Za chwilkę kończy mi się 3 miesięczny okres próbny którego nie chce przedłużać, umowę mam podpisana do 16, zaś 12 grudnia mam zabieg i prawdopodobne będę musiał iść na l4 teraz pytanie czy mam obowiązek uprzedzić szefostwo o takiej sytuacji czy mogę iść na l4 a od 16 grudnia moja umowa automatycznie wygaśnie. Moje szefostwo i ja wspólnie zdecydowaliśmy że dalsza współpraca nie ma sensu.
Kilkanaście lat temu odbyło się postępowanie zakończone ugodą w sprawie działu spadku po zmarłym ojcu ustaleniu majątku wspólnego i zniesienia współwłasności gospodarstwa rolnego rodziców .W myśl wydanego postanowienia ja otrzymałem gospodarstwo mama i siostra zrzekły się swoich udziałów a brat otrzymał spłatę za dział spadku po ojcu i zniesienie współwłasności taką jaką żądał. Spłata została wykonana. Przez kilkanaście lat wykonywałem nieujętą w...
Senior chce darować mieszkanie dla jednego ze swoich dzieci. W tym lokalu senior zamieszkuje sam i będzie mieszkać do końca życia. Czy po jego śmierci inne dzieci będą mogły rościć prawo do jakiegoś spadku co do tego mieszkania i chcieć go uzyskać od obdarowanego dziecka? Czy też obdarowane dziecko staje się właścicielem lokalu i innym dzieciom nic do tego?...
Witam. Mam pytanie: jestem współwłaścicielem domu w którym nie zamieszkuje. Prócz mnie jest jeszcze 3 współwłaścicieli którzy ten dom zamieszkują. Chce nałożyć im czynsz za użytkowanie mojej części (trwa to już 17 lat). Nie ma mowy aby podpisać z nimi dobrowolnie umowy najmu. Co mogę dalej z tym zrobić??
...
Ogólnie mam w pracy straszny mobbing i szef wyzywa pracowników jak chce. (Dobrze, że to się wreszcie skończy bo nie zamierzam tam wracać). Jestem na kierowniczym stanowisku. Wczoraj trafiło na mnie i szef mocno krzyczał za jakąś błahostkę, a że choruję na nadciśnienie to zrobiło mi się słabo i pojechałem do lekarza i dostałem L4. Poinformowałem SMS swojego przełożonego od razu, że opuszczam prace bo źle się czuje i nie dam rady w takich warunkach...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: