W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową.
Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można odliczyć chociaż nieodbyte zajęcia lub mogę napisać, że usługa nie została wykonana?
Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?...
Czy pracodawca ma prawo oczekiwać ode mnie, żebym trakcie urlopu połączyła się online na zebranie? Nie było o tym mowy wcześniej, informacja pojawiła się z dnia na dzień. Dodatkowo w ten dzień i o tej godzinie mam wizytę lekarską z dzieckiem....
Czy są jakieś kruczki, które mogą pomoc w zwrocie rzeczy zakupionej online od osoby prywatnej, która nie chce przyjąć zwrotu? Chodzi mi o coś więcej poza reklamacja z tytułu rękojmi....
Cześć,
Wysokość L4 wylicza się ze średniej z 12 ostatnich pensji. Co w przypadku, gdy żona skończyła urlop macierzyński i pracuje od 2 miesięcy.
Gdyby teraz zaszła w ciążę i poszła na L4, to ZUS wyliczy podstawę zasiłku chorobowego z 12 miesięcy czyli z 2 miesięcy pracy i 10 miesięcy zasiłku macierzyńskiego?
Różnica jest bardzo duża jeżeli tak to się odbywa? Jeżeli nie jest inaczej to państwo nieco zniechęca do szybkiego urodzenia kolejnego dz...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: