Brak potwierdzenia rozliczenia za media.

Pan, od którego je wynajmuję nie wysyła mi rozliczenia, pomimo umowy ustnej że będzie po 20 dniu każdego miesiąca (w umowie mamy 10 dzień miesiąca). Mimo upominania się twierdził że wciąż nie dostał rachunku i nie może podsumować kosztów najmu. Czy coś mi grozi skoro nie z mojej winy zwlekam z zapłatą czynszu i rachunków za media? Na wszystko mam potwierdzenia w postaci SMS.
anonim cytuj
23-11-2023
A nie masz w umowie, że po prostu do dnia dajmy na to 10. każdego miesiąca płacisz za wynajem x zł na jego konto, a on się rozlicza z administracją i dostawcami mediów? Na jakie rozliczenia właściwie czekasz? Bo na przykład u mnie administracja przyszła rachunki za czynsz tylko jak są jakieś zmiany, nie co miesiąc. Trzeba po prostu płacić tyle co od ostatniego rachunku. Plus jest info na koncie www, ale to od niedawna. A za media to np. u mnie pgnig i innogy mam też na koncie www i faktury zaliczkowe widoczne na ileśtam miesięcy do przodu.

anonim cytuj
23-11-2023
W czynszu mogą być uwzględnione różne rzeczy. Skoro właścicielka nie wysyła ponagleń, czeka, żeby móc wysłać całościowy koszt miesięczny.

anonim cytuj
23-11-2023
Właśnie dlatego dopytuję i pisze jak to u mnie wygląda. Też wynajmuję komuś mieszkanie, ale sama musze co miesiąc płacić wszystkie rachunki nie zależnie od tego czy administracja włoży do skrzynki rozliczenie czy nie.

anonim cytuj
23-11-2023
Jeśli właścicielka nie wysyła ponagleń za opłatę czynszu najmu i czynszu do spółdzielni, opóźnienie nie wynika z Twojej winy.

anonim cytuj
23-11-2023

Sugerowane Tematy

Darowizna samochodu.
Mój ojciec chce mi (swojej córce) przekazać samochód o wartości 35 tys jako darowizna. 1. Czy jest możliwość aby był on zarejestrowany na mojego narzeczonego? 2. Czy jest możliwość aby był zarejestrowany na mnie, a polisa OC na narzeczonego? Dodam, że nie mam prawa jazdy i nigdy nie miałam zarejestrowanego na siebie samochodu....
Czy Play bez mojej zgody mógł udostępnić moje numery telefonów firmą trzecim??
Play dzieli się swoją bazą numerów z firmami trzecimi? Dzisiaj miałem dziwną sytuację: do mojej żony zadzwoniła firma, która jak sprawdziłem z necie - spamuje telefonami ze zbiórką na pomoc dzieciom (nie wiem czy oszustwo czy nie - nie wnikam na razie). Zmartwiło mnie jednak to, że pytali o mnie z imienia i nazwiska. Byłem przekonany, że nikt poza Play nie ma prawa wiedzieć, jakie inne numery tel. mam u tego dostawcy. Dzwoniłem do Play a tam pow...
O co pyta sąd na rozprawie rozwodowej bez orzekania o winie?
Witam, Żona i ja jesteśmy w trakcie rozwodu i zdecydowaliśmy się na rozwód bez orzekania o winie. Jesteśmy małżeństwem od 12 lat, a przez ostatnie 3 lata przeżywaliśmy poważne kryzysy, które doprowadziły do trwałego i zupełnego zepsucia naszego małżeństwa. Mamy dwójkę małoletnich dzieci i obawiamy się, jak sąd rozstrzygnie kwestię władzy rodzicielskiej, ponieważ nie możemy dojść do porozumienia co do tego, kto powinien sprawować pełną opiekę. Po...
Mieszkanie w darowiźnie.
Witam, dostałam w darowiźnie mieszkanie od taty. Ojciec ma dożywotnią służebności na korzystanie z mieszkania. Moje pytanie brzmi następująco, czy jak mój tata weźmie ślub że swoją partnerką, czy ona będzie miała jakieś prawa do tego mieszkania, czy będzie mogła się do niego po ślubie wprowadzić? Obecnie obydwoje mieszkają w innym miejscu....

Wyszukiwarka