Jaka jest stawka godzinowa w 2024r. ?

Byłem na rozmowie o pracę gdzie zostałem przyjęty. Będę pracował na pół etatu na umowie o pracę. Zaproponowano mi stawkę 25.25 zł za godzinę pracy. Prace będę wykonywać tylko w godzinach nocnych więc będę miał 20 procent dodatku za pracę w godzinach nocnych. Wiem ,że teraz stawka z nowym rokiem wzrosła i również że może być stawka niższa na umowie pod warunkiem ,że pracodawca to wyrówna np. dodając premie itd.
Czy te dodatkowe 20% za godziny nocne może być dodane do tego wyrównania czy musi być to premia lub inne dodatki?
anonim cytuj
09-01-2024
Dodatek za godziny nocne nie wlicza się do najniższej. I przy umowie o pracę mamy stawkę miesięczna a nie godzinowa.

anonim cytuj
09-01-2024
To już nie wiem sam czemu tak zostało to przedstawione. Dostałem normalnie skierowanie na badania do pracy i będę miał umowę o pracę.

anonim cytuj
09-01-2024
Co by nie było musisz dostać minimum minimalnej, plus dodatek za godziny nocne.

anonim cytuj
09-01-2024
Tak. Dziękuję za informację i pomoc.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Zawieszenie postępowania.
W sprawie o zapłatę przeciwko spółce z o.o. sąd zawiesił mi postępowanie, bo wykreślono jedynego członka zarządu pozwanej spółki. W sumie bym się nie przejął, no bo można powołać kuratora itp. Ale sprawdziłem wniosek o wykreślenie, który złożyła ta spółka do KRS i dopatrzyłem się, że powołano nowego członka zarządu, którego nie ujęto we wniosku o wpis do rejestru przedsiębiorców. Czyli formalnie spółka ma zarząd, ale nie został on ujawniony w KRS...
Prawa autorskie.
Chciałbym opublikować wiersz/piosenkę na spotter fb publicznie, skierowana do bliskiej osoby ze względu na miłe dla niej zaskoczenie. Piosenko/wiersz jest na tyle genialna i ładnie ułożona, że boję się, że może zostać skradzione i wykorzystane przez jakiś zespół lub osobę. W jaki sposób mogę to zabezpieczyć i udowodnić, że należy do mnie w razie gdybym gdzieś ja usłyszał? Jaka adnotację napisać pod publikowana piosenka?. Proszę o wskazówki jak si...
Budowa domu a sprawy spadkowe.
Witam, mój mąż będąc kawalerem kupił dom posadowiony na działce 500m2. Był to stary budynek nadający się do gruntownej modernizacji bądź rozbiórki. Po zawarciu małżeństwa, na działce rozpoczęliśmy wspólnie budować nowy dom a stary został rozebrany. Mamy wspólnotę majątkową. Wszelkie plany budowy i pozwolenia są na męża. Wydatki na budowę domu pochodziły z naszych wspólnych dochodów. Trochę finansowo pomogli moi rodzice a także mój ojciec pomagał ...
Mały metraż a księga wieczysta.
Biuro pośrednictwa nieruchomościami ogłosiło sprzedaż kawalerki 18m2. W czasie rozmowy poinformowano mnie, że lokal ten nie ma księgi wieczystej. Powodem tego jest mały metraż. Czy rzeczywiście na tak małe lokale nie można założyć KW. Bardzo proszę o odpowiedź....

Wyszukiwarka