4 lata temu skończyłem płacić alimenty. Okazało się że płacił o 2 lata za długo bo jego córka miała licencjat i mogła już pracować. To samo stwierdził sąd. Ale sędzina zapytała się go czy chce zwrot tych alimentów. Powiedział że nie. Ale się rozmyślił i chce jednak je odzyskać po 2 latach. Twierdzi że jak do pieniędzy to była pierwsza a teraz nawet nie utrzymuje z nim kontaktu. Czy istnieje taka możliwość.
Dzień dobry, moja mama planuje przekazać mi pewną kwotę pieniędzy jako darowizna. Od jakiej kwoty odprowadza się podatek? Czy te pieniądze wchodzą we wspólnotę majątkową i czy mój mąż ma prawo decydować na co te pieniądze przeznaczyć?...
Witam. Pytaniem odnośnie nazwiska dziecka ze związku nieformalnego. Rodzice nie mogą dojść do porozumienia czyje nazwisko ma mieć dziecko po urodzeniu- więc będzie miało długie dwuczłonowe. Kiedy matka może administracyjne zmienić na swoje nazwisko i czy argument identyfikacji z matką przez pozostanie przy niej dziecka wystarczy?...
Wiem, że to dość nieodpowiedzialne ale po podpisaniu umowy kupna - sprzedaży i otrzymaniu zaliczki rozmyśliłem się i chciałbym odstąpić od sprzedaży. Zaliczkę otrzymałem w wyznaczonym w umowie terminie. Na końcowe sfinalizowanie transakcji umówiony jestem w nadchodzącym tygodniu.
W treści umowy nie ma informacji na temat skutków rozwiązania umowy lub jakichkolwiek kar umownych w przypadku niesfinalizowania transakcji przez którąkolwiek ze stron....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: