Chciałbym zapytać czy pracodawca może mnie zmusić do wykorzystania pozostałego urlopu w pracy? Umowa o pracę wygasa z zakończeniem listopada, zostałem poinformowany o tym, że nie otrzymam nowej umowy. Nie dostałem w tym przypadku wypowiedzenia, gdyż umowa samoistnie się zakończy. Zdaję sobie sprawę z istnienia artykułu 167(1) kp, ale on nakłada obowiązek wykorzystania narzuconego urlopu w trakcie wypowiedzenia umowy o pracę. W jaki sposób mam interpretować swój przypadek?
Witam.
Potrzebuję odpowiedzi.
Sytuacja ma się tak.
Partner z końcem miesiąca wrzesień (30.09)
Zakończył umowę z firmą w której pracował. O 1.10 zaczął szukać pracy 4.10 już był w nowej pracy na dniu próbnym. W trakcie dnia próbnego partner coś podniósł i wypadł mu dysk od 4.10 jest na L4. Wiem że 30.10 kończy się ubezpieczenie w ZUS. Jednak co gdy choroba będzie trwać dłużej niż do 30.10?
Jak to ugryźć co zrobić żeby było ubezpieczenie i c...
Witam
Przede mną rozwód bez orzekania o winie, wszystko dogadane. Moje pytania brzmią
1. Czy mając wszystko dogadane co do dziecka będzie wizyta kuratora?
2. Czy ta planowana wizyta będzie wcześniej napisana na portalu sądowym?...
Czy sąsiad może zasiedzieć współwłasną ze mną działkę, gdy płacę za nią podatki i czasem z niej korzystam? On nie pozwala nam jej kości, ani przycinać drzew, czy kwiatów. Ale ponieważ sąsiad mieszka za granicą, to jednak gdy go nie ma normalnie korzystamy z tej działki: kosimy, grabimy, spacerujemy itd.
Nie wiem, co on knuje.
Temat drażliwy.
Teraz sąsiad chce ją ogrodzić, ale obiecał dać nam klucz.
Nie wiem, co o tym myśleć....
Mój partner spłaca zaległości i ponoć olbrzymie odsetki do komornika. Czy może przestać płacić alimenty na 24 i 26 letnie dzieci , tak poprostu czy trzeba jakoś to załatwiać....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: