Pracodawca odmówił urlopu.

Pracuje już 12 lat w jednej firmie, w tym roku zmienił się zarząd i dzieją się cuda.
18 listopada złożyłem wniosek urlopowy na dni 2-5 stycznia, kilka dni temu udało się kupić wyjazd last minute, a w dniu dzisiejszym kierownik przekazał mi wiadomość od pani prezes: wypisanie wniosku nie jest jednoznaczne z dostaniem urlopu.
Do dziś nikt mi słowem nie powiedział że nie dostanę urlopu, zawsze po prostu był wpisany na liście obecności i tyle.
Jest jakiś okres kiedy trzeba pracownikowi powiedzieć że odmawia mu się urlopu?
Firma nie jest w jakiejś krytycznej sytuacji że bez mojej osoby trzeba będzie ją zamknąć, więc takie zagranie nie fair.
anonim cytuj
22-11-2023
Nie ma żadnych terminów. Brak pozytywnej odpowiedzi pracodawcy = brak urlopu.

anonim cytuj
22-11-2023
Może chodzi o to, żebyś się pozbył urlopu na żądanie na początku roku.
Funkcjonuje u Was plan urlopów?

anonim cytuj
22-11-2023
Plan urlopów obejmuje miesiące od Maja do Września.
A reszta wygląda tak jak pisałem, składasz wniosek w formie papierowej i tyle.

anonim cytuj
22-11-2023
Ale złożenie wniosku nigdy nie jest równoznaczne z udzieleniem urlopu. Należy na wniosek uzyskać zgodę.

anonim cytuj
22-11-2023
Wszystko ładnie pięknie, wkurza mnie to że wczoraj mi powiedziano że nie będzie urlopu, pytanie czy mogę z tego jakoś wybrnąć?

anonim cytuj
22-11-2023
Urlop na żądanie. Którego pracodawca też może odmówić. W bardzo skrajnych przypadkach, ale może.

anonim cytuj
22-11-2023
4 dni na żądanie pod rząd?
A Inspekcja Pracy coś mi pomoże?
Bo widzę że taka sytuacja trochę patowa.

anonim cytuj
22-11-2023
Nie ma znaczenia czy pod rząd czy nie. PIP nie ma raczej podstaw do podejmowania działań. A sytuacja, fakt - patowa.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Śmierć współwłaściciela pojazdu.
Jakiś czas temu odszedł główny właściciel pojazdu, którego ja jestem współwłaścicielką (stosunek rodzinny: dziadek-wnuczka). Zagwozdka polega na tym, czy w takiej sytuacji automatycznie stałam się główną właścicielką pojazdu czy też teraz współdzielę pojazd z żoną głównego właściciela, w następnej kolejności z jego dziećmi? Nikt się w rodzinie nie wykłóca, ale chcielibyśmy załatwić prawne sprawy do porządku tak, aby samochód był już wyłącznie moj...
Podwójne ubezpieczenie pojazdu.
Mam taki problem a mianowicie zakupiłem polisę OC z jednej z porównywarek OC, zostało opłacone i OC działa od 5-06-2023, lecz później po fakcie zacząłem rozglądać się za innymi ubezpieczeniami i skalkulowałem inną ofertę, tylko żeby zapłacić niższą cenę i zakres ubezpieczenia, widocznie coś nieświadomie naklikałem. Teraz Ubezpieczalnia wysyła mi ponaglenia do zapłaty drugiej składki polisy. Gdy zadzwoniłem, powiedziano mi, że miał Pan 30 dni na o...
odrzucenie spadku
Dzień dobry, mój ojciec od ponad 2 lat przebywa w szpitalu dla nerwowo i psychicznie chorych. Niedawno zmarł brat ojca. Jak w takiej sytuacji wygląda proces odrzucenia spadku?...
Podatek od darowizny.
3 lata temu zmarł mój tata, był formalnie właścicielem domu, w którym mieszkał razem z moją mamą od 30 lat. Po śmierci taty właścicielką domu została moja mama, razem z bratem zrzekliśmy się spadku tak, aby ona była właścicielką i mogła zarządzać nieruchomością bez naszego udziału. Ale jednocześnie spisała testament u notariusza, w którym zapisuje całość majątku mnie. Niestety życie pokazało, że ciężko jej dom utrzymać samej, zdecydowała o sprzed...

Wyszukiwarka