Witam. Złożono pozew o rozwód bez orzekania o winie. Ponieważ mąż zaczął robić długi, żona nie wie jak dużo się tego uzbierało. W pozwie nie napisała bo nie wiedziała czy może aby ustanowić rozdzielność majątkową do czasu rozprawy. Czy można jeszcze zmienić pozew? Czy można wnieść o taką rozdzielność aby nie musiała płacić długów męża?
Jeśli mąż godzi się na takie rozwiązanie, umowę o rozdzielność majątkową można zawrzeć u notariusza.
W innym przypadku pozostaje tylko droga sądowa. Przy czym nie przed sądem okręgowym (rozwodowym), tylko przed sądem rejonowym. Wchodzi tu w grę także ustanowienie rozdzielności z datą wsteczną.
Witam pracuje w szpitalu i zostałam oskarżona przez pacjenta o kradzież niewielkiej sumy pieniędzy. Ja tego nie zrobiłam. W jakiej sytuacji jestem i jak się bronić....
Dobry wieczór,
Wczoraj wieczorem ktoś włamał mi się na konto w portalu Allegro.pl (zmienił adres mailowy, hasło oraz numer telefonu), dokonał zakupów i posłużył się moimi kartami płatniczymi, które były zapisane jako metody płatności. Zakupów dokonał posługując się moim imieniem i nazwiskiem, jednak swoim numerem telefonu oraz adresem w innym mieście. Chcę złożyć zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa, jednak nie wiem jak określić j...
Dzień dobry
Mam możliwość skorzystania z ulgi mieszkaniowej. Spełniam warunki , ale niestety nie bardzo wiem co z czym :(
Pomożecie?
przychód 100494,8
kup 3600
zaliczka 6424
społeczne 7613
Mieszkanie sprzedane za 390tys., po sprzedaży został spłacony kredyt hipoteczny w wysokości 226835,85. Nowe mieszkanie kupione za 390800zł.
Po sprzedaży i spłacie kredytu zostało 163 tys., z którego 100 tys. przeznaczone zostało na wkład własny na nowe ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: