Wypowiedzenie umowy drogą mailową.

Moja sytuacja wygląda następująco. Dostałem wczoraj ofertę pracy. Pracuje zdalnie w Łodzi mój obecny pracodawca ma siedzibę w Warszawie. Potrzebuję złożyć wypowiedzenie do końca tego miesiąca ale ze względów zdrowotnych nie będę mógł się pojawić w Warszawie. Czy wypowiedzenie umowy o pracę na czas nieokreślony w formie maila i załączonego do niego pliku pdf bez podpisu elektronicznego będzie skuteczne?
anonim cytuj
23-11-2023
Jak się zapozna to tak , ale będzie obarczone wadą.
Lepiej jednak chyba się ruszyć do stolicy lub posłać posłańca.

anonim cytuj
23-11-2023
Możesz tez zadzwonić do pracodawcy, nagrać rozmowę i mu wypowiedzieć ja telefonicznie. Znowu problem jak wyżej, czyli takie wypowiedzenie jest obarczone wada, jednak nie sprawia, ze jest nieważne. Ot równoległe wysyłasz wypowiedzenie pisemne poczta- czas jego dostarczenia już cię nie interesuje, po pracodawca zapoznał się z jego treścią przez telefon. Z mailem jest ten problem, ze nie masz absolutnie żadnego dowodu ze mail dotarł i kiedy został odczytany.

anonim cytuj
23-11-2023
Nie liczy się data wprowadzenia do środka komunikacji elektronicznej w taki sposób, żeby osoba ta mogła zapoznać się z jego treścią?
Samo wejście na skrzynkę odbiorczą spełnia ten warunek.

anonim cytuj
23-11-2023

Sugerowane Tematy

Małżeństwo X i Y, X umiera. Czy rodzeństwu X należy się coś ze spadku lub zachowek?
Witam, jest małżeństwo X i Y, nie mają dzieci, oboje mają żyjące rodzeństwo. X umiera. W takiej sytuacji wszystko dziedziczy Y? Czy rodzeństwu X należy się coś ze spadku lub zachowek?...
Pozew o eksmisje.
Chciałbym przeprowadzić eksmisje lokatora z mieszkania własnościowego. Umowa była spisana lecz zaginął oryginał umowy, posiadam tylko wersje elektroniczną lecz nie podpisaną przez wynajmującego, umowa została wypowiedziana potwierdzenie dostarczenia wypowiedzenia posiadam. Wysyłałem także wezwanie o opuszczenie lokalu ale dalej to nie skutkuje. Czy przy składaniu wniosku do sądu musze dostarczyć umowę ?...
Odprawa i ekwiwalent za niewykorzystany urlop.
Jestem na L4 od końca grudnia. Pod koniec stycznia poroniłam. Do 20 kwietnia jestem na L4. Mój pracodawca ma mnie na celowniku ( chce mnie zwolnić). Wiem że nie może tego zrobić jak przebywam na L4. Jak wrócę do pracy jestem świadoma że mnie zwolnią ( specyficzna firma ). Należy mi się ekwiwalent za nie wykorzystany urlop ? ( Z tamtego roku zostały mi 3 dni a z tego nie wiem ) Czy jeśli mnie zwolnią należy mi się odprawa ??...
Wniosek o podwyższenie alimentów.
Witam, 1.wniosek o podwyższenie alimentów napisałam i złożyłam samodzielnie. 2. jest już odp. powanego, którą uzyskałam z czytelni. Sąd nie podjął jeszcze kroków w naszej sprawie. 3. pozwany ma pełnomocnika, w odpowiedzi kłamstwa, oczernianie mojej osoby i twierdzenia, że żyję w dostatku, mam wątpliwości co do zarobków, które są podane w odpowiedzi. Nie wspomnę już o podważanie moich kosztów, które na prawdę uczciwie policzyłam. moje pytanie:...

Wyszukiwarka