Wezwanie do zapłaty.

Witam
2 lata temu robiłam remont i dziś dostałam wezwanie do zapłaty po dokładnie 2latach i 3 miesiącach z pobliskiego sklepu z materiałami budowalnymi wezwanie do zapłaty na kwotę 480 zł +odsetki 120 zł. Akurat się tak składa ze wszystkie fv i rachunki mam bo robiłam generalny remont. Fv nie była oczywiście brana na firmę i jak w normalnym sklepie zawsze płaciłam karta lub gotowa i w tym wypadku był to gotówka. Na fv widnieje płatność gotówka, zapłacono 0zl i pozostaje 480- oczywiście przy zakupie nie patrzyłam na to bo po co - płace dostaje rachunek/fv i idę dalej... Proszę mi powiedzieć co mam teraz zrobić? Nie mam żadnego dokumentu, w życiu w tej firmie nie brałam nic z jakaś odroczona płatnością czy coś w tym stylu - i wydaje mi się ze chyba takie coś to tylko z firmami robią a nie ze zwykłym cywilem...
anonim cytuj
10-01-2024
Czekaj na pozew i szukaj dowodów na to, że naprawdę zapłaciłaś tę fakturę.

anonim cytuj
10-01-2024
No tak tylko jakich dowodów mam szukać? Potwierdzenia wpłaty nie mam jak dali mi tyłkiem ewidentne źle musieli zaznaczyć w systemie. Nie rozumiem tylko jak można płatność dać jako gotówka i później ze zapłacono 0zl i bez żadnego terminu płatności ani nic. Oni chyba powinni mieć w tej sytuacji jakiś podpis ode mnie mnie czy coś? Bo nie maja żadnego nawet potwierdzenia ze ja to brałam a przecież zwykły Kowalski tez może wejść do tego sklepu wziąć sobie fv na obojętnie kogo i nie zapłacić ? Tym bardziej ze mam więcej od nich fv i wszędzie mam płatność gotówka lub karta. (A fv były mi potrzebne do rozliczenia w urzędzie ).

anonim cytuj
10-01-2024
A po co szukać? Przedawnienie.

anonim cytuj
10-01-2024
Byłam dziś w tym sklepie i na początku było ciężko ale potem jakoś przekonałam ich i przyznali mi rację - podobno mają jakiegoś nowego księgowego...

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Zabrane prawo jazdy za brak okularów.
Witajcie, muszę się zgłosić na policję w związku z zawiadomieniem przez ŻW, brak okularów na nosie podczas jazdy. Okulary przy sobie miałem. Mam kilka pytań. Czy to policja już zatrzymuje prawo jazdy, czy do czasu rozprawy w sądzie jeszcze będę je posiadał? Jest jakaś nadzieja, że z prawnikiem uda się ugrać żeby nie zatrzymywali prawka? Jest jakaś wg rozprawa czy po prostu przyjdzie wyrok?...
Alimenty na rodzica.
Dzień dobry. Szukam porady odnośnie alimentów na rodziców, a mianowicie jak ich uniknąć? Sytuacja wygląda następująco: dostałam w dniu dzisiejszym sms od siostry, że mama (wdowa) zgłasza mnie i moje 2 siostry o alimenty. Od około dwóch lat jestem w konflikcie rodzinnym. Mimo to do lutego 2023 roku własnowolnie płaciłam alimenty ustalone z góry przez siostry (również przekazane telefonicznie, płaciłam poprzez pocztę wiec mam potwierdzenia). W marc...
Dział III Księgi wieczystej.
Dzień dobry, nabyłem prawo do mieszkania w ramach dziedziczenia. Do KW w dziale III zostało wpisane ostrzeżenie na podstawie zgłoszenia przez notariusza o zmianie właściciela, następnie zostałem wpisany na podstawie mojego wniosku (wniosek składałem od razu po załatwieniu i notariusza APD) nowy właściciel, czyli ja, ale w dziale III ostrzeżenie pozostało, czy powinienem składać osobny wniosek o jego wykreślenie czy powinno zostać wykreślone przy ...
Dziedziczenie po matce.
Mieszkanie kupione przed ślubem, a więc stanowi wyłącznie moją własność i nie wchodzi do wspólnoty małżeńskiej ale co w przypadku mojej śmierci? Kto dziedziczy mieszkanie? Mam męża oraz 2 dzieci pełnoletnich i dwójkę małoletnich, pytam oczywiście czysto teoretycznie bo nie mogę znaleźć info na ten temat....

Wyszukiwarka