Wezwanie do zapłaty.

Witam
2 lata temu robiłam remont i dziś dostałam wezwanie do zapłaty po dokładnie 2latach i 3 miesiącach z pobliskiego sklepu z materiałami budowalnymi wezwanie do zapłaty na kwotę 480 zł +odsetki 120 zł. Akurat się tak składa ze wszystkie fv i rachunki mam bo robiłam generalny remont. Fv nie była oczywiście brana na firmę i jak w normalnym sklepie zawsze płaciłam karta lub gotowa i w tym wypadku był to gotówka. Na fv widnieje płatność gotówka, zapłacono 0zl i pozostaje 480- oczywiście przy zakupie nie patrzyłam na to bo po co - płace dostaje rachunek/fv i idę dalej... Proszę mi powiedzieć co mam teraz zrobić? Nie mam żadnego dokumentu, w życiu w tej firmie nie brałam nic z jakaś odroczona płatnością czy coś w tym stylu - i wydaje mi się ze chyba takie coś to tylko z firmami robią a nie ze zwykłym cywilem...
anonim cytuj
10-01-2024
Czekaj na pozew i szukaj dowodów na to, że naprawdę zapłaciłaś tę fakturę.

anonim cytuj
10-01-2024
No tak tylko jakich dowodów mam szukać? Potwierdzenia wpłaty nie mam jak dali mi tyłkiem ewidentne źle musieli zaznaczyć w systemie. Nie rozumiem tylko jak można płatność dać jako gotówka i później ze zapłacono 0zl i bez żadnego terminu płatności ani nic. Oni chyba powinni mieć w tej sytuacji jakiś podpis ode mnie mnie czy coś? Bo nie maja żadnego nawet potwierdzenia ze ja to brałam a przecież zwykły Kowalski tez może wejść do tego sklepu wziąć sobie fv na obojętnie kogo i nie zapłacić ? Tym bardziej ze mam więcej od nich fv i wszędzie mam płatność gotówka lub karta. (A fv były mi potrzebne do rozliczenia w urzędzie ).

anonim cytuj
10-01-2024
A po co szukać? Przedawnienie.

anonim cytuj
10-01-2024
Byłam dziś w tym sklepie i na początku było ciężko ale potem jakoś przekonałam ich i przyznali mi rację - podobno mają jakiegoś nowego księgowego...

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy odprawa pośmiertna wchodzi w skład spadku?
Witam, mam pytanie. Czy odprawa pośmiertna wchodzi w skład spadku?...
Czy można wypowiedzieć umowę o pracę bez okresu wypowiedzenia?
Mam umowę o pracę. Od września przebywam na L4 bo miałam operację. Mój stan zdrowia na ten moment nie pozwala mi wrócić do tej pracy, bo nie mogę dźwigać. W jaki sposób w trybie natychmiastowym bez konsekwencji można rozwiązać umowę. Nie chce iść do pracy i po badania o zdolność bo to strata czasu....
Czy legalne jest robienie zakupów na słupa, na wymyślone dane?
W celu ochrony swoich danych osobowych myślę czy zamawiając coś przez internet do automatów paczkowych nie lepiej podawać wymyślone dane? Z danymi osobowymi w sklepach to wiadomo może być różnie zdarzają się włamania hackerskie i wycieki danych. Moje pytanie jest takie czy zakupy na słupa są legalne w świetle polskiego prawa?...
Czy pracodawca ma prawo zmusić pracowników do szczepienia ?
Dzień dobry. W zakładzie pracy jest lista na którą każdy ma się wpisać. Dotyczy szczepienia przeciwko covid 19. Czy pracodawca ma prawo zmusić pracowników do szczepienia ? Czy jeżeli ktoś odmówi może to być powodem do zwolnienia dyscyplinarnego? Pracuje w sklepie, a w mojej firmie jest nakaz szczepienia przeciwko covid do 10 grudnia, oraz obowiązek dostarczenia certyfikatu ze szczepienia. Jeżeli nie ma prawa zmusić nas do tego, to jak się br...

Wyszukiwarka