Pracodawca wzywa mnie do siebie na zwolnieniu lekarskim.

Mam problem odnoście pracodawcy. Umowa do maja 2024 aktualnie przebywam na l4. Jestem w zagrożonej ciąży kilka razy w miesiącu ląduje na oddziale patologii ciąży. W chwilach gdy jestem w domu mam za zadanie się oszczędzać. Od jakiegoś czasu pracodawca meczy mnie bym osobiście wstawiła się w miejscu pracy zdać ubrania służbowe. Nie byłoby problemem gdyby nie to ze ja za bardzo nie mogę chodzić co rusz zaczynam krwawić i ląduje na sorze jak tylko się mocniej choćby pospaceruje. Czy pracodawca ma prawo wzywać mnie się odliczenia ciuchów na zwolnieniu lekarskim ? Czy jeśli nadal będę olewać telefony i nie przychodzić mi coś grozi?
anonim cytuj
15-11-2023
Na zwolnieniu lekarskim nie masz obowiązku a nawet prawa pojawiać się w miejscu pracy . A pracodawca nie może nękać się telefonami . Pewnie chce Cię ściągnąć a później zgłosić że niewłaściwie wykorzystujesz zwolnienie lekarskie. Wyślij te ubrania pocztą/kurierem.

anonim cytuj
15-11-2023
Czyli mąż jak najbardziej może zostawić na portierni ? Tak jak powiedziałam przez telefon ?

anonim cytuj
15-11-2023
Ja bym tak zrobiła, ale z dokładną listą zdawanych rzeczy i potwierdzeniem na niej odbioru. Jeśli czujesz, że tak trzeba, to opisz również stan, w jakim je oddajesz, dołącz zdjęcia. Nie jestem pewna, czy odbiór przez portiera (to tez często firmy zewnętrzne) będzie wiążący.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Mieszkamy z mężem w mieszkaniu, którym właścicielem jest jeszcze jego mama. Dzisiaj dostaliśmy pismo od komornika że zajmuje 1/8 mieszkania.
Mieszkam z mężem oraz dziećmi w mieszkaniu, którym właścicielem jest jeszcze jego mama. Dzisiaj dostaliśmy pismo od komornika że zajmuje 1/8 mieszkania za długi jego siostry. Jak to teraz prawnie wygląda bo mieli przepisać na męża?...
Tajemnica dziennikarska.
Jestem dziennikarzem i świadkiem w sprawie o 212 kk. Adwokat powódki zapytał mnie o źródło pewnych informacji, zasłoniłam się tajemnicą dziennikarską, gdyż informator zastrzegł u mnie anonimowość. Szkopuł w tym, że informator nie żyje. Według mnie nie zwalnia mnie to z tajemnicy dziennikarskiej, ale nie znalazłam potwierdzenia w przepisach. Czy śmierć informatora zwalnia dziennikarza z tajemnicy dziennikarskiej? [chyba będzie tu analogicznie do ...
Odkupienie działalności.
Kupuję z kumplem biznes od osoby trzeciej. Umowa którą nam zaproponowano to bubel i chcemy mieć inną, dobrze napisaną, więc będziemy musieli opłacić prawnika. Pytanie tutaj: Czy do umowy sprzedaży działalności wystarczy dowolny prawnik, potrzebny jest jakiś prawnik z konkretną specjalizacją, czy może po prostu marsz do notariusza?...
Problem z przelewem w banku Revolut.
Problem z przelewem w banku Revolut. 12.10.2022r. dokonałam przelewu z mojego konta Revolut na moje drugie konto w banku PKO Bank Polski. Do dzisiaj przelewu nie otrzymałam. Stan przelewu opisany jest jako oczekujący. Pisałam 4 skargi. Na jedną dostałam odpowiedź oraz 400 zł zadośćuczynienia. Na resztę nadal nie dostałam odpowiedzi. Kontaktuje się z Revolutem poprzez czat na aplikacji, jednak nikt nie jest w stanie mi pomóc. Dostaję codziennie...

Wyszukiwarka