Mam stosunkowo wysoką emeryturę w porównaniu do emerytury mojej żony. Czy po mojej śmieci może ona "przejąć" moją emeryturę i na jakich zasadach - regulacji prawnych. Czy już teraz trzeba coś zrobić, czy też należy zadziałać po moim zejściu z tego padołu i w jaki sposób?...
Witam, jest blok po PGR każdy prywatnie ma na własność wykupione mieszkanie. Nie ma tu wspólnoty mieszkaniowej, żadnego regulaminu, ani zarządcy.
Moje pytanie do której godziny sąsiedzi mogą robić głośny remont typu wiercenie, kucie, tłuczenie młotkiem?
Od kilku dni sąsiad robi remont, rozumiem każdy ma prawo, ale od godziny 18 do prawie 21 jest hałas nie do wytrzymania....
Otrzymałam wypowiedzenie umowy o pracę z przyczyn leżących po stronie pracodawcy. W treści wypowiedzenia pracodawca zobowiązał mnie do wykorzystania w konkretnym terminie zaległego urlopu za 2023 skracając przez to odpowiednio okres wypowiedzenia. Wymiar zaległego urlopu to w sumie ponad 20 dni. Wolałabym ekwiwalent za ten czas niż wymuszone wakacje luty/marzec. Co mogę z tym zrobić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: