Licytacja mieszkania przez komornika.

Komornik zlicytował mieszkanie ,sąd wysłał do komornika zarządzenie o podział pieniędzy dwa miesiące temu. Pieniędzy jeszcze nie otrzymałam. Czy komornik ma jakiś termin podziału pieniędzy.
anonim cytuj
22-11-2023
Komornik powinien sporządzić plan podziału kwoty uzyskanej z egzekucji nieruchomości bezzwłocznie po uprawomocnieniu się postanowienia o przysądzeniu własności. Żeby sporządzić plan podziału należy najpierw wydać postanowienie o ustaleniu kosztów egzekucyjnych podlegających uwzględnieniu w planie podziału i postanowienie to musi się uprawomocnić. Po uprawomocnieniu się powyższego postanowienia komornik powinien wydać postanowienie o sporządzeniu planu podziału. Które również musi się uprawomocnić. Wówczas komornik zwraca się do Sądu o zwrot pieniędzy z depozytu w celu wysłania ich do wierzycieli. To też trochę trawa. W czym jest problem w twoim wypadku trudno powiedzieć. Może ktoś złożył skargę.
Zadzwoń do komornika. Jeżeli nie uzyskasz satysfakcjonującej odpowiedzi zwróć się pisemnie o odpowiedź.

anonim cytuj
22-11-2023
Pisałam e-maila do komornika. Kontakt z nim jest bardzo ciężki. Odpisali mi ,że pieniądze będą podzielone w najbliższym czasie. Trwa to już ponad dwa miesiące od momentu wysłania przez sąd zarządzenia.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Jak ustalić masę spadkową?
Witam proszę o informację jak mogę namierzyć masę spadkową lub inaczej inwentarz spadkowy ? W styczniu mam termin rozprawy o dział spadku ale nie wiem co wujek miał co było wspólne z ciotką (też nie żyje) wiem tylko o jednym długu jak mogę się dowiedzieć czy nie było więcej długów pożyczek czy mieszkanie w którym mieszkali całe życie było jej, jego ich a może spółdzielni ? Czy nie jest zadłużone ? Potrzebuje wiedzieć co miał czy przyjmować czy si...
Czy szpital może obciążyć mnie kosztami leczenia?
Mój partner jest chory, będzie miał operację kręgosłupa. Rentę mu odebrali, odwołanie nic nie dało. Złożyliśmy nowy wniosek o rentę, który jest w toku..... I teraz pytanie, czyy jeśli dostanie decyzję odmowną, a będzie akurat w szpitalu na operacji, to na drugi dzień nie będzie podlegał darmowej opiece medycznej i obciąża nas kosztami leczenie. Co w takiej sytuacji zrobić ? Mama jego na emeryturze. My nie mamy ślubu, dzieci nie mamy. Mops nie...
Zdarzenie na drodze.
Jadąc nocą wjechałam w leżący na środku jezdni bieżnik opony od tira. W miejscu nieoświetlonym i dość ruchliwym. Mam uszkodzoną chłodnicę i zderzak przedni. Pytanie jest czy mogę liczyć na odszkodowanie od zarządu dróg? Gdzie mam zgłosić takie zdarzenie?...
Sprzedałam używany wózek dla dziecka, nowi właściciele go reklamują bo brakuje jednej części. Czy muszę oddać im pieniążki?
Witam w piątek 25.11 tego roku sprzedaliśmy wózek 3w1 młodej parze. Oglądali wózek bardzo dokładnie co im z resztą wszystko pokazywałam co i jak. W sobotę popołudniu facet do mnie pisze że nie ma pałąka do spacerówki ( w czasie oglądania nawet ja nie zauważyłam ani oni że tego pałąka nie ma. Jeszcze pani oglądała pasy od spacerówki jak się zapina to by od razu i ja i ona zorientowała się że tego pałąka nie ma ) My z mężem kupiliśmy wózek tamtego...

Wyszukiwarka