Brak potwierdzenia rozliczenia za media.

Pan, od którego je wynajmuję nie wysyła mi rozliczenia, pomimo umowy ustnej że będzie po 20 dniu każdego miesiąca (w umowie mamy 10 dzień miesiąca). Mimo upominania się twierdził że wciąż nie dostał rachunku i nie może podsumować kosztów najmu. Czy coś mi grozi skoro nie z mojej winy zwlekam z zapłatą czynszu i rachunków za media? Na wszystko mam potwierdzenia w postaci SMS.
anonim cytuj
23-11-2023
A nie masz w umowie, że po prostu do dnia dajmy na to 10. każdego miesiąca płacisz za wynajem x zł na jego konto, a on się rozlicza z administracją i dostawcami mediów? Na jakie rozliczenia właściwie czekasz? Bo na przykład u mnie administracja przyszła rachunki za czynsz tylko jak są jakieś zmiany, nie co miesiąc. Trzeba po prostu płacić tyle co od ostatniego rachunku. Plus jest info na koncie www, ale to od niedawna. A za media to np. u mnie pgnig i innogy mam też na koncie www i faktury zaliczkowe widoczne na ileśtam miesięcy do przodu.

anonim cytuj
23-11-2023
W czynszu mogą być uwzględnione różne rzeczy. Skoro właścicielka nie wysyła ponagleń, czeka, żeby móc wysłać całościowy koszt miesięczny.

anonim cytuj
23-11-2023
Właśnie dlatego dopytuję i pisze jak to u mnie wygląda. Też wynajmuję komuś mieszkanie, ale sama musze co miesiąc płacić wszystkie rachunki nie zależnie od tego czy administracja włoży do skrzynki rozliczenie czy nie.

anonim cytuj
23-11-2023
Jeśli właścicielka nie wysyła ponagleń za opłatę czynszu najmu i czynszu do spółdzielni, opóźnienie nie wynika z Twojej winy.

anonim cytuj
23-11-2023

Sugerowane Tematy

Jak wycofać zawiadomienie na policji.
Witam, złożyłam zawiadomienie na policji z art. 157kk na swojego męża. W tej chwili nie mieszkamy razem, ale bardzo się stara to naprawić, wiem, że zgłosił się na terapię. W jaki sposób mogę wycofać/zatrzymać postępowanie żeby nie ponosił konsekwencji swojego zachowania? Nie miałam również świadomości, że będzie z automatu założona niebieska karta, która tak naprawdę w żaden sposób nie ułatwia mi życia bo nawet nie są w stanie przyspieszyć konsu...
Zmiana nazwy stanowiska.
Dzień dobry, od 1.12.2023 pracodawca wdrożył nowy regulamin wynagradzania, porządkując i zmieniając tym samym nazwy stanowisk. Np. pracownik na kategorii zaszeregowania 10 do tej pory miał nazwe stanowiska Starszy Specjalista ds. ..., od 1.12 będzie miał nazwe stanowiska Specjalista ds. .... . Regulamin został ogłoszony. Jak w tej sytuacji nalezy wdrożyć nowe nazwy stanowisk? Czy ogłoszenie samego regulaminu jest wystarczające czy trzeba podpisyw...
Jak odebrać rzeczy od współmałżonka?
Witam, mąż ma niebieska kartę. Obecnie zakręca mi wode, wyłącza prac, zamyka pomieszczenia. Mieszkanie jest jego, mieszkamy z dziećmi. Nie łoży na ich utrzymanie. Chce przywłaszczyć sobie moje rzeczy, pozamykał je na klucz. Co mogę zrobić, żeby odebrać swoje rzeczy i móc się wyprowadzić? Co zrobić jak mi zamyka drzwi do pokojów? W policji ma znajoma, która mu przekazuje wszystko....
osoba nie przybywa pod adresem stałego meldunku, jak go ustalić?
Witam serdecznie Może ktoś miał podobny przypadek i może mi podpowiedzieć co mogę zrobić.Jezeli osoba nie przybywa pod adresem stałego meldunku, nigdzie więcej nie figuruje, nic na siebie nie ma, to w jaki sposób mogę go odnaleźć podać adres do sądu skoro nie odbiera żadnych przesyłek sądowych awizowanych.Dostalam dokumenty z sądu gdzie muszę wziąść komornika który go odnajdzie , lub podać adres pod którym przebywa, Moze ktoś miał podobną sytua...

Wyszukiwarka