Zapisy w Księdze Wieczystej.

Na działce ,którą chcemy nabyć znajdują się obiekty budowlane ( stary dom, studnia i budynek gospodarczy) w Księdze Wieczystej nie ma na ten temat żadnych zapisów, jest tylko określona powierzchnia nieruchomości. Czy jest jakieś niebezpieczeństwo przy nabywaniu takiej nieruchomości i czy w akcie notarialnym zapisy dotyczące tego co się znajduje na działce powinny być szczegółowo opisane ? Budynki są stare i nie posiadają dokumentacji.
anonim cytuj
15-11-2023
Nie musi być. Kupując ziemie z automatu nabywacie wszystko co tam jest trwale na tej ziemi postawione.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Kara pieniężna za zerwanie umowy abonenckiej.
Mój chłopak dostał karę nałożoną przez operatora komórkowego w kwocie prawie 4000 zł. Wcześniej przed rozwiązaniem umowy przed czasem był stacjonarnie w i został poinformowany, że tak jak jest w umowie kara może wynieść 1000 zł, więc chłopak przemyślał i przeniósł się telefonicznie. Przeczytaliśmy regulamin i jest tam napisane, że jeśli umowa została rozwiązana telefonicznie to o karze powinien zostać poinformowany telefonicznie, SMS-owo, mailow...
Zajmowanie prywatnego miejsca parkingowego.
Mam problem z kimś kto cały czas staje od 3 tygodni na moim miejscu parkingowym. Nie jestem wstanie nawet postawić blokady parkingowej. Z takim chamstwem i bezczelnością spotkałem się pierwszy raz w życiu. Facetowi zostawiłem kartki z info, nic, kartki znikały. Straż miejska i policja nic nie chcą zrobić bo mówią, że nic nie mogą. Jakieś rady jak usunąć ten samochód? Dodam, że osiedle jest ogrodzone ze szlabanem. Każdy kto ma dostęp do osiedla w...
Ograniczenie praw rodzicielskich.
Matka ma ograniczone prawa czasowo. Dziecko umieszczone zostało w pieczy zastępczej (dziadkowie)ojciec niedawno zmarł -matka leczona psychicznie (plus podejrzenia znęcania się nad dzieckiem) Z tego co się orientuję nie należy się w tym przypadku 500 Plus bo dziecko nie mieszka z matką bo tak jak pisałam wyżej przebywa sądownie u dziadków. Matka nadal pobiera 500 na to dziecko i ani myśli zgłosić tego faktu a już na horyzoncie widać nowego ,nowo ...
Były mąż w zemście za założenie niebieskiej karty i zawiadomienie o groźbach karalnych złożył na mnie zawiadomienie do prokuratury o nadużywanie alkoholu.
Dobry wieczór, Były mąż w zemście za założenie niebieskiej karty i zawiadomienie o groźbach karalnych złożył na mnie zawiadomienie do prokuratury o nadużywanie alkoholu..(bezpodstawnie) proszę o informacje jak to teraz będzie wyglądało,bo sytuacja jest dla mnie absurdalna i nie wiem co robić...

Wyszukiwarka