4 lata temu skończyłem płacić alimenty. Okazało się że płacił o 2 lata za długo bo jego córka miała licencjat i mogła już pracować. To samo stwierdził sąd. Ale sędzina zapytała się go czy chce zwrot tych alimentów. Powiedział że nie. Ale się rozmyślił i chce jednak je odzyskać po 2 latach. Twierdzi że jak do pieniędzy to była pierwsza a teraz nawet nie utrzymuje z nim kontaktu. Czy istnieje taka możliwość.
Chciałbym zapytać czy mogę zdawać maturę jeśli liceum ukończyłam ponad 5lat temu? Słyszałam kiedyś że czas na zrobienie matury jest tylko do 5lat po ukończeniu szkoły średniej....
W 2014 roku razem z mężem dostaliśmy mieszkanie od teściów za dożywocie. Czy jeśli jeszcze teść żyje, to my możemy to mieszkanie przepisać w darowiźnie na naszą trójkę dzieci, aby to one były właścicielami mieszkania a nie my, czy dopiero po śmierci teścia?...
Zmarła matka 4 dorosłych dzieci. Pozostawiła olbrzymi dom i kawał ziemi. Czy syn, który jako jedyny opiekował się matka(mieszkał z nią), ma jakiekolwiek szansę na uzyskanie większego spadku niż pozostałe rodzeństwo? Nie ma testamentu....
Dzień dobry.
Podpisałam umowę o pracę na miesiąc, na umowie nie ma okresu wypowiedzenia. Praca niezbyt mi się podoba, a właściwie spotkało mnie coś tutaj bardzo niemiłego, ile będzie trwał okres wypowiedzenia? Można to też jakoś inaczej rozwiązać jeśli nie chcę już do niej przychodzić? Proszę o zrozumienie.
Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: