Mieszkanie komunalne.

Od stycznia jest możliwość złożenia wniosku o mieszkanie komunalne bądź socjalne w tym problem że mam tytuł prawny bo wynajmuje.. Jestem rodzina 6osobowa nie stać mnie na kredyt na mieszkanie.. Czy da się to jakoś ugryź żeby dostać chociaż komunalne? Od 2 lat płynnie przelewam 2.500tys za mieszkanie czy nie ma jakiegoś programu dla rodzin wielodzietnych ? Myślę na przyszłość żeby nie bać się o to że któregoś dnia właściciel nam podziękuje i nie będę miała gdzie się podziać bo teraz patrząc na cenę wynajmu to jestem załamana i nie każdy chce wynająć mieszkanie rodzina z dziećmi.
anonim cytuj
19-11-2023
Należy zapoznać się z uchwałą gminy. Tam będą warunki jakie należy spełniać by móc się o mieszkanie starać. Każda gmina ma inne warunki co do przyznania lokali z miasta.

anonim cytuj
19-11-2023
Trzeba do wniosku dołączyć oddzielną prośbę, i napisać wyjaśnienie że to jest umowa najmu na określony czas i nigdy nie wiadomo kiedy właściciel podziękuje. Nadmienić że czynsz byłby niższy w mieszkaniu komunalnym i tak naprawdę płacąc właścicielowi taką kwotę nie starcza na inne rzeczy.

anonim cytuj
19-11-2023

Sugerowane Tematy

Czy można wypowiedzieć umowę o pracę bez okresu wypowiedzenia?
Mam umowę o pracę. Od września przebywam na L4 bo miałam operację. Mój stan zdrowia na ten moment nie pozwala mi wrócić do tej pracy, bo nie mogę dźwigać. W jaki sposób w trybie natychmiastowym bez konsekwencji można rozwiązać umowę. Nie chce iść do pracy i po badania o zdolność bo to strata czasu....
Czy to zgodne z prawem, żeby obaj ojcowie płacili alimenty na dziecko?
Dzień dobry, Mam pytanie ws. alimentów na dziecko. Ojciec biologiczny płaci alimenty na dziecko, zostały mu odebrane prawa rodzicielskie kilka lat temu. Matka dziecka wyszła za mąż za innego mężczyznę, ten adoptował dziecko i jest jego prawnym opiekunem (tata 2, jeśli tak można nazwać) Para się rozstała, więc tata 2 również płaci alimenty na dziecko. Matka nie zgłosiła tego faktu, więc pobiera alimenty x 2 Pytanie 1. Czy to zgodne z prawem...
Alimenty na córkę oraz niespłacony dług
Witam. Rozstałam się z partnerem z którym mam córkę. Był mi winien 5tys z czego 3tys nie oddał. Ma zasądzone alimenty 1tys zł na dziecko. W maju dostałam od niego przelew 2tys ( bez żadnego tytułu) po czym napisał,żebym te pieniądze przelała dla jego kolegi. Napisałam,że absolutnie nie i zostawiam te 2tys sobie na poczet zaległego długu. Po czym on stwierdził że w takim razie, te pieniądze mają być na alimenty za maj i czerwiec. Moje pytanie. ...
Ojciec dziecka dalej płaci 300 zł, nie chce wyrównać zaległości.
Proszę o radę co zrobić w takiej sytuacji a mianowicie: Ojciec dziecka od chwili urodzenia placil 300 zł alimentów miesięcznie, dobrowolnie bez żadnej innej pomocy z jego strony jeśli chodzi o wychowanie i utrzymanie córki. Prosilam wiele razy, żeby dobrowolnie podwyższył alimenty, nic to nie dało. Po ponad 4 latach złożyłam pismo do sądu o alimenty w wysokości 800 zł. Zostały one przyznane z wyrównaniem od 19 czerwca. Jest miesiąc wrzesień, p...

Wyszukiwarka