Pracuje na etat w firmie, gdzie zarabiam ok 5500-6000 w zależności od przepracowanych godzin - umowa zlecenie, status studenta i 24 lata. Dodatkowo mam dwie umowy zlecenie, z obu mam około 1500zl. Czy biorąc pod uwagę ten fakt zarobku ok 7/8k miesięcznie muszę się czegoś obawiać? Mam na myśli rozliczanie i próg podatkowy
Witam, mam pytanie o poprawność zapisu w umowie o prace na 1/2 etatu: wynagrodzenie zasadnicze 1000 zł brutto + premia brutto do 400 zł. Czy w tym wypadku premia wlicza się jakoś w wynagrodzenie zasadnicze? W mojej ocenie minimalne zasadnicze wynagrodzenie powinno wynosić 1400 zł brutto + ewentualne premie. Poproszę o poradę czy taki zapis jest zgodny z prawem. Pozdrawiam...
Ojciec mojego dziecka, co miesiąc robi przekaz w agencji bankowej. Ja dostając pieniążki dla dziecka mam widoczne w czyim imieniu zostały wpłacone, oraz w tytule: alimenty dla -imie i nazwisko dziecks- miesiąc i rok, za ktory są pieniążki.
W tym miesiącu dosta)am pieniążki, w tytule "alimenty dla -imie i nazwisko" (bez daty) zaś wpłacone w imieniu babki dziecka, czyli matki ojca.
Proszw o poradę, jak to potraktować? Bo nie ukrywam że...
Dzień dobry. Mój mąż chciałby pomóc swojej siostrze. Ona chce kupić dom, niestety ona musi się wstrzymać z kredytem na kilka miesięcy, więc wpadli na pomysł, że to my moglibyśmy wziąć kredyt, a ona za kilka miesięcy mogła by ten dom od nas odkupić lub zrobić przeniesienie kredytu. Co więcej, chce sprzedać dotychczasowe mieszkanie i kwotę że sprzedaży dać jako wkład własny. Ja nie jestem przekonana, ale oni twierdzą, że być może można zawrzeć u no...