, czy pracuje? Po prostu nie chce, żeby za jakiś czas rz...
Witam! Mam 23 lata, nie uczę się, pracuje w sklepie spożywczym, gdzie nie zarabiam zbyt wiele. Mój ojciec dalej płaci na mnie alimenty, ponieważ ma dług alimentacyjny który wynosi ponad 100 tyś zł. Alimenty zaczął płacić późno, miał chyba około 8/9 lat, a powinien od mojego urodzenia, a do tego nie zawsze regularnie. Ma zasądzone płacić 250 zł miesięcznie. Ale skoro mam 23 lata a do tego się nie uczę, to ma prawo przestać na mnie płacić mimo że a...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: