Wakacje a status osoby bezrobotnej.

Zastanawiam się czy istnieje możliwość, abym jako student studiów stacjonarnym w okresie wakacji zarejestrował się w UP. Jestem zainteresowany dofinansowaniem na kurs jaki mógłbym wtedy odbyć, a na który mnie nie stać. W wakacje jestem przecież w gotowości podjąć pracę na pełnym etacie. Ewentualnie będę wdzięczny za podpowiedź, jeżeli znacie jakieś możliwości na uzyskanie wsparcia finansowego właśnie do odbycia kursu.
anonim cytuj
08-12-2023
Odpowiem tylko na pierwszą część pytania. Nie możesz się zarejestrować w urzędzie pracy jako bezrobotny gdyż się uczysz. Przecież w wakacje nie przestajesz być studentem.

anonim cytuj
08-12-2023
Nie można nabyć statusu osoby bezrobotnej mając status studenta dziennego. Możesz ewentualnie zarejestrować się jako poszukujący pracy, ale wtedy są marne szanse na otrzymanie jakiegoś dofinansowania do kursu.

anonim cytuj
08-12-2023

Sugerowane Tematy

Sprzedałam używany wózek dla dziecka, nowi właściciele go reklamują bo brakuje jednej części. Czy muszę oddać im pieniążki?
Witam w piątek 25.11 tego roku sprzedaliśmy wózek 3w1 młodej parze. Oglądali wózek bardzo dokładnie co im z resztą wszystko pokazywałam co i jak. W sobotę popołudniu facet do mnie pisze że nie ma pałąka do spacerówki ( w czasie oglądania nawet ja nie zauważyłam ani oni że tego pałąka nie ma. Jeszcze pani oglądała pasy od spacerówki jak się zapina to by od razu i ja i ona zorientowała się że tego pałąka nie ma ) My z mężem kupiliśmy wózek tamtego...
Czy mogę zrzec się długu oraz spadku za życia mamy? (mama jeszcze żyję)
Dzień dobry bardzo proszę o poradę, otóż moja mama ma spore długi, czy jest szansa bym mogła teraz za życia bo mama żyje zrzec się jako córka długu oraz spadku? I czy ja jako matka mojej nieletniej córki (13lat) też mogę złożyć u notariusza dokument zrzekający się długów które przechodzą na nią w przyszłości?...
Rozwiązanie umowy na L4
Dzień dobry ,jestem na zwolnieniu lekarskim.Chciałabym złożyć wypowiedzenie umowy o prace (mam miesięczne ) Czy mogę złożyć wypowiedzenie za porozumieniem stron,z uwzględnieniem urlopu i z dniem ostatnim urlopu rozwiązanie umowy ? Czy lepiej złożyć wypowiedzenie miesięczne i przedłużyć L4 . Nie chce już tam wracać . Czy wypowiedzenie mogę dostarczyć osobiście ? Czy lepiej pocztą? Z góry dziękuje za odp....
Powrót do pracy po macierzyńskim.
Witam 22 września kończy mi się urlop macierzyński i rodzicielski , i dziś się dowiedziałam że moje stanowisko jest zajęte przez nowo zatrudnionego pracownika . Pani w kadrach zaproponowała mi pracę 12 godz dziennie ewentualnie bym sama się zwolniła . Umowę o pracę mam do listopada 2022 , jest to praca Państwa w szpitalu . Czy mogą przenieś mnie na oddział gdzie praca jest po 12 godz i czy oni mogą mnie zwolnić . I czy muszę wykorzystać urlop wyp...

Wyszukiwarka