Jak skrócić okres wypowiedzenia o pracę.

W firmie pracuje ponad 3 lata, więc okres wypowiedzenia mam trzymiesięczny. Jednak nie dam rady tak długo tam pracować. Chciałabym skrócić ten czas do maksimum miesiąca. Wiem, że mogę złożyć wypowiedzenie za porozumieniem stron. Jednak obawiam się, że pracodawca może odmówić takiego rozwiązania. Czy mogę jakoś temu zaradzić?
Dodam jeszcze, że przysługuje mi, aż 30 dni urlopu (nie dostarczyłam wcześniej zaświadczenia o ukończeniu studiów i się skumulowało), a pracodawca powiedział że przez to obciążyłam firmę na dodatkowe koszty, bo gdybym odeszła to muszą zapłacić mi za te dni. Dlatego obawiam się, że nie pójdą mi na rękę, aby skrócić czas wypowiedzenia do miesiąca tylko będę musiała mieć ten trzymiesięczny okres.
anonim cytuj
23-11-2023
Pogadaj czy nie możecie skrócić tego okresu o czas, w którym wykorzystasz urlop. Wtedy nie muszą nic płacić, a Ty ani nie musisz chodzić do pracy i możesz zacząć coś nowego (tylko upewnij się, żeby nie odwołali Cię z urlopu). Nie ma zakazu pracy na urlopie.

anonim cytuj
23-11-2023
Czyli będąc na okresie wypowiedzenia u poprzedniego pracodawcy (jeśli zgodziłby się dać mi na ten czas urlop) mogę normalnie zacząć pracę gdzie indziej? I to na umówię o pracę? A nie na "czarno" bez żadnych papierów?

anonim cytuj
23-11-2023
Oczywiście że możesz. I nie ma czegoś takiego jak wypowiedzenie za porozumieniem stron. Wypowiedzenie jest jednostronne. A porozumienie dwu i tu obie strony muszą się zgodzić na uzgodnione warunki i wtedy my rozwiązanie na mocy porozumienia stron.

anonim cytuj
23-11-2023

Sugerowane Tematy

Fotopułapka jako dowód w sprawie.
Przy domu jednorodzinnym suszyło się drzewo na opał. Drzewo było ścięte w własnym lesie. Przez okres od wiosny do jesieni złodziej skradł 2/3 opału. Czy jeśli złodziej zostanie nagrany na fotopułapce, można wykorzystać takie dowody przed policją? Czy jest szansa na ukaranie złodzieja?...
Licytacja domu przez syndyka.
Witam, sytuacja wygląda tak, mam licytacje domu przez syndyka, są w nim zameldowani ludzie, typu dzieci itp, ja myślę to wykupić a reszta rodzeństwa nie bardzo, bo niby nie mogą wyrzucić nas na bruk, cena dość niska jak na dom, także pewnie znajdzie się jakiś wariat który będzie chciał kupic, Pytanie czego można się później spodziewać, eksmisji czy jednak nawet sądownie nie można nas wyrzucić ?...
Dom jednorodzinny i mieszkanie które też ogrzewam. Czy przysługuje mi dodatek osłonowy?
Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć, czy przysługuje mi dodatek osłonowy. Mieszkam w domu jednorodzinnym razem z mężem, ale mam jeszcze mieszkanie które też ogrzewam. Mieszkanie jest moje, a nie wspólne z mężem....
Uporczywe nękanie ze strony brata.
Od roku jestem w konflikcie z bratem. Mieszkamy na jednej posesji jednak każdy w swoim odrębnym domu, współwłasność ułamkowa. Brat ciągle uprzykrza mi życie, czepia się o wszystko nawet, że mój pies za głośno szczeka na kuriera. W święta wparował z awanturą, że moje dorosłe już dzieci biorą narkotyki, są ćpunami i że w moim domu jest patologia. Synowie oczywiście nie biorą żadnych narkotyków, pracują, są odpowiedzialnymi ludźmi. Brat przyniósł na...

Wyszukiwarka