Licytacja mieszkania przez komornika.

Komornik zlicytował mieszkanie ,sąd wysłał do komornika zarządzenie o podział pieniędzy dwa miesiące temu. Pieniędzy jeszcze nie otrzymałam. Czy komornik ma jakiś termin podziału pieniędzy.
anonim cytuj
22-11-2023
Komornik powinien sporządzić plan podziału kwoty uzyskanej z egzekucji nieruchomości bezzwłocznie po uprawomocnieniu się postanowienia o przysądzeniu własności. Żeby sporządzić plan podziału należy najpierw wydać postanowienie o ustaleniu kosztów egzekucyjnych podlegających uwzględnieniu w planie podziału i postanowienie to musi się uprawomocnić. Po uprawomocnieniu się powyższego postanowienia komornik powinien wydać postanowienie o sporządzeniu planu podziału. Które również musi się uprawomocnić. Wówczas komornik zwraca się do Sądu o zwrot pieniędzy z depozytu w celu wysłania ich do wierzycieli. To też trochę trawa. W czym jest problem w twoim wypadku trudno powiedzieć. Może ktoś złożył skargę.
Zadzwoń do komornika. Jeżeli nie uzyskasz satysfakcjonującej odpowiedzi zwróć się pisemnie o odpowiedź.

anonim cytuj
22-11-2023
Pisałam e-maila do komornika. Kontakt z nim jest bardzo ciężki. Odpisali mi ,że pieniądze będą podzielone w najbliższym czasie. Trwa to już ponad dwa miesiące od momentu wysłania przez sąd zarządzenia.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Ubezwłasnowolnienie.
Cześć, mam takie pytanie, składając wniosek o ubezwłasnowolnienie, można wnioskować o wyłączenie ze sprawy osobę, której wniosek dotyczy? Nie chodzi o pominięcie biegłych, a brak konieczności bycia na sprawie, dla tej osoby będzie to bardzo duży stres, co potwierdza sam wniosek, nie chciałbym musieć targać tej osoby po sądach i tak nachodzi się po biegłych, z resztą już nie pierwszy raz....
Czy jest możliwość ubezpieczyć się inaczej niż prywatne ubezpieczenie ?
Dzień dobry .Mam taki problem. Jestem na ten moment nieubezpieczona ponieważ straciłam prace, okazało się także ze nie mogę się zarejestrowac w urzędzie ( ponieważ mieszkam w innym mieście a w innym mam stały meldunek) musze koniecznie iść do dentysty na usunięcie osemki z ostrym apaleniem, mój dentysta stwierdził że przyjął by mnie z bolem ale musiałabym liczyć się z rachunkiem z nfz ( na ten moment nie stać mnie na prywatną wizytę?) Moje pytan...
Odprawa pośmiertna.
Zmarły przez wiele lat (ponad 10 lat) pracował na umowę o pracę na rzecz pracodawcy X. Później odszedł na emeryturę. Po kilku miesiącach przebywania na emeryturze powrócił do pracy na pół etatu lecz umowa o pracę nie była zawarta z pracodawcą X lecz z agencją pracy która świadczyła usługi dla firmy pracodawcy X tj. zmarły był pracownikiem tymczasowym na umowę i pracę. W trakcie trwania umowy o pracę zmarł. Czy rodzinie (dzieciom pełnoletnim) prz...
Przebywam na urlopie wypoczynkowym i prawdopodobnie zostanę z niego wezwana. Czy mam obowiązek odebrać telefon od pracodawcy?
Przebywam na urlopie wypoczynkowym. Wiem, że najprawdopodobniej zostanę wezwana z urlopu - brakuje pracowników. Czy mam obowiązek odebrać telefon od pracodawcy? Jak wygląda powiadomienie pracownika o tym, aby wrócił z urlopu ( forma pisemna/telefoniczna)? Dziękuję za ewentualne odpowiedzi....

Wyszukiwarka