Czy można zmienić pozew rozwodowy?

Dzień dobry, mam pytanie czy jeśli moja znajoma złożyła pozew o rozwód i jest już termin rozprawy na luty i jest bez orzekania o winie czy teraz może jeszcze zmienić jednak z orzekaniem o winie męża? Czy już nic nie może zrobić?
anonim cytuj
10-01-2024
Może zmienić niech wyśle pismo do Sąd, że zmienia pozew i nie będzie problemu.

anonim cytuj
10-01-2024
Znajoma może to zmienić na każdym etapie postępowania. Musi jednak mieć świadomość że to ma sens tylko wtedy sama była w 100% niewinna. Jeśli ona ma chociaż 0,5% winy w rozpadzie, bo na przykład nie chciała z nim sypiać albo go obrażała, albo kiedyś uderzyła, to będzie współwinna. Orzekanie o winie znacznie wydłuża postępowanie.

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Czy pracodawca może sprawdzić kto opłacał mój ZUS wcześniej?
Czy pracodawca może sprawdzić kto opłacał mój ZUS wcześniej? Ponieważ mam problem ze znalezieniem pracy z powodu mojej historii zatrudnienia przymierzam się do tego by w CV wpisać same prace za granicą przez agencje pracy, utrzymywać, że świadectw pracy nie mam bo były to prace na umowę zlecenie, a o pracach w Polsce, w których faktycznie pracowałem, nic nie wspominać w CV. I teraz mam pytanie, czy pracodawca wątpiący w to, że cały czas pracowałe...
Prawo do zasiłku dla bezrobotnych
Czy w przypadku umowy na czas określony (umowa na cały etat na czas do 30.11.2020r) przysługuje prawo do zasiłku dla bezrobotnych odrazu?...
Pracodawca nie wezwał pogotowia do kobiety, która potrzebowała pomocy medycznej.
Sytuacja taka ? Pracodawca nie wezwał pogotowia do kobiety która miała ponad 200 tętna, kobieta prawie zeszła na kuchni… szef stwierdził ze „przejdzie jej” Oraz ze on nie jest zobowiązany do tego aby wyzywać pogotowie bo „nie ma po co wyzywać i tak nie przyjedzie” jak to sobie zażartował ? Te osobę koleżanka zwiozla do domu i jej facet wezwał pogotowie. Trafiła do szpitala i znajduje się tam w złym stanie. Czy można pociągnąć pracodawcę do od...
rozwiązanie umowy o prace, urlop itp. kwestie
Dzień dobry kilka pytań do obeznanych w temacie 1). umowa na czas nieokreślony. Jestem zmuszony rozwiązać umowę z pracodawca w jak najdogodniejszej dla mnie formie. Mam urlop zaległy za 2023 r. w wymiarze 26 dni + z obecnego roku (wypracowany). W przypadku gdybym jutro tj 13.022024 złożył wypowiedzenie, to ile dokładnie należy mi się urlopu za 2024? Rozumiem, ze będąc na urlopie za 2023 r. nadal mi rośnie urlop za 2024? 26 dni ...

Wyszukiwarka