Wymeldowanie.

Mam pytanie jestem z mężem w trakcie rozwodu, czy jako jedyny najemcy mam prawo wymeldować go z mieszkania.
anonim cytuj
15-11-2023
Meldunek to tylko szumność administracyjna określająca, że ktoś gdzieś mieszka, tak wiec jeżeli mieszka to nie możesz go wymeldować.

anonim cytuj
15-11-2023
Przeczytaj przepis art. 28 ze znakiem 1 kodeksu rodzinnego.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Zaległe alimenty.
Mój obecny partner ma syna w akcie urodzenia wpisane jest tylko jego imię. Dziecko ma nazwisko matki. Partner od dwóch miesięcy płaci dobrowolnie 500zł plus robi zakupy dla małego jak go zabiera kupuje ubranka itp. sprawa w sądzie w toku. Matka dziecka robi problemy żąda od ojca dziecka zaległych alimentów których nie ma zasądzonych. Co w takiej sytuacji robić?...
Skrócenie czasu wypowiedzenia umowy
Wynajmuję mieszkanie od niespełna dwóch lat, w umowie najmu jest napisane, że okres wypowiedzenia, to bite 3 miesiące. Chcę się wyprowadzić z przyczyn osobistych. Czy jest jakakolwiek szansa, aby skrócić okres wypowiedzenia?...
(Zniszczenie mienia) Uszkodziłem skrzynkę elektryczną na przystanku autobusowym. Gdzie mam się kierować w związku z ugodą lub ew. naprawienie szkody?
Witam. Jakiś miesiąc temu, uszkodziłem skrzynkę elektryczną na przystanku autobusowym. Niestety los chciał, że zostałem przyłapany przez policję. Sprawy potoczyły się dość szybko i zostałem oskarżony o zniszczenie mienia. Sprawa toczyć się będzie na wniosek MPK, które wyceniło szkodę na 2000zł. Z uwagi na to, że nie byłem karany, chciałbym podpisać z nimi jakąś ugodę i zobowiązać się do naprawienia szkody, co by było dla mnie mniej dolegliwe fina...
W mojej rodzinie występowały wyroki karne,Mój chłopak będzie musiał posiadać dostęp do informacji tajnych.
Dzień dobry, mam pytanie związane z prawem wojskowym. Mój chłopak od dłuższego czasu jest oficerem w wojsku. Ze względu na jego status będzie musiał posiadać dostęp do informacji tajnych. Jego rodzina nie miała nigdy problemów z prawem, jednak w mojej najbliższej rodzinie występowały wyroki karne (jazda po pijanemu, kradzieże, posiadanie narkotyków). Ja sama nigdy nie byłam karana, mam "czyste konto". Czy z punktu prawnego, zawarci...

Wyszukiwarka