4 lata temu skończyłem płacić alimenty. Okazało się że płacił o 2 lata za długo bo jego córka miała licencjat i mogła już pracować. To samo stwierdził sąd. Ale sędzina zapytała się go czy chce zwrot tych alimentów. Powiedział że nie. Ale się rozmyślił i chce jednak je odzyskać po 2 latach. Twierdzi że jak do pieniędzy to była pierwsza a teraz nawet nie utrzymuje z nim kontaktu. Czy istnieje taka możliwość.
Jestem obywatelka belgii, posiadam rowniez obywatelstwo polski, W maju zmarla moja siostra pozostawiajac dlugi. Jak moge odrzucic spadek, jakie dokumenty i gdzie musze wyslac, Dziekuje...
Kochani, jak wygląda możliwość ustalenia wobec pracownika/sprzedawcy kar umownych za celowe nienabicie klientowi paragonu?
Czy/jak może w regulaminie lub aneksie do umowy mieć w skuteczny sposób karę (np 1000zł lub wartość paragonu x20) za taki manewr?
Sprzedawca na umowie o pracę - pełny etat - wynagrodzenie to tzw minimalna krajowa....
Umowa o pracę, pełny etat. Pracodawca każe codziennie przychodzić do pracy 15 minut przed otwarciem sklepu. Sprawdza na kamerach, czy każdy pracownik przyszedł punktualnie, minuta spóźnienia oznacza karę 100zł. Nieważne, że sklep został otwarty punktualnie. Z tego względu każdy pracownik codziennie pracuje 8h 15min. 15min nie są dodatkowo płatne. Czy pracodawca może tak robić? Jeżeli nie to co powiedzieć pracodawcy?
...
Czy pracownik, który rozwiązuje umowę na czas nieokreślony z zachowaniem okresu wypowiedzenia, w czasie którego przebywa na zwolnieni lekarskim ma prawo kontynuować L4 po rozwiązaniu umowy?
Do kogo lekarz wysyła wówczas zwolnienie oraz jakie dokumenty dostarczamy do ZUS?
Jakie pracownik a jakie buły pracodawca? ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: