Witam, kupiłem dom na licytacji komorniczej, (całą sprawą zakończona przysądzenie własności, zdanie budynku od dłużnika za mną) gdy chciałem uprawić część ogródka przyszedł sąsiad i powiedział, że ma umowę dzierżawy tego kawałka gruntu. Co zrobić ? Gdzie sprawdzić ? Komornik nie wspominał, że jest tam umowa dzierżawy, w sądzie na licytacji też nie było informacji, informacji z urzędu gminy również zero. Pytanie gdzie udać się żeby sprawdzić czy ...
Witam, pracodawca wysłał świadectwo pracy drogą mailową (bez pieczątek, podpisany). Wyczytałam, że jeżeli pracownika nie było ostatniego dnia pracy pracodawca ma obowiązek dostarczyć je listem poleconym. Pracodawca został o tym poinformowany drogą mailową i telefonicznie(SMS). Zero odzewu.
Co dalej? Jakie podjąć kroki?...
Witam, zacznę od tego, że mieszkałem ( nie będąc tam nigdy zameldowany) z niepełnosprawnym ojcem, ponieważ się nim opiekowałem. Ojciec zmarł, ja zrzekłem się spadku a teraz dostaje telefony z gminy żeby się zrzec mieszkania po ojcu ( nie przebywam w tym mieszkaniu i zaznaczę jeszcze raz że nigdy nie byłem tam zameldowany). Gmina mówi, że dług mi rośnie. Jakim sposobem? Czy to legalne ze strony gminy? Mieszkanie było socjalne i nie było własnością...