Wymeldowanie.

Mam pytanie jestem z mężem w trakcie rozwodu, czy jako jedyny najemcy mam prawo wymeldować go z mieszkania.
anonim cytuj
15-11-2023
Meldunek to tylko szumność administracyjna określająca, że ktoś gdzieś mieszka, tak wiec jeżeli mieszka to nie możesz go wymeldować.

anonim cytuj
15-11-2023
Przeczytaj przepis art. 28 ze znakiem 1 kodeksu rodzinnego.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Rodzeństwo upomina się o zachowek po 4 latach od śmierci matki
Może ktoś wie, proszę o radę. Kilkanascie lat temu rodzice przepisali mieszkanie na córkę. Teraz po ich śmierci drugie z rodzeństwa upomina się o zachowek bo matka przed śmiercią 4 lata temu powiedziała, żeby podzielili się mieszkaniem. Minelo 4 lata, siostra zerwała kontakty twierdząc, że mieszkanie jest jej. Jak to właściwie teraz jest?...
Windykacja nieuczciwego najemcy.
W listopadzie 2023 wynająłem mieszkanie parze, z tym że umowę najmu okazjonalnego podpisałem tylko w obecności mężczyzny, jego partnerka nie mogła być być obecna. Jak się niedawno okazało po prostu była w ciąży, facet chciał to zataić. Najemca zalega z jednym czynszem (za chwilę prawdopodobnie z dwoma) oraz z opłatami bieżącymi. Dziecko ma kilka miesięcy a ten fakt nie został mi zgłoszony. W ogłoszeniu wyraźnie zaznaczyłem że wynajmę singlowi lub...
Ze względu na pracę nie mogę stawić się jako świadek na sprawie.
Hej wszystkim. Jestem wezwana jako świadek na sprawę karną dnia 13 września. 12 września jadę w trasę o 19 i wracam 13 września o 9 rano. Czy że względu na to że będę 13 września o 13 miała pauzę mogę przełożyć termin przesłuchania na drugą połowę października? Ze względu na codzienną pracę w nocy w dzień muszę się wyspać....
Wniosek o zmianę kontaktów z dzieckiem
Dzień dobry, proszę o poradę jak skutecznie argumentować wniosek o zmianę kontaktów. Kontakty zostały zasądzone 4 lata temu, pracowałem w innym miejscu. W tym momencie nie mam możliwości na kontakty w tygodniu przez pracę - matka wniosła o ukaranie do sądu. Mam zasądzone weekendy a wtedy matka zapisuje dzieci na dodatkowe zajęcia bez konsultacji ze mną i wymaga "dostosowania się". Nie chcę walczyć z tą kobietą dlatego wnoszę o zmian...

Wyszukiwarka