Opłata za studia zaoczne.

W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową.
Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można odliczyć chociaż nieodbyte zajęcia lub mogę napisać, że usługa nie została wykonana?
anonim cytuj
09-12-2023
Jeśli uczelnia się zgodzi, to może w całości zwolnić Cię z długu. Sąd ani nikt inny nie ma takiej władzy.

anonim cytuj
09-12-2023
Nawet pomimo tych nieodbytych zajęć?

anonim cytuj
09-12-2023
Taki zarzut możesz podnieść w sądzie. Tylko że to jest wyłącznie Twoje twierdzenie nie poparte żadnym dowodem (art. 6 kc).

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Zasiedzenie nieruchomości.
Kupiłem w 2008 r aktem notarialnym działkę rolną. Księga wieczysta czysta. Płacę podatek rolny. A tu niespodzianka, właśnie dostałem 2024r pismo sądowe o zakazie zbywania i obciążania tej nieruchomości ! I pozew o stwierdzenie nabycia przez zasiedzenie 30 lat. Czy to możliwe? Fakt jest taki, że w momencie zakupu działki w 2008r. oglądałem ją i nie było tam żadnych upraw - ziemia była porośnięta zachwaszczoną trawą. I więcej później tam nie byłe...
Zasiedzenie nieruchomości rolnej.
Babcia zapisała mi grunt, który przez ostatnie 25 lat obsiewał sąsiad umową ,, na słowo". Dodam że nie płacił żadnych podatków. Czy taki pan może ubiegać się o zasiedzenie ?...
Jaka umowa jest korzystniejsza dla właściciela mieszkania ?
Umowa wynajmu: -okazjonalnego -na część mieszkania Która umowa korzystniejsza dla właściciela mieszkania? O czym nie zapomnieć w umowie? Na pewno chcę mieć jedno miesięczny czas wypowiedzenia bez podania przyczyny. Zastanawiam się nad zapiskiem, żebyśmy jakoś właściciele mogli na mieszkanie wejść w każdej chwili. Oczywiście nikomu nie zamierzam wchodzić, ale jakby nagle osoba przestała płacić, to chciałbym mieć taką możliwość. Oraz dokoopto...
Ubezpieczalnia nie chce wypłacić odszkodowania?
Cześć, mam problem ubezpieczalnia nie chce wypłacić odszkodowania za ciężkie zachorowanie (śpiączka, niewydolność wielonarządowa) łącznie 3 miesiące w szpitalach z czego 2 na OIOMie. Chciałabym wiedzieć o jakich kwotach mówimy i czy jest sens o to walczyć....

Wyszukiwarka