Wypowiedzenie umowy przez pracownika.

Czy podczas przebywania na L4 (chodzące), mogę jawić się w pracy celem złożenia wypowiedzenia?
anonim cytuj
22-11-2023
Nie powinieneś, najlepiej wysłać za pomocą poczty za potwierdzeniem.

anonim cytuj
22-11-2023
Lepiej nie. Można poprosić kogoś o dostarczenie, albo wysłać poczta lub kurierem by mieć potwierdzenie odbioru.

anonim cytuj
22-11-2023
A jeżeli boisz się, ze poczta nie dostarczy, to możesz zrobić tak. Dzwonisz do pracodawcy, włączasz nagrywanie do celów dowodowych i wypowiadasz umowę przez telefon. Takie wypowiedzenie jest wadliwe (brak formy pisemnej) acz nie czyni go bezskutecznym. Aby usunąć wadę wypowiedzenia wysyłasz je poczta ZPO, ale już cię nie obchodzi kiedy dotrze to pracodawcy.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Czy mogę zmienić nazwisko na nazwisko partnera nie biorąc ślubu
Dzień dobry, niedługo urodzę dziecko mojego partnera. Z różnych przyczyn nie mamy ślubu, ale jesteśmy razem i mieszkamy. Dziecko zostanie uznane przed narodzinami, więc będzie miało nazwisko po tacie. Nie chcę nazywać się inaczej niż moja córka, czy mogę zmienić nazwisko na jej i partnera w urzędzie, nie biorąc z nim ślubu? Dwuczłonowe nazwisko nie wchodzi w grę, bo moje mi się nie podoba. Proszę o nieocenianie, tylko o porady prawne....
pracodawca grozi zerwaniem umowy po tym jak przyniosłem zwolnienie lekarskie.
Witam pracodawca grozi zerwaniem umowy po tym jak przyniosłem zwolnienie lekarskie. Ot usłyszałem wprost, że po wyleczeniu mogę po prostu przyjść już tylko po wypowiedzenie umowy. Czy mogę się starać o jakieś zadośćuczynienie jeśli jest to umowa zlecenie?...
Prawa klienta do reklamacji.
Witam, prowadzę serwis komputerowy, klient przyniósł na wymianę baterii swój laptop ponieważ szybko się rozładowywała. Bateria została szybko wymieniona, przetestowana, ładowała się i działo wszystko. Po dwóch dniach klient do mnie pisze że laptop umarł w czasie pracy, odebrałem od sprzęt i rzeczywiście nie uruchamiał się, uszkodził się chip na płycie głównej, z powodu braku sprzętu do takiej naprawy oddałem sprzęt do serwisu który takie wymiany ...
Opinia biegłych psychiatrów.
Jestem oskarżona z art. 190 i inne i teraz pytanie bo miałam badanie przez biegłych psychiatrów sadowych. Wystawiono mi opinie na zlecenie Prokuratury ze mam mieć jako środek zabezpieczający terapię czyli leczenie ambulatoryjne. Akta poszły do Sądu mam mieć jeszcze badanie przez biegłego psychologa. Czy sędzia na rozprawie może przychylić się do dwóch takich samych opinii biegłych i zastosować mi środek zabezpieczający w postaci terapii?...

Wyszukiwarka