Jaka jest stawka godzinowa w 2024r. ?

Byłem na rozmowie o pracę gdzie zostałem przyjęty. Będę pracował na pół etatu na umowie o pracę. Zaproponowano mi stawkę 25.25 zł za godzinę pracy. Prace będę wykonywać tylko w godzinach nocnych więc będę miał 20 procent dodatku za pracę w godzinach nocnych. Wiem ,że teraz stawka z nowym rokiem wzrosła i również że może być stawka niższa na umowie pod warunkiem ,że pracodawca to wyrówna np. dodając premie itd.
Czy te dodatkowe 20% za godziny nocne może być dodane do tego wyrównania czy musi być to premia lub inne dodatki?
anonim cytuj
09-01-2024
Dodatek za godziny nocne nie wlicza się do najniższej. I przy umowie o pracę mamy stawkę miesięczna a nie godzinowa.

anonim cytuj
09-01-2024
To już nie wiem sam czemu tak zostało to przedstawione. Dostałem normalnie skierowanie na badania do pracy i będę miał umowę o pracę.

anonim cytuj
09-01-2024
Co by nie było musisz dostać minimum minimalnej, plus dodatek za godziny nocne.

anonim cytuj
09-01-2024
Tak. Dziękuję za informację i pomoc.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

bon turystyczny
Witam, mam pytanie odnośnie bonu turystycznego. Rodzicie po rozwodzie, dzieci są przy matce. Komu w takiej sytuacji przysluguje ten bon?...
Urlop na umowie o pracę.
Hej, umowa zlecenie kończy mi się w czerwcu. Od 1 lipca przechodzę na umowę o pracę u tego samego pracodawcy. Czy w lipcu mogę wziąć tydzień urlopu? Czy trzeba przepracować ileś czasu? W firmie pracuję dwa lata i mam dobra relację z szefową....
Wpis w księdze wieczystej a prawo do dziedziczenia.
Dziedziczenie nieruchomości: 1. status prawny nieruchomości - własność 2. Kto figuruje jako właściciel w KW - siostra 3. Czy nieruchomość jest wyłączną własnością spadkodawcy, czy współwłasnością? - obecnie w kw figuruje jedynie siostra Moje pytanie dotyczy dziedziczenia spadku przez rodzeństwo, w przypadku gdzie tylko jedno z rodzeństwa jest wpisane w kw. Czy po śmierci matki nieruchomość dziedziczy jedynie siostra, która jest wpisana w kw ...
Wypowiedzenie umowy drogą mailową.
Moja sytuacja wygląda następująco. Dostałem wczoraj ofertę pracy. Pracuje zdalnie w Łodzi mój obecny pracodawca ma siedzibę w Warszawie. Potrzebuję złożyć wypowiedzenie do końca tego miesiąca ale ze względów zdrowotnych nie będę mógł się pojawić w Warszawie. Czy wypowiedzenie umowy o pracę na czas nieokreślony w formie maila i załączonego do niego pliku pdf bez podpisu elektronicznego będzie skuteczne?...

Wyszukiwarka