Pracuje na etat w firmie, gdzie zarabiam ok 5500-6000 w zależności od przepracowanych godzin - umowa zlecenie, status studenta i 24 lata. Dodatkowo mam dwie umowy zlecenie, z obu mam około 1500zl. Czy biorąc pod uwagę ten fakt zarobku ok 7/8k miesięcznie muszę się czegoś obawiać? Mam na myśli rozliczanie i próg podatkowy
Umowa na czas nieokreślony, wypowiedzenie ze strony pracodawcy, odwołanie do Sądu pracy. Sprawa zakończyła się, podpisaniem ugody Sądowej na 1szej rozprawie. Pracodawca zobowiązał się do zapłaty na moją "rzecz" odszkodowania kwoty 18.000 złotych brutto (słownie: osiemnaście tysięcy złotych brutto). 2. Kwotę wskazaną w ust. 1 powyżej Pozwana przeleje na rachunek bankowy Powódki nr [______], po potrąceniu należności publicznoprawnych prze...
Sytuacja wygląda tak. Podwórko jest wspólne (nasze i jeszcze 3 właścicieli) a budynek(stodoła) należy tylko do tych 3 właścicieli, my nie mamy tam udziałów. Przyczepa, nasza, stała na wspólnym podwórku, zawaliła się na nią stodoła uszkadzając jej część (tą przy budynku) czy mogę się starać o odszkodowanie od pozostałych 3 właścicieli?...
Witam, mam pytanie. Jestem niezdolny do pracy z powodu orzeczenia lekarskiego. Aktualny pracodawca nie nie chce mi rozwiązać umowy o prace tylko ciągle proponuje mi zmianę stanowiska gdzie ja ciągle odmawiam i mam do tego prawo aby odmówić. Dodatkowo jestem straszony ze zostanę zwolniony dyscyplinarnie z powodu braku kontynuacji L4 gdzie jestem ciągle namawiany abym wziął L4 oraz przedstawił zaświadczenie od lekarza, że jestem trwale niezdolny do...
Brat lat
37 ma pełno długów wczoraj był u nas rzeczoznawca bo jakiś wierzyciel dopatrzył się że 1/4 domu jest brata czyli jest współwłascicielem co w tej sytuacji może zadać ten wierzyciel. Wszystko w domu jest moje i mojej mamy oraz moich dorosłych synów. Strach się bać
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: