Mieszkam w mieszkaniu jakie żona otrzymała od rodziców jako darowizna. Żona mówi abyśmy poszli do notariusza i przepisali jako wspólne.
Mi to nie robi, ale ona argumentuje, że gdy się z nią coś stanie to mi się nic nie należy. Tylko dziedziczą dzieci…Czy tak jest, że w przypadku darowizny małżonek nie otrzyma nic? Mamy dwójkę wspólnych dzieci (10 i 14 lat).
Nie, o ile w dacie jej śmierci będziecie małżeństwem to spadek z ustawy dziedziczą dzieci i małżonek.
Inaczej będzie w przypadku rozwodu więc sugeruje propozycję rozważyć.
Mam umowę z firmą x na pozycjonowanie strony. Zaczęło się całkiem ciekawie, frazy z dalekich pozycji szybko wpadły do top10, a umowa obowiązywała stałą kwotę 400zł na wszystkie frazy przy pozycjach 1 - 10.
Im dalej to trwa tym jest gorzej, więc zwyczajnie widzę, że kasują co miesiąc po 400 netto, a nic dalej nie robią, bo pozycje od ponad pół roku z pierwszej piątki zleciały już na 8 czy 9 miejsce.
Mogę ją wypowiedzieć, a wykonawca może żądać o...
Witam, opisując moją sytuację. Sprzedałem swój samochód który był zarejestrowany na moją znajomą i po ponad pół roku odzywa się kupujący twierdząc, że zepsuł się silnik lub rozrząd i chce się podzielić kosztami lub podać do sądu. Co mam zrobić jeśli wiem że samochód sprzedałem bez żadnych wad ukrytych i to że był zarejestrowany na znajomą jak to może wyglądać w sądzie w takiej sytuacji ?...
Dorosły syn żony zamieszkuje w mieszkaniu bez zgłoszenia bądź meldunku.
Oficjalnie przebywa za granicą co jest nieprawdą. Nie pracuje, nie dokłada się do opłat.
Mieszkanie należy do obu małżonków.
Mąż jest wymeldowany. Na mieszkaniu pozostaje żona.
Czy istnieje jakaś podstawa prawna zobowiązująca dorosłego syna do płacenia części czynszu?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: