Próg podatkowy.

Pracuje na etat w firmie, gdzie zarabiam ok 5500-6000 w zależności od przepracowanych godzin - umowa zlecenie, status studenta i 24 lata. Dodatkowo mam dwie umowy zlecenie, z obu mam około 1500zl. Czy biorąc pod uwagę ten fakt zarobku ok 7/8k miesięcznie muszę się czegoś obawiać? Mam na myśli rozliczanie i próg podatkowy
anonim cytuj
09-12-2023
Jeśli dochód jest udokumentowany - nie.

anonim cytuj
09-12-2023
tzn.? Umowy zlecenie?

anonim cytuj
09-12-2023
tzn.? Umowy zlecenie?

Chodzi mu czy dostajesz normalnie czy pod stołem/na czarno.

anonim cytuj
09-12-2023
Wszędzie mam umowę zlecenie i dostaje przelew na konto.

anonim cytuj
09-12-2023
To pracujesz na UoP czy UZ?

anonim cytuj
09-12-2023
Wszystkie 3 umowy zlecenie.

anonim cytuj
09-12-2023
To nie pisz etat bo etat To jest umowa o pracę.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Wycofanie umowy kupna-sprzedaży.
Wiem, że to dość nieodpowiedzialne ale po podpisaniu umowy kupna - sprzedaży i otrzymaniu zaliczki rozmyśliłem się i chciałbym odstąpić od sprzedaży. Zaliczkę otrzymałem w wyznaczonym w umowie terminie. Na końcowe sfinalizowanie transakcji umówiony jestem w nadchodzącym tygodniu. W treści umowy nie ma informacji na temat skutków rozwiązania umowy lub jakichkolwiek kar umownych w przypadku niesfinalizowania transakcji przez którąkolwiek ze stron....
Jak odwołać zrzeczenie się dziedziczenia?
Moi rodzice postanowili, że przekażą w darowiźnie dom mojej siostrze. Nie miałam nic przeciwko. Rodzice byli na konsultacjach u notariusza w tej sprawie i dowiedzieli się że ja muszę zrzec się spadku, żeby mogła być darowizna tylko dla siostrę. W piątek podpisałam z rodzicami akt notarialny zrzeczenia się spadku a teraz jestem przerażona, moja mama tak samo ciągle tylko płacze, bo ja się zrzekłam spadku po rodzicach i gdyby mojej siostrze coś by ...
Jak uchylić się od płacenia zachowku?
20 lat temu otrzymałem od swojej matki darowiznę w postaci mieszkania. Obecnie matka nie ma w zasadzie żadnych aktywów. Moja siostra przez wiele lat nie utrzymywała z nami kontaktów, jednak teraz grozi, że będzie żądała zapłaty zachowku ode mnie (jako obdarowanego za życia). Czy jest jakaś opcja, aby uchylić się od zapłaty zachowku? Czy przepisanie tego mieszkania na mojego syna pomoże? Proszę o pomoc, w miarę możliwości z przytoczeniem podstawy ...
Temat zwolnienia L4
Dzień dobry, temat zwolnienie L4. Lekarz zrobił przerwę przez przypadek w systemie. Poprzednie zwolnienie od 22.08 do 21.09 a kolejne od 23.09. Wizyta była 22.09. Jest dzień przerwy, co może zrobić lekarz w tym przypadku? A co może zrobić pacjent?...

Wyszukiwarka