Pracuje na etat w firmie, gdzie zarabiam ok 5500-6000 w zależności od przepracowanych godzin - umowa zlecenie, status studenta i 24 lata. Dodatkowo mam dwie umowy zlecenie, z obu mam około 1500zl. Czy biorąc pod uwagę ten fakt zarobku ok 7/8k miesięcznie muszę się czegoś obawiać? Mam na myśli rozliczanie i próg podatkowy
Witam zakupiliśmy pojazd osobowy używamy go już 1.5 tygodniu jutro miną 2 tygodnie okazało się że pojazd podczas rejestracji ma wadę prawną i nie da się go zarejestrować a dokładniej mówiąc nie zgadza się pierwsza umowa gdzie 1 właściciel zmarł w 2020 roku (bez możliwości naprawienia umowy ) . A poprzedni właściciel nie chce przyjąć nam zwrotu samochodu bo twierdzi że już go wyrejestrował co możemy zrobić z tym teraz...
Witam, mam pytanie co zrobić w sytuacji jeżeli kierowca nie będzie chciał mnie wpuścić do autobusu mimo, że spełniam regulamin?
Ostatnio właśnie kierowca mi zagroził, że nie wpuści mnie do autobusu, bo w regulaminie jest "małe zwierzę domowe". Napisane jest jak byk "zwierzę domowe" które jest zabezpieczone i jedzie na kolanach może być w autobusie. Oczywiście on uznał, że mój pies z którym jechałam nie jest zwierzęciem domowy...
Dzień dobry.
Moje okresy zatrudnienia w obecnej pracy:
21.08.2021 - 30.09.2021 - umowa zlecenie
01.10.2021 - 31.12.2021 - umowa o pracę, okres próbny, pełny wymiar czasu pracy -
2 tygodniowy okres wypowiedzenia
31.12.2021 - obecnie - umowa o pracę, pełny wymiar pracy, czas nieokreślony - 2 tygodniowy okres wypowiedzenia
Moje pytania:
1. Wg. umowy na papierze mój okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie a wg. ustawy z tego co przeczytałam w...
Czy mogę mieć wspólne konto z narzeczoną, żeby skarbówka się nie czepiała i jak to ewentualnie zrobić i gdzie zgłosić? Chcieliśmy razem dysponować jednym kontem żeby po prostu było prościej....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: