Za chwilkę kończy mi się 3 miesięczny okres próbny którego nie chce przedłużać, umowę mam podpisana do 16, zaś 12 grudnia mam zabieg i prawdopodobne będę musiał iść na l4 teraz pytanie czy mam obowiązek uprzedzić szefostwo o takiej sytuacji czy mogę iść na l4 a od 16 grudnia moja umowa automatycznie wygaśnie. Moje szefostwo i ja wspólnie zdecydowaliśmy że dalsza współpraca nie ma sensu.
Dzień dobry pracodawca odrzucił mój wniosek o 9 tygodni urlopu. Ja jestem zatrudniony na umowę o pracę w Polsce natomiast matka dziecka pracuje w Niemczech. Dziecko urodziło się 26.07.2022r. Od narodzin dziecka matka przebywała na Niemieckim urlopie rodzicielskim. Pracodawca napisał że według państwowej Inspekcji pracy urlop mi nie przysługuje bo w dniu wejścia nowych przepisów matka dziecka nie korzystała/nie miała prawa do urlopu rodzicielskieg...
Witam.
Dostałam z Sądu rodzinnego zgodę na odrzucenie spadku w imieniu mojej małoletniej córki, ale nie jestem pewna co z klauzulą wykonalności, bo Konsul u którego sprawę załatwiam tego wymaga, a ja nic takiego na postanowieniu nie widzę. Czy po jakimś czasie postawienie jest automatycznie prawomocne, czy muszę coś jeszcze załatwić zanim udam się do Konsula?...
Witam. Na początku roku zdecydowałem się na ogłoszenie upadłości. Po ogłoszeniu upadłości zmieniłem pracę o wiele lepiej płatną. Zarabiam teraz w granicach 9-9,5k. Ile moze mi zabrać syndyk z wynagrodzenia??...
Szanowni Państwo,
jestem osobą pokrzywdzoną przestępstwem stalkingu zagrożonym obecnie karą pozbawienia wolności do lat ośmiu.
W trakcie postępowania bliska mi osoba przyznała się do winy. Byłem wściekły więc nie cofnąłem wniosku o ściganie i ukaranie sprawcy.
Minęło jednak trochę czasu, szczerze porozmawialiśmy, wyjaśniliśmy sobie wszystko, ta osoba wyraziła skruchę, więc jej wybaczyłem i staramy się odbudować nasze relacje.
Z racji iż nękan...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: