Opłata za studia zaoczne.

W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową.
Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można odliczyć chociaż nieodbyte zajęcia lub mogę napisać, że usługa nie została wykonana?
anonim cytuj
09-12-2023
Jeśli uczelnia się zgodzi, to może w całości zwolnić Cię z długu. Sąd ani nikt inny nie ma takiej władzy.

anonim cytuj
09-12-2023
Nawet pomimo tych nieodbytych zajęć?

anonim cytuj
09-12-2023
Taki zarzut możesz podnieść w sądzie. Tylko że to jest wyłącznie Twoje twierdzenie nie poparte żadnym dowodem (art. 6 kc).

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

zamknięta uczelnia / zwrot kosztów
Dzień dobry. Studiowałam jeden rok na prywatnej uczelni medycznej, w czerwcu poinformowano nas, że uczelnia się zamyka. Szukam innych uczelni i wszędzie otrzymuję informację, że z powodu dużej różnicy programowej mogę zostać przyjęta ale znowu na pierwszy semestr. Czy mogę założyć sprawę uczelni o zwrot kosztów?...
Zapis z wideorejestratora jazdy.
Nie wiem, czy piszę w odpowiednim do tego dziale? Ale mam takie oto pytania: Czy jeśli mam w samochodzie kamerę (wideorejestrator jazdy), to czy w momencie jakiejś kontroli policji jestem zobowiązany udostępnić im - tzn. wydać kartę pamięci z tego rejestratora? Czy jeśli dojdzie do jakiejś stłuczki, muszę i ktoś wezwie policję, to muszę im wydać kartę pamięci na miejscu? czy mogę w domu zgrać na komputerze i zrobić kopię dla policji i im to dos...
Może ktoś się orientuje jak napisać oświadczenie odnośnie odrzucenia praw do mieszkania po ojcu. ?
Dzień dobry. Potrzebuje porady. Może ktoś się orientuje jak napisać oświadczenie odnośnie odrzucenia praw do mieszkania po ojcu. Dokładnie sytuacja wygląda tak, że mój mąż ma dzieci z pierwszego małżeństwa, posiadamy mieszkanie zakupione przez nas i chciałabym je zabezpieczyć w razie czego żeby nie mieć problemów później. ...
umowa zlecenie/wypowiedzenie
Na umówie zlecenie mam dwutygodniowy okres wypowiedzenia w umówie. 1.Czy liczy mi się on tak jak w przypadku umowy o prace, tzn musi zakończyć się w sobotę? 2. Jeśli jest inaczej to czy jeśli złoże wypowiedzenie w poniedziałek to kończy się ono dwa tygodnie później w poniedziałek? 3. Jeśli złoże wypowiedzenie w sobotę to równo dwa tygodnie później w sobotę się kończy? A co jeśli złoże w niedziele? Pracuje na recepcji w hotelu wiec obiekt czyn...

Wyszukiwarka