Opłata za studia zaoczne.

W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową.
Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można odliczyć chociaż nieodbyte zajęcia lub mogę napisać, że usługa nie została wykonana?
anonim cytuj
09-12-2023
Jeśli uczelnia się zgodzi, to może w całości zwolnić Cię z długu. Sąd ani nikt inny nie ma takiej władzy.

anonim cytuj
09-12-2023
Nawet pomimo tych nieodbytych zajęć?

anonim cytuj
09-12-2023
Taki zarzut możesz podnieść w sądzie. Tylko że to jest wyłącznie Twoje twierdzenie nie poparte żadnym dowodem (art. 6 kc).

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Kopiowanie ogłoszeń.
Gazety i portale internetowe publikują ogłoszenia nadsyłane przez ludzi i firmy. * Kto ma prawo autorskie do tych ogłoszeń? * Czy można legalnie kopiować ogłoszenia z portali i gazet, aby opublikować je we własnym źródle (portalu lub gazecie)? Mam na myśli republikację suchej informacji (przepisanie treści)....
Dyskryminacja? Nieprawidłowość? proszę o radę
Moja skarga dotyczy dyskryminacji w miejscu pracy oraz spraw związanych z urlopami. Pracuję w systemie zadaniowym 2 na 2 (dwa dni pracy dwa wolnego). Praca w ruchu ciągłym również w weekendy i święta. Od początku doświadczam dyskryminacji. Nie mam dzieci i jako jedyny jestem singlem. Kiedy któregoś z pracowników nie ma, bo jest na urlopie lub L4, zmienia się grafik i jestem wrzucany na weekend, który akurat mam wolny wg grafiku. W lipcu był...
Odrzucenie spadku po terminie
Witam. Został przeze mnie przekroczony 6-miesięczny termin na odrzucenie spadku. W 2022 roku spadek po osobie, o której istnieniu w rodzinie nie mieliśmy pojęcia, odrzucił mój dziadek, następnie mama. Wiedziałam, że w następnej kolejności będę ja. Dziadek dostał wezwanie na rozprawę, na której odrzucił spadek (nie składał wcześniej wniosku o odebranie oświadczenia o odrzuceniu). Moja mama przekazała mi informację po swojej rozprawie, że teraz...
Kwota niezgodna z taryfikatorem.
Mój brat dostał mandat za wyprzedzanie rowerem innego pojazdu na przejściu dla pieszych. Mandat przyjęty, ale jeszcze nie zapłacony. Kwota na mandacie to 1500 zł, ale poszukaliśmy trochę w przepisach i okazało się że Policjant popełnił błąd, bo okazało się, że za to wykroczenie popełnione pojazdem niemechanicznym są widełki 50-500 zł. Co tutaj można zrobić?...

Wyszukiwarka