Służebność drogi.

Dzień dobry. Mam pytanie otóż mój tata kiedyś sprzedał działki i w zapisach oddał również służebność drogi która ma ok 5m szerokości. Teraz po trzech latach jeden sasiad który kupił działkę chce oddać sprawę do sądu z powodu że droga jest za wąska bo chce auta stawiać na drodze a nie na swojej działce, wszyscy sąsiedzi musieli by cofnąć swoje ogrodzenia lecz nikomu szerokość drogi nie przeszkadza tylko temu jednemu sąsiadowi. Czy sąd może pójść mu na rękę i nakazać właścicielowi oraz sąsiadom poszerzyć drogę kosztem ich działek? Na moje to widział co podpisuje i jaka jest szeroka droga więc nie powinien teraz domagać się cudów.
anonim cytuj
10-01-2024
Służebność służy przejazdowi/połączeniu z drogą gruntowa. Przyjmuje się ze przy ruchu dwukierunkowym 4,5-5 m jest wystarczające. Nie ma w służebności dojazdu prawa do parkowania:) może sobie parkować na własnej działce. Nic nie ugra.

anonim cytuj
10-01-2024
Droga jest do poruszania się pojazdów a nie parkowania, jak tak bardzo chce niech zrobi sobie wcięcia w swoim ogrodzeniu na auto...
Uważam ze bez szans, niech idzie do sądu

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Pismo od komornika.
Co zrobić w sytuacji, gdzie dostałem pismo od komornika o wszczęciu postępowania, ale za Chiny ludowe nie wiem o co chodzi, jest jeszcze w sprawie druga osoba, o tym samym nazwisku, dzwoniliśmy do osoby która złożyła jakieś wnioski znaleźliśmy ją w Internecie, ale ona nic o mnie nie wie, tylko o innej osobie o tym samym imieniu i nazwisku. To nie moje długi, a jest podane moje imię nazwisko oraz adres, gdzie składać skargę? Chcą ode mnie wyłudzić...
Zwolnienie na urlopie
Aktualnie przebywam na urlopie wypoczynkowym, po którym planowałam przejść na urlop wychowawczy (wnioski o oba urlopy złożone jednocześnie u pracodawcy). Właśnie dostałam wypowiedzenie - powód: likwidacja stanowiska. Czy po ustaniu zatrudnienia jedynym wyjściem jest rejestracja w urzędzie pracy? Czy w przypadku gdy nie znajdę opieki do dziecka (na ten moment brak) będę bezrobotna, bez ubezpieczenia (bo nie będę mogła podjąć zatrudnienia)?...
Fałszywe oskarżenia.
Czy miał ktoś fałszywe oskarżenia przez kobietę o przemoc? Jak się z tego wybronić? Czy wystarcza zeznania jej świadków? Nigdy jej nic w życiu nie zrobiłem....
Podanie pacjenta do komisji etyki lekarskiej.
Napisałam opinię stomatologowi na google. Dzisiaj zadzwonił do mnie że ta opinie jest krzywdząca i że poda mnie do komisji etyki lekarskiej w Krakowie. Moją opinia opisywała stan faktyczny - zdiagnozował u mnie 7 zębów do leczenia, podczas gdy nie mam żadnego. Zeby zdrowe, potwierdziło to dwóch stomatologów. Dla uściślenia - nie wyzywałam go w żaden sposób. Po prostu opisałam, że być może chce na tym zarobić. Czy naprawdę może mnie gdzieś poda...

Wyszukiwarka