Pracodawca odmówił urlopu.

Pracuje już 12 lat w jednej firmie, w tym roku zmienił się zarząd i dzieją się cuda.
18 listopada złożyłem wniosek urlopowy na dni 2-5 stycznia, kilka dni temu udało się kupić wyjazd last minute, a w dniu dzisiejszym kierownik przekazał mi wiadomość od pani prezes: wypisanie wniosku nie jest jednoznaczne z dostaniem urlopu.
Do dziś nikt mi słowem nie powiedział że nie dostanę urlopu, zawsze po prostu był wpisany na liście obecności i tyle.
Jest jakiś okres kiedy trzeba pracownikowi powiedzieć że odmawia mu się urlopu?
Firma nie jest w jakiejś krytycznej sytuacji że bez mojej osoby trzeba będzie ją zamknąć, więc takie zagranie nie fair.
anonim cytuj
22-11-2023
Nie ma żadnych terminów. Brak pozytywnej odpowiedzi pracodawcy = brak urlopu.

anonim cytuj
22-11-2023
Może chodzi o to, żebyś się pozbył urlopu na żądanie na początku roku.
Funkcjonuje u Was plan urlopów?

anonim cytuj
22-11-2023
Plan urlopów obejmuje miesiące od Maja do Września.
A reszta wygląda tak jak pisałem, składasz wniosek w formie papierowej i tyle.

anonim cytuj
22-11-2023
Ale złożenie wniosku nigdy nie jest równoznaczne z udzieleniem urlopu. Należy na wniosek uzyskać zgodę.

anonim cytuj
22-11-2023
Wszystko ładnie pięknie, wkurza mnie to że wczoraj mi powiedziano że nie będzie urlopu, pytanie czy mogę z tego jakoś wybrnąć?

anonim cytuj
22-11-2023
Urlop na żądanie. Którego pracodawca też może odmówić. W bardzo skrajnych przypadkach, ale może.

anonim cytuj
22-11-2023
4 dni na żądanie pod rząd?
A Inspekcja Pracy coś mi pomoże?
Bo widzę że taka sytuacja trochę patowa.

anonim cytuj
22-11-2023
Nie ma znaczenia czy pod rząd czy nie. PIP nie ma raczej podstaw do podejmowania działań. A sytuacja, fakt - patowa.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Zaległe alimenty.
Witam pisze ,aby dowiedzieć się co mogę zrobić żeby odzyskać zaległość alimentacyjna. Były mąż ma zaległość na prawie 6 tysięcy złotych której nie spłaca. Chciałabym dowiedzieć się co mogę więcej zrobić jednocześnie zaznaczę że co chwilę trafia do zakładów karnych i na synów płaci mama fundusz....
Przyspieszenie terminu rozprawy rozwodowej.
Witam, czy jest tu ktoś kto może doradzić. Jestem w trakcie rozwodu, mąż złożył wniosek o moje ubezwłasnowolnienie w sądzie w Warszawie, sąd w Warszawie przeniósł sprawę do Gdańska ( moje miejsce zamieszkania ) mąż się od tego odwołał - aktualnie sprawa utknęła w sądzie apelacyjnym w Warszawie. Czy da się jakoś poprosić sąd ( napisać wniosek ) o przyspieszenie ?? Chciałabym już mieć ten rozwód za sobą (przeszłam badania że jestem zdrowa psychicz...
Sprzedaż przedmiotu na portalu ogłoszeniowym.
Witam, Sprzedałam na olx używany worek boxerski. Pani przyjechała , obejrzała go i kupiła. Po 5 dniach wysyła mi zdjęcie podartego worka i żąda zwrotu pieniędzy. Kiedy kupowała go worek nie miał wad. Czy ja powinnam jej oddać pieniądze?...
Ograniczenie władzy rodzicielskiej - pytania do biegłych sądowych
Dzień dobry, mam następujący problem. W lutym 2023 złożyłam wniosek o ograniczenie władzy rodzicielskiej ojcu dziecka. Głównie chodzi o to, iż ojciec nie wyraża zgody na diagnozstykę i leczenie (terapię) dziecka pod kątem spektrum, aspergera, adhd, nie wyraża zgody na szczepienia. Nie wyraża też zgody na wyjazd za granicę, ale najważniejsze jest to leczenie. Dodatkowo dziecko jest uzależnione od grania na telefonie (telefon jest od ojca, do gru...

Wyszukiwarka