W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową.
Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można odliczyć chociaż nieodbyte zajęcia lub mogę napisać, że usługa nie została wykonana?
Witam, mam pewne zadłużenie i kilku komorników na karku. Aktualnie planuje zakup nieruchomości. W jaki sposób mogę ją zabezpieczyć przed zajęciem? Posiadam czeską spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością, czy mogę na nią dokonać zakupu nieruchomości w Polsce?...
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak mam postąpić w sprawie mieszkania po mamie. Jest nas czworo. Brat od zawsze tam mieszka, reszta się wyprowadziła i założyła własne rodziny. Przed śmiercią mamy, zapłaciłem wszystkie długi(czynsz, wodę itp.) i wykupiliśmy mieszkanie na własność na mamę. Brat nadal mieszka i nie płaci czynszu. Sam wpłacam po trochu żeby komornik nie zabrał tego mieszkana.
Jak najlepiej unormować prawnie tą sytuację. Czy mam iść ...
Witam,
Jak wygląda dziedziczenie w przypadku działki ROD. Właścicielami byli moi rodzice . Tata zmarł w (2015) i głównym właścicielem automatycznie stała się moją mamą. Mama chciałaby mi przepisać działkę . Proszę o informację czy muszę spłacać rodzeństwo ? Spadek po tacie każdy z nas przyjął....
Witam wszystkich, chciałbym zasięgnąć porady prawnej w temacie nękania przez firmę Kaczmarski Inkasso. Od ponad 2 mc otrzymuje od nich mnóstwo maili oraz liczne telefony i SMS na 3 moje firmowe numery. Prowadzę działalność jednoosobową, i mam dwie spółki. Od czasu ich kontaktu, ani ja ani moi pracownicy nie mogą się skupić na pracy. Mam zawaloną skrzynkę mailową, i zawieszone przez nich telefony. Wielu klientów ma problem, aby się do nas dodzwoni...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: