Zwolnienie lekarskie przy umowie zlecenia i umówię o pracę.

Pracuję u dwóch różnych pracodawców. Chcę skorzystać z L4. Jak wygląda sytuacja z L4 przy umowie zlecenia z umową o pracę ? Mogę normalnie skorzystać ze zwolnienia?
anonim cytuj
05-12-2023
Bierzesz dwa zwolnienia lekarskie. Jedno dostarczasz pracodawcy, drugie zleceniodawcy. Musisz podać lekarzowi ich dane.
Nie może być bowiem tak, że u pracodawcy jesteś niezdolny do wykonywania pracy, a u zleceniodawcy świadczysz pracę.

anonim cytuj
05-12-2023
A co zrobić, jak prowadzę rodzinny dom dziecka i dostałem zwolnienie lekarskie po szpitalu i ... dalej opiekuję się dziećmi? Nikt mi ich na miesiąc nie zabierze, a zresztą dzieci to nie przedmioty i u mnie mają swój dom, swoje pokoje i swoje życie ...
A pcpr mi tylko 80% wypłacił - bo L4.

anonim cytuj
05-12-2023
Sam prowadzisz rodzinny dom dziecka? A jak byłeś w szpitalu, to kto go w tym czasie prowadził?

anonim cytuj
05-12-2023
1 dzień zabieg, 3 dni w szpitalu. Matka mnie wspomogła a potem dalej ja.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

PIT-11 od byłego pracodawcy.
Proszę o informację co w sytuacji gdy moja mama otrzymała PIT-11 od pracodawcy u którego nie pracuje od 2 lat. Jest to pracodawca prowadzący działalność gastronomiczną. Mama na wiosnę 2020 przeszła na emeryturę, po czym podpisała z tym pracodawcą kolejną umowę, tym razem na 1/4 etatu z terminem obowiązywania do czerwca 2021. W momencie gdy wybuchła pandemia na wiosnę 2020 mama dostała informację, żeby już nie przychodziła do pracy bo obiekt gastr...
Czy jest możliwość że sąd nakaże wyprowadzkę partnera z mieszkania żebym została sama z dzieckiem?
Dzień dobry, bardzo proszę o radę. Mam mieszkanie kupione na kredyt wspólnie z partnerem, mamy dziecko. Syn ma ostre ADHD i problemy z agresją. Partner jest bardzo porywczy. Nie będę się rozpisywać ale chcę się z nim rozstać. Pozostaje kwestia mieszkania. W normalnych okolicznościach gdybyśmy byli sami sprzedali byśmy mieszkanie i podzielili się na pół ale ja zostanę z dzieckiem i nie będzie mnie stać na kupno nowego. Czy jest możliwość że sąd na...
Zniszczenie mienia.
Witam, mam problem z facetem, który zniszczył mi ogrodzenie ciągnikiem rolniczym. Niby chce mi zwrócić pieniądze, ale stawia mi warunek żeby mu oddać uszkodzone przęsła ( to jest moje mienie więc nie bardzo mi się to uśmiecha mimo, że to jest uszkodzone), a pieniądze to zadośćuczynienie za wyrządzone straty. Czy on w tym przypadku może żądać zwrotu starych przęseł?...
4k
Naród sprawuje władzę przez swoich przedstawicieli lub bezpośrednio. Czy ktoś potrafi wyjaśnić znaczenie prawne tej władzy bezpośredniej ? Bezpośrednio znaczy nadrzędnie a jak nadrzędnie znaczy bezpośrednio. No dobrze gdzie znajdują się opisy tej władzy bezpośredniej ? I czy wogóle są jakiekolwiek opisy tej władzy bezpośredniej. Jeżeli nie ma, to znaczy że z mównicy sejmowej można wykopać w dupę każdego dzisiejszego debila bolszewickiego od gad...

Wyszukiwarka