Wypowiedzenie umowy przez pracownika.

Czy podczas przebywania na L4 (chodzące), mogę jawić się w pracy celem złożenia wypowiedzenia?
anonim cytuj
22-11-2023
Nie powinieneś, najlepiej wysłać za pomocą poczty za potwierdzeniem.

anonim cytuj
22-11-2023
Lepiej nie. Można poprosić kogoś o dostarczenie, albo wysłać poczta lub kurierem by mieć potwierdzenie odbioru.

anonim cytuj
22-11-2023
A jeżeli boisz się, ze poczta nie dostarczy, to możesz zrobić tak. Dzwonisz do pracodawcy, włączasz nagrywanie do celów dowodowych i wypowiadasz umowę przez telefon. Takie wypowiedzenie jest wadliwe (brak formy pisemnej) acz nie czyni go bezskutecznym. Aby usunąć wadę wypowiedzenia wysyłasz je poczta ZPO, ale już cię nie obchodzi kiedy dotrze to pracodawcy.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Czy pobyt na SOR wlicza się w hospitalizację?
W dniu 7.10 zerwałem ścięgno udałem się na SOR (data przyjęcia 7.10 godz. 16:01 data wypisu 0) gdzie została mi udzielona pierwsza pomoc , wystawione zwolnienie lekarskie i skierowanie do poradni i na oddział szpitalny. Dopiero 18.10 do 22.10 udałem się do szpitala na operacje reinsercji ścięgna( wcześniej nie było miejsca). I teraz mam pytanie. Czy pobyt na SOR to pobyt w szpitalu , ponieważ ubezpieczyciel odmówił wypłaty ubezpieczenia ponieważ...
Refundacja za okulary do pracy.
Mam taki problem. Salon optyczny wystawił mi imienną fakturę na okulary korekcyjne, jest informacja o tym, że są one do pracy przy komputerze. W pracy zostałam poinformowana, że żeby dostać częściowy zwrot, faktura musi być na firmę, nie na mnie. Salon nie chce wystawić korekty, bo faktura jest wystawiona prawidłowo i nie ma ku temu podstaw. To, że się nie dowiedziałam przed to jedno, ale nie ma nigdzie zapisu, że musi być, to skąd taki wymóg? A ...
Kontakty z dzieckiem.
Jeśli dziecko jest na stałe u matki, czy matka ma obowiązek dowozić dziecko do ojca w celu realizacji kontaktów przez ojca? (Kontakty nieuregulowane sądownie) co w sytuacji gdy ojciec powie, że nie przyjedzie po dziecko "bo nie ma na bilet"? A gdy matka nie przywiezie mu dziecka czy będzie to utrudnianie kontaktu?...
Wyegzekwowanie płatności za wykonaną usługę.
Wykonałem pewną usługę zdalnie, usługa według mnie została wykonana prawie 3 miesiące temu, klient dla którego usługę wykonałem w naszej rozmowie telefonicznej mówi to samo. Problemem natomiast jest to, że przez te 3 miesiące nie mogę doprosić się o dane do faktury. Tutaj też ciekawostka, której wcześniej nie sprawdziłem, mianowicie klient zawiesił z początkiem poprzedniego roku działalność gospodarczą natomiast świadczył usługi związane z zawi...

Wyszukiwarka