4 lata temu skończyłem płacić alimenty. Okazało się że płacił o 2 lata za długo bo jego córka miała licencjat i mogła już pracować. To samo stwierdził sąd. Ale sędzina zapytała się go czy chce zwrot tych alimentów. Powiedział że nie. Ale się rozmyślił i chce jednak je odzyskać po 2 latach. Twierdzi że jak do pieniędzy to była pierwsza a teraz nawet nie utrzymuje z nim kontaktu. Czy istnieje taka możliwość.
Witam, jestem zatrudniony na umowę zlecenie. Czy mogę pracować ciągiem np 36h? Z tego co wiem żaden kodeks pracy mnie nie ogranicza. Z góry dziękuję za odpowiedzi
...
Witam
Chciałabym zasięgnąć porady od ludzi lepiej znających się na prawie ode mnie, bo meczy mnie cała ta sprawa przez moje niewiedzę.
Jestem młoda kobieta, która związała się z mężczyzna z dzieckiem z poprzedniego związku. Nasz związek nie jest formalny (tj. konkubinat). Zastanawiam się jak fakt, że mój partner posiada dziecko wpłynie na naszą przyszłość. W pełni rozumiem obowiązek alimentacyjny oraz spotkań z nieletnim. Co mnie męczy to kwest...
Ogólnie mam w pracy straszny mobbing i szef wyzywa pracowników jak chce. (Dobrze, że to się wreszcie skończy bo nie zamierzam tam wracać). Jestem na kierowniczym stanowisku. Wczoraj trafiło na mnie i szef mocno krzyczał za jakąś błahostkę, a że choruję na nadciśnienie to zrobiło mi się słabo i pojechałem do lekarza i dostałem L4. Poinformowałem SMS swojego przełożonego od razu, że opuszczam prace bo źle się czuje i nie dam rady w takich warunkach...
Były partner nie chce zabrać swoich rzeczy z piwnicy i bezprawnie ją użytkuje, pomimo tego, że nie mieszka już ze mną od kilku miesięcy. Ponadto nie chce mi od niej oddać kluczy. Nie jest u mnie zameldowany.
Co mogę zrobić w takiej sytuacji ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: