Czy można zmienić pozew rozwodowy?

Dzień dobry, mam pytanie czy jeśli moja znajoma złożyła pozew o rozwód i jest już termin rozprawy na luty i jest bez orzekania o winie czy teraz może jeszcze zmienić jednak z orzekaniem o winie męża? Czy już nic nie może zrobić?
anonim cytuj
10-01-2024
Może zmienić niech wyśle pismo do Sąd, że zmienia pozew i nie będzie problemu.

anonim cytuj
10-01-2024
Znajoma może to zmienić na każdym etapie postępowania. Musi jednak mieć świadomość że to ma sens tylko wtedy sama była w 100% niewinna. Jeśli ona ma chociaż 0,5% winy w rozpadzie, bo na przykład nie chciała z nim sypiać albo go obrażała, albo kiedyś uderzyła, to będzie współwinna. Orzekanie o winie znacznie wydłuża postępowanie.

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Egzekucja komornicza.
Witam, Jeśli dłużnik jest zatrudniony na najniższej krajowej, ale otrzymuje wypłatę do ręki, ponieważ nie ma konta, to w jaki sposób działa komornik by ściągnąć dług za alimenty? Pracodawca jest zobowiązany przesyłać komornikowi pewną sumę na konto? Gdyby były to przelewy na konto to wiadomo, a tak... I ogólnie w jaki sposób komornik dowiaduje się o sposobie przekazywania wypłaty (do ręki czy na konto)?...
Córka z zięciem wynajęli mieszkanie w którym nie zamieszkali bo zięć zmarł. Czy w przypadku śmierci właścicielka powinna oddać kaucję? (zapis w umowie że przez pół roku nie musi tego robić)
Witam moja córka z zięciem wynajęli mieszkanie w którym nie zamieszkali bo zięć zmarł umowa była na niego w umowie miała właścicielka zapis że przez pół roku nie musi oddawać kaucji. Czy w przypadku śmierci nie powinna postąpić uczciwe i oddać te pieniądze?...
Mandat za parkowanie na terenie prywatnym.
Witam ostatnio widziałem tutaj na grupie post i chciałem się upewnić czy to prawda. Mianowicie miałem auto zaparkowane za zakazem parkowania ale było to na terenie osiedla i drogi a właściwie parkingu który należy do spółdzielni. Policja zostawiła karteczkę za szyba i to prawda ze nie moga mi wcisnąć mandatu jak się wstawię bo na terenie prywatnym nie maja prawa mnie za to wykroczenie karać ? ...
Spadek
Witam mam pytanie. Dom jest na babcie, babcia ma jednego syna mojego tatę, a mój tato ma nowa żonę- z obecna zona ma jedno dziecko, obecna zona taty ma 2 dzieci z poprzedniego małżeństwa i tato również. Jak to zrobić aby jej dzieci z poprzedniego małżenstwa nie miały prawa do domu?...

Wyszukiwarka