Rozprawa o podwyższenie alimentów.

Dzień dobry za parę dni mam rozprawę o podniesienie alimentów pan tata ma adwokata ja bronie się sama i tu pytanie czy na rozprawie będę mogła zadawać ojcu pytania? I o co warto zapytać ?
anonim cytuj
15-11-2023
Tak, jak najbardziej może Pani zadawać pytania tak samo, jak druga strona może pytać Panią.

anonim cytuj
15-11-2023
A o co warto Pani zdaniem zapytać zwłaszcza jeśli chce udowodnić że kłamie zwłaszcza o zarobkach i rzeczach dla dziecka?
proszę szczegółowo wypytać ile na co wydaje. Proszę mi wierzyć, że w większości przypadków pan zacznie się gubić i pieniądze nie będą się zgadzały. Jeśli ma wszystko wyliczone to jak poradzi sobie w przypadku nagłej choroby i zwolnienia lekarskiego, albo kiedy będzie. musiał kupić ubranie czy cokolwiek innego istotnego. Jeśli powie, że pożyczy, to skąd odda jeśli ma idealnie co do złotówki ułożone wydatki. Co w przypadku kiedy zwiększa mu się rachunki za prąd czy gaz, z czego będzie płacił? Dlaczego nie dorabia, dlaczego nie szuka innej lepiej płatnej pracy, dlaczego nie robi kursów.

anonim cytuj
15-11-2023
Po tym jak sąd go przesłucha zostanie Pani zapytana czy chce się do czegoś odnieść.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Kara za niezawiadomienie policji o przestępstwie.
Ponad 3 msce temu u mnie w domu na imprezie jeden z gości pod wpływem alkoholu zabrał moje auto pokryjomu przejechał dosyć spory kawałek i się nim rozbił. Pojechałem ze znajomymi go wyratować czyli zamówiliśmy lawetę i nie zgłaszaliśmy tego na policje. Spisałem z nim umowę że w ciągu 3mscy ma mi spłacić samochód. Niedługo po tym wydarzeniu on i tak poszedł siedzieć tyle tylko że za alimenty. I tak 3msce minęły w ciągu których miałem być spłacony ...
Uznanie ojcostwa.
Urodziłam dziecko w sierpniu. Zarejestrowałam dziecko w urzędzie, nadałam małej imię oraz otrzymała moje nazwisko. Mój były partner chciałby jednak dziecko uznać - między nami była wojna ale teraz obydwoje zrozumieliśmy, że to dziecko jest najważniejsze. Czy musimy kierować wniosek do sądu o uznanie ojcostwa? Czy jest może jakaś inna droga - wystarczyłoby, ze pójdzie do urzędu i się wpisze jako ojciec? Nie chce wnosić żadnych spraw o alimenty i...
Osadzony w więzieniu nie otrzymuje moich listów.
Witam ktoś może mi udzielić informacji dlaczego osadzony w więzieniu nie otrzymuje moich listów, ojczymowi zmarła mama, przekazałam w nim ważne informacje dotyczące spadku. Ojczym telefonicznie poinformował mnie że nie dostawał listów, sam do mnie je wysyła, dobrze się sprawuje, wychodzi na zwolnieniu warunkowym wkrótce prawdopodobnie. Bardzo mi zależy na odpisaniu sytuacji spadkowej ojczymowi. Telefonicznie nie chcą udzielić mi informacji....
Czy jest możliwość ubezpieczyć się inaczej niż prywatne ubezpieczenie ?
Dzień dobry .Mam taki problem. Jestem na ten moment nieubezpieczona ponieważ straciłam prace, okazało się także ze nie mogę się zarejestrowac w urzędzie ( ponieważ mieszkam w innym mieście a w innym mam stały meldunek) musze koniecznie iść do dentysty na usunięcie osemki z ostrym apaleniem, mój dentysta stwierdził że przyjął by mnie z bolem ale musiałabym liczyć się z rachunkiem z nfz ( na ten moment nie stać mnie na prywatną wizytę?) Moje pytan...

Wyszukiwarka