Witam
Mam takie pytanko i proszę o poważne potraktowanie, pytam jak to wygląda od strony pracownika.
1. W 4 kwartale roku pracownik uzyskuje prawo do emerytury, jak wygląda ten proces bo pracodawca nalega by rozwiązać umowę o prace z 3 miesięcznym wypowiedzeniem i za porozumieniem stron, księgowy trochę nie jasno odpowiada.
2. Pracownik jak napisze "wypowiedzenie" za porozumieniem stron z powodu odejścia na emeryturę, nie zostanie pozbawiony odprawy emerytalnej?
3. Na co uważać powinien pracownik aby nie został z ręką w przysłowiowym nocniku?
4. Na jaką odprawę emerytalną może liczyć pracownik? Tu znalazłem kilka różnych informacji:
a. Odprawa emerytalna a porozumienie stron - wypłata odprawy emerytalnej po ustaniu zatrudnienia powinna kształtować się na poziomie jednomiesięcznego wynagrodzenia pracownika.
b. Staż pracy większy niż 20 lat — odprawa emerytalna w wysokości 6-miesięcznego wynagrodzenia.
Pracownik osiągnie wiek emerytalny , kobieta 60 lat lub mężczyzna 67 lat staż pracy ponad 40 lat.
W 100% procentach nie ufaj sobie, a księgowym jeszcze bardziej.
Umowę najczęściej się rozwiązuje na sam koniec zatrudnienia za porozumieniem stron. Porozumienie nie ma wpływu na otrzymanie odprawy - zawsze można napisać ze w związku przejściem na emeryturę. Odprawa to jednomiesięczne wynagrodzenie , w instytucjach tzw. budżetowych może sięgać do 6 m-cy np. pracownicy samorządowi.
anonim cytuj
22-11-2023
Chodzi tu o Pracownika fizycznego zatrudnionego w zakładzie państwowym. Ta osoba otrzymuje nagrody takie jak "nagroda od burmistrza" Nagroda z dnia samorządowca"
Witam,
zwracam się się z prośbą o pomoc, sytuacja dotyczy mojego syna, który ma aktualnie 27 lat.
Płacę alimenty w wysokości 1100 zł, on natomiast kończy aktualnie politechnikę i broni magistra (studia dzienne), w zeszłym roku
bronił dwukrotnie inżyniera natomiast wcześniej jeden rok powtarzał, postanowiłem założyć sprawę o zniesienie obowiązku
alimentacyjnego, którą przegrałem i kosztowało mnie to 6k, (sprawa założona w zeszłym roku) czy ...
Proszę o pomoc.
Wypowiedzenie umowy najmu z prawem do lokalu zamiennego (wynajmujący niby chce zamieszkać w wynajmowanym lokalu).
Wypowiedzenie z terminem 6 miesięcy, ze skutkiem na dzień 30.09.2021. Wynajmujący do tej daty nie wydał lokalu zamiennego, nawet go nie okazał, a wystąpił do Sądu o eksmisję i zapłatę za bezumowne korzystanie z lokalu. Co robić? Jak się bronić? Lokal zamienny został pierwszy raz okazany 29.01.2022, a więc już dużo po...
Szybka historia: zmarł wujek. Została tylko babcia, jego mama... I ja jako bratanica.. Ja odrzucę spadek u notariusza, babcia już to zrobiła... A co w stosunku moich dzieci i męża?? Też notariusz czy sąd??...
Praca w systemie RÓWNOWAŻNYM ,okres rozliczeniowy 3 miesięczny (praca zmianowa)
Hipotetycznie przyjmijmy sytuację:
Ten tydzień pracy rozpoczęty w niedzielę 13 sierpnia zmiana nocna 22-6
poniedziałek 14 sierpnia - oddany dzień wolny za pracę w niedzielę 13 sierp.
wtorek 15 sierpień - święto- praca rozpoczynana o 22 -6.
Czy za pracę rozpoczynaną w to święto pracodawca musi oddać dzień wolny do końca okresu rozliczeniowego ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: