Problemy z najemcą.

Jestem właścicielem kawalerki I mam umowę najmu okazjonalnego z jedną osobą. Ta osoba teraz pracuje za granicą od dwóch lat a w tym mieszkaniu hula towarzystwo na zmianę. Tydzień syn , tydzień siostra, miesiąc ciotka, dwa miesiące koleżanka po rozwodzie itd. W umowie napisane, że podnajem i zgoda na zamieszkanie osób innych, tylko za pisemną zgodą właściciela. Ja takiej zgody nie wyrażam, by mieszkanie było hotelem. Najemca wrócił na święta i jutro znowu wyjeżdża na 3 miesiące i ktoś nowy ma tam zostać. Jak podejść do tematu ? Do końca umowy okazjonalnej został rok. Najemca mówi że jego mieszkanie, płaci i on decyduje kto będzie mieszkał jak go nie ma. Nie chodzi mi o kasę że rachunki opłacone. Nie chcę tam zbieraniny i sąsiedzi też.
anonim cytuj
10-01-2024
Przyjeżdżasz, wchodzisz i prosisz o opuszczenie twojego lokalu.
Jeśli nie zadziała, dzwonisz po policje że w twoim mieszkaniu jest ktoś obcy i nie chce wyjść.
Gwarantuje że wyprowadzą go od razu.
Właścicielowi wystawiasz wypowiedzenie natychmiastowe związane z niedotrzymaniem warunków umowy.

anonim cytuj
10-01-2024
Myślę że się ucieszy. Od roku myśli zrezygnować, ale umowa na czas oznaczony do października 2024. To chyba znalazł sposób, że sama wypowiem teraz te umowę z obawy o mieszkanie, kto tam przebywa.

anonim cytuj
10-01-2024
Wypowiedz umowę. Jeżeli ktoś inny będzie w domu można go eksmitować siła. Tylko najemca jest chroniony.

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Dzieci w szkole prześladują innych uczniów, co z tym można zrobić? Jakie kroki prawne mogę podjąć ?
Witam syn chodzi do szkoły podstawowej do klasy 7 . W jego klasie jest kilkoro dzieci ( chłopcy i dziewczęta) , którzy sprawiają problemy w szkole . Prześladują innych uczniów, upokarzają innych , pyskują itp. Są to dzieci z tzw. Dobrych domów, rodzice na wysokich stanowiskach . Przez te dzieci 3 innych uczniów przeniosło się do innych szkół ponieważ nie dawały sobie rady psychicznie . Dwóch chłopaków z tej ,, bandy ,, zaczęły znęcać się nad mo...
Problem z przelewem w banku Revolut.
Problem z przelewem w banku Revolut. 12.10.2022r. dokonałam przelewu z mojego konta Revolut na moje drugie konto w banku PKO Bank Polski. Do dzisiaj przelewu nie otrzymałam. Stan przelewu opisany jest jako oczekujący. Pisałam 4 skargi. Na jedną dostałam odpowiedź oraz 400 zł zadośćuczynienia. Na resztę nadal nie dostałam odpowiedzi. Kontaktuje się z Revolutem poprzez czat na aplikacji, jednak nikt nie jest w stanie mi pomóc. Dostaję codziennie...
Dopłata za wodę.
Mam problem ponieważ wynajmuje mieszkanie z chłopakiem od 01.07.2023 roku. W dniu dzisiejszym właściciel poinformował nas że musimy zapłacić dopłatę za wodę ponad 530zl. Zaliczka na wodę jest w czynszu spółdzielni. Przed wynajmem prosiłam właściciela by zgłosił 2 osoby zamieszkałe w tym mieszkaniu ponieważ wcześniej mieszkała w nim tylko jego córka. Nie rozumiem tej kwoty dopłaty ponieważ w pisemnej informacji z rozliczenia jest adnotacja że w zw...
Nie dostałam jeszcze UoP
Cześć, przychodzę do Was z zapytaniem. Podjęłam pracę z dn. 03.01.2024, na rozmowie o pracę było mówione wyraźnie, że zatrudnienie na UoP. Z tym, że przyszłam tego dnia, rozpoczęłam szkolenia (jakieś prezentacje itd), a umowy nadal nie mam podpisanej, żadnych badań ani nic. To może być tak przedłużane? Do pracy bezpośredniej jeszcze nie jestem dopuszczana, bo to etap szkoleń ale w innych miejscach pracy miałam umowę od pierwszego dnia kiedy się p...

Wyszukiwarka