Komornik zlicytował mieszkanie ,sąd wysłał do komornika zarządzenie o podział pieniędzy dwa miesiące temu. Pieniędzy jeszcze nie otrzymałam. Czy komornik ma jakiś termin podziału pieniędzy.
Komornik powinien sporządzić plan podziału kwoty uzyskanej z egzekucji nieruchomości bezzwłocznie po uprawomocnieniu się postanowienia o przysądzeniu własności. Żeby sporządzić plan podziału należy najpierw wydać postanowienie o ustaleniu kosztów egzekucyjnych podlegających uwzględnieniu w planie podziału i postanowienie to musi się uprawomocnić. Po uprawomocnieniu się powyższego postanowienia komornik powinien wydać postanowienie o sporządzeniu planu podziału. Które również musi się uprawomocnić. Wówczas komornik zwraca się do Sądu o zwrot pieniędzy z depozytu w celu wysłania ich do wierzycieli. To też trochę trawa. W czym jest problem w twoim wypadku trudno powiedzieć. Może ktoś złożył skargę.
Zadzwoń do komornika. Jeżeli nie uzyskasz satysfakcjonującej odpowiedzi zwróć się pisemnie o odpowiedź.
anonim cytuj
22-11-2023
Pisałam e-maila do komornika. Kontakt z nim jest bardzo ciężki. Odpisali mi ,że pieniądze będą podzielone w najbliższym czasie. Trwa to już ponad dwa miesiące od momentu wysłania przez sąd zarządzenia.
Witam. Chciałabym się poradzić co robić, gdyż pracuje w gastronomi jako osoba sprzatajaca od 5 lat w chwili obecnej na 5/8 etatu na umowę o pracę na czas nieokreślony. Gastronomia jak wiemy stoi więc pracodawca powiedział że mam nie przychodzić do pracy i albo przedstawiam l4 albo idę na bezpłatny urlop. Jako samotna matka nie mogę sobie pozwolić na bezpłatny więc pytanie jakie rozwiązania prawne wchodzą w grę jeśli się na ten urlop nie zgadzam? ...
Wiem że wniosek złożony w dzień ogłoszenia wyroku ale w godzinach poprzedzających jego ogłoszenie jest nieważny. Teoretycznie więc można złożyć go tuż po tym jak wyrok został ogłoszony.
Tak więc zrobiłem, wychodząc z rozprawy złożyłem wniosek na dzienniku podawczym. Na drugim egzemplarzu dostałem pieczątkę z potwierdzeniem daty wpływu. Nie ma tam jednak wpisanej godziny złożenia wniosku dlatego zacząłem obawiać się czy nie będzie później jakichś...
Pod blokiem oraz w całej okolicy znajdują się znaki na trawnikach „zakaz wyprowadzania psów” i zawsze obok tego znaku jest postawiony specjalny śmietnik na psie odchody. Tak samo jak dużo jest znaków - tak samo dużo jest śmietników i zawsze są postawione obok siebie (z reguły na środku danego trawnika). Sąsiad regularnie zwraca mi uwagę, ze mój pies chodzi po tym trawniku (tak, chodzi, nigdy nie złapał mnie na tym, żeby mój pies się tam załatwił)...
Potrzebuję porady, bo nie wiem co powinienem w tej sytuacji zrobić. Mam 19 lat, uczęszczam do technikum więc aktualnie nie pracuję na umowę. Nie mam ubezpieczenia zdrowotnego, za każdą wizytę muszę płacić, a nie ukrywajmy że nie są to tanie rzeczy. Moja mama aktualnie nie pracuje na umowę ze względu na komornika. Mój ojciec jest na rencie i nie utrzymuje ze mną kontaktu, do tego stopnia że postanowiłem zmienić nazwisko na mamy panieńskie....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: