Pracuje na etat w firmie, gdzie zarabiam ok 5500-6000 w zależności od przepracowanych godzin - umowa zlecenie, status studenta i 24 lata. Dodatkowo mam dwie umowy zlecenie, z obu mam około 1500zl. Czy biorąc pod uwagę ten fakt zarobku ok 7/8k miesięcznie muszę się czegoś obawiać? Mam na myśli rozliczanie i próg podatkowy
W sobote sprzedalem panu x obiektyw do aparatu. Pan przyjechal,posprawdzal,stwierdzil ze wszystko jest ok,umowe spisalismy sprzedażową. Po dwoch dniach pan x dzwoni i twierdzi ze obiektyw jednak nie jest tak ostry jak myslal i chce zwrocic go. Ja juz tych pieniedzy nie mam. Prowadzę jednoosobawa dzialalnosc gospodarcza,natomiast obiektyw sprzedalem jako osoba fizyczna. W dwa dni moglo soe wiele stac,nie mam gwarancji ze pan x nie zepsul go lub ni...
Złożyłem wniosek o wydanie świadectwa ukończenia studiów. Regulamin przewidywał wydawanie takich świadectw z urzędu. Po wielu miesiącach walki dotrzymałem odpowiedź bez podania podstawy prawnej, że świadectwo nie może mi być wydane. Co mam teraz robić? Od takiego pisma ani nie mam jak się odwołać do rektora. W mojej ocenie uczelnia powinna w takim przypadku zastosować przepisy z kpa dotyczące wydawania zaświadczeń i jeśli nie chciała tego świadec...
Dwa lata temu zmarła moja mama , wraz z bratem odrzuciliśmy spadek ze względu na długi mamy. Spadek został odrzucony także przez małoletniego syna mojego brata .
Teraz jest czas na mamy siostrę. I tu jest pytanie . Czy jeżeli mama nie miała żadnego majątku ( brak mieszkania , samochodu itp.) to jak to się ma do przyjęcia spadku z dobrodziejstwem inwentarza?
Jeżeli mamy dług komorniczy to około 100 tysięcy złotych to do jakiej kwoty odpowiada sp...
Stan faktyczny: W 2020 roku wraz z moją siostrą odziedziczyłem w drodze spadku nieruchomość (po 1/2 udziału każde z nas). Nasz tata kupił tę nieruchomość w 2011 roku. W 2021 roku wspólnie postanowiliśmy o sprzedaży w/w nieruchomości. Siostra niemalże od razu przeznaczyła te środki na spłatę swojego kredytu na mieszkanie, ja swoimi środkami dysponuje w dalszym ciągu.
Pytanie: Czy w świetle obowiązującego prawa, mój termin na przeznaczenie tych śr...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: