Wypowiedzenie umowy drogą mailową.

Moja sytuacja wygląda następująco. Dostałem wczoraj ofertę pracy. Pracuje zdalnie w Łodzi mój obecny pracodawca ma siedzibę w Warszawie. Potrzebuję złożyć wypowiedzenie do końca tego miesiąca ale ze względów zdrowotnych nie będę mógł się pojawić w Warszawie. Czy wypowiedzenie umowy o pracę na czas nieokreślony w formie maila i załączonego do niego pliku pdf bez podpisu elektronicznego będzie skuteczne?
anonim cytuj
23-11-2023
Jak się zapozna to tak , ale będzie obarczone wadą.
Lepiej jednak chyba się ruszyć do stolicy lub posłać posłańca.

anonim cytuj
23-11-2023
Możesz tez zadzwonić do pracodawcy, nagrać rozmowę i mu wypowiedzieć ja telefonicznie. Znowu problem jak wyżej, czyli takie wypowiedzenie jest obarczone wada, jednak nie sprawia, ze jest nieważne. Ot równoległe wysyłasz wypowiedzenie pisemne poczta- czas jego dostarczenia już cię nie interesuje, po pracodawca zapoznał się z jego treścią przez telefon. Z mailem jest ten problem, ze nie masz absolutnie żadnego dowodu ze mail dotarł i kiedy został odczytany.

anonim cytuj
23-11-2023
Nie liczy się data wprowadzenia do środka komunikacji elektronicznej w taki sposób, żeby osoba ta mogła zapoznać się z jego treścią?
Samo wejście na skrzynkę odbiorczą spełnia ten warunek.

anonim cytuj
23-11-2023

Sugerowane Tematy

Chcę sprzedać mieszkanie, które nie posiada księgi wieczystej
Chcę sprzedać mieszkanie, które nie posiada księgi wieczystej ale wiem, że można ją założyć - po prostu przez lata nie chciało mi się złożyć wniosku o wpis. Czy notariusz jest osoba, która wyjaśni mi wszystkie dostępne opcje? Np. czy złożyć najpierw wniosek o wpis a potem wystawić mieszkanie, czy sprzedawać bez i jak udowodnić kupującemu, że księga jest możliwa do założenia lub inne o których nie wiem? ...
Partner na dziecko z innego związku. Po małżeństwie jakie będę miała zobowiązania do tego nieletniego dziecka?
Witam Chciałabym zasięgnąć porady od ludzi lepiej znających się na prawie ode mnie, bo meczy mnie cała ta sprawa przez moje niewiedzę. Jestem młoda kobieta, która związała się z mężczyzna z dzieckiem z poprzedniego związku. Nasz związek nie jest formalny (tj. konkubinat). Zastanawiam się jak fakt, że mój partner posiada dziecko wpłynie na naszą przyszłość. W pełni rozumiem obowiązek alimentacyjny oraz spotkań z nieletnim. Co mnie męczy to kwest...
Alimenty na rodzica.
Czy jest (i jeśli tak to jaki??) próg dochodu (na osobę ponieważ ma własną rodzinę) dla dziecka którego rodzic/rodzice lub MOPS chce podać o alimenty. Czy jeśli taki próg istnieje rodzic lub MOPS mimo to mogą wnieść do sądu o alimenty? Czy jeśli rodzice żyją w związku małżeńskim ewentualne alimenty przyznawane są na każdego rodzica z osobna(jeśli oboje się domagają)?...
Kwaranatnna
Czy nałożona kwarantanna to wystarczające usprawiedliwienie nieobecności w pracy? W końcu od samego Ministra Zdrowia ...

Wyszukiwarka