W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową.
Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można odliczyć chociaż nieodbyte zajęcia lub mogę napisać, że usługa nie została wykonana?
Umowa o dochodzenie roszczeń - czy podpisując taką umowę z kancelarią prawną do ustalonego procentu od kwoty zasądzonej przez sąd należnego kancelarii czy ZAWSZE doliczany jest podatek VAT? To kancelarię zgodnie z przepisami on obowiązuje, a niejako jest on przerzucony na osobę, która podpisała takową umowę. Czy taka praktyka jest nagminnie stosowana? Jak chronić się przed nią po podpisaniu takiej umowy? Czy jest jeszcze jakaś możliwość wybrnięci...
Hej potrzebuje waszej porady.
Chcę pożyczyć od siostry 120 tys zł, które otrzymana przelewem na konto. Umówione jesteśmy ze oddam jej po 14 miesiącach.
Czy muszę od tego płacić podatek? Zgłaszać to w US?...
W 2000 roku zmarł mój dziadek, który posiadał dom i budynek gospodarczy oraz działkę, na której te nieruchomości się znajdują. Nie zostawił testamentu. Miał żonę i 3 dzieci. Wszyscy żyją do tej pory. Nie przeprowadzono postępowania spadkowego.
Mój ojciec, który nadal zamieszkuje w tym domu razem z swoją matką, chce uregulować kwestie spadkowe. Rodzeństwo mojego ojca nie rości sobie praw do nieruchomości nie chce ich przejmować. Matka mojego ojca...
Mój mąż po nieudanej działalności jedyne co aktualnie posiada to komorników.
Niestety choruje on również na przewlekłe choroby, więc musi kupować sobie leki. Po opłatach kwota, jaką mi daje na życie to nawet nie jest połowa opłat za mieszkanie, nie mówiąc o całej reszcie. Czy w tym wypadku jest sens bym występowała o alimenty jeszcze będąc z nim w małżeństwie? Obydwoje i tak chcemy się rozejść, ale aktualnie żyjemy pod jednym dachem, bo jest to ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: