Pan, od którego je wynajmuję nie wysyła mi rozliczenia, pomimo umowy ustnej że będzie po 20 dniu każdego miesiąca (w umowie mamy 10 dzień miesiąca). Mimo upominania się twierdził że wciąż nie dostał rachunku i nie może podsumować kosztów najmu. Czy coś mi grozi skoro nie z mojej winy zwlekam z zapłatą czynszu i rachunków za media? Na wszystko mam potwierdzenia w postaci SMS.
A nie masz w umowie, że po prostu do dnia dajmy na to 10. każdego miesiąca płacisz za wynajem x zł na jego konto, a on się rozlicza z administracją i dostawcami mediów? Na jakie rozliczenia właściwie czekasz? Bo na przykład u mnie administracja przyszła rachunki za czynsz tylko jak są jakieś zmiany, nie co miesiąc. Trzeba po prostu płacić tyle co od ostatniego rachunku. Plus jest info na koncie www, ale to od niedawna. A za media to np. u mnie pgnig i innogy mam też na koncie www i faktury zaliczkowe widoczne na ileśtam miesięcy do przodu.
anonim cytuj
23-11-2023
W czynszu mogą być uwzględnione różne rzeczy. Skoro właścicielka nie wysyła ponagleń, czeka, żeby móc wysłać całościowy koszt miesięczny.
anonim cytuj
23-11-2023
Właśnie dlatego dopytuję i pisze jak to u mnie wygląda. Też wynajmuję komuś mieszkanie, ale sama musze co miesiąc płacić wszystkie rachunki nie zależnie od tego czy administracja włoży do skrzynki rozliczenie czy nie.
anonim cytuj
23-11-2023
Jeśli właścicielka nie wysyła ponagleń za opłatę czynszu najmu i czynszu do spółdzielni, opóźnienie nie wynika z Twojej winy.
Byłem na rozmowie o pracę gdzie zostałem przyjęty. Będę pracował na pół etatu na umowie o pracę. Zaproponowano mi stawkę 25.25 zł za godzinę pracy. Prace będę wykonywać tylko w godzinach nocnych więc będę miał 20 procent dodatku za pracę w godzinach nocnych. Wiem ,że teraz stawka z nowym rokiem wzrosła i również że może być stawka niższa na umowie pod warunkiem ,że pracodawca to wyrówna np. dodając premie itd.
Czy te dodatkowe 20% za godziny noc...
Witam. Zwracam się do Państwa z prośbą o radę może ktoś miał podobny problem. Otóż w 2017 roku uzyskałam wyrok eksmisyjny z prawem do lokalu socjalnego. Od 6 lat czekam na rzeczony lokal. Prawa takiego nie nabył mój były partner który obecnie zamieszkuje z nami. Na wyroku jest napisane że tylko ja i syn mamy prawo do lokalu. W tym roku zapadła decyzją o rozbiórce budynku w którym mieszkam. Co może znacznie przyspieszył procedurę otrzymania lokalu...
Witam mam pytanie w stczniu dostalem wezwanie przed sadowe o splate zadluzenia w lutym musialem wyjechac do pracy do niemiec by spłacić dlugi ale niestety do mojej firmy komornik wyslal pismo ze zabiera mi przychody w wysokosci 50% dodatkowo zostawil na koncie tylko kwote wolną w wysokosci 1950 zl chcialem spłacac zadłużenie ale teraz bende musial zrezygnowac z pracy bo nawet nie wystarczy mi na oplate zakwaterowania i przewozu do pracy z tego co...
Dostałam wypowiedzenie umowy o pracę z zachowaniem okresu wypowiedzenia z powodu likwidacji stanowiska pracy z powodów ekonomicznych.
Pracowałam w tej firmie ponad 12 lat a firma zatrudnia ponad 20 pracowników.
Czy w związku z tym przysługuje mi odprawa?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: