Wypowiedzenie umowy drogą mailową.

Moja sytuacja wygląda następująco. Dostałem wczoraj ofertę pracy. Pracuje zdalnie w Łodzi mój obecny pracodawca ma siedzibę w Warszawie. Potrzebuję złożyć wypowiedzenie do końca tego miesiąca ale ze względów zdrowotnych nie będę mógł się pojawić w Warszawie. Czy wypowiedzenie umowy o pracę na czas nieokreślony w formie maila i załączonego do niego pliku pdf bez podpisu elektronicznego będzie skuteczne?
anonim cytuj
23-11-2023
Jak się zapozna to tak , ale będzie obarczone wadą.
Lepiej jednak chyba się ruszyć do stolicy lub posłać posłańca.

anonim cytuj
23-11-2023
Możesz tez zadzwonić do pracodawcy, nagrać rozmowę i mu wypowiedzieć ja telefonicznie. Znowu problem jak wyżej, czyli takie wypowiedzenie jest obarczone wada, jednak nie sprawia, ze jest nieważne. Ot równoległe wysyłasz wypowiedzenie pisemne poczta- czas jego dostarczenia już cię nie interesuje, po pracodawca zapoznał się z jego treścią przez telefon. Z mailem jest ten problem, ze nie masz absolutnie żadnego dowodu ze mail dotarł i kiedy został odczytany.

anonim cytuj
23-11-2023
Nie liczy się data wprowadzenia do środka komunikacji elektronicznej w taki sposób, żeby osoba ta mogła zapoznać się z jego treścią?
Samo wejście na skrzynkę odbiorczą spełnia ten warunek.

anonim cytuj
23-11-2023

Sugerowane Tematy

Rodzielnośc majątkowa a dziedziczenie po teściach.
Mam z mężem podpisaną przed ślubem rozdzielność majątkową. Mąż nabył spadek po zmarłej mamie w tym konto bankowe. W banku chce, aby pieniądze ze spadku przelali na moje konto bankowe. Mąż nie ma konta, a bank odmawia wypłaty gotówki, upierają się przy przelewie na konto. Jak tą całą sytuację ugryźć? Wiem, że mąż musi zgłosić do US nabycie spadku. Czy jeśli pieniądze z konta zmarłej teściowej wpłyną prosto w całości na moje konto to ja również b...
Dodatek mieszkaniowy.
Czy ktoś może znalazł się w podobnej sytuacji, że mimo spełnienia wszystkich wymogów (próg dochodowy, metraż i najemca mieszkania ) o przyznanie dodatku mieszkaniowego dostał decyzję odmowną ?...
Kupno nieruchomości podczas rozwodu.
Sprawa wygląda następująco i w zasadzie jest dosyć pilna dlatego proszę o poradę, przyjaciółka chce zakupić mieszkanie natomiast jest w trakcie rozwodu (w zasadzie to dopiero początek bo dostała tylko pismo) nie chce brać tego mieszkania na siebie ponieważ w razie podziału majątku zapewne część będzie należała się jej jeszcze obecnemu mężowi, chciała zakupić je (za gotówkę) do czasu zakończenia procesu na jednego z rodziców, i tutaj zaczynają się...
Natychmiastowe rozwiązanie umowy najmu.
Proszę o interpretację zapisu: "W przypadku nieprzestrzegania niniejszej Umowy oraz w razie dopuszczenia się zwłoki w zapłacie czynszu i opłat dłużej niż 30 dni, Wynajmujący może rozwiązać niniejszą Umowę z terminem natychmiastowym. W tym przypadku Najemca zobowiązuje się do opuszczenia lokalu będącego przedmiotem najmu w terminie 7 dni od daty rozwiązania Umowy i zobowiązuje się zabrać rzeczy wniesione do przedmiotu umowy najmu. Za pozosta...

Wyszukiwarka