Ograniczenie praw rodzicielskich.

Witam czy miał ktoś ostatnio sprawę o ograniczenie praw ? Chciałam podpytać jakie sąd zadaje pytania, czego się mniej więcej spodziewać . Przemoc psychiczna , zaniedbywanie ,wyzywanie córki czy warto wchodzić w szczegóły ?
anonim cytuj
22-11-2023
Zastanawiam się dlaczego składacie wnioski o ograniczenie praw a nie od razu o pozbawienie? Tak naprawdę ograniczenie praw nic nie wnosi..

anonim cytuj
22-11-2023
Cyt. "przemoc psychiczną, zaniedbywanie, wyzywanie córki.." uważa Pani ,że to nie podstawy do zabrania praw? Tu nie tylko alimenty maja znaczenie.

anonim cytuj
22-11-2023
Ja tak uważam, ale tatuś i jego rodzina mówią że to moja wina i walka w sądzie trwałaby latami nie chce sobie tego robić dlatego wystąpiła tylko o ograniczenie żeby załatwiać sprawy bez błagania go o pomoc.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Dziedziczenie a separacja.
Witam jestem z mężem od 2 lat po ślubie mamy córkę, tego roku odziedziczyłam dom po tacie lecz z mężem nie mamy podpisanej rozdzielności jeśli sprzedam nieruchomość i kupię za te środki inną to będzie wliczać się do majątku małżeństwa czy w dalszym ciągu pozostanie jako dziedziczenie i mąż nie będzie miał do tego prawa ?? Proszę o rady i ewentualna pomoc jakie mogę zastosować druki prawne dodam również że z mężem jesteśmy w trakcie załatwiania sp...
Rozbieżność w metrażu nowego domu.
Cześć, w czerwcu 2023 kupiłem dom z działka na kredyt hipoteczny. Dom według informacji ustnych od sprzedającego posiada około 160m użytkowych. Mam na to pisemne potwierdzenie ze źródeł: - świadectwo energetyczne 151 metrów użytkowych - poprzedni akt notarialny sprzedającego z informacją o około 160 metrach użytkowych - zapisane strony z ogłoszeniami z treścią o 160 metrach całkowitej W naszej umowie notarialnej nie ma informacji o metrażu d...
Uznanie ojcostwa.
Urodziłam dziecko w sierpniu. Zarejestrowałam dziecko w urzędzie, nadałam małej imię oraz otrzymała moje nazwisko. Mój były partner chciałby jednak dziecko uznać - między nami była wojna ale teraz obydwoje zrozumieliśmy, że to dziecko jest najważniejsze. Czy musimy kierować wniosek do sądu o uznanie ojcostwa? Czy jest może jakaś inna droga - wystarczyłoby, ze pójdzie do urzędu i się wpisze jako ojciec? Nie chce wnosić żadnych spraw o alimenty i...
Całkowity zwrot kosztów imprezy turystycznej.
Dzień Dobry. Bardzo proszę o poradę czy istnieje szansa o wywalczenie całkowitego zwrotu za imprezę turystyczną zakupioną u tour operatora. Na wczasy pojechaliśmy w osiem osób w tym dzieci w wieku 6 m-cy i 8 lat, od pierwszego dnia zaczął się nasz koszmar. Pokoje jakie otrzymaliśmy wołały o pomstę do nieba, wilgoć kapiąca woda z sufitu smród. Po interwencji zmieniono nam pokoje , ale było jeszcze gorzej w pokojach były wszechobecne pluskwy, wil...

Wyszukiwarka