4 lata temu skończyłem płacić alimenty. Okazało się że płacił o 2 lata za długo bo jego córka miała licencjat i mogła już pracować. To samo stwierdził sąd. Ale sędzina zapytała się go czy chce zwrot tych alimentów. Powiedział że nie. Ale się rozmyślił i chce jednak je odzyskać po 2 latach. Twierdzi że jak do pieniędzy to była pierwsza a teraz nawet nie utrzymuje z nim kontaktu. Czy istnieje taka możliwość.
Ostatnio podpisałam umowę w charakterze hostessy.
Podczas eventu zostały zrobione zdjęcia jako dowód pracy. Wszystko ładnie, pięknie. a po wysłaniu odpowiedź na zdjęcia: super.
Gdy przyszło do wypłaty - nie dość, że wynagrodzenie przyszło z około 2-tygodniowym opóźnieniem, to dodatkowo potrącili mi -30% - za podobno ,,pognieciony" strój na zdjęciach. (paczkę ze strojem dostałam pocztą, które jak było widać były już otwierane - były niechlu...
Dzień dobry, piszę z zapytaniem.
Wynajęliśmy apartament na wakacje, bardzo ważnym elementem był basen dlatego, że jedzie z nami sporo dzieci. W ogłoszeniu była informacja ''darmowy dostęp do strefy SPA (basen, siłownia i sauna)''
Pobyt został opłacony natomiast po przyjeździe okazało się, że kto pierwszy ten lepszy.. Na basen mogło wejść max 20 osób z całego apartamentowca..
Cena apartamentu była wiele wyższa niż ceny innych apartamentów, ale...
Mój syn i cała jego klasa zostali objęci kwarantanną, ponieważ ktoś tam w szkole miał dodatni wynik testu. Otrzymałam telefon z sanepidu, że zapraszają na test na Covid. Dopytałam czy jest to zaproszenie czy wymóg, pani odpowiedziała, że bardzo zachęcają. Ok, za zaproszenie podziękowałam.
Dzisiaj dostałam drugi telefon z sanepidu, z informacją, że u kogoś następnego wyszedł pozytywny wynik testu, w związku z czym kwarantanna zostaje przedłużona,...
Dzień dobry
Zwykle mam stałe wynagrodzenie składające się z 2 składników
podstawa i premia , nie płaca mi za nadgodziny.
Ostanie 4 miesiące na dużym projekcie pracowałem po 300 h i dyrektor płaci za nadliczbowe godziny pojawiła się kolejna pozycja na pasku
o nazwie nagroda.
Nagroda została doliczona do wszystkich innych składników wynagrodzenia i o podatkowana
Idę na 3 tygodniowy Urlop czy powinny te wypracowane miesiące mieć wpływ na wynag...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: