Wezwanie do zapłaty.

Witam
2 lata temu robiłam remont i dziś dostałam wezwanie do zapłaty po dokładnie 2latach i 3 miesiącach z pobliskiego sklepu z materiałami budowalnymi wezwanie do zapłaty na kwotę 480 zł +odsetki 120 zł. Akurat się tak składa ze wszystkie fv i rachunki mam bo robiłam generalny remont. Fv nie była oczywiście brana na firmę i jak w normalnym sklepie zawsze płaciłam karta lub gotowa i w tym wypadku był to gotówka. Na fv widnieje płatność gotówka, zapłacono 0zl i pozostaje 480- oczywiście przy zakupie nie patrzyłam na to bo po co - płace dostaje rachunek/fv i idę dalej... Proszę mi powiedzieć co mam teraz zrobić? Nie mam żadnego dokumentu, w życiu w tej firmie nie brałam nic z jakaś odroczona płatnością czy coś w tym stylu - i wydaje mi się ze chyba takie coś to tylko z firmami robią a nie ze zwykłym cywilem...
anonim cytuj
10-01-2024
Czekaj na pozew i szukaj dowodów na to, że naprawdę zapłaciłaś tę fakturę.

anonim cytuj
10-01-2024
No tak tylko jakich dowodów mam szukać? Potwierdzenia wpłaty nie mam jak dali mi tyłkiem ewidentne źle musieli zaznaczyć w systemie. Nie rozumiem tylko jak można płatność dać jako gotówka i później ze zapłacono 0zl i bez żadnego terminu płatności ani nic. Oni chyba powinni mieć w tej sytuacji jakiś podpis ode mnie mnie czy coś? Bo nie maja żadnego nawet potwierdzenia ze ja to brałam a przecież zwykły Kowalski tez może wejść do tego sklepu wziąć sobie fv na obojętnie kogo i nie zapłacić ? Tym bardziej ze mam więcej od nich fv i wszędzie mam płatność gotówka lub karta. (A fv były mi potrzebne do rozliczenia w urzędzie ).

anonim cytuj
10-01-2024
A po co szukać? Przedawnienie.

anonim cytuj
10-01-2024
Byłam dziś w tym sklepie i na początku było ciężko ale potem jakoś przekonałam ich i przyznali mi rację - podobno mają jakiegoś nowego księgowego...

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Jak wymeldować syna z mieszkania spółdzielczego?
Jak wymeldować syna z mieszkania spółdzielczego jeżeli wyjechał za granicę, aby już nie płacić za niego mediów....
Jaka jest stawka godzinowa w 2024r. ?
Byłem na rozmowie o pracę gdzie zostałem przyjęty. Będę pracował na pół etatu na umowie o pracę. Zaproponowano mi stawkę 25.25 zł za godzinę pracy. Prace będę wykonywać tylko w godzinach nocnych więc będę miał 20 procent dodatku za pracę w godzinach nocnych. Wiem ,że teraz stawka z nowym rokiem wzrosła i również że może być stawka niższa na umowie pod warunkiem ,że pracodawca to wyrówna np. dodając premie itd. Czy te dodatkowe 20% za godziny noc...
Jak uzyskać uzasadnienie wyroku po latach ?
Jak uzyskać wgląd do akt do wyroku który już zapadł? Chodzi o uzyskanie uzasadnienia wyroku....
Rozwód a długi.
Witam. Złożono pozew o rozwód bez orzekania o winie. Ponieważ mąż zaczął robić długi, żona nie wie jak dużo się tego uzbierało. W pozwie nie napisała bo nie wiedziała czy może aby ustanowić rozdzielność majątkową do czasu rozprawy. Czy można jeszcze zmienić pozew? Czy można wnieść o taką rozdzielność aby nie musiała płacić długów męża?...

Wyszukiwarka