Witam, pracowałam na zlecenie. Pracodawca nie odbiera telefonów i co za tym idzie nie wypłacił pieniędzy za robotę. Jak go zmusić do zapłaty za uczciwie wykonana pracę. Czy sprawę do sądu pracy oddaje się w miejscu zamieszkania pracownika czy siedziby firmy pod którą się pracowało?...
Dostałam przelew na konto od znajomej na kwotę ponad 40.000 zł tytułem pożyczka. Zwróciłam jednak na konto spowrotem te pieniądze tego samego dnia tytułem zwrot pożyczki.
Czy muszę zgłaszać ta pożyczkę do US? Czy rezygnacja z pożyczki i odesłanie tego samego dnia może być powodem do braku konieczności zgłaszania??...
2 lata temu dowiedziałem się, że żona mnie zdradza. Bardzo szybko uzgodniliśmy kwestie rozwodu. 2 dzieci, syn 6 lat i córka 10 lat zostają ze mną. Mieszkanie także, było kupione na mnie.
Problem jest z alimentami na dzieci. Ze względu na charakter pracy mojej żony jej zarobki są bardzo zmienne. Jak mogę ustalić realną kwotę alimentów na dzieci?...
Cześć, w jaki sposób osoba bezrobotna może dorobić żeby nie stracić statusu bezrobotnego? Czy mogę być wychowawcą na obozie przez 2 tygodnie jeśli dochód nie przekroczy 50% minimalnego wynagrodzenia?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: