4 lata temu skończyłem płacić alimenty. Okazało się że płacił o 2 lata za długo bo jego córka miała licencjat i mogła już pracować. To samo stwierdził sąd. Ale sędzina zapytała się go czy chce zwrot tych alimentów. Powiedział że nie. Ale się rozmyślił i chce jednak je odzyskać po 2 latach. Twierdzi że jak do pieniędzy to była pierwsza a teraz nawet nie utrzymuje z nim kontaktu. Czy istnieje taka możliwość.
Witam, miałam zabiegi rehabilitacyjne prywatne.
Przed rozpoczęciem prosiłam o wystawienie mi końcowej faktury lub imiennego rachunku.
Miałam 5 zabiegów , koszt każdego zabiegu to 100 zł , na które się zgodziłam przed rozpoczęciem rehabilitacji.
Kiedy zabiegi zostały zakończone , rehabilitant stwierdził, że jeżeli chcę otrzymywać jakikolwiek rachunek muszę mu dopłacić 23 % podatku, więc od 500 będzie to 115 zł, powiedziałam że dam znać. Po tyg...
Czy jest coś takiego, że można wnioskować do wspólnoty o obniżenie czynszu z powodu nadmiernych hałasów dobiegających z sąsiedniej nieruchomości, które uniemożliwiają i bardzo utrudniają dotychczasowe zamieszkiwanie bo są długotrwałe i codzienne. Wybiegam w przyszłość, jeśli Wspólnota z tym nic nie zrobi, bo nie poszło jeszcze pismo....
Dzień dobry. Zamierzam sprzedać mieszkanie. Zainteresowanie wyraziły osoby, które przy jego zakupie będą posiłkować się kredytem - powiedzieli mi, że muszą "dobrać trochę kredytu" bo nie mają tyle własnych środków. Wolałabym sprzedać mieszkanie gotówkowcom. Teraz zastanawiam się, jak to zrobić bezpiecznie dla siebie. Oni chcą podpisać umowę przedwstępną u notariusza. Co powinno się w niej znaleźć? Zależy mi na w miarę szybkiej sprzedaży...
jaka jest roznica w spolce zoo miedzy kapitalem zapasowym a kapitalem zakladowym? mam objac udzialy w spolce, i czesc pieniedzy ma byc przeznaczona na kapital zakladowy, a czesc na kapital zakladowy...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: