Byłem na rozmowie o pracę gdzie zostałem przyjęty. Będę pracował na pół etatu na umowie o pracę. Zaproponowano mi stawkę 25.25 zł za godzinę pracy. Prace będę wykonywać tylko w godzinach nocnych więc będę miał 20 procent dodatku za pracę w godzinach nocnych. Wiem ,że teraz stawka z nowym rokiem wzrosła i również że może być stawka niższa na umowie pod warunkiem ,że pracodawca to wyrówna np. dodając premie itd.
Czy te dodatkowe 20% za godziny nocne może być dodane do tego wyrównania czy musi być to premia lub inne dodatki?
Witam, sprawa wygląda następująco.
Wraz z byłą partnerką w 2019 roku postawiliśmy mały domek na działce należącej do niej. Formalnie dom i działka należały i należą do niej. Zaszła oczywiście potrzeba zaciągnięcia kredytu, który partnerka również wzięła na siebie. Oficjalnie kredyt jest jej, natomiast w praktyce przez 3 lata spłacałem go ja, ze swojego rachunku bankowego. Łącznie spłaciłem ok. 30 tysięcy złotych. Kilkanaście tygodni temu zakończ...
Witam. Proszę o poradę. Chce rozwieźć się z mężem. Mamy mieszkanie kupione w trakcie małżeństwa, oraz dom który odziedziczyłam po rodzicach w trakcie małżeństwa, dwa auta jedno na mnie drugie na męża. Jak wygląda moja sytuacja, czy mas może domagać się spłaty rzeczy ruchomych tj. tv, suszarka. Zaznaczę że praktycznie nie ma faktur VAT ale dochody z zagranicy. Jak z autami ?...
Zmarła mama ,z bratem jestem skłócona, wniosek o spadek został złożony, sprawa koniec września. Tymczasem bratowa rozdaje rzeczy po mojej mamie po rodzinie i znajomych. Co mogę zrobić by bratowa zaprzestała rozdawnictwa ,bo zanim dojdzie do sprawy nic nie zostanie....
Przez olx pani wystawiła za darmo kuchenkę drewniana. Opcilalam przelew w wysokości 40 zł. Niestety ogłoszenie anulowane. Napisałam do banku o cofnięcie przelewu - żeby cofnąć musi odbiorca się zgodzić. Co dalej? Opisałam sytuację na olxc czekam na odpowiedź. Zgłosic na policję? (raczej umorzą bo kwota mała jest ?) czy sobie podarować? Dane imię i nazwisko odbiorcy i nr konta posiadać. Nic więcej....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: