Witam. Zamierzam kupić dom od małżeństwa, którzy mają długi i komornika. Z tego co wiem, to komornik ma odebrać dług u notariusza i resztę pieniędzy im oddać. Ludzie ci chcą za te pieniądze kupić mieszkanie. Są to alkoholicy i obawiam się, że pieniądze szybko znikną a oni się nie wyprowadzą. Jak mogę się przed tym zabezpieczyć? Co zrobić, żeby w razie czego eksmisja była skuteczna?...
W firmie pracuje pan x . Firma dostała pismo od komornika że ma płacić nie panu x a komornikowi , długi za alimenty. Czy coś grozi firmie jeśli nie wykona polecenia komornika?...
Dzień dobry! moze ktoś się orientuje bo nie bardzo wiem jaką kwotę mam podąc u notariusza..... otrzymam w darowiznie budynek użytkowy ( nie nowy, lata świetnosci ma za sobą). U notariusza powinnam złożyc ośwadczenie o jego rynkowej wartosci.... lecz nie znajduje w mojej okolicy podobnych budynków na sprzedaż więc nie wiem ile moze byc wart...a dwa ceny w ogłoszeniach to niekoniecznie ceny sprzedaży.... powinnienem zatrudnić rzeczoznawce żeby wy...
Cześć wszystkim....
mam zamiar jechać za granicę po 10 października, jakie mogę ponieść konsekwencje nie wstawienia się w pracy, oczywiście powiem, że rezygnuję z pracy i nawet będę chciał za porozumieniem stron, ale kierownik na pewno się nie zgodzi, bo brakuje ludzi do pracy. Czy dostanę pieniądze za zaległy urlop, gdy odejdę tak na dziko ?? bo mam 24 dni,...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: