Prawo dziedziczenia.

Jeśli zmarła osoba, nie ma męża, dzieci, jedyny brat tej osoby zmarł również, rodzice też nie żyją, to czy osobą dziedziczącą po tej zmarłej będzie jedyny syn nieżyjącego brata zmarłej? czy krąg osób uprawnionych do dziedziczenia nie obejmuje dalej niż mąż/dzieci/rodzice?
anonim cytuj
14-01-2024
Dziedziczą następni. Dzieci wnuki prawnuki itd. miałem niedawno sprawę w sądzie pytałem prawnika i jest dziedziczenie aż do końca. Po fakcie kiedy dowiesz się o śmierci osoby masz pół roku żeby zrzec się spadku.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Mieszkanie komunalne.
Partner jest głównym najemcą mieszkania komunalnego, przez około 10 lat nie przebywał w mieszkaniu, partnerka opłacała wszelkie opłaty, ale na jego nazwisko. Partner po latach wrócił, chce mieszkać bez ponoszenia kosztów, uczucie wygasło co w tej sytuacji partnerka ma zrobić?...
Ile należy mi się urlopu?
Umowa na czas nieokreślony zawarta w dn 02.11.2016r. Od 26.04.2017 do 28.11.2017r urlop macierzyński, od 29.11.2017r do 24.07.2018r urlop rodzicielski, od 25.07.2018r do 13.08.2018r urlop wypoczynkowy, od 14.08.2018r do 17.07.2021r. Urlop wychowawczy ile urlopu obecnie się należy po takim stażu i jak ekwiwalent?...
Lekarz źle wystawił zwolnienie, jak to naprawić?
Kobieta w 8 miesiącu ciąży, lekarz wystawił zwolnienie od 13 stycznia do 13 stycznia, zamiast do 13 lutego, pracodawca grozi że nie wypłaci wynagrodzenia. Teraz pytanie, jak można to naprawić, dodam że lekarz wystawiający zwolnienie jest na L4....
Łamanie regulaminu wspólnoty.
Blokiem, w którym mieszkam zarządza wspólnota mieszkaniowa. Mamy regulamin. Niestety mieszkańcy łamią wszystkie punkty a wspólnota twierdzi, że nic nie może zrobić i można ich skarżyć ze swojego powództwa. Przytoczę może 2 przykłady, jeden z nich to parkowanie motocykla na moim wjeździe na moje miejsce postojowe, właściciel pojazdu ignoruje nasze prośby/żądania, a druga sprawa, sąsiedzi postawili ogromną szafę na naszym piętrze, gdzie mamy 3 mies...

Wyszukiwarka