Czy można zmienić pozew rozwodowy?

Dzień dobry, mam pytanie czy jeśli moja znajoma złożyła pozew o rozwód i jest już termin rozprawy na luty i jest bez orzekania o winie czy teraz może jeszcze zmienić jednak z orzekaniem o winie męża? Czy już nic nie może zrobić?
anonim cytuj
10-01-2024
Może zmienić niech wyśle pismo do Sąd, że zmienia pozew i nie będzie problemu.

anonim cytuj
10-01-2024
Znajoma może to zmienić na każdym etapie postępowania. Musi jednak mieć świadomość że to ma sens tylko wtedy sama była w 100% niewinna. Jeśli ona ma chociaż 0,5% winy w rozpadzie, bo na przykład nie chciała z nim sypiać albo go obrażała, albo kiedyś uderzyła, to będzie współwinna. Orzekanie o winie znacznie wydłuża postępowanie.

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Pod koniec lipca złożyłam wypowiedzenie w pracy. Dostałam L4, które pewnie będzie wydłużone. Czy po zakończeniu będę musiała znowu je złożyć?
Dzień dobry, Pod koniec lipca złożyłam wypowiedzenie w pracy (miesięczny okres wypowiedzenia), które kończy się ostatniego sierpnia. Wczoraj okazało się ze mam dość duże problemy zdrowotne, dostałam L4 na 3 miesiące, które pewnie będzie wydłużone. Po okresie L4 na pewno nie chce wracać do tamtej pracy. Czy jeżeli za 3 miesiące lub dłużej skończy się czas trwania L4 to będę musieć znowu składać wypowiedzenie? Czy będę zatrudniona tylko do mom...
Nie otwarłam drzwi policjantom
Witam. Czy grozi mi coś jeśli nie otwarłam drzwi policjantom, którzy przyjechali na interwencję (awantura domowa)? Dwa miesiące temu również była podobna interwencja, wcześniej policjanci zostali przeze mnie wpuszczeni. Czy tym razem mam spodziewać się jakichś konsekwencji za nie otwarcie drzwi? Dziękuję....
brak zapłaty za usługę
Taka sytuacja. Żona jest kosmetyczką Wykonała zabieg (240zł)pewnej Pani. Gdy doszło do płatności odrzuciło Pani kartę 3 -krotnie. Jeszcze podnosiła głos ze żona ma popsuty terminal itp. Terminal sprawny. Pani pojechała do bankomatu wróciła i się przyznała ze jednak nie ma kasy na koncie. Wiec przyniesie jutro. Dziś się nie zjawiła Na komunikaty smsem o zaległości pieniężnej w salonie nie odpowiada. Telefonu nie odbiera itp. Na m...
import leków
Została do mnie nadana przesyłka zagraniczna zawierająca leki. Jest to pięć opakowań środków antykoncepcyjnych na mój wyłączny użytek. Przesyłka po nadejściu do Polski została zatrzymana przez urząd celny, który domaga się ode mnie dowodu zakupu leków oraz pozwolenia z Urzędu Rejestracji Wyrobów Medycznych na import. Faktur żadnych nie mam, leki otrzymałam od osoby prywatnej za darmo. Według ustawy prawo farmaceutyczne można bez zgody Urzędu Wyro...

Wyszukiwarka