Zwrot nadpłaty alimentów.

4 lata temu skończyłem płacić alimenty. Okazało się że płacił o 2 lata za długo bo jego córka miała licencjat i mogła już pracować. To samo stwierdził sąd. Ale sędzina zapytała się go czy chce zwrot tych alimentów. Powiedział że nie. Ale się rozmyślił i chce jednak je odzyskać po 2 latach. Twierdzi że jak do pieniędzy to była pierwsza a teraz nawet nie utrzymuje z nim kontaktu. Czy istnieje taka możliwość.
anonim cytuj
20-11-2023
Nie

anonim cytuj
20-11-2023
A dlaczego się nie da?

anonim cytuj
20-11-2023
Ponieważ rzecz została osądzona. Przed sądem nie chciał zwrotu. Być może i obowiązek został zniesiony nie z datą wsteczną.

anonim cytuj
20-11-2023

Sugerowane Tematy

Nadpłata w spółdzielni, a wynajem mieszkania.
Wynajmuje mieszkanie w bloku, osobno płaciłam do spółdzielni faktury ze swojego konta bankowego i osobno do właściciela mieszkania. Przez okres 3 lat za który okazało się że powinny być mniej naliczane stawki w spółdzielni, okazało się że muszą to podliczyć i zwrócić pieniądze. Nasza spółdzielnia musi zwrócić pieniądze (3090zl.) Właściciel mieszkania otrzymał list że mają wyliczone ile zwrotu pieniędzy i podać numer konta. No i podał swój numer k...
Sąsiad donosi na policje że mój pies szczeka od rana do wieczora. jak mam się bronić?
Cześć Od dłuższego czasu mam problem z sąsiadem, Chodzi na policję do administracji że mój pies szczeka od rana do wieczora. Co jest nie prawdą, pies szczeka 10 minut i jest spokój. Nagrywam kiedy wychodzę z domu żeby mieć dowody. Od lipca 2022 sąsiad zmodyfikował nagranie naszego psa i puszcza mi po 3-4 godziny w weekendy. Nie chce chodzić po sądach .... Ostatnio dowiedziałam się że chodzi po sąsiadach i zbiera podpisy żeby odebrać mi psa....
Żona pracuje od 5 lat w jednym zakładzie pracy, umowa na czas nieokreślony. Okazało się że jest w ciąży, czy może dostać wypowiedzenie i zostać zwolniona?
Dzień dobry. Żona pracuje od 5 lat w jednym zakładzie pracy, umowa na czas nieokreślony. Okazało się że jest w ciąży (test pozytywny robiony ok 2 tyg temu). Czy jeżeli powie o tym przełożonemu a nie była jeszcze u lekarza może dostać wypowiedzenie i zostać zwolniona? Chciałaby pracodawcę poinformować jak najszybciej lecz boi się jak zareaguje. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam...
Toksyczny związek. Jak ochronić mieszkanie przed ewentualną sprzedażą?
Dzień dobry. Moja przyjaciółka z mężem kupili córce mieszkanie i dali w darowiźnie. Niestety córka jest w ,,toksycznym" związku z chłopakiem który, nie pracuje piję psychicznie od siebie uzależnił. Przyjaciółką boi się że on będzie chciał sprzedać mieszkanie dla pieniędzy. Jak można taką sytuację załatwić prawnie, żeby mieli możliwość ochronienia przed tym i mieć jakieś prawo do tego mieszkania. Mają też syna ale za granicami kraju....

Wyszukiwarka