Brak potwierdzenia rozliczenia za media.

Pan, od którego je wynajmuję nie wysyła mi rozliczenia, pomimo umowy ustnej że będzie po 20 dniu każdego miesiąca (w umowie mamy 10 dzień miesiąca). Mimo upominania się twierdził że wciąż nie dostał rachunku i nie może podsumować kosztów najmu. Czy coś mi grozi skoro nie z mojej winy zwlekam z zapłatą czynszu i rachunków za media? Na wszystko mam potwierdzenia w postaci SMS.
anonim cytuj
23-11-2023
A nie masz w umowie, że po prostu do dnia dajmy na to 10. każdego miesiąca płacisz za wynajem x zł na jego konto, a on się rozlicza z administracją i dostawcami mediów? Na jakie rozliczenia właściwie czekasz? Bo na przykład u mnie administracja przyszła rachunki za czynsz tylko jak są jakieś zmiany, nie co miesiąc. Trzeba po prostu płacić tyle co od ostatniego rachunku. Plus jest info na koncie www, ale to od niedawna. A za media to np. u mnie pgnig i innogy mam też na koncie www i faktury zaliczkowe widoczne na ileśtam miesięcy do przodu.

anonim cytuj
23-11-2023
W czynszu mogą być uwzględnione różne rzeczy. Skoro właścicielka nie wysyła ponagleń, czeka, żeby móc wysłać całościowy koszt miesięczny.

anonim cytuj
23-11-2023
Właśnie dlatego dopytuję i pisze jak to u mnie wygląda. Też wynajmuję komuś mieszkanie, ale sama musze co miesiąc płacić wszystkie rachunki nie zależnie od tego czy administracja włoży do skrzynki rozliczenie czy nie.

anonim cytuj
23-11-2023
Jeśli właścicielka nie wysyła ponagleń za opłatę czynszu najmu i czynszu do spółdzielni, opóźnienie nie wynika z Twojej winy.

anonim cytuj
23-11-2023

Sugerowane Tematy

Gdzie się zgłosić gdy pracodawca nie wypłaca wynagrodzenia?
Witam, pracodawca nie wypłacił mi całości wynagrodzenia ( za mało 1 500zł) i w świadectwie pracy wpisał mi że korzystałem z urlopu bezpłatnego 3 dni, a nie korzystałem. Czy jest sens składać pozew przeciwko niemu? I jaki jest mniej więcej koszt napisania takiego pozwu?...
Komornik zajął wynagrodzenie bez przesłania nakazu.
Komornik X na podstawie wystawionej grzywny przez Komornika Y (2000zł) przesłał do pracodawcy informację o zajęciu wynagrodzenia na poczet grzywny od Komornika Y Na jakiej podstawie komornik Y wystawił grzywnę tego dłużnik nie wie, bo nie otrzymał od niego ani jednego pisma. Również komornik X nie przesłał takiej informacji na adres dłużnika. W przypadku wystawienia nakazu można złożyć sprzeciw. Jednak takie pismo z sądu ZAWSZE dociera do dłuż...
Rozwód z winy małżonki.
W 2013 roku pobrałem się ze swoją bardzo długo mi znaną dziewczyną, narzeczoną po kilku latach zaślepiony jej dobrem zostałem zdradzony przeszło dwa tygodnie temu, mam na to rozmowy z czatu Żony, pełne nagranie czatu z tygodnia gdzie wszystkie najdrobniejsze szczegóły w nim są, w sumie nie wiem jakie ale jest tego sporo, nie dałem rady dalej czytać po dwóch zdaniach przeczytanych. Mieszkaliśmy u jej rodziców tam jestem zameldowany jeszcze... (chy...
Kupowanie/ posiadanie narkotyków.
Witam serdecznie. Mam pewien problem, a dokładniej mój chłopak. Otóż podczas przesłuchania w większej sprawie (w której nie brał udziału) jedna osoba pomówiła go o to, że mój chłopak kupował od niego notorycznie w odstępach co 2-3 dni narkotyki (amfetamine, po 1-2g). Łącznie wyliczyli około 75 porcji po 2g. Podejrzany jest o popełnienie przestępstwa z art. 62 ust. 2. Na podstawie nakazu straż graniczna przesłuchała mnie i przeszukała moje mieszk...

Wyszukiwarka