Pracodawca wzywa mnie do siebie na zwolnieniu lekarskim.

Mam problem odnoście pracodawcy. Umowa do maja 2024 aktualnie przebywam na l4. Jestem w zagrożonej ciąży kilka razy w miesiącu ląduje na oddziale patologii ciąży. W chwilach gdy jestem w domu mam za zadanie się oszczędzać. Od jakiegoś czasu pracodawca meczy mnie bym osobiście wstawiła się w miejscu pracy zdać ubrania służbowe. Nie byłoby problemem gdyby nie to ze ja za bardzo nie mogę chodzić co rusz zaczynam krwawić i ląduje na sorze jak tylko się mocniej choćby pospaceruje. Czy pracodawca ma prawo wzywać mnie się odliczenia ciuchów na zwolnieniu lekarskim ? Czy jeśli nadal będę olewać telefony i nie przychodzić mi coś grozi?
anonim cytuj
15-11-2023
Na zwolnieniu lekarskim nie masz obowiązku a nawet prawa pojawiać się w miejscu pracy . A pracodawca nie może nękać się telefonami . Pewnie chce Cię ściągnąć a później zgłosić że niewłaściwie wykorzystujesz zwolnienie lekarskie. Wyślij te ubrania pocztą/kurierem.

anonim cytuj
15-11-2023
Czyli mąż jak najbardziej może zostawić na portierni ? Tak jak powiedziałam przez telefon ?

anonim cytuj
15-11-2023
Ja bym tak zrobiła, ale z dokładną listą zdawanych rzeczy i potwierdzeniem na niej odbioru. Jeśli czujesz, że tak trzeba, to opisz również stan, w jakim je oddajesz, dołącz zdjęcia. Nie jestem pewna, czy odbiór przez portiera (to tez często firmy zewnętrzne) będzie wiążący.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Problem z najemcą
Najemca podpisał że mną umowę końcem października. Nie płaci całej kwoty najmu oraz przekracza terminy. Wciąż kłamie, pisząc że przelał. Zobowiązał się przepisać liczniki i tego nie zrobił. Nie są to zaległości całego czynszu, ale kwoty kilkuset zł/MC. Umowa na czas określony. Jak to ugryźć? Czy, skoro podpisał umowę wiedząc, że nie ma dochodów, to podlega pod oszustwo? Jest jakiś sposób, by się wyplątać z tego najmu? Podwyższenie czynszu np?...
Windykator narusza prywatność.
Firma windykacyjna z Warszawy, do której oddano sprawę ściągnięcia długu z mojej firmy kontaktowała się z moją żoną (smsy) ws. wysokości tego długu i jego ściągania, mimo że żona nie jest członkiem firmy ani jej dane nie były podane mojemu Pożyczkodawcy tudzież Windykatorowi. Nie mam zielonego pojęcia, skąd Windykator pozyskał nr telefonu mojej żony. Czy ma sens dochodzić odszkodowania od Windykatora za tego typu zachowanie? Do kogo najlepiej si...
Podatki od nieruchomości.
Kupiłam budynek mieszkalny do remontu na działce odłączonej od gruntów rolnych. Działka o powierzchni 2123 m. W wypisie z ewidencji gruntów figuruje jako grunty rolne zabudowane. Teren zakrzewiony i częściowo zadrzewiony ( niewielki sąd).Jak to się ma do nakazu podatkowego z urzędu gminy, w którym zakwalifikowano grunt jako grunty pozostałe w tym zajęte na prowadzenie odpłatnej statutowej działalności pożytku publicznego? Nigdy nie składałam wnio...
Skazany nie uiścił zapłaty zadośćuczynienia
Powiedzcie Mi jak to jest. Był proces karny o pobicie. Agresor został skazany na zawiasy i zadośćuczynienie. Jednak oczywiscie tego nie zapłacił. Więc wystąpiłam o klauzulę wykonalności na wyrok i poszłam do komornika. Jednak komornik po roku wydał postanowienie o umorzeniu postępowania, gdyż jak twierdzi nie ma z czego ściągnąć. Sąd przysłał pismo z zapytaniem czy skazany uiścił zapłatę. Odpisałam, że nie i zw komornik umorzyl postępowanie. Co d...

Wyszukiwarka