Zaległe alimenty.

Witam pisze ,aby dowiedzieć się co mogę zrobić żeby odzyskać zaległość alimentacyjna. Były mąż ma zaległość na prawie 6 tysięcy złotych której nie spłaca. Chciałabym dowiedzieć się co mogę więcej zrobić jednocześnie zaznaczę że co chwilę trafia do zakładów karnych i na synów płaci mama fundusz.
anonim cytuj
15-11-2023
A co do tej pory zostało zrobione?

anonim cytuj
15-11-2023
Wszystko co możliwe komornik wezwanie do wyjawienia majątku.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

dodatek aktywizacyjny
Witam. Od 1.09.2017 do 31.08.2019 zatrudniona bylam u pracodawcy. W czerwcu 2019 urodziłam dziecko i od 01.09.2019 przejął mnie ZUS i wypłacał zasiłek macierzyński przez nie cały rok. Po zakończeniu zasiłku macierzyńskiego w lipcu 2020 zarejestrowałam w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna z prawem do zasiłku. Z dniem 01.09.2020 znalazłam samodzielnie pracę u tego samego pracodawcy jednak jest to trochę inne stanowisko inny wymiar godzin niż po...
Nękanie pracownika na zwolnieniu chorobowym.
Od półtora tygodnia przybywam na L4 . Wydzwania do mnie przełożona z pytaniami na co jestem chora i czy zwolnienie będzie przedłużone . Ciągle powtarza jak to beze mnie sobie nie radzą . Czy jest to już nękanie pracownia ? Poszłam na L4 od psychiatry z tego tytułu , że zostałam obarczona nadmiernymi obowiązkami , cięgle niesłusznie słyszę pretensje w swoim kierunku , zmieniono mi godziny pracy ... Nie dość, że sama siebie mam doszkalać to jeszc...
Najemca wypowiedział umowę.
Wynająłem mieszkanie na czas określony z miesięcznym wypowiedzeniem, niestety lokator po 4 miesiącach złożył wypowiedzenie tydzień temu. Umówiliśmy się wtedy że jeszcze tydzień zostanie w mieszkaniu i dopłaci brakującą kwotę czynszu (Czynsz wynosi 2000zł natomiast kaucja to 1500zł i tu umówiliśmy się że po prostu dopłaci 500zł jako czynsz za październik) lokator zniknął z dnia na dzień nie płacąc reszty należnego czynszu oraz nie oddając kluczy d...
Wynajem mieszkania obcokrajowcą.
Wynajmuję od niespełna roku przez najem okazjonalny mieszkanie parze z Ukrainy (mają karty stałego pobytu, przybyli do Polski przed wojną) + niepełnoletniemu bratu (on przybył po rozpoczęciu wojny, siostra sprawuje opiekę nad nim (jej mama podpisywała to u notarialnie, jednak on kończy 18 lat w połowie roku).) Niedługo kończy się umowa (była na rok) i będziemy chcieli ją z nimi przedłużyć. Moje pytania 1. Jeżeli zrobimy to poprzez aneks do umow...

Wyszukiwarka