Licytacja mieszkania przez komornika.

Komornik zlicytował mieszkanie ,sąd wysłał do komornika zarządzenie o podział pieniędzy dwa miesiące temu. Pieniędzy jeszcze nie otrzymałam. Czy komornik ma jakiś termin podziału pieniędzy.
anonim cytuj
22-11-2023
Komornik powinien sporządzić plan podziału kwoty uzyskanej z egzekucji nieruchomości bezzwłocznie po uprawomocnieniu się postanowienia o przysądzeniu własności. Żeby sporządzić plan podziału należy najpierw wydać postanowienie o ustaleniu kosztów egzekucyjnych podlegających uwzględnieniu w planie podziału i postanowienie to musi się uprawomocnić. Po uprawomocnieniu się powyższego postanowienia komornik powinien wydać postanowienie o sporządzeniu planu podziału. Które również musi się uprawomocnić. Wówczas komornik zwraca się do Sądu o zwrot pieniędzy z depozytu w celu wysłania ich do wierzycieli. To też trochę trawa. W czym jest problem w twoim wypadku trudno powiedzieć. Może ktoś złożył skargę.
Zadzwoń do komornika. Jeżeli nie uzyskasz satysfakcjonującej odpowiedzi zwróć się pisemnie o odpowiedź.

anonim cytuj
22-11-2023
Pisałam e-maila do komornika. Kontakt z nim jest bardzo ciężki. Odpisali mi ,że pieniądze będą podzielone w najbliższym czasie. Trwa to już ponad dwa miesiące od momentu wysłania przez sąd zarządzenia.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Ktoś wykorzystuje moje dane osobowe w celach majątkowych.
Mam dość. Od ponad roku ktoś wykorzystuje moje dane osobowe w celach majątkowych. W zeszłym roku wzięto na mnie kredyt online w banku (sprawa się toczy w prokuraturze), a miesiąc temu sprowadzono na moje dane samochód osobowy z Austrii, a co za tym idzie urząd obciążył mnie podatkiem akcyzowym. Toczy się postępowanie w trzech urzędach - tym, który wystawił tytuł, ten, w którym ktoś złożył taka deklarację w moim imieniu oraz moim, tym, który ściąg...
Czy prokurator musi wszcząć śledztwo?
Złożyłam wraz z koleżankami zawiadomienie do dziekana o zachowaniu jednego kolegi - wysłał nam ciągle zdjęcia w damskim ubiorze, wypisywał do wielu roczników. Mówił, że kiedy to robi to się masturbuje. Dziekan złożył sprawę do prokuratury, bez naszej zgody/prośby. Nie chcemy zeznawać. Ktoś wie może jak to wygląda?...
Gmina chce odkupić kawałek mojej działki na drogę.
Sytuacja wygląda następująco. Posiadam nieruchomość z działką w gminnej miejscowości. Z racji ze jest to działka w samym centrum przy głównym skrzyżowaniu. Wójt chce odkupić ode mnie kawałek działki, ponieważ z racji dużej ilości wypadków chcą wybudować rondo. Na jaką rekompensatę mogę liczyć, tyle po ile chodzą działki z metra czy więcej/ mniej? U kogo mogę zasięgnąć informacji ?...
Tajemnica korespondencji.
Witajcie, jestem obecnie w trakcie rozprawy rozwodowej z orzeczeniem winy obu stron. Jako jedne z dowodów moja żona przedstawiła moje zdjęcia z obecną partnerką (całkowicie cenzuralne ), które pozyskała bez mojej wiedzy z karty w moim telefonie komórkowym oraz pisma z banku i instytucji finansowych dotyczące moich prywatnych wydatków. Pisma (również listy polecone) otworzyła bez mojej wiedzy i zgody, nie przekazała mi nawet informacji, że one zo...

Wyszukiwarka