4 lata temu skończyłem płacić alimenty. Okazało się że płacił o 2 lata za długo bo jego córka miała licencjat i mogła już pracować. To samo stwierdził sąd. Ale sędzina zapytała się go czy chce zwrot tych alimentów. Powiedział że nie. Ale się rozmyślił i chce jednak je odzyskać po 2 latach. Twierdzi że jak do pieniędzy to była pierwsza a teraz nawet nie utrzymuje z nim kontaktu. Czy istnieje taka możliwość.
Mam zadłużenie u komornika, dzieci są już dorosłe i zrzekły się roszczeń, mam dziecko z partnerką, z którą obecnie mieszkam, co mogę zrobić żeby komornik nie zabierał mi 60 procent z zarobków....
W postepowaniu spadkowym po mamie otrzymałam z bratem gospodarstwo po 1/2 części. Chcemy obecnie znieść tą współwłasność za obopólną zgodą. Jak to zrobić? Słyszałam, że koszta są dużo niższe jeżeli zrobimy to przez sąd a niżeli u notariusza . Jakie są różnice miedzy zniesieniem przez sąd a u notariusza oprócz kosztów ?...
Mam problem odziedziczyłam po rodzinie nieruchomości w której okazało się że jest nielegalny salon gier. Dostałam pismo z urzędu celno- skarbowego że wszczęto przeciwko mnie postępowanie. Kontakt z wynajmującym nieruchomość jest tylko mailowy. Wielokrotnie wysyłałam Informacje że najemcy mają natychmiast opuścić nieruchomość ze względu na prowadzenie nielegalnej działalności. Ale oni nic sobie z tego nie robią. Dowiedziałam się również że urząd c...