Treści decyzji po wyroku SKO.

Czy są podstawy aby domagać się ujednolicenia treści decyzji po wyroku SKO ?
W skrócie :
1. Urząd gminy wydał decyzję o warunkach zabudowy.
2. Odwołałem się od jej ustaleń do SKO
3. SKO uznało moje argumenty i uchyliło punkt nr 3 decyzji o warunkach zabudowy. Na decyzji SKO jest pouczenie że decyzja jest ostateczna i że mogę się odwołać do Sądu w terminie 30 dni.
Oczywiście nie odwołałem się, ale nie bardzo rozumiem jak mam posługiwać się zmienioną decyzją bo tak na prawdę mam teraz dwie decyzje a chciałbym aby urząd gminy skorygował swoją do postaci określonej przez SKO czyli wykreślił z niej pkt 3 i wbił pieczątkę, że jest ostateczna.
Czy są ku temu jakieś podstawy prawne.
anonim cytuj
19-11-2023
Podstawą prawną do działania UG i Twojego jest decyzja SKO. UG nie musi jej korygować ani podbijać - decyzją SKO został uchylony pkt 3 - w związku z czym reszta pkt decyzji UG ma moc obowiązującą.
Innymi słowy - nikt tego nie musi ujednolicać ani niczego korygować.

anonim cytuj
19-11-2023
Doczytałem jednak, że pkt 3 ma swoje odzwierciedlenie w załączniku do decyzji w postaci mapy , która to mapa nie została zmieniona decyzją SKO.
Wyjaśniając chodzi o nieprzekraczalną linie zabudowy w decyzji jest mowa w pkt nr 3 że jest taka linia i ma to odzwierciedlenie w mapie które jest integralną częścią decyzji o WZ. Jednak SKO zmienił tylko pkt 3 bez zmiany mapy poprzez np. usunięcie załącznika lub wykreślenie narysowanej nieprzekraczalnej linii. ??? Stąd taka moim zdaniem niejednoznaczność sprawy - korekta decyzji ułatwiła by czytanie a tak to urzędnicy będą się zastanawiać czy jest linia czy jej nie ma.

anonim cytuj
19-11-2023
Jeszcze raz - pkt 3 decyzji UG odsyła do linii narysowanej na mapie załączonej do decyzji - czy tak?

anonim cytuj
19-11-2023
Nie.
Pkt 3 decyzji brzmi "Ustala się nieprzekraczlną linię zabudowy w odległości 5m od granicy działki, oznaczono kolorem niebieskim w załączniku nr 1 do decyzji"
I tyle i on jest uchylony.
Jednocześnie czytając decyzję dochodzimy do momentu w którym zawiera ona załącznik nr 1 (mapa) stanowiący jej integralna część. Na tej mapie jest narysowana nieprzekraczlana linia zabudowy. Czy zatem nie powinna być usunięta, bo SKO o tym nie wspomina jednak chyba to jest logiczne ?

anonim cytuj
19-11-2023
Linia może pozostać, ona nie przeszkadza. Ale nie jest ona "nieprzekraczalną linią zabudowy", ponieważ pkt 3 został uchylony - w związku z czym ta linia jest teraz zwyczajną kreską na kawałku papieru. Chyba, że odesłanie do niej zawiera jakiś inny punkt, nie uchylony przez SKO.

anonim cytuj
19-11-2023

Sugerowane Tematy

Problemy z wypowiedzeniem o pracę. Czy należy mi się 3 miesięczne wypowiedzenie i należna wypłata?
Pracowałam 5 lat na umowie o pracę w kioskoportierni. W czerwcu dostałam wypowiedzenie którego nie podpisałam gdyż data zatrudnienia na wypowiedzeniu była 1.01.22 r. Wypowiedzenie odebrałam z poczty. Pracodawca zakończył swoją działalność z datą 17.07.22. Moje pytanie jest czy należy mi się 3 miesięczne wypowiedzenie i należna wypłata. Pracodawca liczy wypowiedzenie od czerwca mimo nie podpisania przeze mnie wypowiedzenia....
jak odzyskać pieniądze za niewykonaną usługę
11 września 2021 rokumiałam ślub. W czerwcu 2020 podpisałam umowę z dekoratorka (ubiór sali i Kościoła). Przez ten czas dogrywalysmy szczegóły. Od 6 września 2021 próbowałam się z Panią skontaktować. Dzwoniłam i pisałam. Zero odzewu. 7 września 2021 (5dni przed ślubem) Pani napisała mi wiadomość że jest chora i nie wykona usługi i że odda zaliczkę. Była to jedna wiadomość. I dalej zero kontaktu pomimo dzwonienia. Po x razie oddzwonila i mąż powi...
Darowizna dla dziecka.
Moja córka 23 letnia za ok 1,5 roku chce wziąć ślub. Obecnie jej chłopak chce kupić mieszkanie, już podpisał umowę przedwstępną, dał zadatek i załatwia kredyt. Chciałabym dać je w darowiźnie kwotę na cel: zakup tego mieszkania. 1.)Proszę o rade kiedy, w jaki sposób prawny i jak to zrobić? Miał być to prezent ślubny ale tez chce, żeby to były pieniądze na mieszkanie nie np.na wczasy. 2)Co w razie jeśli nie dojdzie do ślubu? Chłopak bierze kredy...
Pozwolenie na broń.
Witam, czytałem ostatnio o możliwościach uzyskania pozwolenia na posiadanie broni. W jednym z punktów widnieje: dla pozwolenia na broń do celów ochrony osobistej, osób i mienia: - stałe, realne i ponadprzeciętne zagrożenia życia, zdrowia lub mienia; Rozumiem, że trzeba tutaj przedstawić dokument potwierdzający realne zagrożenie np. groźby....

Wyszukiwarka