Czy można zmienić pozew rozwodowy?

Dzień dobry, mam pytanie czy jeśli moja znajoma złożyła pozew o rozwód i jest już termin rozprawy na luty i jest bez orzekania o winie czy teraz może jeszcze zmienić jednak z orzekaniem o winie męża? Czy już nic nie może zrobić?
anonim cytuj
10-01-2024
Może zmienić niech wyśle pismo do Sąd, że zmienia pozew i nie będzie problemu.

anonim cytuj
10-01-2024
Znajoma może to zmienić na każdym etapie postępowania. Musi jednak mieć świadomość że to ma sens tylko wtedy sama była w 100% niewinna. Jeśli ona ma chociaż 0,5% winy w rozpadzie, bo na przykład nie chciała z nim sypiać albo go obrażała, albo kiedyś uderzyła, to będzie współwinna. Orzekanie o winie znacznie wydłuża postępowanie.

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Naruszenie zasad miru domowego
Gdzie zgłosić naruszenie zasad miru domowego właścicielka chce wejść do wynajmowanego mieszkania bez mojej obecności oraz ustalenia że mną konkretnego czasu (podane około południa tylko) - komisariat osobiście czy przez 112? I jeżeli mieszkanie jest w rejonie Czuby Lublin a mieszka na Tatatach Lublin to który komisariat ? Czuby czy Tatary?...
książeczka sanepidowska
Dzień dobry, Czy w sklepie spożywczym, gdzie nie ma otwartej żywności, napojów itd, wszystko jest paczkowane, pracownik musi mieć książeczkę do celów sanitarno-epidemiologicznych?...
Czy muszę informować pracodawcę o etapach ciąży?
Jestem w 8 miesiącu ciąży , dostałam maila od pracodawcy ze zgodnie z Art. 185. § 1 KP muszę podać informacje o stanie ciąży lub lub przewidywany termin porodu .Lekarz i położna twierdzą że nie musimy udzielać takich informacji zgodnie z RODO dlatego stąd moje pytanie , czy muszę podać takie informacje i czy to prawda że jeśli je podać mogą mi odmówić płacenia zasiłku wychowawczego po ciąży?...
Czy za wypadek poza pracą należy się jednorazowe odszkodowanie z ubezpieczenia grupowego?
Czy za wypadek poza pracą jak i również nie w drodze do pracy ani z pracy należy się jednorazowe odszkodowanie z ubezpieczenia grupowego?...

Wyszukiwarka