Wypowiedzenie umowy najmu.

Czy mogę wypowiedzieć umowę najmu lokalu mieszkalnego w trybie natychmiastowym zgodnie art. 682 K.c., art. 664 § 2 K.c.?
W lutym 2023r. podpisałam umowę najmu lokalu mieszkalnego na rok. Opłaty ponoszę regularnie i w terminie, lecz Wynajmujący nie wywiązał się z ustnej umowy usunięcia wady lokalu mieszkalnego ( usunięcie odpadających płytek ze ścian i podłogi w kuchni, łazienki poprzez remont/ odświeżenie kuchni, łazienki, korytarza) uniemożliwia przewidziane w umowie użytkowanie, wady w lokalu mieszkalnym były od początku obowiązywania umowy najmu z deklaracją wynajmującego, że zostaną usunięte ( kuchnia, łazienka, przedpokój zostaną wyremontowane/odświeżone) do określonego dnia września 2023r. – do czasu zamieszkania przez osobę studiującą lub najpóźniej do listopada 2023 roku zgodnie z ustną umową. Do dziś wynajmujący nie wywiązał się z warunków ustnych ustaleń.
anonim cytuj
09-12-2023
I oczywiście jesteś w stanie uzgodnienia umowy udowodnić ?

anonim cytuj
09-12-2023
Przy podpisaniu umowy najmu nie byłam sama i mam sms-y z zapytaniem kiedy będzie obiecany remont. bo to odpadają całe ściany w kuchni i pcv na podłodze. Pyli się z tego i nieprzyjemny zapach.

anonim cytuj
09-12-2023
Po to sporządzona była umowa pisemna, by nie było żadnych wątpliwości do czego zobowiązał się wynajmujący i w jakim terminie.

anonim cytuj
09-12-2023
Może i tak sms to nie wszystko, a źle się stało że nie wpisaliśmy tego w umowie, ale i jest sms zwrotny od wynajmującego odpowiedź w sprawie remontu.

anonim cytuj
09-12-2023
Daruj sobie, to żaden dowód na to co, kiedy, czy bezpłatnie się umówił.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Gmina chce odkupić kawałek mojej działki na drogę.
Sytuacja wygląda następująco. Posiadam nieruchomość z działką w gminnej miejscowości. Z racji ze jest to działka w samym centrum przy głównym skrzyżowaniu. Wójt chce odkupić ode mnie kawałek działki, ponieważ z racji dużej ilości wypadków chcą wybudować rondo. Na jaką rekompensatę mogę liczyć, tyle po ile chodzą działki z metra czy więcej/ mniej? U kogo mogę zasięgnąć informacji ?...
Pieniądze na koncie zablokowane przez komornika
Witam. Nie wiedziałam że mam komornika na koncie bankowym, na które wpływała kwota wolna czyli 2230 zł z wypłaty mojej. Wczoraj syn przelał na to moje konto 2 tys, po czym automatycznie zostało zablokowane przez komornika. Czy jest szansa żeby te pieniądze odzyskać? To była wypłata syna...
Licytacja auta przez gminę.
Dzień dobry. Czy ktoś spotkał się z sytuacją, że auto zostało zabrane na parking policyjny z niewiadomych przyczyn. Właściciel auta nie żyje, auto na parkingu stało ponad 6 msc. Aktualnie trwa postępowanie o podział spadku, który odziedziczę. Na dzisiejszej wizycie na parkingu policyjnym dowiedzieliśmy się, że auto zostało zlicytowane przez gminę/miasto. Czy jest to możliwe, żeby gmina mogła wylicytować auto z niezakończoną sytuacja prawną? Przy...
jak zabezpieczyć siebie i dzieci podczas trwania rozwodu?
Co mogę zrobić, jak się obronić, jeśli mój mąż dowiedziawszy się o wniosku rozwodowym robi wszystko, żebym żyla bez pieniędzy albo i jeszcze niżej. Odciął nasze dzieci od zasilku, nie chce płacić alimentów oraz zadłuża się na coraz większe sumy.. jak wiadomo trwając w małżeństwie długi są wspólne a tym bardziej moje jeśli on przestanie płacić… Rozprawa rozwodowa za rok lub półtora. Do tego czasu to będzie już duża kwota, a ja chciałam zacząć sta...

Wyszukiwarka