Pracodawca odmówił urlopu.

Pracuje już 12 lat w jednej firmie, w tym roku zmienił się zarząd i dzieją się cuda.
18 listopada złożyłem wniosek urlopowy na dni 2-5 stycznia, kilka dni temu udało się kupić wyjazd last minute, a w dniu dzisiejszym kierownik przekazał mi wiadomość od pani prezes: wypisanie wniosku nie jest jednoznaczne z dostaniem urlopu.
Do dziś nikt mi słowem nie powiedział że nie dostanę urlopu, zawsze po prostu był wpisany na liście obecności i tyle.
Jest jakiś okres kiedy trzeba pracownikowi powiedzieć że odmawia mu się urlopu?
Firma nie jest w jakiejś krytycznej sytuacji że bez mojej osoby trzeba będzie ją zamknąć, więc takie zagranie nie fair.
anonim cytuj
22-11-2023
Nie ma żadnych terminów. Brak pozytywnej odpowiedzi pracodawcy = brak urlopu.

anonim cytuj
22-11-2023
Może chodzi o to, żebyś się pozbył urlopu na żądanie na początku roku.
Funkcjonuje u Was plan urlopów?

anonim cytuj
22-11-2023
Plan urlopów obejmuje miesiące od Maja do Września.
A reszta wygląda tak jak pisałem, składasz wniosek w formie papierowej i tyle.

anonim cytuj
22-11-2023
Ale złożenie wniosku nigdy nie jest równoznaczne z udzieleniem urlopu. Należy na wniosek uzyskać zgodę.

anonim cytuj
22-11-2023
Wszystko ładnie pięknie, wkurza mnie to że wczoraj mi powiedziano że nie będzie urlopu, pytanie czy mogę z tego jakoś wybrnąć?

anonim cytuj
22-11-2023
Urlop na żądanie. Którego pracodawca też może odmówić. W bardzo skrajnych przypadkach, ale może.

anonim cytuj
22-11-2023
4 dni na żądanie pod rząd?
A Inspekcja Pracy coś mi pomoże?
Bo widzę że taka sytuacja trochę patowa.

anonim cytuj
22-11-2023
Nie ma znaczenia czy pod rząd czy nie. PIP nie ma raczej podstaw do podejmowania działań. A sytuacja, fakt - patowa.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

potracenie (wystraszenie) rowerzysty
Witam mam pytanie.Wczoraj wyjeżdżając z parkingu potracilam a w sumie wystraszyłam rowerzystę na ścieżce rowerowej który się przewrócił.Po tym jak wstał zaczal krzyczeć że chce 200 zl inaczej zadzoanj na policję.Gdy powiedziałam że mam przy sobie tylko 50 zł odpowiedział że to za mało.Wiec powiedziałam mu że jadę do bankomatu wypłacić pieniążki.Gdy wróciłam jego już nie było.Dodoam że całe zajście i rozmowę mam nagrana na wideorejestratorze.Teraz...
Zasiedzenie nieruchomości.
Witam, może ktoś wie jak wygląda sprawa z zasiedzeniem. Jest nieruchomość, która ma 9 właścicieli (nie ma podziału zrobionego). W budynku mieszka jeden z właścicieli, ale nie zajmuje całego budynku, do niektórych pomieszczeń mają klucze tylko pozostali właściciele (ewentualnie udostępniają klucze osobie, która zamieszkuje, kiedy np. leje się z dachu). Podatek od tej nieruchomości płaci tylko osoba która mieszka, jakiejkolwiek nakłady na tą nieruc...
Czy to oszustwo?
Hej, jakiś czas temu moja mama poznała pewnego mężczyznę w internecie, nigdy się nie widzieli, a ich kontakt sprowadza się tylko do rozmów telefonicznych i pisania SMSów. Okazało się, ze ten mężczyzna wysłał mojej mamie przekazem pocztowym 700zł(pieniądze dotarły dzisiaj) i teraz chce wysyłać 2000zł miesięcznie. Jest to dla mnie bardzo podejrzane, dlatego pisze post na grupie i proszę o rady. Czy w ten sposób moja mama może paść ofiarą jakiegoś o...
Depresja a renta
Czy mam prawo ubiegać się o rentę z powodu czasowej niezdolności do pracy przy depresji? Zostałam zdiagnozowana co prawda po 18 rż, mając 19 lat ale będąc jeszcze w liceum. Aktualnie mam skończone 20, niestety nie mam stażu pracy przez właśnie tę chorobę, na studia też nie poszłam przez depresję. Mam za sobą 3 hospitalizacje plus 6 miesięcy na oddziale dziennym. Pytanie, czy w ogóle mam prawo się ubiegać o to? Jestem pod stałą opieką lekarza p...

Wyszukiwarka