Jaka jest stawka godzinowa w 2024r. ?

Byłem na rozmowie o pracę gdzie zostałem przyjęty. Będę pracował na pół etatu na umowie o pracę. Zaproponowano mi stawkę 25.25 zł za godzinę pracy. Prace będę wykonywać tylko w godzinach nocnych więc będę miał 20 procent dodatku za pracę w godzinach nocnych. Wiem ,że teraz stawka z nowym rokiem wzrosła i również że może być stawka niższa na umowie pod warunkiem ,że pracodawca to wyrówna np. dodając premie itd.
Czy te dodatkowe 20% za godziny nocne może być dodane do tego wyrównania czy musi być to premia lub inne dodatki?
anonim cytuj
09-01-2024
Dodatek za godziny nocne nie wlicza się do najniższej. I przy umowie o pracę mamy stawkę miesięczna a nie godzinowa.

anonim cytuj
09-01-2024
To już nie wiem sam czemu tak zostało to przedstawione. Dostałem normalnie skierowanie na badania do pracy i będę miał umowę o pracę.

anonim cytuj
09-01-2024
Co by nie było musisz dostać minimum minimalnej, plus dodatek za godziny nocne.

anonim cytuj
09-01-2024
Tak. Dziękuję za informację i pomoc.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Chcę pozbyć się byłego małżonka z mieszkania moich rodziców.
Mieszkamy w domu który jest własnością mojej mamy, chcę się rozwieść . Do kiedy mój jeszcze mąż ma prawo mieszkać w domu mojej matki? Kiedy powinien się wyprowadzić. Nie mamy w żadnej formie umowy użyczenia, mąż nie robił żadnych nakładów remontowych w domu....
Nieobecność podczas kontroli zwolnienia lekarskiego.
Jestem na zwolnieniu lekarskim od psychiatry z powodu problemów zdrowotnych po ciężkim zdarzeniu losowym. W dniu dzisiejszym akurat kiedy była u mnie kontrol, ja byłam u starszej schorowanej sąsiadki, aby przygotować leki (zajmuje się nią długo) w tej samej klatce na tym samym piętrze, ale nie słyszałam pukania do siebie. Zostawiono kartkę, ze mam się ustosunkować. Mój lekarz mówił, ze mogę nawet wychodzić nie tylko po niezbędne produkty, ale c...
Odkupienie działalności.
Kupuję z kumplem biznes od osoby trzeciej. Umowa którą nam zaproponowano to bubel i chcemy mieć inną, dobrze napisaną, więc będziemy musieli opłacić prawnika. Pytanie tutaj: Czy do umowy sprzedaży działalności wystarczy dowolny prawnik, potrzebny jest jakiś prawnik z konkretną specjalizacją, czy może po prostu marsz do notariusza?...
Przymusowe leczenie.
Cześć! Mam w domu alkoholika - ojca. Przez alkohol już stracił prawo jazdy oraz pracę (aktualnie znalazł nową). Pije od zawsze odkąd pamiętam, raz mniej raz więcej. Był na odwyku dwa miesiące ale nic to nie dało. Większość majątku jest zdobyta przez mamę i ona nie chce mu oddać połowy bo mu się nie należy więc męczy się z tym człowiekiem pod jednym dachem. Jednak psychicznie się to bardzo odbija na rodzinie. Czy można go gdzieś zgłosić? Jakie...

Wyszukiwarka