Dzień dobry, mam pytanie czy jeśli moja znajoma złożyła pozew o rozwód i jest już termin rozprawy na luty i jest bez orzekania o winie czy teraz może jeszcze zmienić jednak z orzekaniem o winie męża? Czy już nic nie może zrobić?
Może zmienić niech wyśle pismo do Sąd, że zmienia pozew i nie będzie problemu.
anonim cytuj
10-01-2024
Znajoma może to zmienić na każdym etapie postępowania. Musi jednak mieć świadomość że to ma sens tylko wtedy sama była w 100% niewinna. Jeśli ona ma chociaż 0,5% winy w rozpadzie, bo na przykład nie chciała z nim sypiać albo go obrażała, albo kiedyś uderzyła, to będzie współwinna. Orzekanie o winie znacznie wydłuża postępowanie.
Dzień dobry. Mam pytanie, dotyczące ubezpieczenie OC auta. Kupiłam je wczoraj, ale jeszcze nie odebrałam z komisu. Obecne ubezpieczenie wygasa 24.01. Czy mogę je w jakiś sposób opłacić, aby nie było przerwy (bez nowej rejestracji)? Będę w stanie odebrać samochód dopiero w poniedziałek (22.01) i prawdopodobnie nie zdążę go przerejestrować....
Zależy mi, żeby spojrzał na sytuację jeszcze jeden prawnik.
Urodziłam się w 1991 roku. Moja mama nie była pewna kto jest ojcem, gdyż w okresie koncepcyjnym współżyła z dwoma mężczyznami.
1. Nazwijmy go Dariusz, z nim matka współżyła 6.01.1991. Nigdy nie przyznał się do mnie i nie dał się zbadać. Z racji lat dawnych, testowano tylko krew. Nigdy nie stawił się na badanie. Stwierdzono w tym przypadku domniemanie ojcostwa. Zmarł w 2004 roku.
2. ...
Czy składając osobiście wypowiedzenie umowy o pracę potrzebuję podpis osoby, która je przyjmie, czy sam bieg wypowiedzenia zaczyna się w momencie przekazania pisma na ręce kierownika firmy?...
Pracownik dostarczył orzeczenie po badaniach kontrolnych, zauważyłam, że lekarz zaznaczył, że jest pracownik jest gotów do „podjęcia”, a nie „wykonywania” pracy - można było zaznaczyć jedno z dwóch. Czy myślicie, że pracownik powinien zgłosić się do lekarza po poprawkę czy to nie ma znaczenia?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: