W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową.
Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można odliczyć chociaż nieodbyte zajęcia lub mogę napisać, że usługa nie została wykonana?
Prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą zatrudniając kilka osób.
Byłem podwykonawcą spółki z o.o. która to nie zapłaciła mi ok. 100 tys. zł.
Doszły koszty prawnika i opłata sądowa, ale sprawę wygrałem.
Wyrok jest prawomocny z klauzulą wykonalności, ale dłużnik nie płaci.
Dłużnik zgłosił upadłość zmienił KRS i ma się świetnie wygrywając kolejne przetargi.
Wierzycieli jest długa u syndyka kolejka: ZUSy, leasingi, i oszukane firmy.
Mój p...
Mam pytanie: czekam na sprawę podziału majątku z byłą żona. Użytkuje nasz wspólny samochód, do którego wyceny była żona chce powołać rzeczoznawcę. Samochód zostanie przyznany mi zapewne. Czy gdybym w nim założył instalację gazową zwiększy to jego wartość do wyceny?...
Mam pytanie o dobre wyjście z trudnej sytuacji. Rodzice nabyli działkę ROD ponad 30 lat temu. Działka była należycie pielęgnowana. Sądziłam z rodzicami drzewka...kwiaty... Miała dyplomy itp. Matka zmarła 10 lat temu. Więc ojciec sam został i pomagałam mu jak zawsze wcześniej. Rok później tata się ożenił z kobietą ze wsi .Nie interesowała się zbytnio działką ale z przymusu chodzila. Natomiast mi i bratowej zabraniała oskarżając nas że jesteśmy je...
Jestem osobą, która ukończyła 18 lat. Studiuje zaocznie, pracuje na pół etatu (najniższa krajowa- Ok. 1400 zł netto) za studia płace 600 zł.
Moja mama odcięła nas (mnie, ojca, rodzeństwo) mimo płacenie rachunków od internetu, prądu, wody.
Dom, w którym mieszkamy jest na nią, sąd wydał decyzje, że po sprzedaży rodzice podzielą się pieniędzmi po 50%.
Czy mogę ubiegać się od niej o alimenty?
Słyszałam, że jeśli chodzi o studiowanie zaocznie jest...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: