Fotopułapka jako dowód w sprawie.

Przy domu jednorodzinnym suszyło się drzewo na opał.
Drzewo było ścięte w własnym lesie.
Przez okres od wiosny do jesieni złodziej skradł 2/3 opału.
Czy jeśli złodziej zostanie nagrany na fotopułapce, można wykorzystać takie dowody przed policją? Czy jest szansa na ukaranie złodzieja?
anonim cytuj
15-11-2023
Jak najbardziej można użyć w celach dowodowych. Jeśli będzie wiadomo kto jest złodziejem to oczywiście jest szansa na ukaranie.

anonim cytuj
15-11-2023
Zdjęć nie mamy, jak drzewo było na wozie, nie mamy jak było pocięte i suszyło się. Czy świadek tj. osoba która pracowała przy tym drzewie będzie odpowiednim potwierdzeniem?

anonim cytuj
15-11-2023
Każdy dowód będzie dobry niż żaden.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Przestępstwo internetowe
Witam! Sprawa wyglada tak, ze rok temu złożyłam zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa internetowego. Zostałam oszukana na 500zl. Płaciłam pobraniowo przy kurierze problem w tym ze nie pozwolił mi otworzyć paczki i dlatego skończyło się to tak jak się skończyło. Tego samego dnia zgłosiłam oszustwo na komisariacie i pieniądze zostały zatrzymane na poczcie do czasu rozwiązania sprawy. Po roku dostałam informacje o zakończeniu śledztwa a raczej j...
Tato kupił auto od handlarza, okazało się, że auto ma usterkę o której nie został poinformowany. Jak to wygląda z punktu prawnego?
Tato kupił auto od handlarza (który na swoją firmę sprowadza auta z fakturą) okazało się, że auto ma usterkę , cieknący olej z wału korbowego i koszt naprawy to ponad 1000 zł. Sprzedający nas o tym nie poinformował, że jest usterka silnika. Jak to wygląda z punktu prawnego ? Auto aktualnie stoi u mechanika i czekamy na informacje zwrotną od handlarza jaki jest jego kolejny krok. Z góry dziękuję za odpowiedzi...
Zabezpieczenie alimentacyjne na byłego małżonka.
Pisze w imieniu koleżanki, która poszukuje wniosku o zabezpieczenie alimentacyjne dla siebie. Złożyła wniosek o rozwód pięć miesięcy temu i niestety mąż przeciąga sprawę nie odbierając korespondencji, a ona teraz po takim czasie dopiero chce złożyć o zabezpieczenie na siebie, tylko czy można to zrobić z datą wstecz?...
Kara za niezawiadomienie policji o przestępstwie.
Ponad 3 msce temu u mnie w domu na imprezie jeden z gości pod wpływem alkoholu zabrał moje auto pokryjomu przejechał dosyć spory kawałek i się nim rozbił. Pojechałem ze znajomymi go wyratować czyli zamówiliśmy lawetę i nie zgłaszaliśmy tego na policje. Spisałem z nim umowę że w ciągu 3mscy ma mi spłacić samochód. Niedługo po tym wydarzeniu on i tak poszedł siedzieć tyle tylko że za alimenty. I tak 3msce minęły w ciągu których miałem być spłacony ...

Wyszukiwarka