Rozprawa o podwyższenie alimentów.

Dzień dobry za parę dni mam rozprawę o podniesienie alimentów pan tata ma adwokata ja bronie się sama i tu pytanie czy na rozprawie będę mogła zadawać ojcu pytania? I o co warto zapytać ?
anonim cytuj
15-11-2023
Tak, jak najbardziej może Pani zadawać pytania tak samo, jak druga strona może pytać Panią.

anonim cytuj
15-11-2023
A o co warto Pani zdaniem zapytać zwłaszcza jeśli chce udowodnić że kłamie zwłaszcza o zarobkach i rzeczach dla dziecka?
proszę szczegółowo wypytać ile na co wydaje. Proszę mi wierzyć, że w większości przypadków pan zacznie się gubić i pieniądze nie będą się zgadzały. Jeśli ma wszystko wyliczone to jak poradzi sobie w przypadku nagłej choroby i zwolnienia lekarskiego, albo kiedy będzie. musiał kupić ubranie czy cokolwiek innego istotnego. Jeśli powie, że pożyczy, to skąd odda jeśli ma idealnie co do złotówki ułożone wydatki. Co w przypadku kiedy zwiększa mu się rachunki za prąd czy gaz, z czego będzie płacił? Dlaczego nie dorabia, dlaczego nie szuka innej lepiej płatnej pracy, dlaczego nie robi kursów.

anonim cytuj
15-11-2023
Po tym jak sąd go przesłucha zostanie Pani zapytana czy chce się do czegoś odnieść.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Umowa przedwstępna a zadatek.
Witam, zawarłem z klientem umowę przedwstępną na zakup nieruchomości, klient dał zadatek. Klient miał 3 ponad miesiące na załatwienie kredytu i podpisanie aktu notarialnego i faktycznie go załatwił, tylko poinformował mnie o tym 12 dni przed upływem ostatecznego terminu podpisania aktu notarialnego. Klient zażądał ode mnie dokumentów z gminy, starostwa, których wymagał notariusz, bez których umowa nie mogła być zawarta. Ww. informacja została prz...
jak wygląda pomiar temperatury pomieszczenia w miejscu pracy?
Dzień dobry, Orientuje się ktoś jak wygląda pomiar temperatury pomieszczenia w miejscu pracy? Wykonuję pracę biurową, gdzie powinno być minimum 18 stopni. Temperatura mierzona na biurku spełnia ten wymóg. Niestety, pod biurkiem, gdzie trzymam nogi jest zimniej - bywa po 15 stopni, przez co po prostu marznę. I tu pojawia się spór z pracodawcą. On twierdzi, że skoro na biurku jest ok to sprawa załatwiona. Problem w tym, że jakby na to nie patrzeć...
Prawo przejścia i przejazdu.
Witam serdecznie, Nabyłem kilka działek, do których przylega prywatna działka z głównej drogi do jeziora (5m szer i ok 220m długości). Wraz z sąsiadem posiadamy służebność gruntowa polegająca na prawie przejścia i przejazdu wpisane w księgę wieczysta. Na działce znajdują się drzewa, krzewy i jest nieprzejezdna. Czy można wymusić na właścicielu usunięcie drzew (wszystkie drzewa poniżej 50cm obwodu itd) ? Czy właściciel może nie zgodzić się na wyc...
jak zabronic ojcu dziecka upubliczniać zdjecia dziecka
Witam. Kieruje się do Państwa z kilkoma Pytaniami. Odnośnie jestem w trakcie walki o odebranie władzy rodzicielskiej ojcu córki. Czy jeśli sąd odbierze już to władze rodzicielską ojciec będzie mógł w dalszym ciągu udostępniać zdjęcia córki na portalach społecznościowych? Dodam , że to nie mój sposób jakiejkolwiek zemsty na nim, a jedynie szukanie sposoby, by to zostało mu zabronienie, poprzez to że dopuszcza się licznych kradzieży w naszym mieści...

Wyszukiwarka