Wysoki czynsz za mieszkanie.

Od początku roku miałam już z 5 razy podnoszony czynsz mieszkanie w wspólnocie mieszkaniowej, mieszkanie własnościowe.
Główne pytanie.
Czy mogę ubiegać się o wgląd do dokumentów ile współdzielenia płaci zaliczki za centralne ogrzewanie .?W tym roku miałam stawki 6zl za metr kw. Teraz już mam 8 i zastanawiam się czy aby spółdzielnia nie nakłada sobie sama takich kwot. Doszły do mnie słuchy że właściciel budynków ma gdzieś zadłużenie.
anonim cytuj
05-12-2023
Rozliczenie powinno do domu przychodzić.

anonim cytuj
05-12-2023
Było spotkanie z administratorem? Każdorazowe podniesienie czynszu wymaga uchwalenia ze wspólnotą której częścią są właściciele mieszkań.

anonim cytuj
05-12-2023
Nic mi o spotkaniu nie wiadomo.

anonim cytuj
05-12-2023
Administrator ma obowiązek poinformować właścicieli o takim spotkaniu bo odbywa się na nim głosowanie.

anonim cytuj
05-12-2023
Jeśli jest Pani członkiem wspólnoty mieszkaniowej , ma Pani wgląd w każdą fakturę. Wystarczy się umówić, zarządca wszystko udostępni do przejrzenia.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Czas pracy a dojazd do klienta
Dzień dobry. Mam pytanie dotyczące wliczenia dojazdu do klienta w ramach czasu pracy. Mieszkam w Poznaniu a na mojej umowie o pracę miejscem wykonywania pracy jest "Cała Polska". Czas pracy - 8 godzin dziennie. Firma zajmuje się obsługą i serwisem systemów bezpieczeństwa. Codziennie wraz z resztą kadry spotykamy się na jednym z obiektów, na których mamy stały kontrakt, gdzie wyznaczono nam magazyn oraz pomieszczenie socjalne (nie jest t...
Zasiedzenie gruntów rolnych.
Mam taki problem. Mój ojciec wydzierżawiał ziemię sąsiadowi. Umowa dzierżawy wygasła a sasiad dalej użytkuje pole mojego ojca. Trwa to już kilka lat. Podatek rolny płaci mój ojciec. 1.Czy mogę mój ojciec może żądać odszkodowania? 2.Czy to co posiali na polu mojego ojca jest własnością mojego ojca? 3.Czy jest możliwość żeby pobierali oni dotacje? 4.Czy jest ryzyko zasiedzenia ziemi mojego ojca przez sąsiada?...
Podział mieszkania po zmarłym.
Witam dostałem wezwanie na rozpraw odnośnie nadania spadku po zmarłym wujku (nie miał dzieci a jego rodzeństwo też już zmarło więc dostałem wezwanie jako najbliższy członek) i teraz się zastanawiam jak może być podzielone mieszkanie ? Mieszkanie było wspólne z żoną ona też zmarła z tego co wiem mieszkanie jest po cioci rodzicach a wcześniej dziadkach. Na nadanie spadku jest wezwane z cioci strony trójka rodzeństwa (nie znam ich) ale samo wezwanie...
Ugoda windykacyjna.
Witam wszystkich. W 2013 roku dostałam ogromny rachunek za telefon (Internet). Kilkukrotnie złożona reklamacja, bo telefon nie posiadał tej opcji. W międzyczasie telefon wyłączono. Wszystko uregulowałam i podpisałam ugodę powindykacyjną. Kilkanaście wizyt w salonie w celu włączenia - bez skutku. Po kilku latach jakaś firma żąda zapłaty rachunków (mam potwierdzenia). Sąd internetowy też odrzucił ich roszczenia. Wczoraj dostałam list od kolejnej wi...

Wyszukiwarka