Byłem na rozmowie o pracę gdzie zostałem przyjęty. Będę pracował na pół etatu na umowie o pracę. Zaproponowano mi stawkę 25.25 zł za godzinę pracy. Prace będę wykonywać tylko w godzinach nocnych więc będę miał 20 procent dodatku za pracę w godzinach nocnych. Wiem ,że teraz stawka z nowym rokiem wzrosła i również że może być stawka niższa na umowie pod warunkiem ,że pracodawca to wyrówna np. dodając premie itd.
Czy te dodatkowe 20% za godziny nocne może być dodane do tego wyrównania czy musi być to premia lub inne dodatki?
Sprawa wygląda następująco mój tata zadłużył mieszkanie własnościowe
Na prawie 20 tysięcy niestety dowiedziałem się o tym dość późno i teraz spółdzielnia mieszkaniowa skierowała wniosek do sądu chciałem się dowiedzieć w spółdzielni do jakiego sądu ale niestety nie uzyskałem takiej informacji
Czy jest możliwość zebym teraz sie dowiedział do jakiego sądu trafiła sprawa i czy mógł bym iść na rozprawę i powiedzieć ze teraz Ja jako syn spłacę to zad...
Witam, pracuje w firmie zajmującej się sprzedażą okien, zamówiłem okna u producenta, okazało się że zamówiłem błędne wymiary. Klientka zdenerwowana chce obciążyć mnie karą. którą będzie musiała zapłacić wykonawcy kuchni. Wstępnie powiedziała, że jest to 29 tysięcy.
I teraz pytanie czy ja jako zarabiający minimalna krajową muszę płacić tak wysoką karę? Ewentualnie jeśli będzie chciała wyciągnąć taką karę od pracodawcy to czy pracodawca może obarc...
Kupuję za kredyt mieszkanie u dewelopera.
Pewne wątpliwości wzbudziły u mnie zapisy w projekcie umowy deweloperskiej.
Mianowicie:
- niskie kary umowne za przekroczenie terminu oddania nieruchomości rzędu 0,01% za dzień wartości umowy
- maksymalnie do 2% wartości umowy
- niemożliwość niepodpisania protokołu odbioru jeżeli usterki nie przeszkadzają w normalnym użytkowaniu lokalu
- deweloper nie pozwala wybrać notariusza tylko forsuje swojego
...
Jestem uczestnikiem postępowania o zasiedzenie nieruchomości. Wniosek o zasiedzenie został przez sąd odrzucony. Wnioskodawca może złożyć apelację po otrzymaniu uzasadnienia z sądu.
1. Czy tylko wnioskodawca otrzyma uzasadnienie?
2. Co z pozostałymi uczestnikami postępowania?
3. Jeśli apelacja nie zostanie złożona, to kiedy wyrok sądu uprawomocni się?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: