Kiedy powiadomić pracodawcę o ciąży?

Witam,
Jestem zatrudniona w oparciu o umowę zastępstwo. Jestem w ciąży, nie zgłosiłam tego jeszcze pracodawcy, a w międzyczasie pracodawca zaproponował podpisanie umowy na czas nieokreślony od stycznia. Czy mogę podpisać umowę będąc w ciąży, nie informując pracodawcy? Czy muszę go powiadomić? Po jakim czasie od podpisania umowy mogę pójść na zwolnienie ?
anonim cytuj
05-12-2023
Nie musisz informować nie ma takiego obowiązku. Jednak jeśli np. będziesz miała badania medycyny pracy to już lekarza musisz. Możesz iść nawet od razu jeśli lekarz będzie widział wskazania do L4.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Prawo dziedziczenia.
Jeśli zmarła osoba, nie ma męża, dzieci, jedyny brat tej osoby zmarł również, rodzice też nie żyją, to czy osobą dziedziczącą po tej zmarłej będzie jedyny syn nieżyjącego brata zmarłej? czy krąg osób uprawnionych do dziedziczenia nie obejmuje dalej niż mąż/dzieci/rodzice?...
Zaległe wynagrodzenie za pracę.
Witam serdecznie co zrobić w przypadku kiedy były szef zalega z wynagrodzeniem? Mąż miał podjąć pracę i był na trzech dniach próbnych podczas których normalnie pracował jak każdy inny pracownik. Zrezygnował z tej pracy z powodów osobistych i warunków pracy które tam były i od tamtego czasu nie chce wypłacić należnego wynagrodzenia odczytuje wiadomości i ignoruje je oraz nie odbiera telefonu. Mąż ma dowody że był wtedy w pracy w postaci zdjęć i wi...
Jak uchronić się przed kradzieżą tożsamości?
Witam, mam takie nietypowe pytanie. Jak uchronić się przed kradzieżą tożsamości? Mój brat jest do mnie bardzo podobny (tylko nieco grubszy.) I sytuacja wygląda tak, że już od jakiegoś dłuższego czasu wiem, że zadłuża siebie jak tylko może. Wiem na pewno, że ma kredyt na 50 tysięcy, ale podejrzewam, że jest tego dużo więcej. Ostatnio na wspólnej rodzinnej poczcie zauważyłem tak samo, ze przychodzą same emaile od jakiś pożyczkodawców gdzie padają k...
Eksmisja lokatorów
Moja babcia przed laty udostępniała mieszkanie naszej dalszej rodzinie za pomocą ustnej umowy użyczenia. Złożyła już im wypowiedzenie umowy użyczenia na piśmie za potwierdzeniem odbioru i czas wyprowadzki już się skończył, a oni nie zamierzają się stamtąd wyprowadzić. Babcia właśnie będzie składać pozew o eksmisję i chce im naliczać czynsz za bezumowne zamieszkiwanie lokalu. Wiemy jednak, że taka sprawa może ciągnąć się latami... Czy mógłby ktoś...

Wyszukiwarka