Czy można zmienić pozew rozwodowy?

Dzień dobry, mam pytanie czy jeśli moja znajoma złożyła pozew o rozwód i jest już termin rozprawy na luty i jest bez orzekania o winie czy teraz może jeszcze zmienić jednak z orzekaniem o winie męża? Czy już nic nie może zrobić?
anonim cytuj
10-01-2024
Może zmienić niech wyśle pismo do Sąd, że zmienia pozew i nie będzie problemu.

anonim cytuj
10-01-2024
Znajoma może to zmienić na każdym etapie postępowania. Musi jednak mieć świadomość że to ma sens tylko wtedy sama była w 100% niewinna. Jeśli ona ma chociaż 0,5% winy w rozpadzie, bo na przykład nie chciała z nim sypiać albo go obrażała, albo kiedyś uderzyła, to będzie współwinna. Orzekanie o winie znacznie wydłuża postępowanie.

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Notarialna umowa darowizny.
Witam, ojciec chce mi darować dom, który jest wart powiedzmy milion, ale u notariusza żeby mniej zapłacić chce powiedzieć ze dom jest wart 500 000 żeby zapłacić mniej notariuszowi, bo podobno notariusz nalicza swoja opłatę od wartości domu. Czy to prawda ? I czy wiążą się z tym jakieś konsekwencje?...
Poczta Polska wystawiła tacie obciążenie z tytułu braku oplat za abonament rtv. W piśmie widnieje adres, pod którym tato nigdy nie mieszkał.
Dobry wieczór. Poczta Polska wystawiła mojemu tacie obciążenie z tytułu braku oplat za abonament rtv, o którym dowiedział się dopiero po zajęciu konta. Pomijam fakt, że żaden odbiornik nie został zgłoszony ale chodzi o dane. W piśmie z Poczty widnieje adres, pod którym moj tato nigdy nie mieszkał ani nie był zameldowany. PESEL się zgadza. Czy zatem powinno się to zgłosić do prokuratury jako wyciek danych? Na Poczcie odbiera ukrainiec i nie potraf...
Zwolnienie po ustaniu pracy
Dzień dobry. Byłam zatrudniona od 9 sierpnia do 18 sierpnia na umowę zlecenie i była mi odprowadzana na mój wniosek składka chorobowa. Od 21 sierpnia do 7 września byłam na umowie zastępstwo i że względu na mój stan psychiczny lekarz wystawił od dzisiaj l4 czyli od 8 września to czy ono będzie płatne? Czyli miałam odprowadzane 30 dni składkę chorobową? Czy okresy odprowadzania składki chorobowej w tej sytuacji się sumują z umowy zlecenie i um...
Kredyt hipoteczny dla siostry.
Dzień dobry. Mój mąż chciałby pomóc swojej siostrze. Ona chce kupić dom, niestety ona musi się wstrzymać z kredytem na kilka miesięcy, więc wpadli na pomysł, że to my moglibyśmy wziąć kredyt, a ona za kilka miesięcy mogła by ten dom od nas odkupić lub zrobić przeniesienie kredytu. Co więcej, chce sprzedać dotychczasowe mieszkanie i kwotę że sprzedaży dać jako wkład własny. Ja nie jestem przekonana, ale oni twierdzą, że być może można zawrzeć u no...

Wyszukiwarka