Zwolnienie lekarskie przy umowie zlecenia i umówię o pracę.

Pracuję u dwóch różnych pracodawców. Chcę skorzystać z L4. Jak wygląda sytuacja z L4 przy umowie zlecenia z umową o pracę ? Mogę normalnie skorzystać ze zwolnienia?
anonim cytuj
05-12-2023
Bierzesz dwa zwolnienia lekarskie. Jedno dostarczasz pracodawcy, drugie zleceniodawcy. Musisz podać lekarzowi ich dane.
Nie może być bowiem tak, że u pracodawcy jesteś niezdolny do wykonywania pracy, a u zleceniodawcy świadczysz pracę.

anonim cytuj
05-12-2023
A co zrobić, jak prowadzę rodzinny dom dziecka i dostałem zwolnienie lekarskie po szpitalu i ... dalej opiekuję się dziećmi? Nikt mi ich na miesiąc nie zabierze, a zresztą dzieci to nie przedmioty i u mnie mają swój dom, swoje pokoje i swoje życie ...
A pcpr mi tylko 80% wypłacił - bo L4.

anonim cytuj
05-12-2023
Sam prowadzisz rodzinny dom dziecka? A jak byłeś w szpitalu, to kto go w tym czasie prowadził?

anonim cytuj
05-12-2023
1 dzień zabieg, 3 dni w szpitalu. Matka mnie wspomogła a potem dalej ja.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Tajemnica korespondencji.
Witajcie, jestem obecnie w trakcie rozprawy rozwodowej z orzeczeniem winy obu stron. Jako jedne z dowodów moja żona przedstawiła moje zdjęcia z obecną partnerką (całkowicie cenzuralne ), które pozyskała bez mojej wiedzy z karty w moim telefonie komórkowym oraz pisma z banku i instytucji finansowych dotyczące moich prywatnych wydatków. Pisma (również listy polecone) otworzyła bez mojej wiedzy i zgody, nie przekazała mi nawet informacji, że one zo...
Jak pozbyć się komornika po spłacie zadłużenia alimentów
Spłaciłem zadłużenie alimentacyjne,wszystkie zaległe alimenty plus odsetki trafiły na konto matki dziecka. Od dłuższego czasu place terminowo alimenty plus koszty dla komornika(na jego konto) ,bo matka dziecka nie chce wycofać komornika. Co zrobić żeby płacić bezpośrednio na konto matki dziecka,jedynie zasądzone alimenty,pozbywając się dodatkowych kosztów? Słyszałem coś o depozycie(nie znam fachowej nazwy tegoż zabezpieczenia),zostawiamy u komorn...
ZUS żąda oddania renty po mężu.
Witam mam pewien problem mój mąż od stycznia starał się o rentę sprawa była w toku 8 października mąż zmarł,9 października przyszło na konto z ZUS niecałe tysiąc złotych po kilku dniach przyszły kolejne pieniądze ok. 17 tysięcy myślę że to spłata od stycznia bo na obecną chwilę nie przyszła żadna decyzja, teraz ZUS żąda oddania całej kwoty. Czy muszę zwrócić całą kwotę co z pieniędzmi od stycznia do 8 października gdy mąż żył....
Egzekucja komornicza.
Witam, Jeśli dłużnik jest zatrudniony na najniższej krajowej, ale otrzymuje wypłatę do ręki, ponieważ nie ma konta, to w jaki sposób działa komornik by ściągnąć dług za alimenty? Pracodawca jest zobowiązany przesyłać komornikowi pewną sumę na konto? Gdyby były to przelewy na konto to wiadomo, a tak... I ogólnie w jaki sposób komornik dowiaduje się o sposobie przekazywania wypłaty (do ręki czy na konto)?...

Wyszukiwarka