Dzień dobry, mam pytanie czy jeśli moja znajoma złożyła pozew o rozwód i jest już termin rozprawy na luty i jest bez orzekania o winie czy teraz może jeszcze zmienić jednak z orzekaniem o winie męża? Czy już nic nie może zrobić?
Może zmienić niech wyśle pismo do Sąd, że zmienia pozew i nie będzie problemu.
anonim cytuj
10-01-2024
Znajoma może to zmienić na każdym etapie postępowania. Musi jednak mieć świadomość że to ma sens tylko wtedy sama była w 100% niewinna. Jeśli ona ma chociaż 0,5% winy w rozpadzie, bo na przykład nie chciała z nim sypiać albo go obrażała, albo kiedyś uderzyła, to będzie współwinna. Orzekanie o winie znacznie wydłuża postępowanie.
Mam pytanie odnośnie zajęcia przez komornika. Mam długi z tytułu niespłaconych pożyczek, dostałem też informację o zajęciu części mieszkania. Czy jeśli dostaję najniższą krajową (a więc minimum) to czy komornik może coś z tego ruszyć (zabrać jakąś część)?...
Witam.
Corka ma ustalone kontakty z ojcem na sali zabaw 3 razy w miesiacu i przy odpowiedniej pogodzie moze zabierac ja na spacer. Corka nie widziala swojego ojca 2 lata gdyz siedzial w wiezieniu za grozby do mnie i ma rowniez zakaz zblizania sie do mnie.corka nie chce isc do ojca a sala zabaw jest zamknieta z powodu pandemi.
Moje pytanie, czy cos mi grozi jesli nie dowoze corki na widzenia gdyz sala zabaw jest zamknieta a corka nie chce isc?...
Witam,
odziedziczyłam po moim ojcu dużo długów z dobrodziejstwem inwentarza.
Otrzymałam właśnie spis inwentarza i mam kilka pytań.
Odziedziczony majątek to 10.000 zł.
Długów jest powyżej 100.000 zł i największa część (70.000) przypada ZUS, jest też część dla Skarbu Państwa (1.000) i Funduszu Pracy i Funduszu Gwarantowanych Świadczeń Pracowniczych (3.500) a reszta przypada kilku bankom.
Czytałam na ten temat dużo, chciałabym rozwiać wątpliwoś...
Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: