Próg podatkowy.

Pracuje na etat w firmie, gdzie zarabiam ok 5500-6000 w zależności od przepracowanych godzin - umowa zlecenie, status studenta i 24 lata. Dodatkowo mam dwie umowy zlecenie, z obu mam około 1500zl. Czy biorąc pod uwagę ten fakt zarobku ok 7/8k miesięcznie muszę się czegoś obawiać? Mam na myśli rozliczanie i próg podatkowy
anonim cytuj
09-12-2023
Jeśli dochód jest udokumentowany - nie.

anonim cytuj
09-12-2023
tzn.? Umowy zlecenie?

anonim cytuj
09-12-2023
tzn.? Umowy zlecenie?

Chodzi mu czy dostajesz normalnie czy pod stołem/na czarno.

anonim cytuj
09-12-2023
Wszędzie mam umowę zlecenie i dostaje przelew na konto.

anonim cytuj
09-12-2023
To pracujesz na UoP czy UZ?

anonim cytuj
09-12-2023
Wszystkie 3 umowy zlecenie.

anonim cytuj
09-12-2023
To nie pisz etat bo etat To jest umowa o pracę.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Likwidacja stanowiska pracy.
Zostałem zwolniony z pracy po 16 latach z uwagi na "znaczne pogorszenie warunków ekonomicznych powodujących konieczność likwidacji stanowiska pracy". Zapytałem pracodawcę, czy w związku z tym przysługuje mi odprawa. Zostałem poinformowany, że nie i że obowiązuje mnie 3-miesięczyny okres wypowiedzenia, za który otrzymam wynagrodzenie i nie zostałem zwolniony ze świadczenia pracy w tym okresie. Dodatkowo, jeżeli to ma jakieś znaczenie, ...
Prace społeczne.
Witam. Co grozi osobie, która ma zasądzone prace społeczne, ale nie wykona pełnych godzin? Mam tu na myśli przypadek, gdzie dwa miesiące prace były odrobione po 25/h (taki wyrok), ale w trzecim będzie to już 10,15 albo tylko 20h. Czy w takim przypadku już można siedzieć na walizkach i czekać na eskortę do więzienia? Czytałem, że nawet najbardziej uzasadnione tłumaczenie takiego stanu rzeczy kończy się na zamianie z ograniczenia w pozbawienie woln...
Wypowiedzenie ubezpieczenia przez nowego nabywcę samochodu.
Klient kupił ode mnie samochód przy licytacji powiedział że zrezygnuje z ubezpieczenia, oczywiście tego nie zrobił auto zostało sprzedane na fv czy mogę jakoś odzyskać pieniądze za swoją składkę....
Przestępstwo internetowe
Witam! Sprawa wyglada tak, ze rok temu złożyłam zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa internetowego. Zostałam oszukana na 500zl. Płaciłam pobraniowo przy kurierze problem w tym ze nie pozwolił mi otworzyć paczki i dlatego skończyło się to tak jak się skończyło. Tego samego dnia zgłosiłam oszustwo na komisariacie i pieniądze zostały zatrzymane na poczcie do czasu rozwiązania sprawy. Po roku dostałam informacje o zakończeniu śledztwa a raczej j...

Wyszukiwarka