Pracodawca wzywa mnie do siebie na zwolnieniu lekarskim.

Mam problem odnoście pracodawcy. Umowa do maja 2024 aktualnie przebywam na l4. Jestem w zagrożonej ciąży kilka razy w miesiącu ląduje na oddziale patologii ciąży. W chwilach gdy jestem w domu mam za zadanie się oszczędzać. Od jakiegoś czasu pracodawca meczy mnie bym osobiście wstawiła się w miejscu pracy zdać ubrania służbowe. Nie byłoby problemem gdyby nie to ze ja za bardzo nie mogę chodzić co rusz zaczynam krwawić i ląduje na sorze jak tylko się mocniej choćby pospaceruje. Czy pracodawca ma prawo wzywać mnie się odliczenia ciuchów na zwolnieniu lekarskim ? Czy jeśli nadal będę olewać telefony i nie przychodzić mi coś grozi?
anonim cytuj
15-11-2023
Na zwolnieniu lekarskim nie masz obowiązku a nawet prawa pojawiać się w miejscu pracy . A pracodawca nie może nękać się telefonami . Pewnie chce Cię ściągnąć a później zgłosić że niewłaściwie wykorzystujesz zwolnienie lekarskie. Wyślij te ubrania pocztą/kurierem.

anonim cytuj
15-11-2023
Czyli mąż jak najbardziej może zostawić na portierni ? Tak jak powiedziałam przez telefon ?

anonim cytuj
15-11-2023
Ja bym tak zrobiła, ale z dokładną listą zdawanych rzeczy i potwierdzeniem na niej odbioru. Jeśli czujesz, że tak trzeba, to opisz również stan, w jakim je oddajesz, dołącz zdjęcia. Nie jestem pewna, czy odbiór przez portiera (to tez często firmy zewnętrzne) będzie wiążący.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Licytacja domu przez syndyka.
Witam, sytuacja wygląda tak, mam licytacje domu przez syndyka, są w nim zameldowani ludzie, typu dzieci itp, ja myślę to wykupić a reszta rodzeństwa nie bardzo, bo niby nie mogą wyrzucić nas na bruk, cena dość niska jak na dom, także pewnie znajdzie się jakiś wariat który będzie chciał kupic, Pytanie czego można się później spodziewać, eksmisji czy jednak nawet sądownie nie można nas wyrzucić ?...
Własność rzeczy.
Dwóch współlokatorów żyło ze sobą wspólnie przez parę lat, bardziej na zasadzie konkubinatu. Kupowali wspólne rzeczy itp. itd. Parę miesięcy temu, jeden z współlokatorów wyprowadził się - zostawiając wszystko. (Nie chciał niczego). Teraz jednak przypomniało mu się, że jednak chce. Pytanie: Czy ma teraz prawo do tych rzeczy nadal? I w jaki sposób może to być rozwiązane? Albo czy są jakieś regulacje prawne w kontekście tego?...
64kw
art.64 kw jest uchylony, stan z dzisiaj lexlege. co za amator tym zatrzadza? do roboty geku... Kodeks wykroczeń Stan prawny aktualny na dzień: 12.02.2024 Dz.U.2023.0.2119 t.j. - Ustawa z dnia 20 maja 1971 r. - Kodeks wykroczeń link: https://lexlege.pl/szukaj/wszystko/%2520Art.%252064.%2520kodeks%2520wykroczen/#kodeks-wykroczen/...
Brak zwrotu pieniędzy za zwracane rzeczy.
Dzień dobry, 13.11 złożyłem zamówienie przez Internet w dużym sklepie sportowym 17.11 otrzymałem zamówienie. Tego samego dnia zgłosiłem zwrot. Skorzystałem z etykiet otrzymanych od sklepu i nadałem 2 paczki (z racji wielu rzeczy w zwrocie) w punkcie nadania kuriera (Supermarket spożywczy) 21.11 sklep sportowy przyjął zwrot, jednakże w zaksięgowanych ze zwrotu rzeczach brakowało jednej pary butów, które spakowałem z innymi w paczkach. 22.11 po...

Wyszukiwarka