Byłem na rozmowie o pracę gdzie zostałem przyjęty. Będę pracował na pół etatu na umowie o pracę. Zaproponowano mi stawkę 25.25 zł za godzinę pracy. Prace będę wykonywać tylko w godzinach nocnych więc będę miał 20 procent dodatku za pracę w godzinach nocnych. Wiem ,że teraz stawka z nowym rokiem wzrosła i również że może być stawka niższa na umowie pod warunkiem ,że pracodawca to wyrówna np. dodając premie itd.
Czy te dodatkowe 20% za godziny nocne może być dodane do tego wyrównania czy musi być to premia lub inne dodatki?
Hej, umowa zlecenie kończy mi się w czerwcu. Od 1 lipca przechodzę na umowę o pracę u tego samego pracodawcy. Czy w lipcu mogę wziąć tydzień urlopu? Czy trzeba przepracować ileś czasu? W firmie pracuję dwa lata i mam dobra relację z szefową....
Dziedziczenie nieruchomości:
1. status prawny nieruchomości - własność
2. Kto figuruje jako właściciel w KW - siostra
3. Czy nieruchomość jest wyłączną własnością spadkodawcy, czy współwłasnością? - obecnie w kw figuruje jedynie siostra
Moje pytanie dotyczy dziedziczenia spadku przez rodzeństwo, w przypadku gdzie tylko jedno z rodzeństwa jest wpisane w kw.
Czy po śmierci matki nieruchomość dziedziczy jedynie siostra, która jest wpisana w kw ...
Moja sytuacja wygląda następująco. Dostałem wczoraj ofertę pracy. Pracuje zdalnie w Łodzi mój obecny pracodawca ma siedzibę w Warszawie. Potrzebuję złożyć wypowiedzenie do końca tego miesiąca ale ze względów zdrowotnych nie będę mógł się pojawić w Warszawie. Czy wypowiedzenie umowy o pracę na czas nieokreślony w formie maila i załączonego do niego pliku pdf bez podpisu elektronicznego będzie skuteczne?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: