Dzień dobry, mam pytanie czy jeśli moja znajoma złożyła pozew o rozwód i jest już termin rozprawy na luty i jest bez orzekania o winie czy teraz może jeszcze zmienić jednak z orzekaniem o winie męża? Czy już nic nie może zrobić?
Może zmienić niech wyśle pismo do Sąd, że zmienia pozew i nie będzie problemu.
anonim cytuj
10-01-2024
Znajoma może to zmienić na każdym etapie postępowania. Musi jednak mieć świadomość że to ma sens tylko wtedy sama była w 100% niewinna. Jeśli ona ma chociaż 0,5% winy w rozpadzie, bo na przykład nie chciała z nim sypiać albo go obrażała, albo kiedyś uderzyła, to będzie współwinna. Orzekanie o winie znacznie wydłuża postępowanie.
Umowa trwa do 31 lipca, zostało podpisane na kartce że umowa tego dnia wygaśnie i nie będzie przedłużona. Rozchorowałam się i dostałam l4 na tydzień czyli do 3 sierpnia. Czy te 3 dni pokrywa ZUS czy pracodawca? Czy ja musze składać pracodawcy bądź ZUS jakieś papiery druki etc skoro nie będzie już umowy?...
Witam, miałem kolizję drogową. Podczas wykonywania manewru wyprzedzania kolumny samochodów jeden z nich stwierdził, że również chce wyprzedzić. Pech chciał, że zrobił to w momencie gdy ja go wyprzedzałem i przetarliśmy się bokami. Gdy zjechaliśmy na parking, kierowca powiedział, że to jest moja wina bo wyprzedzałem na ciągłej a on rozpoczął manewr idealnie w momencie gdy pojawiła się przerywana linia.
Gwoli ścisłości manewr rozpocząłem zgodnie ...
Dzień dobry, czy mam obowiązek poinformować przyszłego wynajmującego (mieszkanie) przed podpisaniem umowy że jestem w ciąży? W ogłoszeniu nie ma informacji że oferta jest skierowana do osób bezdzietnych....
Mój ojciec jest pierwszym właścicielem pojazdu ja jestem drugim współwłaścicielem w dowodzie rejestracyjnym. Chciałbym się z tego samochodu wypisać. Wystarczy złożyć wniosek na gov.pl i to wszystko? Samochód w pełni przejdzie na mojego ojca? Co potem z dowodem rejestracyjnym, muszę jeszcze udać się do W. Komunikacji żeby wyrobić nowy czy można to z poziomu strony?
Czy ojciec będzie musiał zapłacić jakiś podatek?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: