Zwrot nadpłaty alimentów.

4 lata temu skończyłem płacić alimenty. Okazało się że płacił o 2 lata za długo bo jego córka miała licencjat i mogła już pracować. To samo stwierdził sąd. Ale sędzina zapytała się go czy chce zwrot tych alimentów. Powiedział że nie. Ale się rozmyślił i chce jednak je odzyskać po 2 latach. Twierdzi że jak do pieniędzy to była pierwsza a teraz nawet nie utrzymuje z nim kontaktu. Czy istnieje taka możliwość.
anonim cytuj
20-11-2023
Nie

anonim cytuj
20-11-2023
A dlaczego się nie da?

anonim cytuj
20-11-2023
Ponieważ rzecz została osądzona. Przed sądem nie chciał zwrotu. Być może i obowiązek został zniesiony nie z datą wsteczną.

anonim cytuj
20-11-2023

Sugerowane Tematy

Czy da się znieść służebność mieszkania?
Witam. Brat otrzymał 1\2 udziału w nieruchomości od rodziców. W zamian za dożywotnią służebność. Niestety brat zmarł. Następnie bratowa wraz z dziećmi odziedziczyli to po bracie. Czy rodzice mogą cofnąć darowiznę? Darowizna z 2017 roku...
Partycypowanie w kosztach za remont mieszkania.
Rozstałam się z mężem (separacja). Mieszkaliśmy przez 5 lat w mieszkaniu mojej mamy bez żadnej umowy. Płaciliśmy tylko czynsz i media. Mieszkanie i wszystkie urządzenia były przez nas używane. Mama twierdzi, że powinniśmy zrobić remont mieszkania. Czy powinnam zwrócić się do męża, aby partycypował w kosztach?...
rozliczenie-umowy-zlecenie
Mam nie ukończone 18 lat, pracowałam w wakacje na umowę zlecenie, muszę się rozliczać?...
Sprawa o ojcostwo.
Witam. Jestem po rozwodzie, w trakcie małżeństwa urodziło się dziecko, w akcie jestem ja wpisany jako ojciec (ojcem biologicznym dziecka jest kto inny), dziecko ma obecnie 2 lata. Płace alimenty, ale z każdym miesiącem jest mi ciężej płacić. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Czy zostaje mi tylko płacić do usamodzielnienia się dziecka?...

Wyszukiwarka