Pracuje na etat w firmie, gdzie zarabiam ok 5500-6000 w zależności od przepracowanych godzin - umowa zlecenie, status studenta i 24 lata. Dodatkowo mam dwie umowy zlecenie, z obu mam około 1500zl. Czy biorąc pod uwagę ten fakt zarobku ok 7/8k miesięcznie muszę się czegoś obawiać? Mam na myśli rozliczanie i próg podatkowy
Witam.
Corka ma ustalone kontakty z ojcem na sali zabaw 3 razy w miesiacu i przy odpowiedniej pogodzie moze zabierac ja na spacer. Corka nie widziala swojego ojca 2 lata gdyz siedzial w wiezieniu za grozby do mnie i ma rowniez zakaz zblizania sie do mnie.corka nie chce isc do ojca a sala zabaw jest zamknieta z powodu pandemi.
Moje pytanie, czy cos mi grozi jesli nie dowoze corki na widzenia gdyz sala zabaw jest zamknieta a corka nie chce isc?...
Chcę sprzedać mieszkanie, które nie posiada księgi wieczystej ale wiem, że można ją założyć - po prostu przez lata nie chciało mi się złożyć wniosku o wpis. Czy notariusz jest osoba, która wyjaśni mi wszystkie dostępne opcje? Np. czy złożyć najpierw wniosek o wpis a potem wystawić mieszkanie, czy sprzedawać bez i jak udowodnić kupującemu, że księga jest możliwa do założenia lub inne o których nie wiem?
...
Witam, mam problem szwagier chce kupić działkę od ciotki, problem wynika z tego że działka jest podzielona na 4 działki, 2 po niżej 30 arów, 2 po ponad 30 arów. Szwagier dalsza rodzina, ani nie jest rolnikiem indywidualnym. Notariusz twierdzi że musi wszystko iść przez KOWR (ziemia jest klasy 5). Czy da się w jakiś sposób to ominąć?...
Witam wszystkich,
Od 5 roku życia dziecka płace alimenty, teraz że syn ma 21, pracuje wynagrodzenie w kwocie 4000,00 netto, po rozmowie z byłą żoną oraz synem doszliśmy do porozumienia na spokojnie żeby zakończyć z mojej strony płacenie alimentów, jak to zrobić ???
Proszę o pomoc...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: