Skarga na inspekcję pracy.

Dzień dobry, gdzie mogę złożyć skargę na inspekcję pracy? Od sierpnia regularnie przekładana przez inspektora wizyta u pracodawcy (nie wypłacone wynagrodzenie trzy miesiące).
anonim cytuj
10-01-2024
Idziesz do kancelarii prawnej Płacisz im za Napisane pisma i wysłanie w twoim imieniu wezwanie do zapłaty zaległego wynagrodzenia w ciągu 14 dni.
Po 14 dniach jak nie zapłaci idziesz znów do kancelarii płacisz im żeby w twoim imieniu poprowadzili sprawę, która skończy się po pierwszym wezwaniu byłego pracodawcy jego telefonem do kancelarii o ugodę z Tobą.
Godzisz się na ugodę pod warunkiem zaległego wynagrodzenia + koszta poniesione. Na kancelarie i gotowe.

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Po jakim czasie przedawniają się długi alimentacyjne wobec byłej żony ?
Po jakim czasie przedawniają się długi alimentacyjne wobec byłej żony ? Chodzi o to że 2 lata temu rozwiodłem się ze swoją żoną, moja była żona z racji tego że rozwód był z mojej winy wywalczyła dla siebie alimenty w kwocie 800zł miesięcznie i o ile na początku musiałem te alimenty płacić to w listopadzie nie przelałem żonie nic. Powody są tego dwa, po pierwsze nie rozumiem dlaczego mam to nadal robić kiedy ona żyje lepiej ode mnie, a drugim powo...
Wypowiedzenie umowy najmu z prawem do lokalu zamiennego
Proszę o pomoc. Wypowiedzenie umowy najmu z prawem do lokalu zamiennego (wynajmujący niby chce zamieszkać w wynajmowanym lokalu). Wypowiedzenie z terminem 6 miesięcy, ze skutkiem na dzień 30.09.2021. Wynajmujący do tej daty nie wydał lokalu zamiennego, nawet go nie okazał, a wystąpił do Sądu o eksmisję i zapłatę za bezumowne korzystanie z lokalu. Co robić? Jak się bronić? Lokal zamienny został pierwszy raz okazany 29.01.2022, a więc już dużo po...
Rozwiązanie umowy najmu na czas określony.
Mam umowę najmu instytucjonalnego (na firmę) i najemcę, który do 10go dnia każdego miesiąca ma regulować opłaty i czynsz. Umowa na rok, zostało 9 okresów miesięcznych, czyli minęły 3 okresy. Dość nieterminowo płacił, a za grudzień wpłaty nie było. Otrzymałem waśnie telefon, że najemca rezygnuje z najmu i nie zapłaci mi za grudzień. W umowie jest zapis: "W każdym wyżej wymienionym przypadku rozwiązania umowy na skutek winy Najemcy kaucja w...
Czy istnieje możliwość warunkowego zawieszenia kary Ograniczenia wolności?
Witam. Czy istnieje możliwość warunkowego zawieszenia kary Ograniczenia wolności (prac społecznych) przy samoukaraniu? ...

Wyszukiwarka