Opłata za studia zaoczne.

W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową.
Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można odliczyć chociaż nieodbyte zajęcia lub mogę napisać, że usługa nie została wykonana?
anonim cytuj
09-12-2023
Jeśli uczelnia się zgodzi, to może w całości zwolnić Cię z długu. Sąd ani nikt inny nie ma takiej władzy.

anonim cytuj
09-12-2023
Nawet pomimo tych nieodbytych zajęć?

anonim cytuj
09-12-2023
Taki zarzut możesz podnieść w sądzie. Tylko że to jest wyłącznie Twoje twierdzenie nie poparte żadnym dowodem (art. 6 kc).

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Czy rozliczamy PIT-R?
Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?...
Praca, zebranie online w czasie urlopu.
Czy pracodawca ma prawo oczekiwać ode mnie, żebym trakcie urlopu połączyła się online na zebranie? Nie było o tym mowy wcześniej, informacja pojawiła się z dnia na dzień. Dodatkowo w ten dzień i o tej godzinie mam wizytę lekarską z dzieckiem....
Zwrot rzeczy od osoby prywatnej.
Czy są jakieś kruczki, które mogą pomoc w zwrocie rzeczy zakupionej online od osoby prywatnej, która nie chce przyjąć zwrotu? Chodzi mi o coś więcej poza reklamacja z tytułu rękojmi....
Ciąża po ciąży - wysokość L4.
Cześć, Wysokość L4 wylicza się ze średniej z 12 ostatnich pensji. Co w przypadku, gdy żona skończyła urlop macierzyński i pracuje od 2 miesięcy. Gdyby teraz zaszła w ciążę i poszła na L4, to ZUS wyliczy podstawę zasiłku chorobowego z 12 miesięcy czyli z 2 miesięcy pracy i 10 miesięcy zasiłku macierzyńskiego? Różnica jest bardzo duża jeżeli tak to się odbywa? Jeżeli nie jest inaczej to państwo nieco zniechęca do szybkiego urodzenia kolejnego dz...

Wyszukiwarka