Pan, od którego je wynajmuję nie wysyła mi rozliczenia, pomimo umowy ustnej że będzie po 20 dniu każdego miesiąca (w umowie mamy 10 dzień miesiąca). Mimo upominania się twierdził że wciąż nie dostał rachunku i nie może podsumować kosztów najmu. Czy coś mi grozi skoro nie z mojej winy zwlekam z zapłatą czynszu i rachunków za media? Na wszystko mam potwierdzenia w postaci SMS.
A nie masz w umowie, że po prostu do dnia dajmy na to 10. każdego miesiąca płacisz za wynajem x zł na jego konto, a on się rozlicza z administracją i dostawcami mediów? Na jakie rozliczenia właściwie czekasz? Bo na przykład u mnie administracja przyszła rachunki za czynsz tylko jak są jakieś zmiany, nie co miesiąc. Trzeba po prostu płacić tyle co od ostatniego rachunku. Plus jest info na koncie www, ale to od niedawna. A za media to np. u mnie pgnig i innogy mam też na koncie www i faktury zaliczkowe widoczne na ileśtam miesięcy do przodu.
anonim cytuj
23-11-2023
W czynszu mogą być uwzględnione różne rzeczy. Skoro właścicielka nie wysyła ponagleń, czeka, żeby móc wysłać całościowy koszt miesięczny.
anonim cytuj
23-11-2023
Właśnie dlatego dopytuję i pisze jak to u mnie wygląda. Też wynajmuję komuś mieszkanie, ale sama musze co miesiąc płacić wszystkie rachunki nie zależnie od tego czy administracja włoży do skrzynki rozliczenie czy nie.
anonim cytuj
23-11-2023
Jeśli właścicielka nie wysyła ponagleń za opłatę czynszu najmu i czynszu do spółdzielni, opóźnienie nie wynika z Twojej winy.
Partner pożycza mi samochód, którego jest współwłaścicielem, drugą właścicielką jest jego matka. Wiem, że w przypadku kolizji z mojej winy, ich rata za ubezpieczenie podlega re kalkulacji, czego chciałabym uniknąć. Czy mogę wykupić prywatne OC (na osobę) i w przypadku kolizji z mojej winy, uszkodzenia np. innego samochodu, mogę odmówić pokrycia kosztów odszkodowania z tytułu OC zarejestrowanego na auto i wnosić o odszkodowanie z OC prywatnego?
W...
Dzień dobry, znajoma straciła mieszkanie socjalne w którym mieszkała koło 24 lat.
Zadłużenie jest około 20 tys złotych.
Wczoraj została wykonana eksmisja ona była w pracy i jak przyszła mieszkanie puste i wymienione zamki. Ona nie wiedziała że jest taka sytuacja komornik nie poinformował nie dostała żaden list od komornika że w takim dniu zostanie eksmisja, to jest jej jedyne mieszkanie i nie ma żadnego innego mieszkania mieszka tam na co dzień...
Hej. Dostałam wezwanie z urzędu skarbowego dotyczące formularza sd3. Chodzi o spadek sprzed 5 lat. Rzecz w tym że testament nie określa dokładnie o dziedziczę. Jest tam tylko informacja że zmarła teściowa przepisuje mi jej odszkodowanie za dom rodzinny jeśli dostanie je po śmierci. Nigdy tak się nie stało, nie otrzymałam ani złotówki. Jak mam wykazać przed US że faktycznie nie byłam beneficjentką żadnego majątku? Testament mówi o potencjalnym sp...
Rowerzysta wtargnął na jezdnie i doszło do wypadku. Policja stwierdziła winę rowerzysty niestety okazuje się, że syn tego pana jest prokuratorem i oczywiście złożył zażalenie i był powołany biegły, który oczywiście również stwierdził że nie było mojej winy. Po czym ten Pan złożył kolejne zażalenie na biegłego i inny biegły stwierdził że to Moja Wina...
Co w takiej sytuacji mogę zrobić???...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: