Dział III Księgi wieczystej.

Dzień dobry, nabyłem prawo do mieszkania w ramach dziedziczenia. Do KW w dziale III zostało wpisane ostrzeżenie na podstawie zgłoszenia przez notariusza o zmianie właściciela, następnie zostałem wpisany na podstawie mojego wniosku (wniosek składałem od razu po załatwieniu i notariusza APD) nowy właściciel, czyli ja, ale w dziale III ostrzeżenie pozostało, czy powinienem składać osobny wniosek o jego wykreślenie czy powinno zostać wykreślone przy wpisie nowego właściciela, a może zostanie wykreślone po jakimś czasie?
anonim cytuj
08-12-2023
Dział III KW nie dotyczy własności. Sprawdź w jakim dziale znajduje się wpis i zacytuj treść tego wpisu.

anonim cytuj
08-12-2023
Wpis znajduje się w dziale III. OSTRZEŻENIE O NIEZGODNOŚCI TREŚCI KSIĘGI Z RZECZYWISTYM STANEM PRAWNYM
Wpisane na podstawie ZAWIADOMIENIE O ZMIANIE WŁAŚCICIELA NIERUCHOMOŚCI.

anonim cytuj
08-12-2023

Sugerowane Tematy

Pozew
Witam serdecznie, proszę o poradę. W 2019 roku sprzedałam towar przedsiębiorcy Alicji X, prowadzącej działalność gospodarczą pod nazwą Y. Okazało się, że przedsiębiorca zawiesił działalność gospodarczą. Aby pozwać przedsiębiorcę prowadzącego działalność gospodarczą należy do pozwu dołączyć wydruk z CEIDG. W obecnej sytuacji osoba ta nie figuruje w bazie. Jak prawidłowo powinien być skonstruowany pozew do Sądu ?...
Zatrudnianie pracowników młodocianych.
Dzień dobry, będę mieć pytanie dotyczące umowy młodocianej czyli umowa o prace w celu przygotowania zawodowego. Dziewczyna jest na drugim roku szkoły zawodowej i odbywa praktykę we wtorki i środy, pozostałe dni to nauka w szkole. Szefowa każe jej obowiązkowo przychodzić w każdą sobotę i pracować całe wakacje czyli lipiec i sierpień jako praktykę, odbyła tez praktykę dwa tygodnie , codziennie przez ferie zimowe. Czy to jest zgodne z przepisami? Wy...
Problem z gwarancją.
Podpisałem umowę na montaż okien wraz z roletami oraz na wykonanie elewacji. Prace zostały wykonane. Po kilku miesiącach pojawił się problem z roletami, który zauważyłem. Jedna z rolet otwiera i zamyka się z problemami, ponieważ się haczy i rysuje. Skrzynka od rolety jest skrzywiona, zrobił się tzw. banan. Na kolejnych roletach też widoczny jest tzw. banan, jednak nie aż tak mocny. Zgłosiłem to do firmy od rolet, która stwierdziła, że to wina mo...
kontrola kuratorium
Chciałabym zamieścić post z prośbą o poradę. W szkole, gdzie pracuję była kontrola kuratorium - w podsumowaniu kontroli była sugestia iż stosuję przemoc wobec 3 dzieci a mianowicie zadaję dodatkowe prace. Niestety nie otrzymałam kopii tego dokumentu tylko został publicznie odczytany. Uważam , że kuratorium nie dopełniło należytej staranności podczas kontroli , ponieważ mamy wewnętrzny regulamin - podpisany przez dzieci , który mówi , że jeżeli dz...

Wyszukiwarka