4 lata temu skończyłem płacić alimenty. Okazało się że płacił o 2 lata za długo bo jego córka miała licencjat i mogła już pracować. To samo stwierdził sąd. Ale sędzina zapytała się go czy chce zwrot tych alimentów. Powiedział że nie. Ale się rozmyślił i chce jednak je odzyskać po 2 latach. Twierdzi że jak do pieniędzy to była pierwsza a teraz nawet nie utrzymuje z nim kontaktu. Czy istnieje taka możliwość.
Witam. Mam pytanie jeśli osoba która wylała na mnie drinka a następnie zadała mnie paznokciami po twarzy i zaczęłam się bronić w postaci odepchnięcia i kopnięcia po czym 3 kolegów ruszyło na mnie i we 4 mnie wywróciło i kopali po głowie, doznałem pęknięcia lewego płata szczęki, krwiaka okularowego i złamania zęba, mogę założyć im sprawę? Byłem na obdukcje i posiadam opinie lekarska....
W wyniku kolizji uszkodzeniu uległ pojazd typu camper.
W dowodzie rejestracyjnym jest wpisane "pojazd osobowy, 8 miejsc".
Z oznaczenia modelu wynika, że jest to pojazd wyposażony w łózko i szereg udogodnień do karawaningu.
Ubezpieczyciel chce jako pojazd zastępczy podstawić busa z 8 miejscami.
Wartość najmu busa to 200-250 złotych za dobę, kampera 500-800.
Gdzie szukać przepisu do poparcia swojego stanowiska?
A może stanowisko TU ...
Kilkanaście lat temu odbyło się postępowanie zakończone ugodą w sprawie działu spadku po zmarłym ojcu ustaleniu majątku wspólnego i zniesienia współwłasności gospodarstwa rolnego rodziców .W myśl wydanego postanowienia ja otrzymałem gospodarstwo mama i siostra zrzekły się swoich udziałów a brat otrzymał spłatę za dział spadku po ojcu i zniesienie współwłasności taką jaką żądał. Spłata została wykonana. Przez kilkanaście lat wykonywałem nieujętą w...
Dzień dobry. Jestem w trakcie rozwodu, mój adwokat mówi, że potrwa to jeszcze ok dwóch lat. Jestem właścicielem domu, który chcę sprzedać. W domu są rzeczy osobiste żony, a także rzeczy wspólne. Żona powiedziała, że podział majątku dopiero po rozwodzie. Co zrobić ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: