4 lata temu skończyłem płacić alimenty. Okazało się że płacił o 2 lata za długo bo jego córka miała licencjat i mogła już pracować. To samo stwierdził sąd. Ale sędzina zapytała się go czy chce zwrot tych alimentów. Powiedział że nie. Ale się rozmyślił i chce jednak je odzyskać po 2 latach. Twierdzi że jak do pieniędzy to była pierwsza a teraz nawet nie utrzymuje z nim kontaktu. Czy istnieje taka możliwość.
Płacę alimenty na córkę. W tym roku skończy 20 lat. Alimenty ściąga ze mnie komornik (nigdy nie miałem opóźnień w spłacie, alimenty komornik pobiera na życzenie mojej byłej żony). Od kilku już lat nie mam kontaktu z córką. Nie wiem czy się uczy, czy pracuje. Z pogłosek wiem, że podjęła pracę i studia zaoczne. Nie mam jednak pewności jak sytuacja wygląda aktualnie. W jaki sposób mogę się tego dowiedzieć. Czy jeśli pracuje i studiuje zaocznie mogę ...
Cześć, w jaki sposób osoba bezrobotna może dorobić żeby nie stracić statusu bezrobotnego? Czy mogę być wychowawcą na obozie przez 2 tygodnie jeśli dochód nie przekroczy 50% minimalnego wynagrodzenia?...
Tydzień temu były chłopak mojej siostry, i ojciec jej dziecka wyszedł z więzienia i zapowiedział, że chce się widzieć ze swoim dzieckiem. Co w przypadku kiedy będzie chciał widywać się w naszym domu i zezwoli na to moja siostra czy ja jako współwłaściciel mogę zadzwonić na policję w celu wyprowadzenia tego osobnika z domu? Ja i moja młodsza siostra boimy się go i nie chcemy żeby przebywał w naszym domu chociażby ze względu na swoją przeszłość kry...
Dzień dobry, mam pytanie 02.10 ustało zatrudnienie u pracodawcy (umowa na zastępstwo). 04.10 zostało mi wystawione zwolnienie l4 na okres 2 tygodni. Mam pytanie bo gdzieś wyczytałam. Czy po ustaniu zatrudnienia żeby l4 było wypłacone musi trwać min. 30 dni?
Czyli gdyby lekarz nie przedłużył l4 to nie dostane pieniędzy za te 2 tygodnie?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: