Zwolnienie lekarskie przy umowie zlecenia i umówię o pracę.

Pracuję u dwóch różnych pracodawców. Chcę skorzystać z L4. Jak wygląda sytuacja z L4 przy umowie zlecenia z umową o pracę ? Mogę normalnie skorzystać ze zwolnienia?
anonim cytuj
05-12-2023
Bierzesz dwa zwolnienia lekarskie. Jedno dostarczasz pracodawcy, drugie zleceniodawcy. Musisz podać lekarzowi ich dane.
Nie może być bowiem tak, że u pracodawcy jesteś niezdolny do wykonywania pracy, a u zleceniodawcy świadczysz pracę.

anonim cytuj
05-12-2023
A co zrobić, jak prowadzę rodzinny dom dziecka i dostałem zwolnienie lekarskie po szpitalu i ... dalej opiekuję się dziećmi? Nikt mi ich na miesiąc nie zabierze, a zresztą dzieci to nie przedmioty i u mnie mają swój dom, swoje pokoje i swoje życie ...
A pcpr mi tylko 80% wypłacił - bo L4.

anonim cytuj
05-12-2023
Sam prowadzisz rodzinny dom dziecka? A jak byłeś w szpitalu, to kto go w tym czasie prowadził?

anonim cytuj
05-12-2023
1 dzień zabieg, 3 dni w szpitalu. Matka mnie wspomogła a potem dalej ja.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Adwokat może żądać prowizji od wyroku?
Cześć, adwokat wziął za napisanie apelacji karnej określoną kwotę, ale nie spisał ze mną żadnej umowy, ja podpisałam z kolei tylko pełnomocnictwo dla niego. Nie mówił nic o żadnym dodatkowym honorarium po zakończeniu. Sprawa skończyła się dla mnie wyrokiem w zawieszeniu. Adwokat oczekuje teraz ode mnie, że go dodatkowo za taki wyrok wynagrodzę i żąda ode mnie kwotę, którą zapłaciłam za napisanie apelacji pomnożoną o 2,5. Ja zwracam mu uwagę, że n...
Zamiana grzywny na pracę społeczną użyteczną.
Miałem nie zapłaconą grzywnę za wykroczenie drogowe. Komornik uznał egzekucje za bezskuteczną i sąd wysłał pismo o zamianie grzywny na prace społeczne i umorzenie kosztów sądowych (2000zł grzywna i 320zł koszta sądowe). Komornik wyegzekwował 47zł. Udało mi się zebrać kwotę grzywny i opłaciłem tą grzywnę na rachunek bankowy sądu miałem 7 dni na złożenie zażalenia (czy jak się zwie) w ostatnim dniu czyli dzisiaj opłaciłem tą grzywnę i złożyłem wn...
Nadużycie władzy przez straż miejską.
Witam sprawa wygląda następująco w Lipcu tego roku będąc na Rynku ze znajomymi nagle straż miejska podjechała do naszego jednego znajomego skontrolować go my ze znajomymi próbowaliśmy się dowiedzieć o co chodzi lecz Funkcjonariusze nas odganiali i mówiliśmy że za chwilę będziemy wiedzieć byliśmy w trakcie zabawy był to początek weekendu podszedłem jeszcze raz zapytać o co chodzi funkcjonariusz straży miejskiej wyciągnął Gaz pieprzowy w takiej Duż...
Kupiłem auto, sprzedający chce zwrotu.
Witam. Zakładam nowy wątek bo nie znalazłem nic w podobnym temacie. Do rzeczy - kupiłem niespełna miesiąc temu auto, wartość niespełna 20 000zl. Podpisałem umowę, wszystko jak trzeba. Przed Świętami zgłosiła się do mnie wdowa po zmarłym kilka dni wcześniej sprzedającym mi to auto. Twierdzi że jako współwłaścicielka nie wyraziła zgody na sprzedaż. I tu pojawia się pytanie - auto faktycznie zostało podobno nabyte przez nich w trakcie trwania małżeń...

Wyszukiwarka