Pracuje na etat w firmie, gdzie zarabiam ok 5500-6000 w zależności od przepracowanych godzin - umowa zlecenie, status studenta i 24 lata. Dodatkowo mam dwie umowy zlecenie, z obu mam około 1500zl. Czy biorąc pod uwagę ten fakt zarobku ok 7/8k miesięcznie muszę się czegoś obawiać? Mam na myśli rozliczanie i próg podatkowy
Hej wszystkim. Jestem wezwana jako świadek na sprawę karną dnia 13 września. 12 września jadę w trasę o 19 i wracam 13 września o 9 rano. Czy że względu na to że będę 13 września o 13 miała pauzę mogę przełożyć termin przesłuchania na drugą połowę października? Ze względu na codzienną pracę w nocy w dzień muszę się wyspać....
Syn pobił się w szkole z innym uczniem. Nie będę opisywać całości sprawy, przyznał się do winy i sprawa poszła do sądu. Zawnioskował o warunkowe umorzenie.
Najpierw dostał obrońcę z urzędu, po czym cofnięto mu go, bo 24 stycznia skończył 18 lat.
Wyznaczono termin sprawy i przesłano wniosek prokuratora, obecność syna jest nieobowiązkowa.
Prokurator również zawnioskował o warunkowe umorzenie sprawy, ale wnioskuje również o to, żeby syn poniósł k...
Dzień dobry. Po śmierci mamy ,mój brat dostał po niej polisę, która opłacała w TU. Czy taka polisa to jest darowizna? Jeśli tak, to Czy mogę ubiegać się o zachowek od tej polisy ?Tym bardziej ,ze mama nie zostawiła innego majątku, a ja w całości pokryłem koszty pogrzebu....
Witam.
Mam następujące pytanie
Spłaciłem dług alimentacyjny w całości oprócz kosztów egzekucyjnych, czy komornik sądowy może zająć mi kwotę kosztów egzekucyjnych z wypłaty bez wcześniejszego skierowania pisma do mnie o uiszczenie tych kosztów.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: