Najemca wypowiedział umowę.

Wynająłem mieszkanie na czas określony z miesięcznym wypowiedzeniem, niestety lokator po 4 miesiącach złożył wypowiedzenie tydzień temu. Umówiliśmy się wtedy że jeszcze tydzień zostanie w mieszkaniu i dopłaci brakującą kwotę czynszu (Czynsz wynosi 2000zł natomiast kaucja to 1500zł i tu umówiliśmy się że po prostu dopłaci 500zł jako czynsz za październik) lokator zniknął z dnia na dzień nie płacąc reszty należnego czynszu oraz nie oddając kluczy do mieszkania. Nie ma z nim kontaktu, nie odbiera telefonów i nie reaguje na wiadomości poprzez messenger. Co mogę zrobić w powyższej sytuacji, gdyż pomijając kwestię finansowe boje się że obca osoba ma klucze do mieszkania.
anonim cytuj
15-11-2023
Na jaki okres było wynajęte mieszkanie? Czytałeś poradnik najemcy/wynajmującego?

anonim cytuj
15-11-2023
Umowa była podpisana na rok z miesięcznym wypowiedzeniem, poradnika wynajmującego nie czytałem, posiłkowałem się jedynie informacjami jakie wyszukałem w internecie. Mieszkanie wynajmowałem już kilka lat innym osobom i po prostu pierwszy raz spotyka mnie taka sytuacja.

anonim cytuj
15-11-2023
Zapomniałem dodać we wpisie iż wypowiedzenie umowy najmu nie zostało podpisane gdyż osoba opuściła mieszkanie i nie mam z nią kontaktu, wypowiedzenie przez nią umowy ustaliliśmy jedynie słownie.

anonim cytuj
15-11-2023
Czyli technicznie umowa nie została wypowiedziana i trwa do końca okresu jej trwania.

anonim cytuj
15-11-2023
Możesz pozwać go o zapłatę do końca umowy. Mieszkać nie musi.

anonim cytuj
15-11-2023

Sugerowane Tematy

Zajęcie konta bankowego.
Dostałem dzisiaj z banku wiadomość SMS odnośnie blokady konta. Wszedłem na konto i mam tam informacje o zajęciu komorniczym... Jedyna informacja na koncie to: Uwaga! Na rachunkach znajdują się zajęcia egzekucyjne. oraz Wierzyciel: INTRUM JUSTITIA DEBT FUND 1 FUNDUSZ INWESTYCYJNY ZAMKNIĘTY NIESTANDARYZOWANY FUNDUSZ SEKURYTYZACYJNY Przez ponad 8 lat lat posiadam stały numer telefonu i adres zameldowania. Nie otrzymałem jakiegokolwiek wezwania ...
Zadłużony lokator.
Mój były lokator jest mi dłużny pieniądze, wyprowadził się z mieszkania 1.5 roku temu mieszkał prawie 2 lata. Wydaje mi się ze ma problem z alkoholem ponieważ jak z nim rozmawiałam parokrotnie to miałam wrażenie ze był nietrzeźwy (były to godzinny ranne). Parę razy zdeklarował się ze ureguluje zadłużenie a później nic. Widzę ze zablokował mnie wszędzie I zmienił nr tel. Czy ja mogę cokolwiek zrobić. Aby odzyskać pieniądze?...
Kopia informacji o dochodach.
Mam pytanie, dziesięć lat temu prowadziłam działalność. Niestety wszystkie dokumenty potwierdzające to, zostały u byłego i nie zamierza mi ich wydać. W związku z tym gdzie mogę się zwrócić by uzyskać informacje o dochodach, o firmie ?...
Czy odebranie praw do dziecka zwalnia z płacenia alimentów?
Dzien dobry mam pytanie Ojciec dziecka ma odebrane prawa do syna zaraz po urodzeniu. Matka wychodzi za mąż i dziecko dostaje nazwisko męża. Czy biologiczny ojciec dziecka dalej jest zobowiązany łożyć na dziecko czy juz aktualny mąż który dał nazwisko ?...

Wyszukiwarka