W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową.
Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można odliczyć chociaż nieodbyte zajęcia lub mogę napisać, że usługa nie została wykonana?
Dzień dobry. Studiowałam jeden rok na prywatnej uczelni medycznej, w czerwcu poinformowano nas, że uczelnia się zamyka. Szukam innych uczelni i wszędzie otrzymuję informację, że z powodu dużej różnicy programowej mogę zostać przyjęta ale znowu na pierwszy semestr. Czy mogę założyć sprawę uczelni o zwrot kosztów?...
Nie wiem, czy piszę w odpowiednim do tego dziale? Ale mam takie oto pytania:
Czy jeśli mam w samochodzie kamerę (wideorejestrator jazdy), to czy w momencie jakiejś kontroli policji jestem zobowiązany udostępnić im - tzn. wydać kartę pamięci z tego rejestratora?
Czy jeśli dojdzie do jakiejś stłuczki, muszę i ktoś wezwie policję, to muszę im wydać kartę pamięci na miejscu? czy mogę w domu zgrać na komputerze i zrobić kopię dla policji i im to dos...
Dzień dobry. Potrzebuje porady. Może ktoś się orientuje jak napisać oświadczenie odnośnie odrzucenia praw do mieszkania po ojcu. Dokładnie sytuacja wygląda tak, że mój mąż ma dzieci z pierwszego małżeństwa, posiadamy mieszkanie zakupione przez nas i chciałabym je zabezpieczyć w razie czego żeby nie mieć problemów później.
...
Na umówie zlecenie mam dwutygodniowy okres wypowiedzenia w umówie.
1.Czy liczy mi się on tak jak w przypadku umowy o prace, tzn musi zakończyć się w sobotę?
2. Jeśli jest inaczej to czy jeśli złoże wypowiedzenie w poniedziałek to kończy się ono dwa tygodnie później w poniedziałek?
3. Jeśli złoże wypowiedzenie w sobotę to równo dwa tygodnie później w sobotę się kończy? A co jeśli złoże w niedziele?
Pracuje na recepcji w hotelu wiec obiekt czyn...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: