Zwolnienie lekarskie przy umowie zlecenia i umówię o pracę.

Pracuję u dwóch różnych pracodawców. Chcę skorzystać z L4. Jak wygląda sytuacja z L4 przy umowie zlecenia z umową o pracę ? Mogę normalnie skorzystać ze zwolnienia?
anonim cytuj
05-12-2023
Bierzesz dwa zwolnienia lekarskie. Jedno dostarczasz pracodawcy, drugie zleceniodawcy. Musisz podać lekarzowi ich dane.
Nie może być bowiem tak, że u pracodawcy jesteś niezdolny do wykonywania pracy, a u zleceniodawcy świadczysz pracę.

anonim cytuj
05-12-2023
A co zrobić, jak prowadzę rodzinny dom dziecka i dostałem zwolnienie lekarskie po szpitalu i ... dalej opiekuję się dziećmi? Nikt mi ich na miesiąc nie zabierze, a zresztą dzieci to nie przedmioty i u mnie mają swój dom, swoje pokoje i swoje życie ...
A pcpr mi tylko 80% wypłacił - bo L4.

anonim cytuj
05-12-2023
Sam prowadzisz rodzinny dom dziecka? A jak byłeś w szpitalu, to kto go w tym czasie prowadził?

anonim cytuj
05-12-2023
1 dzień zabieg, 3 dni w szpitalu. Matka mnie wspomogła a potem dalej ja.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Termin rozprawy sądowej.
Po zaparkowaniu w niewłaściwym miejscu miałem bardzo nie miłą sytuację z policją. Zostałem zabrany na badania krwi a sprawa trafiła do sądu. Wyniki krwi przyszły z dużym opóźnieniem a cała sprawa ciągnie się w czasie jakby nikogo nie obchodziło to jak cała sytuacja wpływa na moje życie. Czy mogę jakoś przyśpieszyć to kiedy w końcu dostanę list z terminem rozprawy ? Chciałbym żeby sprawa już się zakończyła a jej status to oczekuje na posiedzenie....
Pytanie odnośnie wypracowanych godzin.
Witam, pracuje w pewnej firmie na pół etatu. W umowie mam napisane praca od pon-pt. Godziny mam wypracowane, jak i nadliczbowe. Teraz moje pytanie jest następujące. Czy mogę zrobić sobie nieodpłatne wolne, jeśli mam godziny wyrobione ? Niby według k.p pracownik powinien wyrobić 20 godzin w tygodniu. Natomiast zastanawia mnie zapis w umowie, odnośnie pracy pon-pt. Proszę o szybką odpowiedź, najlepiej też z podanym artykułem....
Alimenty na rodzica.
Witam, czy pozbawiona praw matka, która nie interesowała się dzieckiem przez ponad 10 lat oraz nie płaciła zasądzonych alimentów, może nagle ubiegać się o alimenty od pełnoletniego dziecka, które dopiero co ukończyło szkołę zawodową ale nadal się uczy ? Ubiega się ze względu na długi oraz sytuację materialną, brak pracy i to, że ma na utrzymaniu dwójkę dzieci. Dziecko zarabia około 2500 zł na rękę uczy się prywatnie, wynajmuje mieszkanie. Jakie s...
Jak pozbyć się komornika po spłacie zadłużenia alimentów
Spłaciłem zadłużenie alimentacyjne,wszystkie zaległe alimenty plus odsetki trafiły na konto matki dziecka. Od dłuższego czasu place terminowo alimenty plus koszty dla komornika(na jego konto) ,bo matka dziecka nie chce wycofać komornika. Co zrobić żeby płacić bezpośrednio na konto matki dziecka,jedynie zasądzone alimenty,pozbywając się dodatkowych kosztów? Słyszałem coś o depozycie(nie znam fachowej nazwy tegoż zabezpieczenia),zostawiamy u komorn...

Wyszukiwarka