Chciałbym zapytać czy pracodawca może mnie zmusić do wykorzystania pozostałego urlopu w pracy? Umowa o pracę wygasa z zakończeniem listopada, zostałem poinformowany o tym, że nie otrzymam nowej umowy. Nie dostałem w tym przypadku wypowiedzenia, gdyż umowa samoistnie się zakończy. Zdaję sobie sprawę z istnienia artykułu 167(1) kp, ale on nakłada obowiązek wykorzystania narzuconego urlopu w trakcie wypowiedzenia umowy o pracę. W jaki sposób mam interpretować swój przypadek?
Witam mam zadłużenie na około 3000 zł. Wysłałem do nich pismo by móc płacić zadłużenie w ratach, niestety nie wydali na to zgody. Jak inaczej mogę uniknąć komornika który wejdzie mi na pensje ?? Niestety nie posiadam takiej gotówki ale chce sukcesywnie spłacać zadłużenie....
Chciałabym zapytać czy pracodawca może udzielić pracownikowi nagany i jednocześnie ukarać kara pieniężną z tytułu nienależycie wykonanie obowiązków ? Chodzi dokładnie mi o to czy za jedno przewinienie można zostać dwukrotnie ukaranym ?...
Dzień dobry,
Sprawa karna dotyczy znalezienia 100g mdma w samochodzie (Art. 62 ust 2) , w mieszkaniu nic nie znaleziono, zastosowano poręczenie majątkowe wobec oskarżonego. Nigdy wcześniej nie karany na terenie Polski (3 lata temu w Niemczech za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu)
Jaką najlepiej obrać linie obrony sadzie?
Przewóz środków odurzających jako kurier czy może jako konsument substancji? Brak dowodów na handel oraz oskarżony nie ...
Witam, pomyliłem dni rozprawy o jeden dzień zamiast 5 czerwca przyjechałem do miasta, w którym miała odbywać się rozprawa 6 czerwca, zostałem wezwany w charakterze świadka. Czy grozi mi coś poza grzywna za niestawiennictwo?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: