Dzień dobry, kilka lat temu otrzymałem dom z zapisem: " [moje dane] na życzenie babci [dane] i brata ojca [dane] nieodpłatnie na ich rzecz dożywotnią służebność polegająco na prawie korzystania z parteru domu mieszkalnego z prawem wejścia, prawie korzystania z budynków gospodarczych z prawem swobodnego poruszania się po działce". Czy ten zapis oznacza że wszelkie opłaty za media, utrzymanie nieruchomości czy żywność lub ubiór ponoszę ja...
Witam. Sytuacja wygląda tak: osoba żyła z dziewczyną i ma z nią kilkumiesięczne dziecko, matka została posłana do szpitala psychiatrycznego na przymusowe leczenie z ręki sądu, obecnie nie ma z nią kontaktu, otrzymywała jakieś wsparcie finansowe, ale na siebie, więc bank nie wyda pieniędzy ojcu, on nie może podjąć pracy bo został sam z noworodkiem i już nie ma za co opłacić wynajmu lokalu, miejski ośrodek pomocy społecznej stwierdził, że od nich n...
Jestem w trakcie starania się o kredyt 2% podpisaliśmy umowę przedwstępna z zadatkiem. Na księdze wieczystej widnieje wpis hipoteki ale dali nam dokumenty potwierdzające ze tej hipoteki nie ma. Przy nas ta pani z biura nieruchomości wyszła żeby zadzwonić do doradcy czy nie będzie problemu z udzieleniem kredytu zapewniła mnie że nie. Już drugi bank odmówił mi z tego powodu wzięcia kredytu doradca twierdzi ze nie może mi przesłać wiadomości z banku...