Ustanie stosunku pracy.

Czy będąc na L4 od 08.10 i nadal jestem. Z Informacji od Pani z ZUS wiem, że z moim pracodawcą ustał stosunek pracy z dniem 4.11, a ja nadal nie mam świadectwa pracy dodam, że wcześniej sprawa była zgłoszona do PIP z powodu niewypłacenia wynagrodzenia za miesiąc wrzesień i październik oraz nie dostałam ekwiwalentu za niewykorzystany urlop. Moje pytanie brzmi czy pracodawca może wysłać owe świadectwo pracy listownie ?? A jeżeli tak to czy w ogóle powinnam je odebrać? (Mi wydaje się ,że powinni zrobić to osobiście ponieważ chcę widzieć co podpisuje i co zawarte jest na świadectwie)
anonim cytuj
22-11-2023
Mogą wysłać pocztą.
"ponieważ chcę widzieć co podpisuje i co zawarte jest na świadectwie)" - przecież ty nie podpisujesz zgody, że świadectwo jest OK - tylko jego odbiór.
Teraz podpiszesz listonoszowi - a jak ci coś nie pasuje w świadectwie pracy możesz wystąpić o sprostowanie.

anonim cytuj
22-11-2023
Ja to doskonale rozumiem, ale to są nieuchwytni ludzie. Wypłaty nie wypłacili, składek nie odprowadzali, do ZUS nas nie zgłosili po 33 dniach. Dosłownie nic. Na SMS nie odpisują, telefonów nie odbierają. I boje się ,że jak już odbiorę to świadectwo pracy to będzie wyjście w jedną stronę. Bo wiem , że później nie będę miała do kogo się udać aby "coś" w nim ew. Zmienić . (A jak na razie robią tylko same donosy)

anonim cytuj
22-11-2023
Tak właśnie chce zrobić. Czekam do 30.11 bo PIP wysłała mi pismo, żeby poczekać do tego 30.11, a później już składam pozew. Tylko pytanie czy jeżeli do tego czasu dostanę listownie świadectwo pracy czy je odebrać? Bo mam obawy ze strony pracodawcy, że zrobi mi pod górkę.

anonim cytuj
22-11-2023
Odebrać , jak coś to możesz wystąpić o sprostowanie.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Kara pieniężna za zerwanie umowy abonenckiej.
Mój chłopak dostał karę nałożoną przez operatora komórkowego w kwocie prawie 4000 zł. Wcześniej przed rozwiązaniem umowy przed czasem był stacjonarnie w i został poinformowany, że tak jak jest w umowie kara może wynieść 1000 zł, więc chłopak przemyślał i przeniósł się telefonicznie. Przeczytaliśmy regulamin i jest tam napisane, że jeśli umowa została rozwiązana telefonicznie to o karze powinien zostać poinformowany telefonicznie, SMS-owo, mailow...
Sprzedaż mieszkania siostrze.
Siostra chce w przyszłym roku ode mnie i męża kupić mieszkanie. Mieszkanie na ten moment warte ok 370 tys. Jednak na chwilę obecną ma 200 tys. Resztę zadeklarowała się, że może zapłacić za kilka lat. (Kredytu nie dostanie) My budujemy się, siostra może już nam dać te 200 tys. Jednakże my jeszcze musimy w tym mieszkaniu mieszkać do czasu wykończenia domu. Ona wyraża na to zgodę. Jak to udokumentować aby było zgodne z prawem ? I pytanie czy już w...
Czy komornik może zająć całą wypłatę?
Mam pytanie w imieniu męża czy komornik może zająć całą wypłatę? Na chwilę obecną to mąż utrzymuje naszą 5. Proszę o rzetelne odpowiedzi. Pracuje na umowie o pracę na czas nie określony, zadłużenie wynikłe z niezapłaconej pożyczki pozabankowej....
Wykorzystywanie zdjęć znalezionych w Internecie w celach zarobkowych.
Mam pytanie odnośnie wykorzystywania zdjęć znalezionych w Internecie w celach zarobkowych. Dokładniej chciałam zapytać czy mogę użyć zdjęć stockowych darmowych i potem przerabiać je jako pomoce dydaktyczne (dopisać nazwy, zmieniać kolory). Następnie je sprzedawać jako pomoce? ...

Wyszukiwarka