Rozprawa o podwyższenie alimentów.

Dzień dobry za parę dni mam rozprawę o podniesienie alimentów pan tata ma adwokata ja bronie się sama i tu pytanie czy na rozprawie będę mogła zadawać ojcu pytania? I o co warto zapytać ?
anonim cytuj
15-11-2023
Tak, jak najbardziej może Pani zadawać pytania tak samo, jak druga strona może pytać Panią.

anonim cytuj
15-11-2023
A o co warto Pani zdaniem zapytać zwłaszcza jeśli chce udowodnić że kłamie zwłaszcza o zarobkach i rzeczach dla dziecka?
proszę szczegółowo wypytać ile na co wydaje. Proszę mi wierzyć, że w większości przypadków pan zacznie się gubić i pieniądze nie będą się zgadzały. Jeśli ma wszystko wyliczone to jak poradzi sobie w przypadku nagłej choroby i zwolnienia lekarskiego, albo kiedy będzie. musiał kupić ubranie czy cokolwiek innego istotnego. Jeśli powie, że pożyczy, to skąd odda jeśli ma idealnie co do złotówki ułożone wydatki. Co w przypadku kiedy zwiększa mu się rachunki za prąd czy gaz, z czego będzie płacił? Dlaczego nie dorabia, dlaczego nie szuka innej lepiej płatnej pracy, dlaczego nie robi kursów.

anonim cytuj
15-11-2023
Po tym jak sąd go przesłucha zostanie Pani zapytana czy chce się do czegoś odnieść.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

odzyskanie wynagrodzenia
Pracownik jest zatrudniony od marca tego roku w Spolce Z o.o . Na prośbę pracodawcy wynagrodzenie na umówie wpisano w kwocie 5200 brutto . Faktycznie (potwierdzone przelewami ) miesięczne wynagrodzenie to ponad 6 000 netto. W zeszłym miesiącu pracownik otrzymał przelew około 3500 (netto z kwoty na umówie) W tym miesiącu nie otrzymał wynagrodzenia . Tydzień temu poczta przyszło wypowiedzenie ze ze względu na Covid spółka utraciła płynność finans...
Ojciec żąda alimentów.
Mama mojej narzeczonej ma w toku sprawę rozwodową ze swoim mężem. Jest on alkoholikiem od zawsze ale jego rodzina pomaga mu teraz zrobić wszystko żeby ten rozwód był z winy mamy mojej narzeczonej. Chcę on uzyskać alimenty i ostatnio powiedział że złoży wniosek do sądu o alimenty dla niego od mojej narzeczonej i jej siostry. Czy można jakoś tego uniknąć, mogą one jakoś pozbawić go tego prawa? Ogólnie zniszczył im całe dzieciństwo i jeszcze teraz ...
Nie otrzymałam PIT-u, gdzie to zgłosić?
Jestem studentka i od czerwca 2021 do września 2022 roku pracowałam na umowę zlecenie w jednym ze sklepów odzieżowych. Na początku 2022 roku otrzymałam od pracodawcy PIT-11 za 2021 rok, jednak teraz go nie otrzymałam (inni pracujący w tym sklepie już otrzymali) i dowiedziałam się od współpracownic ze prawdopodobnie go nie otrzymam lub ewentualnie wyślą mi go poczta. W międzyczasie zmieniłam adres zamieszkania i nikt nie kontaktował się ze mną w ...
Wpływ rodzaju umowy na chorobowe w ciąży
Potrzebuje informacji żona moja w jednej i tej samej firmie pracuje, najpierw miała umowę zlecenie miesiąc czasu potem ta umowa zmieniła się na pół etatu i miała ją 2 miesiące i od 1 listopada ma pełen etat tylko, że umowa jest do końca roku z dniem 2 grudnia poszła na zwolnienie chorobowe ciążowe. Co teraz z tym zwolnieniem i dalszym trwaniem umowy chodzi mi o to czy do porodu normalnie, gdy będzie na chorobowym, będzie otrzymywać pieniądze z ZU...

Wyszukiwarka