Zwrot nadpłaty alimentów.

4 lata temu skończyłem płacić alimenty. Okazało się że płacił o 2 lata za długo bo jego córka miała licencjat i mogła już pracować. To samo stwierdził sąd. Ale sędzina zapytała się go czy chce zwrot tych alimentów. Powiedział że nie. Ale się rozmyślił i chce jednak je odzyskać po 2 latach. Twierdzi że jak do pieniędzy to była pierwsza a teraz nawet nie utrzymuje z nim kontaktu. Czy istnieje taka możliwość.
anonim cytuj
20-11-2023
Nie

anonim cytuj
20-11-2023
A dlaczego się nie da?

anonim cytuj
20-11-2023
Ponieważ rzecz została osądzona. Przed sądem nie chciał zwrotu. Być może i obowiązek został zniesiony nie z datą wsteczną.

anonim cytuj
20-11-2023

Sugerowane Tematy

Potrącenie z wynagrodzenia.
Ostatnio podpisałam umowę w charakterze hostessy. Podczas eventu zostały zrobione zdjęcia jako dowód pracy. Wszystko ładnie, pięknie. a po wysłaniu odpowiedź na zdjęcia: super. Gdy przyszło do wypłaty - nie dość, że wynagrodzenie przyszło z około 2-tygodniowym opóźnieniem, to dodatkowo potrącili mi -30% - za podobno ,,pognieciony" strój na zdjęciach. (paczkę ze strojem dostałam pocztą, które jak było widać były już otwierane - były niechlu...
Pracodawca nie zgadza sie na wybranie dni urlopowych
Czy pracodawca może nie zezwolić na wybranie pozostałych dni urlopowych na okresie wypowiedzenia? ...
Zwolnienie lekarskie po ustaniu zatrudnienia jest możliwe?
Umowę mam do końca kwietnia, jeżeli pójdę na zwolnienie lekarskie od 1 marca to umowa wygasa ? Będąc dalej na zwolnieniu ? Czy mogę chorować 6 miesięcy mimo umowy do końca kwietnia?...
Reklamacja obuwia.
Zakupiłam pod koniec styczni 2023 roku obuwie - kozaki skórzane. Chodziłam w nich do końca sezonu, czyli mniej więcej 1,5 miesiąca. Po sezonie, zabezpieczone obuwie trafiło w pudełku na przechowanie. W połowie grudnia 2023, buty wróciły do użytku, ale po pierwszej „chlapie” okazało się, że przecieka lewy but. Złożyłam w sklepie reklamację, buty trafiły do producenta, który uznał reklamację i zadeklarował naprawę. Buty wróciły, zaczęłam ich ponown...

Wyszukiwarka