Pracodawca wzywa mnie do siebie na zwolnieniu lekarskim.

Mam problem odnoście pracodawcy. Umowa do maja 2024 aktualnie przebywam na l4. Jestem w zagrożonej ciąży kilka razy w miesiącu ląduje na oddziale patologii ciąży. W chwilach gdy jestem w domu mam za zadanie się oszczędzać. Od jakiegoś czasu pracodawca meczy mnie bym osobiście wstawiła się w miejscu pracy zdać ubrania służbowe. Nie byłoby problemem gdyby nie to ze ja za bardzo nie mogę chodzić co rusz zaczynam krwawić i ląduje na sorze jak tylko się mocniej choćby pospaceruje. Czy pracodawca ma prawo wzywać mnie się odliczenia ciuchów na zwolnieniu lekarskim ? Czy jeśli nadal będę olewać telefony i nie przychodzić mi coś grozi?
anonim cytuj
15-11-2023
Na zwolnieniu lekarskim nie masz obowiązku a nawet prawa pojawiać się w miejscu pracy . A pracodawca nie może nękać się telefonami . Pewnie chce Cię ściągnąć a później zgłosić że niewłaściwie wykorzystujesz zwolnienie lekarskie. Wyślij te ubrania pocztą/kurierem.

anonim cytuj
15-11-2023
Czyli mąż jak najbardziej może zostawić na portierni ? Tak jak powiedziałam przez telefon ?

anonim cytuj
15-11-2023
Ja bym tak zrobiła, ale z dokładną listą zdawanych rzeczy i potwierdzeniem na niej odbioru. Jeśli czujesz, że tak trzeba, to opisz również stan, w jakim je oddajesz, dołącz zdjęcia. Nie jestem pewna, czy odbiór przez portiera (to tez często firmy zewnętrzne) będzie wiążący.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Jak uzyskać zwrot kosztów za szkodę w moim mieszkaniu, jeśli nie mam ubezpieczenia?
Mam pewien problem związany z uszkodzeniem mojego mieszkania, a nie mam pewności, jak sobie z tym poradzić. Otóż, jakiś czas temu miałam awarię wodociągową w łazience, która spowodowała poważne zniszczenia w moim mieszkaniu. Podłoga, ściany i niektóre meble zostały zalane wodą, a teraz muszę je naprawić, co wiąże się z kosztami, których nie jestem w stanie pokryć w tej chwili. Niestety, nie mam ubezpieczenia mieszkania, co jest teraz dla mnie ...
Kto jest odpowiedzialny za remont mieszkania komunalnego?
Moja mama posiada mieszkanie komunalne, które z racji jej zdrowia trzeba zdać. Mieszkanie dostała w stanie do remontu. Ściany są zdrapane, pomalowane, nowe oświetlenie, listwy przypodłogowe, karnisze. W tym momencie komunalka żąda wyniesienie wszystkiego(to akurat jest zrozumiałe. Oraz odmalowanie całego mieszkania....
Zapomniana działka.
Witam. Tata z Mama kupili kiedyś działkę własnościowa , mała działeczka około 2000m, działka została zapomniana i nie jest opłacana od wielu lat( nie płacony ten roczny podatek od działki, tak zwana danina roczna ). Pytanie czy mogę ja wystawić na sprzedaż w takiej postaci ? Ewentualny kupiec odliczy sobie to od kwoty która będzie chciał dać za nieruchomość i opłaty zostaną uregulowane przez niego po zakupie?...
Oszustwo internetowe.
Proszę o pomoc a raczej wyjaśnienie. 29.12.2023 bank nałożył mi blokadę na konto na ponad 700 zł. Było to w godzinach wieczornych. Od razu sprawdziłam maila, gdzie dostałam wiadomość, że 2 osoby dokonały zamówienia na niemieckim Amazonie z wykorzystaniem danych mojej karty. Od razu zadzwoniłam na infolinię, zgłosiłam sprawę, kartę zastrzegłam i zablokowałam dostęp do konta oraz aplikacji banku. Złożono reklamację, nie udało się wstrzymać pieniędz...

Wyszukiwarka