Jak bezpiecznie kupić zadłużoną nieruchomość?

Witam. Zamierzam kupić dom od małżeństwa, którzy mają długi i komornika. Z tego co wiem, to komornik ma odebrać dług u notariusza i resztę pieniędzy im oddać. Ludzie ci chcą za te pieniądze kupić mieszkanie. Są to alkoholicy i obawiam się, że pieniądze szybko znikną a oni się nie wyprowadzą. Jak mogę się przed tym zabezpieczyć? Co zrobić, żeby w razie czego eksmisja była skuteczna?
anonim cytuj
10-01-2024
Przecież możesz zastrzec, że w dniu w którym spotykacie się u notariusza ma nastąpić przekazanie. Mogą np. wcześniej wynająć pokój w hotelu. Jest wiele możliwości.

anonim cytuj
10-01-2024
Poczekaj z zapłatą (kupnem) aż coś znajdą dla siebie do kupienia w ramach kwoty co im zostanie, potwierdzenie że się wymeldowali, opróżnili dom (mogą tymczasowo przebywać nawet u znajomych lub u rodziny. Można zawrzeć umowę wstępną ( gdyby mieli wątpliwości co do was czy się nie wycofacie ), akt notarialny i zapłata po spełnieniu tych warunków. Hipoteka czysta? unikaj eksmisji, u alkoholików może to wywołać agresję, chęć zemsty, muszą zrobić to dobrowolnie, chyba że ryzykujesz kupno poprzez licytację komorniczą...

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Zawieszenie postępowania.
Nie mam z byłym mężem kontaktu od 3 lat, wniosłam sprawę o odebranie praw rodzicielskich oraz podwyższenie alimentów. Wezwań nie odebrał, powołałam komornika o doręczenie- również nie odebrał. Całość ciągnie się już pół roku, dziś przyszło pismo z sądu o zawieszeniu postępowania. Co jeszcze mogę zrobić?...
Szef bezpodstawnie wypowiada UOP z art.52
Dzien dobry mam takie pytanie odnosnie prawa pracy a mianowicie mialam wczoraj taki incydent w miejscu pracy ze szef wezwał policje do mnie ze jestem pod wpływem alkoholu policja mnie zawiozla alkomat wykazal 00 dzis ze łzami w oczach ze wstydu poszlam do pracy cały dzien przepracowałam a na koniec zaprosił mnie do biura mówiąc ze cała załoga sie skarży na mnie itd i mógłby mi dać wypowiedzenie z art.52 mobing przeciwko jego pracownikami niby ja ...
Pieszy bez odblasków.
Jaka teoretycznie kara czekałaby mnie gdybym po zmroku potrącił pieszego, który szedł ulica zamiast chodnikiem po drugiej stronie drogi, ubrany na czarno oraz bez kamizelki odblaskowej?...
Dwie darowizny od mamy, czy zgłaszając je w US muszę je zsumować?
Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie darowizny pieniężnej. Ok 2 lata temu dostałam od mamy darowiznę 20 tys. Zgłosiłam darowiznę w US. W tym miesiącu znów otrzymałam od niej 10 tys. Czy zgłaszając tę darowiznę, muszę zsumować obie czy są one "niezależne" i teraz muszę zgłosić tylko to 10tys. Pozdrawiam...

Wyszukiwarka