Witam. Złożono pozew o rozwód bez orzekania o winie. Ponieważ mąż zaczął robić długi, żona nie wie jak dużo się tego uzbierało. W pozwie nie napisała bo nie wiedziała czy może aby ustanowić rozdzielność majątkową do czasu rozprawy. Czy można jeszcze zmienić pozew? Czy można wnieść o taką rozdzielność aby nie musiała płacić długów męża?
Jeśli mąż godzi się na takie rozwiązanie, umowę o rozdzielność majątkową można zawrzeć u notariusza.
W innym przypadku pozostaje tylko droga sądowa. Przy czym nie przed sądem okręgowym (rozwodowym), tylko przed sądem rejonowym. Wchodzi tu w grę także ustanowienie rozdzielności z datą wsteczną.
Dobry wieczór, mieliście do czynienia może z Firmą XXXX windykacja ?
Dzwonią po 20 razy dziennie i wysyłają esemesy, że mam do zapłaty ponad 11 Tyś zł... to jest prawdopodobnie z 2012 roku coś, ale nie przypominam sobie takiej kwoty ...
...
Witam mieszkam w bloku, bezczelna sąsiadka dzień w dzień zostawia 2 psy w domu i ujadają ze nie da się wytrzymać od rana do nocy dzień w dzień. Żadne uwagi nie skutkują ma wszystkich mieszkańców w dupie. Co można zrobić z takimi delikwentami?...
Otrzymałam wypowiedzenie w pracy, okres wypowiedzenia trwa 30 dni. Kilka dni później dostałam zwolnienie od psychiatry na 3 miesiące- co w tej sytuacji? Czy przysługuje mi jakaś pensja w wysokości 80% już po ustaniu zatrudnienia?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: