Jaka jest stawka godzinowa w 2024r. ?

Byłem na rozmowie o pracę gdzie zostałem przyjęty. Będę pracował na pół etatu na umowie o pracę. Zaproponowano mi stawkę 25.25 zł za godzinę pracy. Prace będę wykonywać tylko w godzinach nocnych więc będę miał 20 procent dodatku za pracę w godzinach nocnych. Wiem ,że teraz stawka z nowym rokiem wzrosła i również że może być stawka niższa na umowie pod warunkiem ,że pracodawca to wyrówna np. dodając premie itd.
Czy te dodatkowe 20% za godziny nocne może być dodane do tego wyrównania czy musi być to premia lub inne dodatki?
anonim cytuj
09-01-2024
Dodatek za godziny nocne nie wlicza się do najniższej. I przy umowie o pracę mamy stawkę miesięczna a nie godzinowa.

anonim cytuj
09-01-2024
To już nie wiem sam czemu tak zostało to przedstawione. Dostałem normalnie skierowanie na badania do pracy i będę miał umowę o pracę.

anonim cytuj
09-01-2024
Co by nie było musisz dostać minimum minimalnej, plus dodatek za godziny nocne.

anonim cytuj
09-01-2024
Tak. Dziękuję za informację i pomoc.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Okres wypowiedzenia najmu.
We wrześniu ubiegłego roku, wynajęłam mieszkanie z chłopakiem on jest najemcą, natomiast ja jestem dopisana jako ,, z osobą może mieszkać”, niestety ale nie układa nam się i chciałabym się wyprowadzić. Mamy podpisaną umowę najmu okazjonalnego, nie jest nic wspominanie o okresie wypowiedzenia. Bardzo proszę o pomoc w kwestii jaki okres wypowiedzenia mnie obowiązuje ?...
Wezwanie do sądu na rozprawę to jak to wygląda z pracą?
Jak dostałam wezwanie do sądu na rozprawę to jak to wygląda z pracą? Muszę brać wolne czy należy się dzień wolny?...
Czy stawka VAT dla garaży blaszanych to 23%?
Witam, Jestem nowym przedsiębiorcą i zamierzam rozpocząć sprzedaż garaży blaszanych. Jestem teraz w fazie gromadzenia informacji i chciałbym zrozumieć dokładnie, jakie podatki będę musiał ustalić od moich produktów, a konkretnie, jak będzie wyglądać kwestia VAT-u. Wiem, że podstawowa stawka VAT w Polsce wynosi 23%, ale jestem świadomy, że dla niektórych produktów czy usług stawki te mogą się różnić. Chciałbym dowiedzieć się, czy garaże blaszan...
Odsetki za opóźnienie w spłacie.
Od kilku lat jestem właścicielką prywatnego żłobka, natomiast zawsze starałam się porozumieć z klientami, a więc taką sytuację mam pierwszy raz i mam pewne pytanie. Niestety mam kilka osób które muszę zgłosić do firmy windykacyjnej ponieważ zalegają z opłatami od wielu miesięcy, zero kontaktu, już nie mam siły prosić się o swoje pieniążki. Z rodzicami podpisuje umowy cywilno- prawne, w umowach mam zapis o naliczaniu odsetek ustawowych w przypadku...

Wyszukiwarka