Mam problem z rejestracją samochodu zakupionego w Niemczech, jest to import prywatny. Wydział Komunikacji odmawia rejestracji twierdząc że posiadam kserokopię umowy, a nie jej oryginał. Co jest zabawne bo przecież byłem obecny podczas jej spisywania i obie kartki były odręcznie wypełniane. Z tym, że długopisem z czarnym tuszem.
Czy urzędnik może właściwie "na oko" stwierdzić czy dokument jest oryginałem czy kopią? No bo jeśli tak to na...
Dzień dobry,
Od jakiegoś czasu z różnych przyczyn (poszukiwanie pracy) nie posiadam ubezpieczenia NFZ. Jakiś czas temu moja mama była w przychodni w miejscowości, w której się wychowywałam i do której wciąż jestem zapisana. Tam Pani pielęgniarka poinformowała ją o tym, że tego ubezpieczenia nie posiadam. Moje pytanie brzmi - czy Pani pielęgniarka miała prawo informować o tym moich rodziców? Oraz czy jest możliwość wypisania się z tej przychodni?...
Witam,
mam pytanie, odnośnie wyroku sądu, który uznał za bezskuteczną umowę darowizny, ponieważ udowodniono, że mój tato specjalnie przepisał na mnie nieruchomość, by uciec od zajęcia komorniczego domu (ma długi). Czy uznanie umowy darowizny za bezskuteczną oznacza unieważnienie tej umowy i ja nigdy tak naprawdę nie miałam na siebie tego domu, czyli nigdy nie byłam właścicielem?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: