Wysoki czynsz za mieszkanie.

Od początku roku miałam już z 5 razy podnoszony czynsz mieszkanie w wspólnocie mieszkaniowej, mieszkanie własnościowe.
Główne pytanie.
Czy mogę ubiegać się o wgląd do dokumentów ile współdzielenia płaci zaliczki za centralne ogrzewanie .?W tym roku miałam stawki 6zl za metr kw. Teraz już mam 8 i zastanawiam się czy aby spółdzielnia nie nakłada sobie sama takich kwot. Doszły do mnie słuchy że właściciel budynków ma gdzieś zadłużenie.
anonim cytuj
05-12-2023
Rozliczenie powinno do domu przychodzić.

anonim cytuj
05-12-2023
Było spotkanie z administratorem? Każdorazowe podniesienie czynszu wymaga uchwalenia ze wspólnotą której częścią są właściciele mieszkań.

anonim cytuj
05-12-2023
Nic mi o spotkaniu nie wiadomo.

anonim cytuj
05-12-2023
Administrator ma obowiązek poinformować właścicieli o takim spotkaniu bo odbywa się na nim głosowanie.

anonim cytuj
05-12-2023
Jeśli jest Pani członkiem wspólnoty mieszkaniowej , ma Pani wgląd w każdą fakturę. Wystarczy się umówić, zarządca wszystko udostępni do przejrzenia.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Ograniczenie władzy rodzicielskiej
Jak się można odwołać do wniosku o ograniczenie władzy rodzicielskiej? Merytorycznie i technicznie. Kiedy we wniosku nie ma podanych żadnego uzasadnienia, ani żadnego świadka powołanego. Przebywam z dzieckiem prawie tyle co opieka naprzemienna. Aktualnie piszę drugie pismo, aby wnieść o opiekę naprzemienną i znieść alimenty (których nie płacę, w uzasadnieniu podaje powody i dlaczego tego nie robiłem i jak łoże na utrzymanie dziecka). Słuchając ...
Dofinansowanie na działalność z PUP a negatywna historia kredytowa.
Dzień dobry, Czy podczas starania się o dofinansowanie pierwszej działalności gospodarczej może mieć wpływ negatywna historia kredytowa? (Mam na myśli brak długów, ale długi które istniały w przeszłości) czy to powód do eliminacji takiego wniosku?...
Problem ze spadkiem/długi.
Mój tata nie żyje, mama zaciąga kredyty na rzecz siostry. Dodam, że nie żyjemy w zgodzie, czy można za życia matki zrzec się dziedziczenia bez jej osoby? Ewentualnie mogłabym zrzec się spadku po jej śmierci tylko proszę mi powiedzieć ile mam na to czasu po jej śmierci, ile to kosztuje i czy nie ma jakichś problemów zrzeczeniem się po śmierci?...
Aktualizacja treści księgi wieczystej.
Bardzo proszę o pomoc. W wyniku działu spadku zrzekłam się bez obowiązku spłaty domu oraz przynależącej do niej działki na rzecz siostry. I tu mam problem bo nie figuruje jako współwłaściciel tych działek o 2022 roku! A Pani z urzędu dzwoniła ze nie są zmienione księgi wieczyste i jest problem z naliczeniem podatku? A ja nie chce się wpisać jako współwłaściciel bo mim nie jestem. Działka jest na osobnej księdze wieczystej i jest tylko ona w niej...

Wyszukiwarka