Pracuje na etat w firmie, gdzie zarabiam ok 5500-6000 w zależności od przepracowanych godzin - umowa zlecenie, status studenta i 24 lata. Dodatkowo mam dwie umowy zlecenie, z obu mam około 1500zl. Czy biorąc pod uwagę ten fakt zarobku ok 7/8k miesięcznie muszę się czegoś obawiać? Mam na myśli rozliczanie i próg podatkowy
Pracodawca żąda od pracownika zaplanowania urlopu na cały następny rok, zostawiając 4 dni urlopu na żądanie?, a potem i tak zmusza go do wybrania całego urlopu, także na żądanie do końca roku, czyli wzywa go do siebie i każe wypisywać wnioski urlopowe. Narzuca też ile dni urlopu można zaplanować, w danym kwartale. Czy to jest zgodne z przepisami prawa pracy?...
Dziecko ma mieć zapisane własnościowe mieszkanie rodzica po śmierci w zamian za opiekę na starość. Opieka nie występuje fizycznie, dziecko mieszka 800km od rodzica ale następuje w formie telefonów, wizyt co 2, 3 mc. Czy drugie dziecko ma jedynie prawo do zachowku?...
Znalazłem mieszkanie na sprzedaż w mojej okolicy. Okazało się, że obecny właściciel pozbywa się majątku ze względu na jakieś długi z lat młodzieńczych. Sprawa wygląda tak że w trakcie sprawy przepisał mieszkanie na ojca. I ja mam kupić od ojca. Bank dowiedział się o tym, że jest nowy właściciel (ojciec) i podał sprawę do sądu. Czy mogę legalnie kupić to mieszkanie od ojca byłego właściciela? Bo się że że jak kupie to mi je zabiorą....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: