Eksmisja lokatorów.

Zakup mieszkania na licytacji komorniczej. Co z lokatorami? Czy po zakupie mogę wejść do mieszkania pomimo zamieszkiwania go przez dłużnika? Co jeśli osoba przebywa tam nielegalnie- nie była właścicielem, nie jest zameldowana?
anonim cytuj
14-01-2024
Odnośnie eksmisji wiem jaka jest procedura. Pytanie czy mogę wejść do mieszkania i np. rozpocząć remont przed eksmisja?

anonim cytuj
14-01-2024
Pytanie czy nielegalny lokator zna swoje prawa. Jeśli tak to grozi panu do 3 lat pozbawienia wolności. Robienie nadmiernego hałasu przez wiele miesięcy, pod pozorem przeprowadzania remontu, który w rzeczywistości nie ma na celu poprawienie stanu technicznego budynku, ale utrudnienie lokatorom korzystania z zajmowanego lokalu mieszkalnego, może zostać uznane za przestępstwo. Proszę się zapoznać z art. 191 §1 i 1a kodeksu karnego.

anonim cytuj
14-01-2024
Nie, nie możesz wejść do mieszkania i rozpocząć remontu. Musisz załatwić lokal zastępczy.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

umowa na czas nieokreślony / własna działalność
Jestem zatrudniony w firmie na podstawie umowy o prace na czas nieokreślony. Czy jeżeli bym otworzył własna działalność to muszę zgłaszać ten fakt pracodawcy wymagana jest jakaś zmiana umowy ? Co z płatnością ZUS jeżeli została by umowa o prace to płaci ja dalej pracodawca?...
Pomówienie w Internecie.
Dzień dobry, znajoma osoba została pomówiona w Internecie tj. na Facebooku. Pomówienie zostało dokonane anonimowo i spowodowało znaczącą eskalacje tj. na podstawie postu powstał szereg artykułów na różnych portalach oraz w lokalnej gazecie. Post nie wskazuje jednoznacznie pomówionego ale zawiera bardzo dużo informacji pozwalających na powiązanie nienawistnego posta z osobą pomówioną. Post ma charakter wezwania do poszukiwania pomówionego za czyn...
Czy pasierb może dziedziczyć?
Sytuacja przedstawia się następująco : jestem jedynakiem, rodzice nie żyją , dzieci nie mam. Kilka lat temu ożeniłem się, żona ma córkę z poprzedniego małżeństwa, pełnoletnią , samodzielną. Do naszego małżeństwa praktycznie majątek wniosłem ja sam, głównie nieruchomości. I tu moje pytanie, czy w przypadku śmierci mojej małżonki, pasierbica będzie uprawniona do spadku po żonie ? Jeśli tak, to jak można tego uniknąć, nie uśmiecha mi się tracić częś...
Odsetki od firmy windykacyjnej.
Witajcie, czy firma windykacyjna w przypadku podpisania przez dłużnika ugody ma prawo naliczać odsetki? Zaciekawił mnie przypadek mojego klienta. Dzisiaj przyszedł zawiesić działalność i podczas rozmowy powiedział, że dostał od firmy windykacyjnej właśnie taką informację. Chodzi o jakaś starą fakturę za telefon, jakaś firma wykupiła dług i dostał taką propozycje, że rozłożą mu na raty kwotę, ale od pierwszej do ostatniej raty będą mu rosły ods...

Wyszukiwarka