Licytacja mieszkania przez komornika.

Komornik zlicytował mieszkanie ,sąd wysłał do komornika zarządzenie o podział pieniędzy dwa miesiące temu. Pieniędzy jeszcze nie otrzymałam. Czy komornik ma jakiś termin podziału pieniędzy.
anonim cytuj
22-11-2023
Komornik powinien sporządzić plan podziału kwoty uzyskanej z egzekucji nieruchomości bezzwłocznie po uprawomocnieniu się postanowienia o przysądzeniu własności. Żeby sporządzić plan podziału należy najpierw wydać postanowienie o ustaleniu kosztów egzekucyjnych podlegających uwzględnieniu w planie podziału i postanowienie to musi się uprawomocnić. Po uprawomocnieniu się powyższego postanowienia komornik powinien wydać postanowienie o sporządzeniu planu podziału. Które również musi się uprawomocnić. Wówczas komornik zwraca się do Sądu o zwrot pieniędzy z depozytu w celu wysłania ich do wierzycieli. To też trochę trawa. W czym jest problem w twoim wypadku trudno powiedzieć. Może ktoś złożył skargę.
Zadzwoń do komornika. Jeżeli nie uzyskasz satysfakcjonującej odpowiedzi zwróć się pisemnie o odpowiedź.

anonim cytuj
22-11-2023
Pisałam e-maila do komornika. Kontakt z nim jest bardzo ciężki. Odpisali mi ,że pieniądze będą podzielone w najbliższym czasie. Trwa to już ponad dwa miesiące od momentu wysłania przez sąd zarządzenia.

anonim cytuj
22-11-2023

Sugerowane Tematy

Małżeństwo posiada na własność garaż, żona umiera. Spadkobiercami jest też dwójka pełnoletnich dzieci. Co trzeba zrobić przed sprzedażą?
Małżeństwo posiada na własność garaż wartości ok. 20.000zl. Umiera żona. Mąż chce sprzedać ten garaż. Spadkobiercami jest też dwójka pełnoletnich dzieci. Czy przed sprzedażą musi być przeprowadzona sprawa spadkową w Sądzie? Czy wystarczy aby wszyscy spadkobiercy podpisali umowę sprzedaży przed notariuszem?...
Czy jestem odpowiedzialny za szkodę wyrządzoną przez mojego dziecka?
Witam, Mam pewien problem prawny i nie jestem pewien, jak powinienem się zachować w tej sytuacji. Kilka dni temu moje dziecko, które ma 8 lat, bawiło się w naszym ogrodzie z kolegami. Podczas zabawy ich piłka wystrzeliła i uderzyła w sąsiadujące ogrodzenie sąsiada, powodując uszkodzenia. Sąsiad poinformował mnie o tym zajściu i zażądał, żebym naprawił zniszczone ogrodzenie, a także zapłacił za koszty naprawy. Niestety, nie mam ubezpieczenia...
L4 po ustaniu zatrudnienia
Witam. Pod koniec października zostało mi przyznane l4, stosunek mojej pracy kończył się 1 listopada, kiedy byłam na zwolnieniu. Niebawem kończy mi się l4, lecz z pewnością będę miała je przedłużone. Czy lekarz wystawiający mi l4 ma jakąś informację w systemie, że nie pracuję już w tej firmie? ...
Reklamacja produktu.
Witam, 24.08.2023 - kupiłem nowy akumulator do kampera 30.09.2023 - oddałem go do sklepu na gwarancji, bo się rozładowywał bardzo szybko. Pracownik sklepu powiedział, że musi on go wysłać do producenta i zazwyczaj trwa to tydzień (tutaj wykonałem kilka telefonów prosząc o informacje i pracownik mówił zawsze, że producent tak długo zwleka) 11.10.2023 - pracownik sklepu napisał SMSa, że nagle potrzebuje zdjęcie karty gwarancyjnej i paragonu. W ...

Wyszukiwarka