Koniec umowy a L4.

Za chwilkę kończy mi się 3 miesięczny okres próbny którego nie chce przedłużać, umowę mam podpisana do 16, zaś 12 grudnia mam zabieg i prawdopodobne będę musiał iść na l4 teraz pytanie czy mam obowiązek uprzedzić szefostwo o takiej sytuacji czy mogę iść na l4 a od 16 grudnia moja umowa automatycznie wygaśnie. Moje szefostwo i ja wspólnie zdecydowaliśmy że dalsza współpraca nie ma sensu.
anonim cytuj
22-11-2023
Nie musisz nic zawiadamiać. Kadry będą wiedzieć jak sobie z tą sytuacją poradzić.

anonim cytuj
22-11-2023
Więc prawnie nic mi nie grozi ?

anonim cytuj
22-11-2023
Nic.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Podejmując pracę o umowę o pracę i częste zwolnienia L4 są powodem do zwolnienia zgodne z kodeksem pracy?
Witam, mam 4 letnie dziecko, które chodzi do przedszkola,ale jest strasznie chorowita (brak pomocy zewnątrz) i rzadko do niego uczeszcza. Podejmując pracę o umowę o pracę i częste zwolnienia L4 są powodem do zwolnienia zgodne z kodeksem pracy?...
Podatek od sprzedaży samochodu.
Dzień dobry. Chciałbym sprzedać samochód 3 miesiące po jego zakupie. Cena na umowie wynosi 20 tys. zł, natomiast podatek PCC-3 zapłaciłem od kwoty 28 tys. zł. Jeżeli sprzedam samochód za 30 tys. zł to podatek 12% muszę zapłacić od kwoty, która jest na umowie czy od 28 tys. zł?...
Rozdzielność majątkowa a komornik.
W chwili obecnej moi rodzice nie mają rozdzielności majątkowej. Natomiast okazuje się, że moja matka ma spore długi. Nie jest w stanie ich spłacić. Jednak jest jako żona współwłaścicielem wszystkiego, co rodzice dostali pod dziadkach ze strony ojca. Konkretnie domu i ziemi. Czy sporządzenie intercyzy w tej chwili uchroni przed zajęciem komorniczym ? Jest inny sposób na zabezpieczenie majątku ?...
Nie zapłacona faktura Vat, wezwanie do zapłaty nie poskutkowało. Jakie kroki podjąć w dalszej kolejności?
Witam. Kilka miesięcy temu wykonywałem usługę załadunku i transportu dla jednej z firm . Wystawiłem fakturę Vat z terminem płatności 14dni ( taka była umowa) Faktura nie została opłacona do dnia dzisiejszego ,mimo iż po telefonicznych próbach kontaktu przedstawiciel kontrahenta zapewniał mnie że fakturę opłacą. Bez rezultatu . 6 tygodni temu wysłałem poleconym ,,wezwanie do zapłaty,, ale nadal to nie poskutkowało . Jakie kroki mogę podjąć...

Wyszukiwarka