Pracodawca wzywa mnie do siebie na zwolnieniu lekarskim.

Mam problem odnoście pracodawcy. Umowa do maja 2024 aktualnie przebywam na l4. Jestem w zagrożonej ciąży kilka razy w miesiącu ląduje na oddziale patologii ciąży. W chwilach gdy jestem w domu mam za zadanie się oszczędzać. Od jakiegoś czasu pracodawca meczy mnie bym osobiście wstawiła się w miejscu pracy zdać ubrania służbowe. Nie byłoby problemem gdyby nie to ze ja za bardzo nie mogę chodzić co rusz zaczynam krwawić i ląduje na sorze jak tylko się mocniej choćby pospaceruje. Czy pracodawca ma prawo wzywać mnie się odliczenia ciuchów na zwolnieniu lekarskim ? Czy jeśli nadal będę olewać telefony i nie przychodzić mi coś grozi?
anonim cytuj
15-11-2023
Na zwolnieniu lekarskim nie masz obowiązku a nawet prawa pojawiać się w miejscu pracy . A pracodawca nie może nękać się telefonami . Pewnie chce Cię ściągnąć a później zgłosić że niewłaściwie wykorzystujesz zwolnienie lekarskie. Wyślij te ubrania pocztą/kurierem.

anonim cytuj
15-11-2023
Czyli mąż jak najbardziej może zostawić na portierni ? Tak jak powiedziałam przez telefon ?

anonim cytuj
15-11-2023
Ja bym tak zrobiła, ale z dokładną listą zdawanych rzeczy i potwierdzeniem na niej odbioru. Jeśli czujesz, że tak trzeba, to opisz również stan, w jakim je oddajesz, dołącz zdjęcia. Nie jestem pewna, czy odbiór przez portiera (to tez często firmy zewnętrzne) będzie wiążący.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Co powinno się zawrzeć w wypowiedzeniu umowy zlecenie?
Umowa zlecenie na czas nieokreślony bez okresu wypowiedzenia. W jaki sposób rozwiązać taką umowę żeby pracodawca nie mógł się ubiegać o ewentualne odszkodowanie za wypowiedzenie umowy? Co powinno się zawrzeć w wypowiedzeniu?...
Czy jeśli ma się długi to można mieć więcej niż jednego komornika?
Mam trochę długów nie dużych ale jednak , spłacam aktualnie jednego komornika dogadałam się na pewną kwotę co miesiąc. Czy w tym czasie może inny komornik z innej sprawy domagać się spłaty Czy dopiero jak spłacę tego pierwszego?...
Wymeldowanie małoletniego dziecka.
Mój narzeczony przebywa w zakładzie karnym w jego miejscu zamieszkania zameldowaliśmy nasza córkę, która obecnie ma 9 miesięcy. Mój teściu wczoraj oznajmił mi że zamierza wymeldować syna chodzi za pewne o sprzedaż mieszkania bo chcieli już kiedyś tak zrobić ale tam jest również zameldowana nasza córka. Chciałam się zapytać czy jest taka możliwość że mogą ją wymeldować a jak tak to na jakiej zasadzie i czy również narzeczonego też. Dodam że jest t...
Przyjęcie spadku, a konto bankowe.
Witam. Przejęłam spadek po ojcu ma on konto w banku, na którym jest dwóch właścicieli. Jak mam odzyskać pieniądze z konta....

Wyszukiwarka