Pracuje na etat w firmie, gdzie zarabiam ok 5500-6000 w zależności od przepracowanych godzin - umowa zlecenie, status studenta i 24 lata. Dodatkowo mam dwie umowy zlecenie, z obu mam około 1500zl. Czy biorąc pod uwagę ten fakt zarobku ok 7/8k miesięcznie muszę się czegoś obawiać? Mam na myśli rozliczanie i próg podatkowy
Witam serdecznie,
jeżeli był gdzieś taki temat to najmocniej przepraszam i proszę o skierowanie.
Sprawa jest moim potencjalnym zmartwieniem gdyż ojczym żyje i pewnie pożyje(mam taką nadzieję).
A więc, moja mama i ojczym wzięli ślub gdy miałem jakieś 6 miesięcy, oboje byli po rozwodach i maja dzieci z poprzednich małżeństw.
Ja wychowałem się od dziecka z moim ojczymem w relacji ojciec-syn.
O tyle o ile mam dobrą relacje z jego dziećmi z poprz...
Mam pytanie czy to jest legalne i czy zgodne z prawem.
W związku z "pandemią" mój pracodawca zwolnił część załogi, co ciekawe dla części zwolnionych zaproponował umowę zlecenie. ?! Pracują jak wcześniej na 3 zmiany w określonym miejscu i określonym czasie.
Miejsce pracy jest stałe (poza działami) ale generalnie w obrębie siedziby firmy pod jednym adresem.
Jedyne co się zmieniło to sama umowa i stawka.
Jakiś czas temu miałem podobną ...
Witam czy mogę od byłego męża brać czynsz za korzystanie z mojej części mieszkania? Mieszkanie jest wspólne, jest podział po 50%z czego ja przez 5lat nie korzystałam ze swojej części....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: