Opłata za studia zaoczne.

W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową.
Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można odliczyć chociaż nieodbyte zajęcia lub mogę napisać, że usługa nie została wykonana?
anonim cytuj
09-12-2023
Jeśli uczelnia się zgodzi, to może w całości zwolnić Cię z długu. Sąd ani nikt inny nie ma takiej władzy.

anonim cytuj
09-12-2023
Nawet pomimo tych nieodbytych zajęć?

anonim cytuj
09-12-2023
Taki zarzut możesz podnieść w sądzie. Tylko że to jest wyłącznie Twoje twierdzenie nie poparte żadnym dowodem (art. 6 kc).

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Jak dopisać żone jako współwłaściciela domu?
Mąż odziedziczył przed ślubem dom razem z siostra. Już po ślubie wzięliśmy wspólny kredyt, żeby spłacić siostrę. Wiem, że co dostał mąż przed ślubem jest jego. Jednak on chce, żebym się czuła bezpiecznie i chce mnie wpisać również jako właściciela. Jak się za to zabrać, jaki to koszt?...
Jak przeprowadzić rozdzielność majątkową?
Rozdzielność majątkowa. Własność kredytu/mieszkania na męża. Posiadamy dziecko-8 letnie. Jakie dokumenty i gdzie mamy złożyć abym również była właścicielem mieszkania i żeby w razie w, życie bywa przewrotne - nie chodzi o rozwód. Normalnie była spadkobierczynią wraz z synem mieszkania. Proszę o porady....
1-miesięczny okres wypowiedzenia.
Proszę o pomoc. Kiedy zacznie się 3 miesięczny okres wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony, dla osoby zatrudnionej 16.06.21 chodzi mi o to kiedy jest ostatni moment, żeby złożyć wypowiedzenie zachowując 1-miesięczny okres wypowiedzenia....
Podatek od sprzedaży mieszkania.
Dobry wieczór. Szanowni Państwo, zechcielibyście wyjaśnić mi, czy prawidłowo opłaciłem podatek za sprzedaż mieszkania. W skrócie: 2014 - mój ojciec przekazał mi w formie darowizny 50% mieszkania; 2017 - po śmierci mojej matki - otrzymałam w spadku pozostałe 50% mieszkania. 2018 - sprzedałam mieszkanie, po czym odprowadziłam do US 19% wartości od całej kwoty za mieszkanie. Ostatnio zasłyszałam, że obowiązek opłaty podatku zachodzi, gdy spadko...

Wyszukiwarka