W czasie pierwszego semestru zrezygnowałam ze studiów, jednak naliczyli już opłatę 1400 zł. Napisałam wniosek o zmniejszenie lub umorzenie długu ze względu na problemy rodzinne i finansowe, na który nie dostałam odpowiedzi, lecz wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dni albo sprawa trafi na drogę sądową.
Czy jest możliwość zmniejszenia tego lub umorzenia? Jakakolwiek? W trakcie studiów wykładowcy wielokrotnie nie pojawiali się na zajęciach, czy można odliczyć chociaż nieodbyte zajęcia lub mogę napisać, że usługa nie została wykonana?
Witam.
Mąż musi w pracy złożyć ankietę bezpieczeństwa osobowego do informacji tajnych i ścisłe tajnych.
Postępowanie sprawdzające trochę trwa, a ja miałam ostatnio nieprzyjemna sytuacje. Mianowicie czeka mnie pewnie sprawa karna ponieważ ukradłam dosyć sporo w sklepie. Jeszcze nie dostałam żadnego wezwania na policję, ale wiem ze tak się stanie. Moja sytuacja wyglada nie ciekawie nie wiem co mnie czeka. Nigdy nie byłam karana ale obawiam si...
Został złożony pozew rozwodowy bez orzekaniu o winie. Pozwanego nie było w domu gdy kopia pozwu została do niego wysłana i nie odpowiedział na awizo.
Czy będzie to miało wpływ na dalszy przebieg rozwodu?...
Dzień dobry mam pytanie odnosnie ochroniarza
Wczoraj przez przypadek na starówce w mieście wszedłem na jak sie okazalo potem teren prywatny. chyba chroniony bo ktoś wezwał ochrone przyjechala dosc szybko. Chcieli mnie wylegitmować ale nie wiedziałem ze to ochrona to podałem nie swoje danę a potem zaczeli sie awanturować to im podałem prawdziwe... coś gadali o jakiejs sprawie w sądzie przez to. Czy to możliwe? Policji zadnej nie bylo jak cos...