Zwolnienie lekarskie przy umowie zlecenia i umówię o pracę.

Pracuję u dwóch różnych pracodawców. Chcę skorzystać z L4. Jak wygląda sytuacja z L4 przy umowie zlecenia z umową o pracę ? Mogę normalnie skorzystać ze zwolnienia?
anonim cytuj
05-12-2023
Bierzesz dwa zwolnienia lekarskie. Jedno dostarczasz pracodawcy, drugie zleceniodawcy. Musisz podać lekarzowi ich dane.
Nie może być bowiem tak, że u pracodawcy jesteś niezdolny do wykonywania pracy, a u zleceniodawcy świadczysz pracę.

anonim cytuj
05-12-2023
A co zrobić, jak prowadzę rodzinny dom dziecka i dostałem zwolnienie lekarskie po szpitalu i ... dalej opiekuję się dziećmi? Nikt mi ich na miesiąc nie zabierze, a zresztą dzieci to nie przedmioty i u mnie mają swój dom, swoje pokoje i swoje życie ...
A pcpr mi tylko 80% wypłacił - bo L4.

anonim cytuj
05-12-2023
Sam prowadzisz rodzinny dom dziecka? A jak byłeś w szpitalu, to kto go w tym czasie prowadził?

anonim cytuj
05-12-2023
1 dzień zabieg, 3 dni w szpitalu. Matka mnie wspomogła a potem dalej ja.

anonim cytuj
05-12-2023

Sugerowane Tematy

Zwrot części czesnego za żłobek.
Witam, moje dziecko chodzi do prywatnego żłobka za który place sporo pieniędzy. Już któryś raz z kolei jest ono na kwarantannie z powodu kontaktu z chorym covid19 w tym żłobku. Czy mogę ubiegać się o częściowy zwrot czesnego i gdzie mam się udać bo żłobek nie chce mi zwracać pieniędzy ani obniżyć np. opłat za następny miesiąc? Mam e-mail z pisemna odmową....
Zaprzestanie pracy dzień po zakończeniu umowy.
Mam taki problem z moim pracodawcą. W przyszły poniedziałek potrzebuje koniecznie wolne. Problem w tym, że pracodawca nie chce się na to zgodzić. Moja umowa zakończyła się z dniem wczorajszym i zastanawiam się czy stanie się coś jeżeli np. jutro nie stawie się w pracy mimo to, że mam rozpisany grafik na cały miesiąc? Od razu mówię też, że o zakończeniu współpracy myślę od dłuższego czasu głównie przez brak wyrozumienia pracodawcy w co do studiów....
Darowizna obciążona kredytem hipotecznym.
Witam, Od męża mojej mamy otrzymałam nieruchomość, na której ciąży kredyt hipoteczny. Z tego co mi wiadomo ta nieruchomość nie jest już spłacana, ponieważ mąż mamy nie ma pieniędzy żeby ją spłacić. Ta nieruchomość została przepisana na mnie gdyż mąż mamy obawiał się, że straci ta nieruchomość. Ta nieruchomość jest tez przepisana na mnie i funkcjonuje jako firma, która splajtowała a teraz mąż mamy chce ja sprzedać. Moje pytanie jest takie, czy je...
Pomówienie w Internecie.
Dzień dobry, znajoma osoba została pomówiona w Internecie tj. na Facebooku. Pomówienie zostało dokonane anonimowo i spowodowało znaczącą eskalacje tj. na podstawie postu powstał szereg artykułów na różnych portalach oraz w lokalnej gazecie. Post nie wskazuje jednoznacznie pomówionego ale zawiera bardzo dużo informacji pozwalających na powiązanie nienawistnego posta z osobą pomówioną. Post ma charakter wezwania do poszukiwania pomówionego za czyn...

Wyszukiwarka