Opłata za studia zaoczne.

W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową.
Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można odliczyć chociaż nieodbyte zajęcia lub mogę napisać, że usługa nie została wykonana?
anonim cytuj
09-12-2023
Jeśli uczelnia się zgodzi, to może w całości zwolnić Cię z długu. Sąd ani nikt inny nie ma takiej władzy.

anonim cytuj
09-12-2023
Nawet pomimo tych nieodbytych zajęć?

anonim cytuj
09-12-2023
Taki zarzut możesz podnieść w sądzie. Tylko że to jest wyłącznie Twoje twierdzenie nie poparte żadnym dowodem (art. 6 kc).

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Co robić, gdy drugi rodzic nie płaci alimentów?
Witam, składam wniosek o niealimentację. Jestem w trakcie kompletowania dokumentów. Komornik nie ma z czego ściągnąć, bo delikwent pracuje na czarno, ale mam dowody na to, że zarabia. Czy takie dowody (z portalu społecznościowego) mogą być wzięte pod uwagę? On śmieje mi się w twarz, że nie będzie płacił. Ma zaległość ponad 12 tys. Co jeśli nie mam jego adresu zamieszkania a jedynie kontakt do kuratora, pod którego jest nadzorem? Czy tez cos to po...
Czy najemca musi płacić ubezpieczenie mieszkania?
Czy wynajmujący ma prawo żądać od najemcy opłacenia ubezpieczenia za mieszkanie?...
sprzedaż samochodu (płatność ratalna)
Witam. Sprzedałem samochód i na odwrocie umowy napisaliśmy że płatność ratalna. Niestety nie mam kontaktu z klientem i przestał płacić raty. W jaki sposób mogę odzyskać pieniądze lub auto?...
zakończenie współpracy
Witam. Koleżanka ma pewien problem. Pracuje w pewnej firmie prywatnej. Ma miesiąc do końca umowy. Wczoraj dostała lepiej płatną ofertę pracy, pod warunkiem że zacznie od poniedziałku. I tutaj jej pytanie. Czy jest możliwość zakończenia współpracy bez okresu wypowiedzenia? Tak jakby w trybie natychmiastowym? Szefowa nie chce się z nią dogadać wręcz grozi jej jakims odszkodowaniem......

Wyszukiwarka