Jaka jest stawka godzinowa w 2024r. ?

Byłem na rozmowie o pracę gdzie zostałem przyjęty. Będę pracował na pół etatu na umowie o pracę. Zaproponowano mi stawkę 25.25 zł za godzinę pracy. Prace będę wykonywać tylko w godzinach nocnych więc będę miał 20 procent dodatku za pracę w godzinach nocnych. Wiem ,że teraz stawka z nowym rokiem wzrosła i również że może być stawka niższa na umowie pod warunkiem ,że pracodawca to wyrówna np. dodając premie itd.
Czy te dodatkowe 20% za godziny nocne może być dodane do tego wyrównania czy musi być to premia lub inne dodatki?
anonim cytuj
09-01-2024
Dodatek za godziny nocne nie wlicza się do najniższej. I przy umowie o pracę mamy stawkę miesięczna a nie godzinowa.

anonim cytuj
09-01-2024
To już nie wiem sam czemu tak zostało to przedstawione. Dostałem normalnie skierowanie na badania do pracy i będę miał umowę o pracę.

anonim cytuj
09-01-2024
Co by nie było musisz dostać minimum minimalnej, plus dodatek za godziny nocne.

anonim cytuj
09-01-2024
Tak. Dziękuję za informację i pomoc.

anonim cytuj
09-01-2024

Sugerowane Tematy

Jakie mogą być najniższe przysądzone alimenty na dziecko?
Jakie mogą być najniższe przysądzone alimenty na dziecko? Czy Czy jeśli jest przysądzone 500zl to ojciec może wystąpić do sądu o obniżenie?...
Ojciec dzieci wpłacą kwotę mniejszą niż alimenty zasądzone przez sąd.
Witam serdecznie mam pytanie gdyby ojciec dzieci wpłacą kwotę mniejsza niż alimenty zasądzone przez sąd to co ja mogę z tym zrobić ?...
Jak uzyskać akt zgonu?
Śmierć dziadka. W ubezpieczeniu zgłoszeni jego trzej synowie oraz wnuczka (dlatego że to córka zmarłej córki dziadka). Konflikt rodzinny. Jak dowiedzieć się czegoś o tym ubezpieczeniu, aktu zgonu nie wyda syn, który załatwiał pogrzeb....
Zwolnienie podczas urlopu macierzyńskiego.
Zostałam zwolniona z pacy w trakcie urlopu macierzyńskiego z powodu likwidacji firmy. Jak zgodnie z prawem mogę dostać ekwiwalent pieniężny za zaległy urlop wypoczynkowy z powodu rozwiązania stosunku pracy? Jak to zrobić poprawnie, jaki wniosek ?...

Wyszukiwarka