W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową.
Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można odliczyć chociaż nieodbyte zajęcia lub mogę napisać, że usługa nie została wykonana?
Dzień dobry, czy należy mi się zachowek jeśli babcia przepisała mieszkanie na siostrę jako darowizna ze służebnością, babcia nie żyje, nasz ojciec jedyny syn też nie żyje. Jeśli tak to jak to można załatwić bez sądu?...
Witam , pobierałam alimenty z funduszu na syna , teraz okazało się że tatuś, który nie płaci alimentów od 13 lat i jest pozbawiony praw wyjechał za granicę. Muszę napisać wniosek do Sądu Okręgowego o ściganie dłużnika za granica czy może ktoś wie jak to napisać?...
Czy w przypadku wykupienia służebności drogi od sąsiada, ponowna opłata za służebność będzie pobrana od nowego właściela (jeśli sąsiad sprzeda działkę na której jest służebność)?...
W listopadzie 2023 wynająłem mieszkanie parze, z tym że umowę najmu okazjonalnego podpisałem tylko w obecności mężczyzny, jego partnerka nie mogła być być obecna. Jak się niedawno okazało po prostu była w ciąży, facet chciał to zataić. Najemca zalega z jednym czynszem (za chwilę prawdopodobnie z dwoma) oraz z opłatami bieżącymi. Dziecko ma kilka miesięcy a ten fakt nie został mi zgłoszony. W ogłoszeniu wyraźnie zaznaczyłem że wynajmę singlowi lub...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: