Wymeldowanie.

Mam pytanie jestem z mężem w trakcie rozwodu, czy jako jedyny najemcy mam prawo wymeldować go z mieszkania.
anonim cytuj
15-11-2023
Meldunek to tylko szumność administracyjna określająca, że ktoś gdzieś mieszka, tak wiec jeżeli mieszka to nie możesz go wymeldować.

anonim cytuj
15-11-2023
Przeczytaj przepis art. 28 ze znakiem 1 kodeksu rodzinnego.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Czy pracodawca może przeszukać moją szafkę w pracy?
Witam. Od kilku dni pracuję w nowej firmie. Jest to niemiecka sieć sklepów. Na podpisywaniu umowy wszystko było idealnie. Jednak wczoraj kierowniczka powiedziala mi,że zarówno ona jak i kierownik regionalny i kierownik główny mają prawo w każdym momencie pracy zażądać ode mnie otworzenia szafki i pokazania im zawartości torebki, zawartości portfela i dać do wglądu telefon żeby mogli sprawdzić czy w czasie pracy nie korzystałam beż pozwolenia...
Bezskuteczność egzekucji.
Witam. W e-sad wisi mi sprawa o odzyskanie pieniędzy, która nie zakończyła się dla mnie sukcesem - komornik nie był w stanie ściągnąć wierzytelności. Co teraz robić, kontaktowałem się z komornikiem, ponoć umorzył sprawę. Co teraz zrobić aby za jakiś czas (np. za kilka lat) znów spróbować odzyskać dług za pośrednictwem komornika? Czy e-sad ma jakieś narzędzie, które pozwoli w przyszłości na skierowanie ponownie sprawy do komornika. Czy może ko...
Gwarancja przedłużona po serwisie.
Mam pytanie, jak to jest z gwarancją przedłużoną po serwisie. Czy ona z automatu jest przedłużona czy jak to wygląda. Dokładnie chodzi o drzwi, a mianowicie wymieniany zamek. Był on w czasie gwarancji wymieniany kilka razy ciągle Pękala blaszka przez co drzwi się nie domykały do końca dopóki trwała gwarancja nie było problemu bo za każdym razem przyjeżdżał serwis i wymieniali na nowy. Teraz nam ta blaszka pękła tak że aż wypadła napisałam do serw...
Współwłasność konta po zmarłym dziadku. Jak wygląda sprawa środków zgromadzonych na koncie?
Witam. Mam taką sprawę. Zmarł mój dziadek, który uczynił mnie współwłaścicielem swojego konta ponad 8 lat temu. Żyje 2 bezpośrednich spadkobierców po dziadku. Jak wygląda sprawa środków zgromadzonych na koncie? Zaznaczam, że wpływów z mojej strony na konto nie było. Chce zamknąć konto i podzielić pieniądze. Czy jakaś część tych pieniędzy należy się mnie czy tylko dwóm spadkobiercom, którzy nie są w żaden sposób upoważnieni do konta? Z góry dzięku...

Wyszukiwarka