W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową.
Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można odliczyć chociaż nieodbyte zajęcia lub mogę napisać, że usługa nie została wykonana?
Witam, mój były mąż domaga się abym umożliwiła mu korzystanie z auta które zakupiłam w trakcie trwania małżeństwa. Pierwsza sprawa o podział majątku miała miejsce w lutym tego roku i we wniosku zostało wskazane ze auto zostaje u mnie zwłaszcza że ja za nie zapłaciłam i od samego początku sama ponosiłam wszelkie koszty utrzymania tego auta. Były na naszej wspólnej działce budowlanej chce zrobić przyłącze kanalizacyjne i ja miałam mu napisać oświad...
Witam, potrzebuję porady.
Otrzymuję od 10 lat alimenty na syna wyplaca mi komornik, w wyroku sądu płatne do 10 każdego miesiąca.
Od tych 10 lat nie dostałam nawet razu 10 tylko zawsze po 15 a ostatnia nawet po 22 ....
Wiem, że firma która wyplaca do komornika placi do 10 czasami nawet wcześniej.
Pan komornik na moje pytanie czemu tak późno dostaje twierdzi ,że firma z opóźnieniem placi ,czy mogę coś z tym zrobić?...
Jestem współwłaścicielem auta razem z tatą, tata zmarł w czerwcu. Czy mogę przekazać darowizną swoją część mamie? Tak by za jakiś czas mogła sprzedać auto bez konieczności robienia sprawy spadkowej ?...
Jak to wygląda?
Z mojej strony: Pozew bez orzekania o winie\ zabezpieczenie alimentów na czas trwania procesu (już przyznane) /kontakty z dzieckiem /piecza
Druga strona nie wypowiedziała się co do pozwu, nie podjęła nawet pisma, 2 krotnie awizowanego...
Ale, nagle komornik zadziałał (zabezpieczenie alimentacyjne na czas trwania procesu) i strona być może pojawi się w Sądzie.
Moje pytanie:
Jeżeli strona się stawi na pierwszej rozprawie, oczyw...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: