Rozwiązanie umowy o pracę a zaległy urlop.

Chciałbym zapytać czy pracodawca może mnie zmusić do wykorzystania pozostałego urlopu w pracy? Umowa o pracę wygasa z zakończeniem listopada, zostałem poinformowany o tym, że nie otrzymam nowej umowy. Nie dostałem w tym przypadku wypowiedzenia, gdyż umowa samoistnie się zakończy. Zdaję sobie sprawę z istnienia artykułu 167(1) kp, ale on nakłada obowiązek wykorzystania narzuconego urlopu w trakcie wypowiedzenia umowy o pracę. W jaki sposób mam interpretować swój przypadek?
anonim cytuj
15-11-2023
Nie znajduje się Pan w okresie wypowiedzenia umowy o pracę.
Czy jest to urlop zaległy - ubiegłoroczny?

anonim cytuj
15-11-2023
Aktualny za ten rok.

anonim cytuj
15-11-2023
Pracodawca nie może dysponować Pana urlopem i - potocznie mówiąc - wysłać Pana na wolne.
Pracodawca musi wypłacić ekwiwalent za niewykorzystany urlop.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Kredyt w trakcie rozwodu.
Witam, jestem w trakcie rozwodu, chcę się dowiedzieć, czy jeżeli mąż nabrał kredytów to mogę być pociągnięta do spłaty, kredyty wzięte w trakcie trwania sprawy i nic o nich nie wiedziałam....
174kpc
неплохо 383.Noong S., Kim A., English K., O'Dea S., Mahon B.P., [url=https://StemCellTherapyInCanada.com/]https://StemCellTherapyInCanada.com/[/url]. The distribution of human umbilical cord vein mesenchymal stem cells labeled with cm-dil migrated to the cyclophosphamide-damaged ovaries of c57bl/6 mice....
Czy należy mi się renta po zmarłym ojcu?
Dzień dobry, Czy po śmierci taty, jeżeli mama dostaje rentę po zmarłym ojcu, dziecko do 26r.z, które się uczy również ma prawo do renty? ...
Zniszczenie mienia.
Posiadam działkę którą wyniku darowizny otrzymałem po zmarłych teściach .Działka ta graniczy ,z działką sąsiada ,który od 15 lat wchodzi na pas rozgraniczenia??? tych działek i wypala trawę/chemia/ na szerokości do 1,5m i dł. 80m,po mojej stronie, twierdząc ,że za budynkami i płotem którego jest właścicielem sąsiad jest też jego, mama na to dokumenty itd. Robił to bez mojej wiedzy i przyzwolenia. Ja mieszkam w innej miejscowości/miasto/ i tylko ...

Wyszukiwarka