Rozprawa o podwyższenie alimentów.

Dzień dobry za parę dni mam rozprawę o podniesienie alimentów pan tata ma adwokata ja bronie się sama i tu pytanie czy na rozprawie będę mogła zadawać ojcu pytania? I o co warto zapytać ?
anonim cytuj
15-11-2023
Tak, jak najbardziej może Pani zadawać pytania tak samo, jak druga strona może pytać Panią.

anonim cytuj
15-11-2023
A o co warto Pani zdaniem zapytać zwłaszcza jeśli chce udowodnić że kłamie zwłaszcza o zarobkach i rzeczach dla dziecka?
proszę szczegółowo wypytać ile na co wydaje. Proszę mi wierzyć, że w większości przypadków pan zacznie się gubić i pieniądze nie będą się zgadzały. Jeśli ma wszystko wyliczone to jak poradzi sobie w przypadku nagłej choroby i zwolnienia lekarskiego, albo kiedy będzie. musiał kupić ubranie czy cokolwiek innego istotnego. Jeśli powie, że pożyczy, to skąd odda jeśli ma idealnie co do złotówki ułożone wydatki. Co w przypadku kiedy zwiększa mu się rachunki za prąd czy gaz, z czego będzie płacił? Dlaczego nie dorabia, dlaczego nie szuka innej lepiej płatnej pracy, dlaczego nie robi kursów.

anonim cytuj
15-11-2023
Po tym jak sąd go przesłucha zostanie Pani zapytana czy chce się do czegoś odnieść.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Czy jest jakis przepis, który nakazuje w tym przypadku prace w niedzielę?
Witam, przychodze z takim pytaniem. Pracuje w jednej ze znanych sieci handlowych. Od konca czerwca mam zaplanowany i oplacony wyjazd, który zaplanowalam wedlug grafiku. Wedlug niego, 16-18 mam wolne i tak tez zaplanowalam wyjazd. Oczywiście od razu kierownik został poinformowany i kazala sie tylko przypominac w razie jakiejs zmiany. Dzis sie dowiaduje, ze wpisano mnie na niedzielę, bo niby od niedzieli sklep staje sie również urzedem pocztowym. K...
odebranie wladzy rodzicielskiej ojcu
Jestem w trakcie sprawy o odebranie władzy rodzicielskiej ojcu mojego 2,5 letniego dziecka. Ojciec od 1,5 roku nie widuje, nie kontaktuje się z nim i nie płaci alimentów. Ponadto jest osobą agresywną, jeszcze gdy mieliśmy kontakt wyładowywał się na mnie, a z tego co mi wiadomo rodzina założyła mu niebieską kartę. Miał lekkomyślne podejście do życia, zastraszał mnie i wielokrotnie miał przez swoje zachowanie problemy z policją. W sprawie o aliment...
Bezskuteczność egzekucji.
Witam. W e-sad wisi mi sprawa o odzyskanie pieniędzy, która nie zakończyła się dla mnie sukcesem - komornik nie był w stanie ściągnąć wierzytelności. Co teraz robić, kontaktowałem się z komornikiem, ponoć umorzył sprawę. Co teraz zrobić aby za jakiś czas (np. za kilka lat) znów spróbować odzyskać dług za pośrednictwem komornika? Czy e-sad ma jakieś narzędzie, które pozwoli w przyszłości na skierowanie ponownie sprawy do komornika. Czy może ko...
Uporczywe nękanie ze strony brata.
Od roku jestem w konflikcie z bratem. Mieszkamy na jednej posesji jednak każdy w swoim odrębnym domu, współwłasność ułamkowa. Brat ciągle uprzykrza mi życie, czepia się o wszystko nawet, że mój pies za głośno szczeka na kuriera. W święta wparował z awanturą, że moje dorosłe już dzieci biorą narkotyki, są ćpunami i że w moim domu jest patologia. Synowie oczywiście nie biorą żadnych narkotyków, pracują, są odpowiedzialnymi ludźmi. Brat przyniósł na...

Wyszukiwarka