Jaka jest stawka godzinowa w 2024r. ?

Byłem na rozmowie o pracę gdzie zostałem przyjęty. Będę pracował na pół etatu na umowie o pracę. Zaproponowano mi stawkę 25.25 zł za godzinę pracy. Prace będę wykonywać tylko w godzinach nocnych więc będę miał 20 procent dodatku za pracę w godzinach nocnych. Wiem ,że teraz stawka z nowym rokiem wzrosła i również że może być stawka niższa na umowie pod warunkiem ,że pracodawca to wyrówna np. dodając premie itd.
Czy te dodatkowe 20% za godziny nocne może być dodane do tego wyrównania czy musi być to premia lub inne dodatki?
anonim cytuj
09-01-2024
Dodatek za godziny nocne nie wlicza się do najniższej. I przy umowie o pracę mamy stawkę miesięczna a nie godzinowa.

anonim cytuj
09-01-2024
To już nie wiem sam czemu tak zostało to przedstawione. Dostałem normalnie skierowanie na badania do pracy i będę miał umowę o pracę.

anonim cytuj
09-01-2024
Co by nie było musisz dostać minimum minimalnej, plus dodatek za godziny nocne.

anonim cytuj
09-01-2024
Tak. Dziękuję za informację i pomoc.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Odroczenie rozprawy.
W sądzie toczy się postepowanie o zmianę wyroku rozwodowego w zakresie wykonywania władzy rodzicielskiej. Złożone zostały wnioski dowodowe potwierdzające brak zainteresowania dzieckiem, dowody że ojciec na stałe przebywa za granicą co według KRIO jest trwałą przeszkodą w wykonywaniu władzy rodzicielskiej oraz została załączona opinia psychologa dziecięcego w której stwierdzono że dziecko nie zna ojca, nie chce się z nim spotykać i nie ma z nim wi...
Podział majątku, spłata na raty.
Dzień dobry. Z byłym mężem jesteśmy po rozwodzie kilka lat. Mamy dom w którym on mieszka, w końcu chce mnie dobrowolnie spłacić, ale po 1000zl miesięcznie. Za nim on mnie spłaci nieruchomość będzie warta więcej a pieniądze, które odłożę np. ze spłaty będą warte mniej. Nie wiem jak to ogarnąć.. był ktoś w podobnej sytuacji?...
Jak bezpiecznie kupić zadłużoną nieruchomość?
Witam. Zamierzam kupić dom od małżeństwa, którzy mają długi i komornika. Z tego co wiem, to komornik ma odebrać dług u notariusza i resztę pieniędzy im oddać. Ludzie ci chcą za te pieniądze kupić mieszkanie. Są to alkoholicy i obawiam się, że pieniądze szybko znikną a oni się nie wyprowadzą. Jak mogę się przed tym zabezpieczyć? Co zrobić, żeby w razie czego eksmisja była skuteczna?...
Wpływ rodzaju umowy na chorobowe w ciąży
Potrzebuje informacji żona moja w jednej i tej samej firmie pracuje, najpierw miała umowę zlecenie miesiąc czasu potem ta umowa zmieniła się na pół etatu i miała ją 2 miesiące i od 1 listopada ma pełen etat tylko, że umowa jest do końca roku z dniem 2 grudnia poszła na zwolnienie chorobowe ciążowe. Co teraz z tym zwolnieniem i dalszym trwaniem umowy chodzi mi o to czy do porodu normalnie, gdy będzie na chorobowym, będzie otrzymywać pieniądze z ZU...

Wyszukiwarka