Cesja na większe mieszkanie.

Mieszkanie zakupione 01.2023, w międzyczasie pojawiła się możliwość pozyskania większej gotówki. Czy jest możliwość wykonania cesji na inne np. większe mieszkanie jeszcze przed odbiorami i przekazaniem własności? Jak to wygląda od strony prawnej. Dziękuję i pozdrawiam
anonim cytuj
14-01-2024
Cesja na inna osobę jest przed zakupem czyli przy deweloperce przed końcowym aktem przenoszącym własność. Do cesji wymagana jest zgoda dewelopera. Czyli sprzedaje Pan komuś to cesja co może być ok bo cena będzie wyższa niż rok temu ale tez zakup większego będzie już pewnie po wyższej stawce. Jeśli ma Pan na myśli podmiankę mieszkania to tylko z deweloperem indywidualnie się dogadać bo może ale nie musi iść na rękę gdyż wiąże was umowa deweloperska.

anonim cytuj
14-01-2024
Także druga opcja też jest możliwa i realna bo raczej deweloper łatwiej sprzeda mniejsze niż większe mieszkanie. Z tym ze to sporo procedur np. księga wieczysta, kwestia pobranych środków z rachunku powierniczego itd.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

174kpc
пасибо, вкусно! The field of biotechnology has undergone significant changes, today, as we enter the year 2024. This era marks an unprecedented acceleration of technological progress, recently in [url=https://koshelkoff.net/sumki/muzhskoj-portfel-iz-naturalnoj-kozhi-korichnevyj-7091bn]https://koshelkoff.net/sumki/muzhskoj-portfel-iz-naturalnoj-kozhi-korichnevyj-7091bn[/url], where the fusion of biology and technology is changing our understandi...
Działka z domem otrzymana w darowiźnie.
Witam. Moja babcia (matka mojego taty) w 2020 roku przepisała na mnie jako wnuka swoją działkę i dom stojący na niej. Babcia była jedynym właścicielem tej nieruchomości. Babcia posiada dwójkę swoich dzieci tj. mojego ojca i jego siostrę (moją ciocię). Oprócz działki, którą na mnie przepisała posiadała także inną działkę z domem której właścicielami są babcia, mój tata i ciocia w proporcjach 50%-25%-25%. Babcia zmarła dwa tygodnie temu. Jak rozumi...
Egzekucja komornicza.
Witam serdecznie, poradźcie co robić. Komornicy na wniosek firmy windykacyjnej prowadzili przeciw mnie dwie egzekucje, spłaciłem wszystko, co do grosza, komornik jeden jak i drugi przysłał mi postanowienie o zakończeniu postępowania i że "tytuł wykonawczy pozostaje w aktach sprawy, ponieważ całe roszczenie egzekucyjne wynikające z tytułu wykonawczego zostało w całości zaspokojone. Postępowanie egzekucyjne zostało zakończone. Firma dalej atak...
Związek nieformalny.
Witam, sytuacja prezentuje się następująco: 1. Będąc w nieformalnym związku jakiś czas temu zakupiłem sobie i ówczesnej partnerce bilety na koncert, który miał się odbyć w 2020 roku. 2. Koncert został przeniesiony na rok 2022 ze względu na pandemię. 3. Na początku tego roku rozstaliśmy się, ustaliliśmy kwestię podziału pieniędzy, ruchomości itd., dodatkowym ustaleniem było to, iż miałem przekazać, teraz już ex-partnerce bilet na koncert najpó...

Wyszukiwarka