Dzień dobry, klient zwrócił pieniądze na inne konto wpisując moje imię i nazwisko i nr konta w tytule. Pieniądze poszły nie wiadomo gdzie do Citi Bank ...
Nic nie mogę w tej sprawie zrobić, bo to nie ja przesyłałem pieniądze. Czuję się oszukany z o klient twierdzi, że pieniądze wysłał przesyłając mi potwierdzenie na którym widać, że nr konta jest wpisany inny niż mój. Podobno zrobił przelew zwrotny przez bank pekao i automatycznie wystąpiło takie zjawisko .
Kwota to 500 zł więc policja raczej sprawa się nie zajmie . Gdzie mogę szukać pomocy jak żaden bank nie może mi pomóc . Czy mogę złożyć wniosek do sądu ? Mam tylko jego imię i nazwisko, miejscowość i numer konta na które pieniądze wcześniej przesłałem , a on miał mi odesłać , bo wpłaciłem zaliczkę za przedmiot który sprzedał komuś innemu ...
Wezwij pana do zwrotu pieniędzy. To że wysłał gdzie indziej to jego problem w tytule przelewu może sobie wpisać co chce. Również zmiana tego na potwierdzeniu nie stanowi żadnego problemu. Ładna ściema z tym innym numerem konta przy zwrocie.
anonim cytuj
05-12-2023
Wezwanie za ZPO do zwrotu kwoty. Termin wystarczający np. 5 dni.
Po tym terminie pozew do sądu.
Policji nic do tego, ona się w spory cywilne nie miesza.
Chyba, że okazałoby się, że przedmiot nie istniał a to kolejny sposób na oszustwo.
anonim cytuj
05-12-2023
Nie przecież masz nr konta i nazwisko.
O ile nazwisko jest prawdziwe albo konto nie należy do słupa.
Do adresata pierwszego przelewu masz roszczenie.
anonim cytuj
05-12-2023
Rozumiem czyli do sądu w pozwie podaje jego imię i nazwisko i numer konta ?
Nie mam żadnych innych danych.
anonim cytuj
05-12-2023
Musisz mieć adres zamieszkania pozwanego.
anonim cytuj
05-12-2023
Nie wiem czy to prawidłowa ścieżka (może ktoś potwierdzi lub zaprzeczy). Jeżeli złożysz dokumenty do sądu z tym co posiadasz (2 egzemplarze), to sąd zobowiąże ciebie do uzupełnienia danych. Z tym pismem z sądu zwracasz się do banku o podanie danych. Jeżeli otrzymasz te dane przekazujesz sądowi. Sąd wysyła 1 egzemplarz do pozwanego. Jeżeli adres jest zły to sąd zobowiąże ciebie o dostarczenia pozwu poprzez komornika (płatne). Ta informacja jest z obserwacji a nie znajomości prawa.
Działka rolna wraz z budynkami gospodarczymi zajęta Przez Komornika .
Dłużnik po dogadaniu się z Komornikiem znalazł sam kupca.
Sprzedano połowę działki (bez budynków. Budynki zostały staremu właścicielowi, nowy kupił tylko działkę rolną) , spłacony dług była umowa u notariusza. Wszystko działo się w październiku 2019 roku.
Do tej pory "stary" właściciel działki nie ma wykreślenie w księdze wieczystej zajęcia komorniczego, które zost...
Opublikowałam zdjęcie twarzy mojego znajomego na aplikacji badoo z dopiskiem że jest oszustem. Zrobiłam to w złości bo nakryłam go na kłamstwie. Jednak to zdjęcie skasowałam po niecałych 5 minutach, a ten zescreenował to i straszy mnie policją i że mnie zgłosi i że będę miała duże problemy. Zaznaczam, że on tam miał profil i rozsyłał zdjęcia twarzy oraz przyrodzenia w rozmowach prywatnych , Zrobiłam to wszystko w nerwach i dużych emocjach i byłam...
Witam, we wtorek mam sprawę rozwodową i o zasądzenie alimentów, niestety rozchorowałem się i nie będę mógł uczestniczyć w sprawie, w jaki sposób poinformować o tym sąd na dzień pżed rozprawą?....
Pracuje w urzędzie miasta. 3 lata pracowałem na umowie zleceniu . Od 1 stycznia 2022 otrzymałem umowę o pracę ,która trwa do teraz . Ile wynosi okres wypowiedzenia ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: