Próg podatkowy.

Pracuje na etat w firmie, gdzie zarabiam ok 5500-6000 w zależności od przepracowanych godzin - umowa zlecenie, status studenta i 24 lata. Dodatkowo mam dwie umowy zlecenie, z obu mam około 1500zl. Czy biorąc pod uwagę ten fakt zarobku ok 7/8k miesięcznie muszę się czegoś obawiać? Mam na myśli rozliczanie i próg podatkowy
anonim cytuj
09-12-2023
Jeśli dochód jest udokumentowany - nie.

anonim cytuj
09-12-2023
tzn.? Umowy zlecenie?

anonim cytuj
09-12-2023
tzn.? Umowy zlecenie?

Chodzi mu czy dostajesz normalnie czy pod stołem/na czarno.

anonim cytuj
09-12-2023
Wszędzie mam umowę zlecenie i dostaje przelew na konto.

anonim cytuj
09-12-2023
To pracujesz na UoP czy UZ?

anonim cytuj
09-12-2023
Wszystkie 3 umowy zlecenie.

anonim cytuj
09-12-2023
To nie pisz etat bo etat To jest umowa o pracę.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Dziedziczenie po ojczymie.
Witam serdecznie, jeżeli był gdzieś taki temat to najmocniej przepraszam i proszę o skierowanie. Sprawa jest moim potencjalnym zmartwieniem gdyż ojczym żyje i pewnie pożyje(mam taką nadzieję). A więc, moja mama i ojczym wzięli ślub gdy miałem jakieś 6 miesięcy, oboje byli po rozwodach i maja dzieci z poprzednich małżeństw. Ja wychowałem się od dziecka z moim ojczymem w relacji ojciec-syn. O tyle o ile mam dobrą relacje z jego dziećmi z poprz...
Wykorzystanie zdjęcia bez zgody autora.
Witajcie, proszę o poradę w sprawie wykorzystania mojego zdjęcia, bez mojej zgody przez firmę w celach reklamowych. Jakie podjąć kroki ?...
Umowa o pracę zamieniona na umowę zlecenie.
Mam pytanie czy to jest legalne i czy zgodne z prawem. W związku z "pandemią" mój pracodawca zwolnił część załogi, co ciekawe dla części zwolnionych zaproponował umowę zlecenie. ?! Pracują jak wcześniej na 3 zmiany w określonym miejscu i określonym czasie. Miejsce pracy jest stałe (poza działami) ale generalnie w obrębie siedziby firmy pod jednym adresem. Jedyne co się zmieniło to sama umowa i stawka. Jakiś czas temu miałem podobną ...
Wynagrodzenie za korzystanie z mojej części mieszkania.
Witam czy mogę od byłego męża brać czynsz za korzystanie z mojej części mieszkania? Mieszkanie jest wspólne, jest podział po 50%z czego ja przez 5lat nie korzystałam ze swojej części....

Wyszukiwarka