Pracodawca odmówił urlopu.

Pracuje już 12 lat w jednej firmie, w tym roku zmienił się zarząd i dzieją się cuda.
18 listopada złożyłem wniosek urlopowy na dni 2-5 stycznia, kilka dni temu udało się kupić wyjazd last minute, a w dniu dzisiejszym kierownik przekazał mi wiadomość od pani prezes: wypisanie wniosku nie jest jednoznaczne z dostaniem urlopu.
Do dziś nikt mi słowem nie powiedział że nie dostanę urlopu, zawsze po prostu był wpisany na liście obecności i tyle.
Jest jakiś okres kiedy trzeba pracownikowi powiedzieć że odmawia mu się urlopu?
Firma nie jest w jakiejś krytycznej sytuacji że bez mojej osoby trzeba będzie ją zamknąć, więc takie zagranie nie fair.
anonim cytuj
22-11-2023
Nie ma żadnych terminów. Brak pozytywnej odpowiedzi pracodawcy = brak urlopu.

anonim cytuj
22-11-2023
Może chodzi o to, żebyś się pozbył urlopu na żądanie na początku roku.
Funkcjonuje u Was plan urlopów?

anonim cytuj
22-11-2023
Plan urlopów obejmuje miesiące od Maja do Września.
A reszta wygląda tak jak pisałem, składasz wniosek w formie papierowej i tyle.

anonim cytuj
22-11-2023
Ale złożenie wniosku nigdy nie jest równoznaczne z udzieleniem urlopu. Należy na wniosek uzyskać zgodę.

anonim cytuj
22-11-2023
Wszystko ładnie pięknie, wkurza mnie to że wczoraj mi powiedziano że nie będzie urlopu, pytanie czy mogę z tego jakoś wybrnąć?

anonim cytuj
22-11-2023
Urlop na żądanie. Którego pracodawca też może odmówić. W bardzo skrajnych przypadkach, ale może.

anonim cytuj
22-11-2023
4 dni na żądanie pod rząd?
A Inspekcja Pracy coś mi pomoże?
Bo widzę że taka sytuacja trochę patowa.

anonim cytuj
22-11-2023
Nie ma znaczenia czy pod rząd czy nie. PIP nie ma raczej podstaw do podejmowania działań. A sytuacja, fakt - patowa.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Emerytura z KRUS.
Siostra była ubezpieczona w KRUS jako domownik od 01.01.1983 do14.09. 1985. Później ciężko chorowała i przeszła na rentę. W latach 17.01 1989 do 31.12. 1991 pracowała w Spółdzielni Inwalidów będąc jednocześnie na rencie w KRUS. Za ten okres ZUS przyznał jej 370 zł emerytury. Jednak KRUS poinformował że siostra nie ma prawa do wypłaty dwóch świadczeń tj. emerytury dla domownika z KRUS i emerytury z ZUS. Czy gdyby była ubezpieczona w KRUS jako właś...
czy urlop wychowawczy jest płatny?
Witam, czy kończąc urlop macierzyński należy mi się urlop wychowawczy i czy jest on również płatny jak zasiłek macierzyński 80%?...
Czy musze podać powód przy zrzekaniu się spadku?
Cześć Mój ojecic zmarł 25.wrzesnia tego roku. Mam już akt zgonu i chciałabym napisać do sądu o zrzeknięcie sie majątku po nim. Był bezdomny i niczego nie miał oprócz długów zapewne. Nie miałam z nim żadnego kontaktu od kilkunastu lat, był pozbawiony praw do mnie kiedy byłam nieletnia. Czy ja mogę napisać o odrzucenie spadku bez żadnego powodu? Nie minęło jeszcze pół roku i już nie wiem czy mam powody jakieś pisać i czy bez nich sąd przyjmie mó...
Sprzedaż mieszkania a fundusz remontowy.
Witam, sprzedałem mieszkanie własnościowe i posiadałem na FR nadpłatę w zaliczkach ok. 6-7tys zł, zaliczki pobierane co m-c. W chwili sprzedaży mieszkania wspólnota nie wykorzystała środków z FR na remonty. Czy należy mi się zwrot moich wkładów?...

Wyszukiwarka