Pracuje na etat w firmie, gdzie zarabiam ok 5500-6000 w zależności od przepracowanych godzin - umowa zlecenie, status studenta i 24 lata. Dodatkowo mam dwie umowy zlecenie, z obu mam około 1500zl. Czy biorąc pod uwagę ten fakt zarobku ok 7/8k miesięcznie muszę się czegoś obawiać? Mam na myśli rozliczanie i próg podatkowy
Dzień dobry zostałam oszukana przez firmę fotowoltaiczna polska energia słoneczna która kazała wpłacić całość 24 tys za instalacje miała termin 45 dni na montaż po pewnym czasie przestała się odzywać minęło ponad 60 dni co mogę zrobić jak odzyskać pieniądze? Jestem załamana....
Było małżeństwo. Umową dożywocia zapisali wnuczce dom, pomijając swoje dzieci, które podpisały zrzeczenie u notariusza. Jedno z nich umiera. Czy po śmierci drugiego dzieci mają prawo do zachowku od wnuczki?...
Jak wynika z mojej ubogiej wiedzy , roszczenia pracownicze , konkretnie -zaległe składniki wynagrodzenia ( nadgodziny dobowe , nocne, dodatki nocne itd . przedawniają się z upływem 3 lat od chwili ich powstania - czyli od dnia w którym pracodawca powinien je wypłacić zgodnie z kodeksem pracy czy też obowiązującym w firmie regulaminem pracy .
Dla mnie zrozumiałym jest ,że jeśli pracodawca w wyniku przeprowadzonych z nim rozmów dotyczących zaległy...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: