Rozprawa o podwyższenie alimentów.

Dzień dobry za parę dni mam rozprawę o podniesienie alimentów pan tata ma adwokata ja bronie się sama i tu pytanie czy na rozprawie będę mogła zadawać ojcu pytania? I o co warto zapytać ?
anonim cytuj
15-11-2023
Tak, jak najbardziej może Pani zadawać pytania tak samo, jak druga strona może pytać Panią.

anonim cytuj
15-11-2023
A o co warto Pani zdaniem zapytać zwłaszcza jeśli chce udowodnić że kłamie zwłaszcza o zarobkach i rzeczach dla dziecka?
proszę szczegółowo wypytać ile na co wydaje. Proszę mi wierzyć, że w większości przypadków pan zacznie się gubić i pieniądze nie będą się zgadzały. Jeśli ma wszystko wyliczone to jak poradzi sobie w przypadku nagłej choroby i zwolnienia lekarskiego, albo kiedy będzie. musiał kupić ubranie czy cokolwiek innego istotnego. Jeśli powie, że pożyczy, to skąd odda jeśli ma idealnie co do złotówki ułożone wydatki. Co w przypadku kiedy zwiększa mu się rachunki za prąd czy gaz, z czego będzie płacił? Dlaczego nie dorabia, dlaczego nie szuka innej lepiej płatnej pracy, dlaczego nie robi kursów.

anonim cytuj
15-11-2023
Po tym jak sąd go przesłucha zostanie Pani zapytana czy chce się do czegoś odnieść.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Postępowanie spadkowe
Dzień dobry, Sytuacja wygląda następująco: Babcia zostawiła spisany u notariusza testament. Przepisała wszystko na jedno dziecko. Testament został odczytany u notariusza. Jeden z członków rodziny się z nim nie zgadza. Testament był odczytany już miesiąc temu. Czy jest jakiś termin kiedy ta niezgadzajaca się osoba może się odwołać? Czy jest coś takiego jak uprawomocnienie się testamenu? Co robić dalej, żeby wszystko było zgodne z prawem? (c...
Pobicie brak ubezpieczenia.
Dobry wieczór, zdarzenie miało miejsce w czwartek. Zostałem pobity, policja zrobiła notatkę, zabrała mnie karetka, byłem w 2 szpitalach. Mówiłem że nie jestem ubezpieczony bo pracuje w innym kraju. Zarówno policjant jak i lekarka z uśmiechem powiedzieli że dostanę rachunek a sprawca na koniec zapłaci-czy faktycznie tak jest? Co należy robić krok po kroku aby sprawca został obciążony za przyjazd karetki itd? Druga sprawa-boli mnie ząb, jedynka. J...
Podział majątku po zmarłym.
Dzień dobry. Podczas trwania podziału majątku po osobie zmarłej, w tym wypadku między moją babcia, a córka po jej drugim mężu, gdzie został powołany przez sąd rzeczoznawca do wycenienia nieruchomości to czy w takim wypadku, kiedy babcia zaczęła przeprowadzać remont który obecnie przerwaliśmy, będzie miał wpływ na podniesienie ceny nieruchomości? Czy w takim wypadku kiedy tylko ona tam mieszka i chce odnowić sobie dom - rzeczoznawca sądowy uwzględ...
Ojciec dziecka dalej płaci 300 zł, nie chce wyrównać zaległości.
Proszę o radę co zrobić w takiej sytuacji a mianowicie: Ojciec dziecka od chwili urodzenia placil 300 zł alimentów miesięcznie, dobrowolnie bez żadnej innej pomocy z jego strony jeśli chodzi o wychowanie i utrzymanie córki. Prosilam wiele razy, żeby dobrowolnie podwyższył alimenty, nic to nie dało. Po ponad 4 latach złożyłam pismo do sądu o alimenty w wysokości 800 zł. Zostały one przyznane z wyrównaniem od 19 czerwca. Jest miesiąc wrzesień, p...

Wyszukiwarka