Zwrot nadpłaty alimentów.

4 lata temu skończyłem płacić alimenty. Okazało się że płacił o 2 lata za długo bo jego córka miała licencjat i mogła już pracować. To samo stwierdził sąd. Ale sędzina zapytała się go czy chce zwrot tych alimentów. Powiedział że nie. Ale się rozmyślił i chce jednak je odzyskać po 2 latach. Twierdzi że jak do pieniędzy to była pierwsza a teraz nawet nie utrzymuje z nim kontaktu. Czy istnieje taka możliwość.
anonim cytuj
20-11-2023
Nie

anonim cytuj
20-11-2023
A dlaczego się nie da?

anonim cytuj
20-11-2023
Ponieważ rzecz została osądzona. Przed sądem nie chciał zwrotu. Być może i obowiązek został zniesiony nie z datą wsteczną.

anonim cytuj
20-11-2023

Sugerowane Tematy

Spadek po śmierci ojca.
Witam, zgłaszam się z prośbą co mam dalej zrobić w tej sytuacji. Mój tato po śmierci ojca dostał wezwanie do sądu w sprawie podział majątku pomiędzy dwójkę braci. Decyzją sądu był podział majątku na pół. Mój dziadek posiadał działkę rolną, więc każdy z nich ma po połowie. Po około 4 miesiącach tato dostał pismo że widnieje wraz z wujkiem jako właściciele tej działki. Mój tato swoją część działki chce przepisać na mnie w darowiźnie ale nie w...
Jak uniknąć zachowku?
Dostałam od rodziców darowiznę w kwocie 200 tys. zł. Mam brata który nie opiekuje i nie interesuje się rodzicami. Nawet nie wiem gdzie mieszka. Nie mamy z nim kontaktu. Mieszkanie w którym mieszkają rodzice zakupiłam z pieniędzy z darowizny od nich. Czy po śmierci któregoś z rodziców będę musiała w jakikolwiek sposób spłacić brata?...
Firma wzięła samochód w leasing
Firma wzieła w leasing samochód dla jednego ze swoich pracowników. Podpisali miedzy sobą umowę wynajmu z pozniejszym wykupem, w której dany pracownik zobowiązany jest do wszelkich opłat, przeglądów itd. Po jakimś czasie, przed końcem leasingu firma się rozpada, co dzieje się z tym leasingiem? Czy umowa podpisana z pracownikiem nadal obowiązuje? Czy jest jakaś możliwość przepisania go na tego pracownika? Jak to wygląda ze strony prawnej?...
PIT-2
Który punkt w oświadczeniu PIT-2 należy zaznaczyć jeżeli nie chcę żeby była pobierana zaliczka oraz nie chcę pomniejszać miesięcznej zaliczki na podatek?...

Wyszukiwarka